تجهیزات شبکه

بررسی مودم دی لینک DSL-2740U

خرید کابل شبکه

خب دیگه الان همه‌مون می‌دونیم هرچقدر هم که بخوایم انکارش کنیم، زندگی در دوره و زمونه‌ی الان بدون اینترنت واقعا سخته، به‌خاطر همین بهتره که این مسئله رو قبول کنیم. اگر به فکر خرید مودم هستین، بهتره که از مودم‌های پرطرفداری که در بازار وجود دارن انتخاب کنین، در این خصوص بعضی از مودم‌های D-Link و TP-Link گزینه‌های خوبی هستن.
نت‌رانی‌های عزیز در این مطلب می‌خوام بررسی مودم دی لینک DSL-2740U رو انجام بدم، چون کاربران زیادی در ایران از این مدل استفاده می‌کنن. اگر مودم شما هم مدلش همینه یا قصد خرید یک مودم رو دارید، با ما همراه بشین.

مودم دی لینک DSL-2740U

مودم دی لینک DSL-2740U یک روتر وایرلس همه‌کاره‌ است که به درد استفاده در منزل و محیط‌های کاری کوچیک می‌خوره. اتصال شما به اینترنت از طریق این مودم با درگاه +ADSL2/2 هستش و اگر ISP و اینترنت‌تون راه بده، سرعت دانلودتون تا 24 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود تا 1 مگابیت بر ثانیه هم میرسه.

این مودم با داشتن 4 پورت اترنت برای اتصال کابلی و پشتیبانی از استاندارد بی‌سیم N میتونه اطلاعات کاربران رو با سرعت 300 مگابیت بر ثانیه انتقال بده و تجربه‌ی استفاده از اینترنت پرسرعت رو در اختیارشون قرار بده.

2740U D-Link با همه‌ی دستگاه‌های بی‌سیمی که استاندارد 802.11/b/g/n دارن، کاملا سازگاره.

این مودم به‌دلیل پشتیبانی از حفاظت فایروال، سیستم کیفیت سرویس (QOS)، پروتکل های رمزنگاری، کنترل دسترسی کاربران و SPI (کنترل و بازرسی اطلاعات ورودی به منظور جلوگیری از نفوذ هکرها) میتونه همه‌ی اون چیزی که برای اتصالی پرسرعت و امن نیاز دارین رو براتون فراهم کنه.

مک فیلترینگ، تغییر رمز وای فای، آپدیت Firmware مودم و کارهایی مثل محدود کردن دسترسی کاربران رو باید از طریق تنظیمات مودم انجام بدین.

از طریق این مودم می‌تونین بدون اینکه سرعت افت پیدا کنه، هم‌زمان هم از طریق وای فای و هم از طریق کابل شبکه به اینترنت وصل بشین. همچنین می‌تونین اینترنت خودتون رو با دستگاه‌های دیگه‌ای که در شبکه وجود دارن، به اشتراک بذارین. حالا بریم سراغ نقد و بررسی مودم دی لینک DSL-2740U.

جعبه و بسته‌بندی DSL-2740U

بسته‌بندی مودم دی لینک DSL-2740U رو که باز می‌کنیم، چشم‌مون به مودم مشکی رنگی که وسط جعبه قرار گرفته و باکس‌های کارتنی کوچیکی که اطراف اونه، می‌خوره. داخل هرکدوم از این جعبه‌ها، یکی از تجهیزات مربوط به مودم قرار داده شده؛ اما این تجهیزات چی هستن؟

  • 2 عدد آنتن (چسبیده به مودم)
  • 1 عدد آداپتور برق
  • 1 عدد کابل تلفن که برای وصل کردن مودم به خط تلفن
  • 1 عدد اسپلیتر
  • 1 عدد کابل شبکه برای اتصال مستقیم
  • 1 عدد CD-ROM با نصب Wizard
  • دفترچه‌ی راهنما
  • راهنمای نصب

مشخصات فنی

بعد از همه‌ی این‌ها می‌رسیم به بررسی مشخصات فنی مودم دی لینک DSL-2740U که می‌خوام در ادامه به بعضی از اون‌ها اشاره کنم.

این مودم دو آنتن خارجی با قدرت 5 دسی‌بل داره که می‌تونین برای افزایش پوشش شبکه از اون‌ها استفاده کنین. البته آنتن‌ها به‌صورت متصل به دستگاه هستن و جداگانه ارائه نمیشن.

چهار پورت شبکه داره که از نوع RJ-45 هستن و یک درگاه پورت RJ-11 که مخصوص اتصال مودم به خط تلفنه. سرعت انتقال داده از طریق 2740U تا 300Mbps هستش.

فرکانسی که 2740U پشتیبانی می‌کنه، 2.4GHz هستش.

مودم نشان‌گر LED داره و می‌تونه وضعیت اتصال به اینترنت، خط تلفن و WPS رو نشون بده.

قابلیت پشتیبانی از استانداردهای وای‌فای 802.11b/g/n

منبع تغذیه مودم هم، آداپتور برقه.
ورودی: 100-240 ولت 50/60 هرتز
خروجی: 12 ولت DC حداکثر ا آمپر

این دستگاه قابلیت پشتیبانی از DHCP، QOS، Virtual Server، DDNS و Port Forwarding رو هم داره.

طراحی ظاهری دی لینک DSL-2740U

طراحی ظاهری مودم دی لینک DSL-2740U شبیه به مودم دی لینک DSL-2790U و همین‌طور 2730U هست. وزن مودم 113.4 گرم هست و فقط هم رنگ مشکی داره. طول دستگاه 68، عرض اون 51 و ضخامت‌ مودم دی لینک DSL-2740U نیز 42 میلی‌متره. طراحی مودم از بسیاری از مودم‌های هم‌رده و هم‌قیمت خودش بهتره و از این نظر قابل قبوله.

مودم دی لینک 2740U از نمای جلو

حالت پنجره‌ای شکلی که ظاهر جلویی مودم داره، علاوه بر اینکه باعث میشه دستگاه خنک بشه، به زیباییش کمک می‌کنه. روی مودم یک‌سری چراغ LED وجود داره که سبز یا قرمز بودن اون‌ها میتونه معانی مختلفی داشته باشه. از سمت چپ می‌خوایم ببینیم هر چراغ چه مفهومی داره.

Power: اولین چراغیه که سمت چپ مودم قرار داره، مربوط به روشن و خاموش بودن دستگاهه. زمانی که آداپتور مودم رو به برق می‌زنین و دستگاه در حال راه‌اندازیه، چراغ قرمزه و بعد از روشن شدن، سبز هست.

LAN: چهار چراغ بعدی، مربوط به چهار پورت شبکه‌ایه که در پشت دستگاه وجود دارن. هرکدوم از این چراغ‌ها که روشن باشن، نشون‌دهنده‌ی این هستن که از طریق اون پورت به اینترنت وصل شدین. در واقع میشه از روی این چراغ‌ها فهمید که وضعیت اتصال کابل شبکه به چه صورت هستش.

Wi-Fi: پنجمین چراغ از سمت چپ، مربوط به اتصال بی‌سیم هستش و می‌تونین از روی اون وضعیت فعال یا غیرفعال بودن شبکه‌ی بی‌سیم رو ببینین.

WPS: روشن یا خاموش بودن این چراغ وضعیت فعال یا غیرفعال بودن WPS رو نشون میده.

DSL: هفتمین چراغ از سمت چپ، نشون‌دهنده‌ی اتصال مودم به پورت تلفن و دریافتِ داده از مخابرات هستش. اگر چراغ ثابت باشه، یعنی اتصال بدون هیچ مشکلی برقرار هستش. اگر هم چشمک‌زن باشه، یعنی مودم به تلفن وصل نشده.

Internet: این چراغ که در واقع آخرین چراغ روی مودمه، وضعیت اتصال مودم به اینترنت رو نشون میده. اگر چراغ اینترنت مودم قرمز باشه، یعنی به اینترنت وصل نیست و برای اتصال، باید با شرکتی که از اون اینترنت گرفتین، تماس بگیرین. زمانی هم که چراغ سبز ثابت باشه، مودم به اینترنت متصل هستش.

برای خرید این مودم همین حالا کلیک کنین:
خرید مودم دی لینک 2740U

دی لینک مودم 2740U از نمای پشت

بعد از اینکه چراغ‌های LED روی دی لینک DSL-2740U رو بررسی کردیم، میریم سراغ بخشی که پورت‌ها در اون قرار گرفتن. از اینجا به بعد رو با ما همراه باشین، می‌خوام از سمت چپ تمام مواردی که به‌چشم می‌خوره رو باهم بررسی کنیم.

آنتن

وقتی پشت مودم رو نگاه می‌کنیم، اولین چیزایی که نظر رو جلب می‌کنه، دو آنتنی هستن که در سمت چپ و راست دستگاه نصب شدن. قدرت هرکدوم از این آنتن‌ها 5dBi هست که قدرت بسیار خوبی دارن و به راحتی میتونه یه خونه بزرگ رو پوشش بده.

DSL

پورت خاکستری رنگی که زیر اون نوشته شده DSL، پورت اتصال مودم به خط تلفن هستش (پورتی که برای این کار ستفاده میشه، باید پورت RJ-11 باشه).

پورت شبکه

چهار درگاه زردرنگی که کنار هم قرار گرفتن، مربوط به اتصال شبکه هستن. به‌ازای هر پورت می‌تونین یک دستگاه رو به مودم وصل کنین. تا ۴ دستگاه می‌تونن هم‌زمان به مودم وصل بشن.

WPS

در کنار پورت‌های شبکه، دو دکمه‌ی ریز می‌بینیم که به صورت عمودی قرار گرفتن. دکمه‌ی بالایی مربوط به WPS هستش. به کمک این دکمه می‌تونین بدون وارد کردن رمز وای فای، به مودم وصل بشین و از اینترنت استفاده کنین. البته به این نکته هم توجه کنین که گوشی باید در فاصله‌ی نزدیکی از مودم باشه.

Wi-Fi

به کمک دکمه روشن و خاموش اتصال بی‌سیم Wi-Fi می‌تونین بدون اینکه مودم رو خاموش کنین، اتصال به اینترنت رو قطع کنین. این‌طوری هم امنیت مودم رو می‌برین بالا و هم در مصرف برق صرفه‌جویی می‌کنین. از همه مهم‌تر مواقعی که نمی‌خواین از مودم استفاده کنین، با این کار می‌تونین از انتشار امواج مضری که ممکنه مودم تولید می‌کنه جلوگیری می‌کنین.

ON/OFF

همون‌طور که پایین این دکمه نوشته شده، با استفاده از اون میشه مودم رو روشن و خاموش کرد.

شیار اتصال آداپتور برق

از این قسمت می‌تونین آداپتور برق رو به مودم وصل کنین.

اگر زیر مودم رو نگاه کنین، شیاری می‌بینین که کنارش نوشته شده Reset. اگر نتونستین به تنظیمات مودم دسترسی داشته باشین، می‌تونین یک وسیله‌ی نوک تیز مثل سوزن رو برای 30 ثانیه روی این شیار نگه دارین تا مودم به تنظیمات کارخونه برگرده.

اولین کاری که بعد از خریدن مودم دی لینک dsl-2740U برای اتصال به اینترنت باید انجام بدین، اینه که در پنل مدیریت مودم، تنظیماتی رو انجام بدین. این کار رو می‌تونین به کمک مطلب تنظیم مودم D-Link به‌صورت مرحله‌به‌مرحله انجام بدین.

حرف آخر

در این مطلب مودم دی لینک DSL-2740U رو از نظر ظاهری و فنی معرفی کردیم، به این دلیل که مودمیه که در بازار ایران طرفداران زیادی داره و به‌دلیل قرار گرفتن در محدوده‌ی زیر یک میلیون تومن، جزو مودم‌های خوش قیمته. اگر برای استفاده در منزل یا شرکت‌های کوچک می‌خواین مودم بخرین، می‌تونم بگم واقعا یکی از بهترین گزینه‌هایی که دارین، همین مدل هستش.

خوبی خرید مودم‌های پرفروش و پرطرفدار اینه که اگر با مشکلی مواجه بشین، با یه جست‌وجوی ساده در گوگل، می‌تونین اون رو برطرف کنین. البته نیازی به گوگل هم نیست، در همین مجله نت ران می‌تونین جواب خیلی از سوالات رو پیدا کنین، اگر هم موفق نشدین که می‌تونین در بخش نظرات، سوال‌تون رو مطرح کنین، ما خیلی زود بهش پاسخ میدیم.

دانلود فایل PDF این مقاله:
دانلود فایل PDF

سوالات متداول

از هر شرکتی اینترنت بگیریم، با این مودم می‌تونیم به اینترنت وصل بشیم؟

بله. این مودم قابلیت سازگاری با تنظیمات اینترنت تمام ISP های ایران رو داره.

چطور به تنظیمات مودم دی لینک DSL-2740U دسترسی پیدا کنیم؟

به مودم وصل بشین و بعد آدرس IP مودم (192.168.1.1) رو در بخش جست‌وجوی مرورگر وارد کنین. نام کاربری و رمز عبور پیش‌فرض admin هست.

بیشترین سرعتی که با مودم میشه اطلاعات انتقال داد چقدره؟

به دلیل پشتیبانی مودم از استاندارد N شبکه‌ی وایرلس، حداکثر سرعت انتقال اطلاعات از طریق اون 300 مگابیت بر ثانیه هستش. بر بستر ADSL هم تا سرعت 24 مگابیت بر ثانیه رو پوشش میده.

این مودم چه تعداد پورت‌ داره؟

دی لینک DSL-2740U دارای یک پورت اتصال به تلفن و 4 پورت اتصال از طریق کابل شبکه هست.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

‫۱۵ دیدگاه ها

    1. سلام
      در صورتی که مودم شما قابلیت VDSL داشته باشه می‌تونید استفاده کنید. در غیر این صورت باید مورمی تهیه بشه که قابلیت VDSL هم داشته باشه.

  1. من تقریبا چهار ساله،اگه اشتباه نکنم،این مودم‌ رو دارم.اولش این مشکل رو داشت که بدون دلیل چراغ نت قرمز میشد و تا دوباره ریست و کانفیگ نمیشد مشکلش حل نمیشد؛تا این که آپدیتش کردم و دیگه مشکلش حل شد.مودمه خوبیه در کل.
    این نکته رو هم به دوستام بگم که برای کمتر شدن نویز و قطعی سیم ورودی تغذیه و سیم تلفن رو چند دور،دور یک فریت حلقوی یا همون ترویدی سیاه که زیاد کوچک نباشه بپیچید.دقیقا قبل از مودم.
    خیلی خیلی موثره

    1. سلام محمد جان، اگر برای ADSL بخواید ۲۷۴۰U قیمت مناسب تری داره و آنتن هاش قوی تر هستن. اما برتری ۲۲۴ اینه که مودم VDSL هم محسوب میشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا