شبکه

استاندارد TIA در شبکه را بشناسیم

خرید کابل شبکه

اگر با دنیای شبکه و اتاق سرور و صنعت مخابرات سر و کار دارید، حتما تاکنون عبارت استاندارد TIA به گوشتون خورده و این استاندارد قوانینی در نحوه کار شما ایجاد کرده و یا به هر نحوی در روند انجام فعالیت‌های شبکه شما دخالتی داشته. در این مقاله از مجله وبسایت netran.net قصد داریم به صورت مفصل توضیح بدیم که استاندارد TIA چیست، چه کاربردی داره و انواع مختلف استانداردهای tia در چه حوزه‌هایی تعریف شدن. با ما همراه باشید.

استاندارد tia چیست؟

TIA مخفف عبارت Telecommunications Industry Association و به معنی انجمن صنعت مخابرات است. فعالیت اصلی این انجمن همکاری با موسسه استانداردهای ملی آمریکا یا همان ANSI در جهت ایجاد استانداردهای داوطلبانه و اصولی برای طیف وسیعی از محصولات و عملیات صنعت شبکه و مخابرات است. از انتخاب و خرید کابل شبکه، پایانه‌های داده و ارتباطات تلفن همراه گرفته تا نحوه طراحی و راه اندازی اتاق سرور و کابل‌های ساختار یافته همه طبق دستورالعمل‌های استاندارد TIA قابل اجراست.

تولیدکنندگان تجهیزات شبکه و ارتباط، سازمان‌های دولتی و دانشگاه‌ها و ارائه دهندگان خدمات از مشارکت کنندگان فعال استاندارد TIA هستند که تعداد آنها تاکنون به بیش از 500 مورد رسیده. علاوه بر اون، انجمن صنعت مخابرات یا همان استاندارد TIA در جهت بین المللی و جهانی کردن دستورالعمل‌ها و استانداردهای تعیین شده با سه ارگان ITU (اتحادیه بین المللی مخابرات)، ISO (سازمان استاندارد جهانی) و IEC (اتحادیه بین المللی الکترونیک) همکاری می‌کنه.

معرفی استاندارد tia

هر کدام از حوزه‌های تعیین شده در استاندارد TIA دستورالعمل‌های دقیق و کاملی برای مراحل مختلف آن حوزه دارد به عنوان مثال استاندارد TIA942 که یکی از زیرشاخه‌های استاندارد TIA و در حوزه اتاق سرور هست، در مورد طراحی نقشه اتاق سرور، نحوه کابل کشی، نحوه انتخاب و خرید تجهیزات پسیو و اکتیو به کار رفته در آن، دما و امنیت اتاق سرور و غیره قوانین مشخصی داره. فایل کامل این استاندارد به صورت فایل PDF از طریق دکمه زیر قابل دانلود و در دسترسه.

PDF استاندارد TIA

انواع استاندارد TIA

همان طور که در تعریف استاندارد TIA گفتیم، این انجمن در زمان فعالیت خودش به حوزه‎‌های مختلف پرداخته که هر کدوم از اونها در قالب شماره‌های مشخص شده و از هم تفکیک شدن. به این صورت لیستی از انواع استاندارد TIA شکل گرفته که در ادامه به مهم‌ترین اونها می‌پردازیم:

  • استاندارد 942-TIA

استاندارد TIA 942 یکی از اصلی‌ترین و پرکاربرترین استانداردها در حوزه شبکه هست که راهکارهای علمی برای طراحی و ساخت دیتاسنترها و شبکه‌های بزرگ ارائه میده. در معرفی استانداردهای اتاق سرور هم در مورد TIA توضیح داده و گفتیم که چه مواردی رو شامل میشه.

  • استاندارد TIA 568

این استاندارد به صورت اختصاصی به کابل کشی می‌پردازه. اینکه شرایط عبور کابل‌ها، محل نصب تجهیزات، شرایط فیزیکی حاکم بر محیط و غیره باید به چه صورتی باشه. به برخی از این دستورالعمل‌ها در نکات مهم نصب کابل شبکه پرداخته شده اما برای تسلط بیشتر توصیه می‌کنیم فایل استاندارد tia رو هم به صورت کامل مطالعه کنید.

  • استاندارد TIA 607

استاندارد TIA همین قدر دقیق و جزئی تعریف شده. TIA607 دستورالعمل‌هایی اختصاصا برای سیستم ارتینگ و سیستم زمین یا همان GROUND ارائه میده و استاندارد انجام این کار رو مشخص می‌کنه.

و

  • TIA 569
  • TIA 598
  • TIA 222
  • TIA 602
  • TIA 102

همه بخشی از انواع استانداردهای TIA هستن که هر کدام به بخش خاصی از صنعت ارتباطات و مخابرات و شبکه پرداخته. اما از اونجا که استاندارد 942 برای طیف وسیعی از افراد و فعالیت‌ها مرتبط میشه، اجازه بدین این مورد از استاندارد TIA رو کمی بیش‌تر بشناسیم:

انواع استاندارد TIA

در مورد استاندارد TIA 942 بیشتر بدانیم

استاندارد TIA 942 در سال 2005 شکل گرفت و اختصاصا به دستورالعمل‌های مربوط به اتاق سرور می‌پردازه. این استاندارد اتاق سرور مربوط به هر دو نوع شبکه مسی و فیبرنوری رو پوشش میده و در صورتی که قدم به قدم راه اندازی و طراحی اتاق سرور در این شبکه‌ها طبق استاندارد TIA پیش بره، میشه از عملکرد بدون اختلال و اصولی تمام تجهیزات و در نتیجه شبکه مطمئن بود. ضمن اینکه این استاندارد امکان توسعه و گسترش شبکه در زمان‌های آینده رو هم لحاظ می‌کنه.

طبق استاندارد TIA، اتاق سرور باید در چهار سطح مجزا تقسیم بشه. این استاندارد چهار سطح رو با عنوان TIRE و شماره‌های یک تا چهار مشخص می‌کنه و با افزایش شماره‌ها، اتاق سرور هم بزرگتر و پیچیده‌تر میشه:

  • tire1

در این سطح ساده و اولیه تجهیزات زیادی وجود ندارن و در صورت خرابی یکی از تجهیزات، کل شبکه از کار میافته.

  • tire2

پشتیبانی سیستم الکترونیک شبکه، سیستم اطفاء حریق و سیستم‌های تهویه هم در این سطح لحاظ شده.

  • tire3

در سطح سوم از استاندارد tia 942 علاوه بر موارد قبلی، سیستم ایمنی cctv، یک سیستم پشتیبان برای توزیع برق و پشتیبانی از سیستم برق و ژنراتورها و غیره در این سطح در نظر گرفته شده.

  • tire4

در سطح نهایی، علاوه بر تمام موارد قبلی، دو سیستم فعال برای توزیع برق و پشتیبانی از تمام تجهیزات شبکه به کار رفته در اتاق سرور از جمله سوئیچ و مودم و روتر و غیره هم اضافه شده که در این سطح میشه گفت جزئی‌ترین نکات هم لحاظ شده.

استاندارد 942

آنچه در معرفی استاندارد tia گفتیم

در این مقاله استاندارد TIA را به صورت کامل معرفی کرده و توضیح دادیم که این استاندارد به چه صورت و به چه دلیل ایجاد شده. انواع استاندارد TIA برای یکپارچه‌سازی، گسترش و نحوه ارتباطات تکنولوژی شبکه و مخابرات، راهکارهای همه‌جانبه و موثری ارائه می‌دهند. شما به عنوان فردی که قصد راه اندازی شبکه دارید یا به عنوان یک متخصص شبکه و فردی که بااین حوزه در ارتباط هست، باید با بندبند این استاندارد آشنا بوده و در مراحل مختلف فعالیت خود اونها رو رعایت کنید.

امیدواریم که مطالب گفته شده براتون مفید باشه. اگر در مورد استاندارد TIA همچنان سوالی دارین، در قسمت نظرات مطرح کنید که در اسرع وقت پاسخ گوی سوالات شما هستیم.

سوالات متداول

TIA مخفف چیست؟ چه معنی دارد؟

TIA مخفف عبارت Telecommunications Industry Association و به معنی انجمن صنعت مخابرات است.

استاندارد TIA با استاندارد TIA942 تفاوتی دارد؟

استاندارد TIA942 در واقع زیر مجموعه استاندارد کلی TIA است به صورت اختصاصی به ساخت اتاق سرور و دیتا سنتر می‌پردازد.

استاندارد TIA چه مواردی را پوشش می‌دهد؟

استاندارد TIA انواع مختلفی برای اتاق سرور، کابل کشی، فیبرنوری، ارت، ارتباطات رادیویی و غیره دارد.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا