اسپلیتر یا splitter همانطور که از اسمش مشخصه یک وسیلهی جدا کننده هست. حالا این وسیله چی رو از چی جدا میکنه؟ در ادامهی مقاله اسپلیتر چیست، این مسئله رو توضیح میدیم. قصد نداریم خیلی تخصصی در مورد اسپلیتر مودم توضیح بدیم، میخواییم یک کلیت از این دستگاه رو بهتون بگیم که بدونید کجا و چطور ازش استفاده کنید.
دوستان عزیز نت ران! اگر اینترنت Dial-Up رو بهخاطر داشته باشید، هنگامی که به اینترنت وصل بودیم و تلفن ما زنگ میخورد، اتصال اینترنت قطع میشد. از اینجا بود که این نیاز پیدا شد که خط تلفن و اینترنت جدا بشن. به همین دلیل وسیلهای به نام اسپلیتر ساخته شد.
اسپلیتر سیگنال تلفن رو به دو بخش تقسیم میکنه تا بخش تلفن با بخش اینترنت ADSL در تداخل نباشه. اگر از اسپلیتر استفاده نکنید ممکنه در زمان صحبت با تلفن، نویزهایی رو بشنوید که آزاردهنده هستن؛ ضمن اینکه در این صورت باید از دو پریز تلفن استفاده کنید.
در هر سرویسی که مستقیما به روی خط تلفن استفاده بشه، شما به یک اسپلیتر نیاز دارید، مثل فکس.
اگر خط تلفن شما از خط ADSL شما جداست، نیازی به اسپلیتر ندارید. اما اگر از یک خط برای هر دو سرویس استفاده میکنید، پس برای جدا کردن سیگنالها و کاهش نویز، بهتره از اسپیلیتر استفاده کنید.
چطوری از اسپلیتر استفاده کنیم؟
اسپلیتر سه پورت داره. یک طرف اون مثل تصویر، 1 یک پورت داره که این مختص خط تلفن هست. شما باید سیمی که از پریز تلفن خارج شده رو به این پورت وصل کنید.
تصویر 1- اتصال سیم تلفن به پورت اسپلیتر
طرف دیگر اسپلیتر مودم دو پورت داره، روی هر پورت اینکه سیم تلفن کدوم دستگاه به اون وصل بشه، مشخص شده. پورت با آیکون گوشی تلفن یا نوشتهی Phone، باید به دستگاه تلفن وصل بشه و پورت با آیکون مودم یا نوشتهی Internet، به مودم وصل بشه.
دقت کنید که سیمها رو به پورتهای درستی وصل کنید، در صورتی که این مسئله رو رعایت نکنید، ممکنه با مشکلاتی مثل عدم اتصال، یا کندی شدید در ارتباط مواجه بشید.
آیا اسپلیتر باعث کندی سرعت میشه؟
اگر اسپلیتر به درستی نصب بشه نباید تاثیری در سرعت مودم شما داشته باشه، بلکه باید کیفیت اینترنت بالاتری دریافت کنید. برای اطمینان از اینکه اسپلیتر تاثیری روی قدرت سیگنال شما نداشته، قدرت سیگنال رو قبل و بعد نصب اسپلیتر اندازه بگیرید. خیلی کم پیش میآد که نصب اسپیلتر باعث کاهش سرعت اینترنت بشه، اما اگر به هر دلیلی سرعت اینترنتتون بعد از نصب اسپلیتر کم شد، بهتره که کلا خط تلفن رو از خط ADSL جدا کنید.
تقریباً تمام شرکت های تولیدکننده مودم ADSL، در زمینهی تولید اسپلیترها فعالیت میکنن. دی لینک، تی پی لینک، ترندنت از برترین برندها در تولید اسپلیتر هستن و معمولاً همراه با مودمهای خودشون یک عدد اسپلیتر هم عرضه میکنن. نیازی نیست برای اسپلیتر زیاد هزینه کنید چون معمولاً قیمتهای بالایی هم ندارن.
حرف آخر
اسپلیتر یک قطعهی کاربردی در تجهیزات مودمه، شاید اگه نباشه، اینقدر روی خط تلفن شما نویز باشه که عملا غیرقابل استفاده باشه. امیدواریم این مقاله براتون مفید باشه و بهتون کمک کنه هم از سرویس ADSL خطتون استفاده کنید هم از یک مکالمه بدون نویز تلفنی.
خیر، اگر شما دو خط مجزا برای سرویس ADSL و خط تلفن دارید، نیاز نیست.
آیا استفاده از اسپلیتر سرعت رو افزایش میده؟
اگر نویز روی خط شما وجود داشته باشد، ممکنه اسپلیتر روی سرعت اینترنت تأثیر داشته باشه. پس از نصب اسپلیتر، مودم DSL رو تا جایی که ممکنه به اسپلیتر نزدیک کنید تا به سرعت اتصال DSL شما کمک کنه. در صورت امکان، سعی کنید از خط کوتاهتری در جایی که از مودم ،کابل به جک تلفن منتهی میشود، استفاده کنید.
آیا اسپلیتر باعث تضعیف سیگنال میشه؟
خیر، قاعدتا نباید این اتفاق بیافته، برای اطمینان قدرت سیگنال رو قبل و بعد از اسپلیتر اندازه بگیرید.
این مقاله حاصل تلاش و دانش گروهی از متخصصان نتران شامل نویسنده، کارشناس ارشد فنی، ویراستار، کارشناس سئو و مدیر تولید محتواست. نت ران مانند هر مجموعهی موفق دیگه، کار گروهی و هماندیشی رو سرلوحهی کار خودش قرار داده و منحصرا به ارائهی محتوای درجه یک و رضایت شما عزیزان فکر میکنه.