تجهیزات شبکه

بررسی مودم دی لینک DSL-124: کوچک اما پرقدرت

خرید کابل شبکه

در این مطلب قصد دارم یک مودم روتر از شرکت D-Link رو به شما معرفی کنم که با قیمت مقرون‌ به‌صرفه‌ای که داره، کارایی مناسبی رو به شما ارائه میده. مودم D-Link مدل DSL-124 یک مودم وایرلس و پرقدرته که از اینترنت نسل ADSL2 Plus  پشتیبانی می­‌کنه. برای نقد و بررسی مودم دی لینک DSL-124، در ادامه با نت­‌ران همراه باشین.

بررسی مودم دی لینک DSL-124

این مودم از دو آنتن خارجی ثابت و پرقدرت بهره می­‌بره که برای پوشش‌دهی شبکه‌ی وای‌فای تا مسافت 100 مترمربع، کفایت کرده و بدون افت سرعت و کیفیت در این مساحت به شما سرویس میده.

این مودم از چهار پورت Rj 45 و یک پورت Rj 11 پشتیبانی می‌کنه که برای اتصال هم‌زمان چهار کامپیوتر یا دستگاه‌های دیگه برنامه‌ریزی‌ شده. مودم D-Link DSL-124 با ابعاد 160*115*30 میلی‌متر یک مودم بسیار کوچیک و سبکه که با توجه به ابعاد این مودم، فضای زیادی رو اشغال نمی‌کنه.

در ساخت این مودم D-Link از استاندارد 802.11n (استاندارد بیسیم) استفاده‌ شده و تا حداکثر 300 مگابیت بر ثانیه سرعت انتقال اون افزایش پیدا کرده. در قسمت پشتی، این مودم علاوه بر پورت­‌های LAN و Rj 11، دکمه‌ی خاموش و روشن کردن دستگاه (Power)، دکمه‌ی ریست مودم و هم­چنین دکمه‌ی مدیریت WPS قرار داره که در کنار هم امکانات زیادی رو در اختیار کاربران میذارن.

در قسمت جلویی مودم D-Link DSL-124، چراغ‌­های LED زیادی به‌کار رفته که هرکدوم هدف و معنایی برای سهولت مصرف‌کننده در پی دارن و هدف اصلی از این کار نشان دادن حالت­‌های مختلف به‌کاربره. این چراغ­‌ها در جلوی مودم از سمت چپ به راست، به‌ترتیب وای فای، LAN، اینترنت، لینک و پاور (خاموش و روشن بودن مودم) هستن که هرکدوم حالت‌ها و اتصالات مشخصی رو نمایش میدن.

بررسی مودم دی لینک DSL-124
  • ابعاد: 160*115*30 میلی‌متر
  • وزن: 145 گرم
  • نوع آنتن: ثابت
  • تعداد آنتن: 2 عدد
  • تعداد پورت: 5 عدد
  • تعداد پورت Rj 45: چهار عدد
  • تعداد پورت Rj 11: یک عدد
  • قدرت آنتن: 5 دسی‌بل
  • قدرت انتقال: 17.6dBm
  • کلیدها: کلید خاموش و روشن کردن مودم (Power)، کلید خاموش و روشن کردن شبکه‌ی وایرلس، کلید WPS و کلید راه‌­اندازی مجدد
  • پشتیبانی از QOS: دارد
  • DDNS: دارد
  • DHCP: دارد
  • Port Forwarding: دارد
  • Virtual Server: دارد
  • گواهینامه CE: دارد
  • گواهینامه LVD: دارد
  • اقلام همراه: سیم تلفن دوسر سوکت، کابل LAN Rj 45، دفترچه راهنما مودم، آداپتور برق و اسپلیتر
  • فرکانس: 2.4 گیگاهرتز
  • محدوده‌ی فرکانس: 2.4 تا 2.484 گیگاهرتز
  • استاندارد بیسیم: 802.11b/g/n
بررسی مودم DSL-124

یکی از ویژگی‌های این مودم روتر کوچک قابلیت Port Forwarding هست. این قابلیت کاربرد‌های زیادی داره، اما در ساده‌ترین حالت ممکن به شما کمک می‌کنه که از طریق اینترنت به دوربین‌های مدار‌بسته‌ی مغازه، شرکت یا خونه‌تون دسترسی داشته باشین و بتونین اون‌ها رو کنترل کنین.

با استفاده از قابلیت پورت فرواردینگ مودم D-Link DSL-124، می‌تونین با استفاده از اینترنت به شبکه‌های خصوصی خودتون دسترسی داشته باشین؛ یعنی بعد از ایجاد یک شبکه با آدرس‌های خصوصی و استفاده از این روتر، شما این قابلیت رو در اختیار دارین که به شبکه‌ی خودتون از راه دور دسترسی داشته باشین و به‌راحتی در مواقعی که نیاز دارید، اون‌ها رو کنترل و چک کنید. این قابلیت خیلی کاربردیه و در اکثر مودم‌های میان‌رده وجود نداره و همین مورد باعث محبوبیت دو‌چندان مودم D-Link DSL-124 شده.

ویژگی MAC Filtering یا فیلتر مک آدرس

این روز‌ها هک یا کرک وای فای به یکی از دغدغه‌های ما در جامعه تبدیل‌ شده. با پیشرفت روز‌افزون گوشی‌های هوشمند و وجود نرم‌افزار‌های کد شکن، روزانه‌ رمز وای فای هزاران کاربر به‌سرقت میره و افراد مختلفی به مودم‌هایی که متعلق به اون‌ها نیست، وصل میشن و از اینترنت‌شون استفاده می‌کنن. این موضوع باعث میشه ترافیک بسته‌‌ی اینترنت خیلی سریع‌تر از چیزی که فکرش رو می‌کنیم به پایان برسه و هزینه‌های هنگفتی رو بابت سهل‌انگاری خودمون یا دزدی افراد دیگه بپردازیم.

قرار دادن رمز قوی روی وای فای در اکثر اوقات می‌تونه ما رو از شر این افراد مزاحم در امان نگه‌ داره، اما اگه شما هم از اون دسته از افرادی هستین که دوست ندارن روزه‌ی شک‌دار بگیرن، به شما پیشنهاد می‌کنم که از قابلیت MAC Filtering که در اکثر مودم‌های بازار موجود هست، نهایت استفاده رو ببرید.

با استفاده از این قابلیت حتی اگه خود شما پسورد وای‌ فای‌تون رو هم دودستی تقدیم دوستان مزاحم کنین، این افراد نمی‌تونن به مودم شما وصل بشن و از اینترنت شما استفاده کنن.

این قابلیت به این صورت کار می‌کنه که هر دستگاه برای خودش یک مک آی پی داره و شما با وارد کردن اون در مودم‌تون و فعال کردن این قابلیت، دستگاه‌های مجاز به استفاده از اینترنت یا وای ‌فای‌تون رو مشخص می‌کنین و اگه دستگاهی با وارد کردن رمز به وای فای شما متصل بشه،و اسم دستگاهش در فهرستی که شما وارد کردین نباشه، مودم شما به این دستگاه هیچ سرویسی ارائه نمیده.

این مودم از کمپانی D-Link از انواع گواهینامه‌­های امنیت و فایروال پشتیبانی کرده و با استفاده از قابلیت SPI و WPS یک شبکه‌ی وایرلس امن رو برای شما ایجاد می‌کنه. قابلیت SPI قبل از باز شدن محتویات، اون‌ها رو بررسی کرده و اگه ازنظر امنیتی مشکلی نداشته باشن، اون محتویات رو در دسترس کاربران قرار میده. در کنار این ویژگی قابلیت WPS نیز با ایجاد یک شبکه‌ی خصوصی و امکان ارتباط بدون داشتن رمز اصلی مودم، یک حالت ایمن و غیرقابل نفوذ برای هکرها و مزاحمت­‌های اینترنتی ایجاد کرده و خیال هر کاربری رو از این نظر آسوده می­‌کنه.

فرکانس قابل پشتیبانی مودم D-Link DSL-124 بر روی 2.4 گیگاهرتز قرار داره و با داشتن استاندارد بی‌سیم 802.11b/g/n می‌تونه تا حداکثر 300 مگابیت بر ثانیه در شبکه‌‌ی وایرلس سرعت داشته باشه. قدرت 5 دسیبلی هرکدوم از آنتن­‌های این مودم، پوشش شبکه‌ای نسبتا گسترده‌ای رو ایجاد می­‌کنه که در محیط‌های بسته و کوچیک بهترین عملکرد رو داره. این توانایی همراه با قدرت انتقال 17.6dBm موجب شده تا این مودم میان­‌رده جزو محبوب‌‌ترین‌‌ها قرار بگیره.

حرف آخر

D-Link DSL-124 یک مودم مقرون به‌صرفه و باکیفیت هست که برای مصارفی نظیر کافی نت‌ها، منازل، دفاتر و ادارات کوچک مورد استفاده قرار می‌‌گیره. این مودم روتر با یک سایز مناسب و وزنی بسیار کم می‌تونه در جاهای بسیار تنگ هم قراربگیره و شما رو از مشکلات کمبود جا برای قرار گرفتن مودم، بی‌نیاز کنه. البته دوستان! توجه داشته باشید که با استفاده از این مودم می‌تونید یک شبکه‌ی کوچک خانگی هم راه‌اندازی کنین؛ چون این مودم قابلیت روتر شدن هم داره. شما می‌تونین با استفاده از اون تا 4 کامپیوتر رو با استفاده از پورت‌های LAN با هم در یک شبکه‌ی کوچیک قرار بدین یا یک پرینتر رو وارد شبکه قرار بکنید.

علاوه‌بر موارد ذکر شده این مودم گواهینامه‌های CE و LVD رو به ثبت رسونده که در کنار قابلیت SPI شما رو در نهایت امنیت به اینترنت متصل می‌کنه. این ایمنی شاید برای برخی افراد تعریف نشده باشه یا اهمیت چندانی نداشته باشه اما والدین بسیاری هستن که آینده‌ی فرزندشون براشون در اولویت قرار داره و قصد دارن یک اینترنت سالم و بدون خطر رو در اختیار فرزندانشون قرار بدن. اینجاست که امنیت بالای این مودم اهمیت پیدا کرده و می‌تونه انتخاب مناسبی برای شما باشه. ممنون که تا پایان بررسی مودم دی لینک DSL-124 نت‌ ران رو همراهی کردید. سوالی هم بود، من و همکارام در بخش نظرات در خدمت‌تون هستیم.

سوالات متداول

از هر شرکتی اینترنت بگیریم، با این مودم می‌تونیم به اینترنت وصل بشیم؟

بله. این مودم قابلیت سازگاری با تنظیمات اینترنت تمام ISPهای ایران رو داره.

بیشترین سرعتی که با مودم می‌شه اطلاعات انتقال داد چقدره؟

بر بستر ADSL این مودم تا سرعت 24 مگابیت بر ثانیه رو پوشش میده. این مودم توانایی انتقال داده تا 300 مگابیت بر ثانیه را در بستر وایرلس دارد.

این مودم چه تعداد پورت‌ داره؟

تی پی لینک مدل W8961N دارای یک پورت اتصال به تلفن و 4 پورت اتصال از طریق کابل شبکه هست.

چطور به تنظیمات مودم تی پی لینک W8961N دسترسی پیدا کنیم؟

به مودم وصل بشین و بعد آدرس IP مودم (192.168.1.1) رو در بخش جست‌وجوی مرورگر وارد کنین. نام کاربری و رمز عبور پیش‌فرض admin هست.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

‫۶ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا