تجهیزات شبکه

آموزش نصب داکت شبکه

خرید کابل شبکه

داکت به عنوان یکی از تجهیزات نظم دهنده و محافظتی شبکه، نقش مهمی در عملکرد صحیح کابل‌ها و به تبع آن در کل شبکه ایفا می‌کنه. نصب داکت به روش اصولی در کنار انتخابی درست از نوع و برند داکت از عوامل تاثیرگذار در کیفیت داکت کشی شبکه هستن. در صورتی که روش نصب داکت به صورت استاندارد اجرا نشه، نه تنها عملکرد لازم رو نداره بلکه می‌تونه موجب بروز آسیب به کابل‌ها و در نتیجه آسیب به سیستم و هزینه‌های مازاد بشه. در همین راستا لازم دونستیم این مقاله رو به آموزش نصب داکت اختصاص بدیم و نکات لازم رو به صورت کامل و مفصل توضیح بدیم. با ما همراه باشید.

مراحل نصب داکت شبکه

فیلم آموزش نصب داکت

در صورتی که برای مطالعه آموزش نحوه نصب داکت شبکه وقت کافی ندارین یا تمایل دارین مراحل نصب داکت رو به صورت عملی ببینین، فیلم نصب داکت شبکه در این قسمت قرار داده شده که نصب داکت چسبدار به راحتی و در زمان کوتاهی انجام میشه. توصیه می‌کنیم قبل از اقدام به خرید و نصب داکت، از راهنمای خرید داکت هم استفاده کنید تا داکت مناسب با محیط رو انتخاب کرده و در مراحل نصب اون مشکلی نداشته باشین:

معرفی داکت و کاربردهای آن

قبل از شروع به آموزش نصب داکت شبکه، برای عزیزانی که به طور کامل نمی‌دونن داکت چیست و چه کاربردی داره، باید بگیم که این وسیله محفظه‌ای فلزی یا پلاستیکی برای جا دادن کابل‌های شبکه هست. با استفاده از داکت در شبکه، ضمن نظم دهی و مدیریت بهتر کابل‌ها از احتمال بروز آسیب و صدمه هم جلوگیری میشه. به نوعی خرید داکت در راه‌اندازی شبکه، امری ضروری جهت جلوگیری از تحمل هزینه‌های مازاد تعمیر شبکه هست.

شما اغلب اسم داکت و ترانکینگ را در کنار هم شنیدین و ممکنه براتون سوال شده باشه که ترانکینگ چیست و چه تفاوتی با داکت داره. این دو ابزار کاربردهای تقریبا یکسانی دارن و ترانکینگ هم همانند داکت، برای جا دادن کابل شبکه طراحی شده است. اما تفاوت‌هایی مثل ماژولار بودن، امکان نصب پریز برق، اندازه، مقاومت و نوع نصب باهم دارن و قیمت ترانکینگ هم معمولا نسبت به داکت بیش‌تره.

گفتیم داکت و ترانکینگ هر دو به یک منظور و برای جادادن انواع کابل شبکه در برندها و مدل‌های مختلف مثل کابل و پچ کورد نگزنس مورد استفاده قرار می‌گیرن. اما ترانکینگ قابلیت‌های بیشتری به سیستم داکت کشی شبکه اضافه می‌کنه. ترانکینگ دانوب، ترانکینگ البرز و ترانکینگ لگراند همه برندهای محبوب این ابزار هستن که تمام ویژگی‌های یک ترانکینگ با کیفیت رو دارن. اما توجه کنین که تصمیم به استفاده از داکت یا ترانکینگ در سیستم فارغ از بحث برند و کیفیت هرکدام، در مرحله نقشه‌کشی شبکه و با توجه به شرایط و نیازهای شبکه اتخاذ میشه.

مشاهده محصولات “ترانکینگ دانوب” و “ترانکینگ البرز

معرفی داکت و کاربردهای آن

انواع داکت کشی شبکه

داکت کشی در شرایط مختلف از جمله اجرای سیستم‌های روکار شبکه مثل انتقال کابل برق، نصب دوربین مداربسته و همین‌طور در سیم‌کشی کابل‌های شبکه و پچ کوردها مورد استفاده قرار می‌گیره (در مورد تفاوت کابل شبکه و پچ کورد بیش‌تر بخونید). بر همین اساس با توجه به نحوه استفاده از داکت در شرایط مختلف، انواع سیستم‌های داکت کشی طراحی شده و در حالت کلی میشه گفت که انواع داکت کشی بر اساس نوع داکت رو میشه در چهار گروه کلی دسته‌بندی کرد:

محل نصب داکت، داکت کجا نصب میشه؟

گفتیم انواع داکت و سیستم داکت کشی با توجه به کاربرد و محل نصب تعریف میشه و چهار نوع داکت رو برای این منظور تعریف کردیم. البته در صورتی که برای شبکه و نیاز محیط شما نیاز به نصب ترانکینگ باشه، با کسب اطلاعات کافی از راهنمای خرید ترانکینگ، این ابزار را تهیه کرده و به جای داکت نصب کنید اما به طور کلی میشه گفت نصب داکت در هر قسمتی از محیط قابل انجامه: روی دیوار، روی سقف، کف زمین و یا در گوشه‌های دیوار. به عنوان مثل داکت کف خواب، همیشه برای نصب روی زمین انتخاب میشه و حالت نیم گرد داره تا مانعی برای رفت و آمد افراد و جابجایی سایر تجهیزات نباشه، یا به عنوان مثالی دیگه باید بگیم که از داکت ساده اغلب روی دیوار و برای جا دادن کابل‌های کمتر و ساده‌تر مثل سیم تلویزیون استفاده میشه و در شرایطی که تعداد کابل‌ها در یک شبکه زیاد باشه و نیاز به مشاهده و مدیریت اون‌ها بیشتر باشه از داکت شیاردار استفاده میشه تا ضمن عبور و مرور هوا و گرم نشدن کابل‌ها، به راحتی دیده بشن، تفکیک بشن و جدا بشن.

محل نصب داکت شبکه

ابزار لازم برای داکت کشی

تا اینجا که با انواع داکت کشی شبکه آشنا شدیم و محل نصب داکت در سیستم شبکه رو مشخص کردیم، حال برای شروع نصب داکت شبکه، ابتدا باید ابزار آلات شبکه و تجهیزات لازم برای این کار را تهیه کنید. در این قسمت از مقاله، ما این تجهیزات رو به صورت کامل لیست می‌کنیم تا ابزاری رو جا نندازین و قبل از شروع به نصب داکت همه این لوازم رو کنار دستتون داشته باشین:

  • دستکش صنعتی و عینک محافظ چشم
  • پیچ گوشتی دوسو و چهارسو
  • چکش، اره و دریل
  • دریل و کاتر
  • متر و مداد و گونیا
ابزار لازم برای داکت کشی شبکه

نحوه صحیح داکت کشی

در آموزش نصب داکت شبکه، بعد از انتخاب نوع داکت و کابل‌ها به مرحله داکت کشی می‌رسیم. به عنوان مثال فرض کنید چندین کابل شبکه لگراند دارین که باید از داخل داکت شیاردار رد بشن. اولین نکته مهم که در نصب داکت باید بهش توجه کنید، عدم استفاده از ابزارهای غیرمطمئن مثل چسب و میخ هست که باعث میشن نصب داکت به صورت مستحکم شکل نگیره و موجب بروز آسیب بشه. نکته دوم برش اصولی داکت‌ها در اندازه‌های مشخص شده طبق نقشه از پیش تعیین شده هست. حال بعد از رعایت کردن این نکات و آماده کردن تجهیزات لازم برای نصب داکت، نوبت به مراحل نصب داکت می‌رسه:

مراحل داکت کشی شبکه

آموزش نصب داکت شبکه در ساده‌ترین حالت ممکن و با انتخاب داکت ساده دیواری و تعدادی کابل محدود، با رعایت نکات ذکر شده قابل انجامه. به طور کلی اگر مراحل زیر رو برای روش نصب داکت طی کنین، نصب داکت شبکه به درستی انجام شده و بهترین نتیجه رو از این ابزار می‌گیرین:

  • تعیین نقشه داکت کشی
  • جدا کردن درب داکت و تعیین محل دقیق نصب
  • سوراخ کردن دیوار در نقاط مشخص شده
  • نصب داکت در مسیر تعیین شده
  • سیم کشی داخل داکت و گذاشتن درب

نکات مهم داکت کشی شبکه

روش نصب داکت شبکه به صورت اصولی علاوه بر نظم دهی و ایجاد زیبایی در محیط در واقع موجب محافظت از کابل‎‌ و پچ کورد در سیستم شبکه میشه و بسیار مهمه که داکت کشی با رعایت تمام نکات مربوطه انجام بشه تا محافظت به صورت کامل شکل بگیره و از چند برابر شدن قیمت کابل شبکه با خریدهای چندباره جلوگیری بشه. بنابراین اجازه بدین مهم‌ترین نکات لازم در آموزش نصب داکت شبکه رو مرور کنیم:

  • طراحی نقشه داکت کشی مطابق با محل قرارگیری هرکدام از تجهیزات و رعایت دکوراسیون و نظم محیط
  • انتخاب داکت‌های استاندارد و کاملا محکم و با کیفیت
  • توجه ویژه به نصب داکت در کنج‌ها و زاویه‌ها برای عبور درست کابل‌ها از این نواحی
نحوه نصب داکت برق

جمع بندی

در آموزش نصب داکت شبکه، ابتدا مروری بر ماهیت داکت به عنوان یکی از تجهیزات شبکه و کاربردهای آن داشتیم و بعد انواع داکت کشی شبکه و نحوه نصب داکت در سطوح مختلف رو بررسی کردیم. هرچند اصول نصب داکت تو این مقاله به طور کامل ذکر شد، اما برای گرفتن نتیجه مطلوب از داکت باید در انتخاب نوع داکت متناسب با شرایط شبکه هم دقت کافی داشته باشین. در ادامه به چهار مورد از پرتکرارترین سوالات شما در مورد نحوه نصب داکت پاسخ می‌دیم. امیدواریم که براتون مفید باشه.

سوالات متداول

نحوه نصب انواع داکت شبکه متفاوته؟

اصول کلی نصب داکت در انواع داکت شبکه یکسانه فقط در برخی مراحل نصب داکت ساده و چسبدار و داکت قرنیزی و سقفی تفاوت‌های کوچکی وجود داره. به عنوان مثال برای نصب داکت چسبی نیازی به سوراخ کردن دیوار نیست.

آیا برای نصب داکت شبکه نیاز به متخصص شبکه داریم؟

تو این مقاله مراحل اصلی نصب انواع داکت آموزش داده شده، اما توصیه می‌کنیم اگر شبکه بزرگ و پیچیده‌ای دارین برای تعیین نقشه و داکت کشی اصولی از تجربه یک متخصص شبکه هم استفاده کنید.

انواع داکت کشی شبکه کدامند؟

انواع داکت کشی شبکه با توجه به نوع داکت‌ها به صورت شیاردار، پارتیشن‌دار، قرنیزی و زمینی هستن.

داکت کشی شبکه یعنی چه؟

داکت محفظه‌ای مستطیل شکل برای جا دادن کابل‌های شبکه و داکت کشی، فرایند تعیین مسیر و نصب داکت در محیط شبکه هست که به منظور نظم‌دهی و جلوگیری از بروز آسیب به کابل‌های شبکه هست.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا