کامپیوتر و لپ تاپ

راهنمای خرید هارد اینترنال و انتخاب از بین سری‌های مختلف + نحوه تشخیص هارد معیوب

خرید کابل شبکه

راهنمای خرید هارد اینترننال شاید یکی از دم‌دستی‌ترین نیاز‌های هر فردی باشه، خیلی‌ها فکر می‌کنن که خرید و انتخاب هارد کاری نداره. درسته که خرید هارد یک ترا کاری نداره، اما تا حالا فکر کردید این هارد رو برای چه کاری نیاز دارید؟ یا اینکه چطور بهترین هارد رو بر حسب نیازتون تهیه کنید؟ آیا می‌دونید هاردی که برای ذخیره‌ی اطلاعات مناسبه، برای نصب ویندوز و بازی مناسب نیست؟ قبل از خرید یک هارد باید اول از خودتون بپرسید که این هارد رو برای چه کاری نیاز دارید؟ فقط بعد از طرح این سواله که می‌تونین بهترین هارد رو بر حسب نیازتون تهیه کنین.

مطالب نوشته

انتخاب بهترین هارد اینترنال بر‌حسب نیاز

راهنمای خرید هارد اینترنال
تصویر 1

همه‌ی ما اطلاعاتی داریم که می‌خوایم برای همیشه اون‌ها رو در یک جای امن نگه ‌داریم. پس بهتره که در این زمینه نکاتی رو بدونیم، اگه موافقین در ادامه با من همراه باشید.

من برای کاربری‌های مختلف هارد‌هایی با برند‌ها و سرعت‌های متفاوتی تهیه کردم و به‌خاطر تنوع هم که شده برند‌های مختلف رو تست کردم. اگه شما با من در این مقاله همراه بشید، علاوه بر معرفی هارد‌های مختلف با سرعت‌ها و کاربری‌های متفاوت، برند‌های معروف رو هم بررسی می‌کنم و حتی به شما یاد میدم که چطوری یک هارد اینترنال کارکرده بخرید. یعنی به شما آموزش میدم که هارد کارکرده‌ی سالم رو از هارد معیوب تشخیص بدید. البته شخصا خرید هارد کارکرده رو پیشنهاد نمی‌کنم اما خب بعضی مواقع بودجه‌تون اجازه نمیده که هارد نو تهیه کنید؛ پس بهتره بتونید هارد معیوب رو از سالم تشخیص بدید تا سرتون کلاه نره.

دوستان! قبل از هر کاری باید بگم که مطلب طولانیه! اگر عجله دارید و می‌خواید سریع‌تر یه هارد مناسب انتخاب کنید، بخش‌های زیر رو بخونید:

  • برندهای مختلف هارد اینترنال
  • انواع هارد اینترنال
  • معنی رنگ‌های هارد وسترن دیجیتال
  • راهنمای خرید هارد سیگیت

تاریخچه‌ی هارددیسک

تاریخچه هارددیسک
تصویر 2- تاریخچه‌ی هارد دیسک

در سال 1980 شرکت سیگیت اولین هارد دیسک مخصوص کامپیوتر‌های شخصی رو ساخت، این هارد‌دیسک 5.25 اینچی به اولین هارد مخصوص کامپیوتر‌های شخصی بدل شد. حافظه‌ی این هارد تنها 5 مگابایت بود. البته فناوری هارد قبل از این به وجود اومده بود.

تا قبل از تولید این هارد دیسک 5.25 اینچی، هارد‌ها در اندازه‌های 8 و 14 اینچی تولید می‌شدند. شاید براتون جالب باشه شرکت‌هایی که هارد تولید می‌کردن تا سال 1990 میلادی محصولات خودشون رو به‌صورت عمده به بازار نمیدادن، اون‌ها محصولات‌شون رو به‌صورت مستقیم به سازنده‌های کامپیوتر میدادن و تحت برند خودشون کار نمی‌کردن اما اون‌ها از سال 1990 کم‌کم محصولات‌شون رو در بازار تحت برند خودشون عرضه کردن و تقریبا از همون سال‌ها بود که دیگه میشد هارد رو از فروشگاه‌ها تهیه کرد.

جالبه که بدونید، کامپیوتر‌های مکینتاش تا سال 1984 قابلیت ارتقا هارد رو چه از نوع خارجی و یا داخلی نداشتند و عملا نمی‌شد هارد اون‌ها رو تعویض کرد. کمبود حجم و نیاز به‌اضافه کردن هارد در لپ‌تاپ‌ها، کمپانی‌ها رو به سمت ایجاد راهی برای متصل کردن حافظه‌ی خارجی به کامپیوتر‌ها سوق داد.

در سال 1986 کمپانی اپل اولین کامپیوتر خودش رو به پورت SCSI مجهز کرد. به این ترتیب دارندگان کامپیوتر‌های این کمپانی می‌تونستن درایو‌هایی رو که به پورت  ‌‌‌‌SCSI مجهز بودن، به این کامپیوتر‌ها (مثل نسل دوم اپل) وصل کنن. البته در ادامه با پیشرفت فناوری و اومدن پورت USB و استفاده از این پورت در مادربوردهای جدید‌تر، هارددیسک‌های خارجی (اکسترنال) هم استفاده از پورت USB رو آغاز کردن و یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این پورت، سرعت بالاتر‌ اون در انتقال داده بود.

وظیفه‌ی هارد دقیقا چیه؟

همون‌طور که اطلاع دارید، وظیفه‌ی هارد ذخیره‌ی اطلاعاته. البته در رایانه‌ها هارد به فضایی برای نصب سیستم‌عامل و برنامه‌ها تبدیل‌ شده که این حالت هم نوعی ذخیره‌سازی اطلاعاته.

همون‌طور که اکثر ما به‌یاد داریم تا همین چند سال پیش مردم کشور خودمون اطلاعات مهم‌شون (فایل‌ها و سند‌‌های اداری، فیلم مراسم‌های مهم، عکس‌ها و دیگر اطلاعات‌شون) رو روی دیسک‌های نوری ذخیره می‌کردن، اما خب این دیسک‌های نوری (CD و DVD) مشکلات زیادی داشتن که شاید در این‌ بین بشه به خش‌گرفتگی (خرابی‌های بسیار زیاد به علت کثیف شدن و یا استفاده‌ی زیاد ) و طول عمر کم یا حتی کم بودن حجم اون‌ها اشاره کرد.

رفته‌رفته هارددیسک‌ها جای دیسک‌های نوری رو گرفتن و به جرئت میشه گفت که تقریبا هیچ‌کدوم از مشکلات دیسک‌های نوری رو ندارن. طول عمر بسیار زیاد، مقاوت بسیار بالاتر و همین‌طور حجم بیشتر به نسبت فضایی که اشغال ‌می‌کنن باعث شد که استفاده از هارد‌دیسک به‌جای دیسک نوری در بین مردم رواج پیدا کنه. اما همون‌طور که اطلاع دارید، هارددیسک‌ها هم تنوع زیادی دارند و ما به‌عنوان مصرف‌کننده باید بدونیم که کدوم نوع از هارددیسک‌ها برای کار ما مناسبه.

اگر می‌خواید در مورد هارددیسک بیشتر بدونید، پیشنهاد می‌کنم مقاله‌های زیر رو بخونید.

مقایسه ی درایو SSD و هارد HDD

حافظه SSD چیست و چه تفاوتی با هارد دیسک یا حافظه HDD دارد؟

انواع هارددیسک ازنظر حمل و نقل و پورت

قبل از اینکه راهنمای خرید هارد مناسب کاربری‌تون رو شروع کنیم، شما باید اطلاعات پایه‌ای رو در مورد‌ هارد‌ها داشته ‌باشین. همون‌طور که در ابتدای مقاله گفتم، خرید و انتخاب یک هارد شاید در ابتدا یک مسئله‌ی ساده باشه و پیش خودمون بگیم هارد خریدن که تحقیق نمی‌خواد، اما واقعا این‌طور نیست. هارد‌ها در انواع مختلفی به بازار عرضه شدن که در ادامه بیشتر در مورد اون‌ها صحبت خواهیم کرد، اما فعلا می‌خوام این قطعه الکترونیکی رو ازنظر حمل‌و نقل بررسی کنم.

ببینید ما دو نوع هارد داریم: هارد‌ داخلی (هارد اینترنال) و هارد‌ خارجی (هارد اکسترنال)

هارد اینترنال یا همون هارد داخلی چیه؟

هارد اینترنال چیست | راهنمای خرید هارد اینترنال
تصویر 3- هارد اینترنال

هارد داخلی همون‌طور که از اسمش پیداست، داخل قطعات الکترونیکی مثل کامپیوتر، لپ‌تاپ و یا دستگاه DVR قرار می‌گیره و مستقیما با استفاده از پورت‌های SATA ،IDE یا M2 به دستگاه موردنظر وصل میشه. این‌ مدل هارد‌ها رو نمیشه جابه‌جا کرد، البته نه اینکه نشه؛ فقط حوصله‌ی زیادی می‌خواد. با یک پیچ‌گوشتی چهارسو و یک کابل ساتا، شما با استفاده از این ملزومات هرجایی که رفتید می‌تونید کیس رو بازکنید و هارد رو وصل کنید. ولی همون‌طور که گفتم حوصله می‌خواد، به نظرم خرید یک ‌هارد اکسترنال در صورت لزوم جابه‌جایی زیاد به‌صرفه‌تره، دیگه نیازی هم به حمل پیچ‌گوشتی نیست.

هارد اکسترنال یا همون هارد خارجی چیه و چه کاربردی داره؟

هارد اکسترنال
تصویر 4- هارد اکسترنال

هارد اکسترنال، همون هارد داخلیه در ابعاد کوچک‌تر و همچنین کمی شیک‌تر که به پورت USB هم مجهز شده تا به‌راحتی به دستگاه‌هایی نظیر تلویزیون، کامپیوتر، لپ‌تاپ و… متصل بشه. این نوع هارد‌ها به دلیل داشتن قابلیت حمل‌ونقل و استفاده در سیستم‌های مختلف طرفدار‌های زیادی دارن، البته انتخاب از بین این دو نوع هارد هم،  به نحوه‌ی استفاده و نیاز شما بستگی داره. این نوع هارد به این دلیل که 24 ساعته به کامپیوتر وصل نیست، قطعا طول عمر بیشتری داره و برای آرشیو فایل‌های مهم انتخاب بهتریه.

اگر به خریدن هارد اکسترنال نیاز دارید، راهنمای خرید هارد اکسترنال رو مطالعه کنید.

مزایای هارد اکسترنال

  • قابل‌حمل بودن
  • امکان استفاده فقط در مواقعی که به اطلاعات اون نیاز داریم

مزایای هارد اینترنال

  • سرعت بیشتر به نسبت هارد اکسترنال (هارد اینترنال به‌صورت مستقیم به مادربرد کامپیوتر متصل میشه ولی هارد اکسترنال اطلاعات رو از طریق پورت USB انتقال میده)
  • قابلیت RAID
  • دوام بیشتر در صورت روشن بودن هر دو هارد
  • هزینه‌ی کمتر به نسبت حجم

برند‌های مختلف هارد اینترنال

همون‌طور که می‌دونید در کشور ما هارد‌های اینترنال با برند‌های مختلفی عرضه میشن و خریداران قدرت انتخاب بالایی دارن. اگه بخوام چند برند معروف و با‌کیفیت رو به شما معرفی کنم؛ می‌تونم از سیگیت، وسترن دیجیتال و توشیبا نام ببرم، البته هرکدوم از این برند‌ها هارد‌هایی رو با سرعت و حجم‌های متفاوت برای کاربری‌های متفاوتی به بازار عرضه کردن که در ادامه اکثر اون‌ها رو بررسی می‌کنیم تا شما با دید‌ آگاهانه، بهترین هارد رو برای استفاده‌ی خودتون انتخاب کنید.

انواع هارد‌های اینترنال

هارد‌های اینترنال رو من به دو دسته تقسیم می‌کنم. البته این تقسیم‌بندی رو از نظر پورت و اتصال به مادربرد انجام دادم. نوع اول که نسبتا قدیمی‌تر از بقیه هستن و خدا رو ‌شکر که دیگه تا حدودی نسل‌شون منقرض شده، هارد‌های IDE هستن. این نوع هاردها نسبت به برادر‌های جوون‌تر خودشون سرعت و حجم کمتری دارن، بعد از نسل IDE، هارد‌های SATA (ساتا) به بازار عرضه شدن که به نسبت نسل قبلی خودشون پیشرفت چشم‌گیری داشتن.

در هارد‌های SATA سرعت انتقال اطلاعات تا 6 گیگابیت بر ثانیه هم ‌میرسه (البته این سرعت مربوط به پورت ساتاست) اما سرعت انتقال اطلاعات در نسل قبلی تنها به 133 مگابایت می‌رسید. البته پورت M2 هم جدیدا به مادربردها اضافه ‌شده که سرعت انتقال این پورت هم 6 گیگابیت بر ثانیه‌ است. اما سرعت هارد‌هایی که از این پورت استفاده می‌کنن، نسبت به هاردهایی که از پورت ساتا استفاده می‌کنن بیشتره.

انتخاب‌ هارد اینترنال با توجه به نیاز

همون‌طور که اشاره کردم، وقتی‌که تصمیم‌ می‌گیریم هارد جدیدی تهیه کنیم، با انتخاب‌های بی‌شماری روبه‌رو میشیم که هرکدوم برای استفاده‌ به‌خصوصی طراحی ‌شدند. مثلا شرکت وسترن دیجیتال، هارد‌هاش رو با رنگ‌های مختلفی تفکیک کرده که خیلی‌ها تفاوت این هارد‌ها رو نمی‌دونن و صرفا وارد مغازه میشن و میگن که یک هارد فرضا یک ترابایتی بهم بدید.

مغازه‌دار هم هر هاردی که دم دستش باشه رو به مشتری میده یا حتی دیده‌ شده که فردی به مغازه مراجعه کرده و صرفا به دلیل ارزون‌بودن، یک هارد وسترن دیجیتال سبز رو خریده (این هارد ضعیف‌ترین هارد شرکت وسترنه. البته کارایی این هارد برای آرشیو کردن اطلاعاته و نسبت به بقیه هارد‌ها از میزان حافظه و سرعت کمتری برخورداره اما خب مزایایی هم داره، مثلا هارد سبز شرکت وسترن طول عمر بالایی داره و نویزش هم به‌مراتب از هارد‌های دیگه این کمپانی کمتره.

پس قطعا این هارد برای اجرای ویندوز و برنامه‌های سنگین طراحی نشده. خود من بار‌ها شاهد این وضع بودم که یکی از آشنایان همیشه از سرعت کم کامپیوترش گلایه داشته و بعد از بررسی این موضوع، متوجه شدیم که هاردی که ایشون ازش استفاده می‌کرد وسترن سبز بود.

راهنمای خرید هارد وسترن دیجیتال

راهنمای خرید هارد اینترنال وسترن دیجیتال
تصویر 5- سری‌های هارد وسترن دیجیتال

شرکت وسترن دیجیتال یکی از معتبرترین شرکت‌ها در‌ زمینه‌ی تولید هارد‌ دیسکه. محصولات این شرکت رو می‌تونید به‌راحتی در کشور خودمون تهیه کنید. همون‌طور که اطلاع دارین، اگه سری به بازار بزنید یا سایت‌های اینترنتی رو چک کنید، متوجه میشین که شرکت وسترن دیجیتال هارد‌های خودش رو در رنگ‌های متعددی به بازار عرضه کرده و قطعا این رنگ‌ها معنی و مفهوم خاصی دارن. اگه شما معنی این رنگ‌ها رو بدونید، می‌تونید هاردی رو انتخاب کنید که بیشترین کارایی رو برای شما داره . البته این‌رو بگم که خط تولید اکثر این هارد‌ها یکیه و میشه از تمامی اون‌ها در زمینه‌های مختلف استفاده کرد. اما ممکنه کمی بازدهی‌شون متفاوت باشه. پس منو همراهی کنین تا معنی رنگ‌های هارد‌های وسترن رو یاد بگیرید و تفاوت اون‌ها رو با‌ هم بدونید.

وسترن دیجیتال سبز

هارد وسترن دیجیتال سبز | راهنمای خرید هارد اینترنال
تصویر 6- هارد وسترن دیجیتال سبز

خب، اولین رنگی که در این مقاله اون رو بررسی می‌کنیم، رنگ سبز از سری هارد‌های شرکت وسترن دیجیتاله، شما تا پارسال به هر مغازه‌ای وارد می‌شدین و از فروشنده قیمت‌ هارد یک ترابایتی رو می‌گرفتین، فروشنده به‌دلیل اختلاف قیمت 10 هزار‌تومانی این هارد رو به‌جای هارد آبی‌رنگ به شما معرفی می‌کرد و شما هم خوشحال از اینکه یک خرید ارزون و خوب ‌رو تجربه کردید، به خونه برمی‌گشتید.

البته این‌رو بگم اگه شما این هارد رو برای آرشیو فایل انتخاب کرده باشین، قطعا یکی از درست‌ترین انتخاب‌های زندگی شما بوده اما اکثرا هارد سبز رو برای نصب سیستم عامل تهیه می‌کنن که خود این مورد باعث میشه انتخاب و خرید شما به یک تجربه‌ی تلخ بدل بشه. هارد سبز از شرکت وسترن دیجیتال مخصوص آرشیو و نگه‌داری فایل و اطلاعاته.

از مشخصات و ویژگی‌های این هارد میشه به دوام بالا و سرعت پایین و همچنین نویز کم اشاره کرد. البته دوام و نویز کم این هارد، رابطه‌ی مستقیمی با سرعت اون داره. هارد وسترن گرین با سرعتی معادل با 5400 RPM می‌چرخه و در حجم‌های 250 گیگابایتی تا 8 ترابایتی به بازار عرضه‌شده.

همون‌طور که اطلاع دارین، رنگ سبز رو ‌میشه نمادی برای طبیعت دونست و خیلی از کمپانی‌ها محصولات کم‌مصرف و بهینه‌ی خودشون رو با این رنگ روانه‌ی بازار می کنن. در انتها به این مسئله توجه داشته باشین که اگه شما از این هارد برای کار‌های محاسباتی و یا نصب سیستم‌عامل استفاده کنید، بازده خوبی ازش نمی‌گیرین.

بهترین حالت استفاده از این هارد، استفاده به‌عنوان هارد دومه؛ یعنی شما هارد اول کامپیوتر خودتون رو که ویندوز و بازی و برنامه‌هاتون رو روی اون نصب می‌کنید، قبلا تهیه‌کردید (ترجیحا از رنگ‌های مشکی و یا آبی). البته قطعا اگه سرعت براتون مهمه، تهیه‌ی یک هارد SSD میتونه شما رو به بهشت ببره.

پس از انتخاب هارد برای سیستم‌عامل و نصب برنامه‌ها، اگر ما به فضای بیشتری نیاز داشته باشیم، بهترین انتخاب برای نگه‌داری آرشیوهامون هارد سبز رنگ وسترن دیجیتاله.

ویژگی‌های هارد وسترن دیجیتال سبز:

  • سرعت کم
  • مناسب برای هارد دوم و ذخیره‌ی اطلاعات
  • مقاوم و با‌دوام
  • قیمت کمتر نسبت به دیگر رنگ‌ها
  • تولید نویز کمتر

بررسی هارد وسترن دیجیتال آبی

هارد وسترن دیجیتال آبی
تصویر 7- هارد وسترن دیجیتال آبی

خب بعد از رنگ سبز همه چشم‌ها به‌سوی رنگ آبی معطوف میشه. البته این مورد فقط در کشور ما به این‌صورته، اما در کل دنیا رنگ هارد‌های آبی بیشترین استفاده رو در بین هارد‌های تولیدشده توسط شرکت وسترن دیجیتال دارن.

این سری از هارد‌های وسترن از سرعت بهتری نسبت به هارد‌های سبز برخوردارن و همین موضوع باعث شده که در کامپیوتر‌های خانگی بیشترین استفاده رو داشته باشن. برخلاف هارد سبز وسترن، شما می‌تونید از هارد آبی این شرکت این انتظار رو داشته باشین که از پس‌کارهای محاسباتی و اجرای سیستم‌عامل با سرعت معقول هم بر‌بیاد.

البته در حال حاضر دو سری هارد وسترن دیجیتال آبی در بازار داریم که سرعت چرخیدن اون‌ها باهم متفاوته، پس اگر شما هم به بازار رفتین یا قصد داشتین یک هارد آبی رو از وب‌سایت‌های اینترنتی سفارش بدین، حتما توجه داشته باشید که هاردی رو انتخاب کنید که سرعت چرخیدنش 7200 RPM باشه، چون یک سری هارد آبی با سرعت 5400 RPM هم در بازار موجوده و سرعتش دقیقا در حد هارد‌های سبز وسترن دیجیتاله.

این سری از هارد‌های شرکت وسترن رو میشه برای مصارف کامپیوتر‌های خانگی و همچنین ادارات و شرکت‌های کوچیک استفاده کرد. البته باید بگم که سری آبی به نسبت سری سبز  سرعت بیشتری داره و همین باعث میشه که کمی سروصدای بیش‌تری تولید کنه (البته دوستان منظورم از سروصدا کمی نویزه، انتظار صدای تراکتور رو از هارد آبی نداشته باشین. کلا اذیت نمی‌کنه).

وسترن دیجیتال، سری آبی خودش رو با حجم‌های مختلفی تولید و روانه‌ی بازار می‌کنه و شما بسته به نوع و اندازه‌‌ی نیاز‌تون می‌تونید از بین حجم‌های 500 گیگابات تا 6 ترابایتی، هارد مد‌نظر خودتون رو انتخاب و تهیه کنید.

ویژگی‌های هارد وسترن آبی:

  • تولید در ظرفیت‌های 500 مگابایت تا 6 ترابایت
  • حافظه کش از 16 تا 64 مگابایت (هر‌ چه‌قدر این حافظه کش بیشتر باشه سرعت هارد بیشتر میشه)
  • سرعت چرخش 5400 و 7200 RPM (در اینجا هم سرعت بیش‌تر نشونه‌ی قوی‌تر بودن هارده)
  • مناسب برای سیستم‌های خونگی و کار‌های روزمره
  • وجود کمی لرزش و نویز در هارد: البته نگران نباشید، هارد قطعه‌ی مقاومیه.

بررسی هارد وسترن دیجیتال مشکی

هارد وسترن دیجیتال مشکی
تصویر 8- هارد وسترن دیجیتال مشکی

بعد از بررسی هارد سبز و آبی وسترن حالا نوبت به فرد با‌کلاس خانواده می‌رسه… اما چرا با‌کلاس؟ همه می‌دونیم که رنگ مشکی رنگیه که نماد لاکچری بودنه. این رنگ یک حس باکیفیت بودن و همچنین مستحکم و مقاوم بودن رو به مشتری میده. شرکت وسترن هم از این نکته‌ی روانشناسی استفاده کرده و هارد‌های با‌کیفیت خودش رو با این رنگ به بازار عرضه کرده.

وسترن، دیجیتال هارد مشکیش رو برای گیمر‌ها، برنامه‌نویس‌ها و کسانی که با رایانه خودشون کارهای محاسباتی می‌کنن طراحی کرده.

این سری از هارد‌های وسترن با سرعت 7200 RPM روانه‌ی بازار شده. همچنین این هارد از حافظه‌ی کش 128 مگابایتی استفاده می‌کنه. البته این تمام ماجرا نیست و وسترن برای عملکرد بهتر در این سری از دو پردازنده استفاده کرده. همچنین این سری به الگوریتم دست‌یابی و ایندکس بهینه‌تری نسبت به سری‌های قبلی مجهز کرده تا بتونه در سریع‌ترین زمان ممکن اطلاعات رو دسته‌بندی کنه و به نمایش در‌بیاره.

این هارد هم در ظرفیت‌های 500 گیگاباتی تا 6 ترابایتی تولید و روانه‌ی بازار شده تا کاربران این کمپانی بدون دغدغه حجم موردنیاز خودشون رو تهیه کنن. همون‌طور که تا اینجای کار متوجه شدید این سری روی کاغذ خیلی از سری آبی قوی‌تره. اما چرا گفتم روی کاغذ؟!

اگه راستش رو بخواین خود من هم از این سری هارد استفاده کردم و تنها تفاوتی که در این مدل با سری آبی دیدم، نویز و لرزش کمتر و البته دوام بیشتر بود و با توجه به تست‌هایی که گرفتم در زمینه‌ی پردازش اطلاعات خیلی تفاوتی باهم نداشتن.

حالا میشه گفت به‌صورت میانگین، در بین ده تست انجام‌شده حداقل در 6 تست این دو سری عملکردی مشابه داشتن و 3 تست رو وسترن دیجیتال مشکی با اختلاف ناچیز پشت سر گذاشت؛ البته در موارد خیلی کمی هم وسترن آبی عملکرد بهتری داشت. پس اگر روزی هارد آبی روی سیستم خودتون رو با یک هارد از سری مشکی تعویض کردین، انتظار یک تغییر فاحش در عملکرد سیستم‌تون نداشته‌ باشین و این‌رو به‌یاد داشته ‌باشین که هارد مشکی وسترن دیجیتال قرار نیست که نقش یک SSD رو برای شما بازی کنه. اما می‌تونید انتظار داشته باشید که کمی، فقط کمی سرعت سیستم شما رو بهبود بده و همچنین لرزش کم‌تر و مقاومت بیشتر سری مشکی رو می‌شه به‌عنوان دلیل محکم‌تری برای خرید این سری دید.

ویژگی‌های هارد وسترن مشکی یا همون بلک

  • تولید در ظرفیت‌های 500 مگابایت تا 6 ترابایت
  • حافظه کش 64 و 128 مگابایتی
  • لرزش کمتر
  • استفاده از دو هسته در چیپ هارد
  • الگوریتم متفاوت برای دست‌یابی به اطلاعات
  • سرعت چرخش 7200 ‌ RPM
  • مقاومت و کیفت بالا

بررسی هارد وسترن دیجیتال قرمز

هارد وسترن دیجیتال قرمز
تصویر 9- هارد وسترن دیجیتال قرمز

خب دوستان … در ادامه‌ی بررسی هارد‌های وسترن دیجیتال، به هارد قرمزرنگ این کمپانی می‌پردازیم. در این قسمت از مقاله قصد دارم که هارد قرمز وسترن دیجیتال رو بررسی کنم. فقط قبلش یک نکته رو بگم: دوستان این رنگ‌هایی که می‌بینید و کارخونه‌ی وسترن از اون برای تفکیک محصولاتش استفاده کرده برای زیبایی نیست.

بارها دیده ‌شده (این مورد رو به چشم خودم دیدم) چون طرف هوادار پرسپولیس بوده هارد قرمز گرفته و یا برعکس چون طرفدار استقلال بوده هارد آبی گرفته. خب این سری از هارد‌های وسترن تخصصی‌تر از چند‌تای قبلی هستن و صرفا کاربردشون در سیستم‌های ذخیره‌سازی تحت شبکه‌س که به‌اختصار به اون NAS می‌گن.

این هارد‌ها رو می‌‌شه برای ذخیره‌سازی اطلاعات و همچنین فیلم و سریال و فایل‌های ویدیویی تحت شبکه استفاده کرد و یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های هارد‌های قرمز، توانایی اون‌ها برای روشن بودن و کار کردن بدون‌وقفه است.

شما می‌تونین هارد‌ قرمزرنگی رو که از کمپانی وسترن دیجیتال تهیه کردین، در یک دستگاه NAS قرار بدید و شبانه‌روزی از این هارد کار بکشید.

شرکت وسترن با استفاده از فناوری‌ها و همچنین با استفاده از قطعات مقاوم این اطمینان رو به مشتریان خودش میده که این سری از هارد‌ها مشکلی برای کار به‌صورت طولانی‌مدت ندارن. این کمپانی هارد‌های قرمزش رو هم به دو دسته‌ی Wd Red و Wd Red Pro تقسیم کرده که تفاوت‌هایی با‌هم دارن. مثلا نسخه‌ی عادی از سرعت چرخش 5400 و نسخه‌ی حرفه‌ای از سرعت چرخش 7200 بهره می‌بره. این دو هارد از حافظه کش‌ متفاوتی هم برخوردار هستن: نسخه‌ی عادی 64 مگابایت و نسخه‌ی حرفه‌ای 128 مگابایت؛ و البته نسخه‌ی عادی از یه قابلیتی استفاده می‌کنه که دور هاردش به‌مرور هم کم‌تر می‌شه؛ اضافه کنم که این قابلیت بسیار کاربردیه و زمانی که فشار روی هارد نیست، سرعتش کم می‌شه و به همین دلیل طول عمرش هم زیاد می‌شه.

بررسی هارد وسترن دیجیتال بنفش

هارد وسترن دیجیتال بنفش
تصویر 10- هارد وسترن دیجیتال بنفش

همون‌طور که می‌دونید استفاده از دوربین‌های مدار‌بسته طی دهه‌ی اخیر خیلی بیشتر شده و علاوه‌بر مراکز و ساختمان‌های بزرگ و دولتی خیلی از مغازه‌ها و حتی خانه‌ها هم به استفاده از این محصولات رو آوردن.

البته اگه از حق نگذریم: استفاده از این سیستم‌ها برای امنیت بسیار مفیده. با زیاد شدن استفاده از دوربین‌های مداربسته، چون این دستگاه‌ها برای ضبط وقایع بر روی دستگاه DVR نیاز به هارد دارند، سوالات هم در‌زمینه‌ی هارد مناسب برای دوربین مداربسته بسیار زیاد شده.

خب اگه شما هم در منزل و یا محل کارتون از دوربین مدار‌بسته استفاده می‌کنید و می‌خواهید بدونید‌ که برای دستگاه‌تون چه هاردی رو تهیه کنین، باید به شما بگم که وسترن دیجیتال برای این موضوع هم تدبیری اندیشیده.

درسته هارد‌های بنفش وسترن دیجیتال مخصوص دوربین‌های مدار‌بسته هستن اما این هارد‌ها قابلیت این‌رو دارن که ماه‌ها بدون خاموشی و استراحت به کار خودشون ادامه بدن و وقایع اتفاق‌افتاده رو ضبط کنن.

وسترن دیجیتال برای رضایت مشتریان در این رنگ هم از دو نوع هارد پرده‌برداری کرده. هارد‌های WD Purple و WD Purple NV هر دو از تکنولوژی intellipower (همون فناوری که گفتم هارد‌های قرمزرنگ ازش استفاده می‌کنن تا در مواقعی که لازم نیست سرعت چرخش هارد پایین بیاد) بهره می‌برن. وسترن دیجیتال هر دو مدل رو با حافظه کش 64 مگابایتی و سرعت چرخش 5400 RPM روانه بازار کرده (در سری جدید وسترن حافظه کش این هارد‌ها رو تا 256 مگابایت اضافه کرده است) و تنها تفاوت این دو هارد در پشتیبانی تعداد دوربین‌هاییه که به اون‌ها متصل میشن.

نسخه‌ی عادی این هارد تنها از 32 دوربین پشتیبانی می‌کنه اما برادر حرفه‌ای‌ترش قابلیت پیشتبانی از 64 دوربین تحت شبکه رو داره.

ویژگی‌های هارد وسترن بنفش

  • مناسب برای انواع دستگاه‌های DVR و NVR حرفه‌ای موجود در بازار
  • مناسب جهت استفاده 24 ساعته برای مدت طولانی
  • دارای سرعت چرخش 5400 دور در دقیقه البته جدیدا هارد‌هایی با سرعت 7200 دور رو هم اضافه کرده
  • دارای 64 تا 256 مگابایت حافظه‌‌ کش
  • موجود در ظرفیت‌های 1 ترابایت تا 10 ترابایت

بررسی هارد وسترن دیجیتال طلایی

هارد وسترن دیجیتال طلایی
تصویر 11- هارد وسترن دیجیتال طلایی

 در ادامه‌ی مقاله راهنمای خرید هارد و پس از بررسی هارد‌های شرکت وسترن دیجیتال، به آخرین رنگ این کمپانی رسیدیم. رنگ طلایی، باکیفیت‌ترین هارد شرکت وسترن هست.  اگر شما یک کامپیوتر خانگی دارین یا از سیستم‌تون استفاده‌های روزمره دارین، نیازی به تهیه‌ی هارد وسترن طلایی ندارید.

شرکت وسترن این هارد رو مخصوص دیتاسنتر‌ها و سرور‌های قدرتمند طراحی کرده و همچنین این هارد رو در NASها استفاده می‌کنن.

هارد طلایی وسترن به دلیل استفاده از دو پردازنده و استفاده از مرغوب‌ترین قطعات از دوام و کیفیت بالایی برخورداره و همچنین این هارد پرسرعت‌ترین هارد این شرکته و این توانایی رو داره که روزها و سال‌ها بدون وقفه پردازش‌های سنگین سرور رو انجام بده.

وسترن طلایی همون‌طور که گفتیم، از دو پردازنده‌ی قوی استفاده می‌کنه و همین مسئله باعث میشه که در سریع‌ترین زمان ممکن، تعداد زیادی درخواست رو آنالیز کنه، وسترن دیجیتال برای جلوگیری از لرزش این هارد، اون رو به یک محفظه لغزش‌گیر مجهز کرده. البته باید بدونید که سرعت چرخش این هارد هم 7200 دور بر ثانیه هست و همچنین این هارد از حافظه‌های کش 128 و 256 مگابایتی بهره می‌بره و این کمپانی، هارد وسترن طلایی رو در حجم‌های 1 تا 10 ترابایتی به بازار عرضه کرده.

ویژگی‌های هارد وسترن طلایی

  • سرعت 7200 دور بر ثانیه
  • حافظه کش 128 و 256 مگابایتی
  • استفاده از محفظه‌ی لرزه‌گیر
  • عرضه در حجم‌های 1 تا 10 ترابایت
  • استفاده از دو پردازنده‌ی دقیق
  • استفاده از قطعات با‌کیفیت

راهنمای خرید هارد سیگیت

راهنمای خرید هارد سیگیت
تصویر 12- راهنمای خرید هارد سیگیت

خب، در ادامه‌ی مقاله‌ی راهنمای خرید هارد، به هارد‌های شرکت سیگیت ‌می‌رسیم. این شرکت هم مثل شرکت وسترن دیجیتال تنوع خوبی در محصولاتش داره. شرکت سیگیت یک کمپانی آمریکاییه که حجم قابل‌توجهی از فروش هارد در دنیا رو در انحصار خودش داره. هارد‌های این کمپانی ازلحاظ کیفیت چیزی کمتر از هارد‌های شرکت وسترن ندارن. البته اگه نظر شخصی من رو بخواین، من هارد‌های سیگیت رو به وسترن ترجیح میدم.

به‌شخصه از هارد‌های سیگیت راضی هستم و به نظرم از کیفیت خوبی برخوردار هستن. این غول آمریکایی بزرگ‌ترین کمپانی تولید هارده و فعالیت خودش رو در این زمینه در سال 1980 شروع کرده و در سال 2006 هم سهام شرکت مکستور رو هم خرید تا تجارتش رو گسترش بده و یکی از رقباش رو هم از دور حذف کنه. شرکت سیگیت هم دقیقا مثل وسترن دیجیتال برای اینکه از رقابت دور نمونه و بتونه اکثر کاربران رو به سمت خودش بکشه، ازسری‌های متعدد هارد با ظرفیت‌های متعددی رونمایی کرده که در ادامه بیش‌تر با اون‌ها آشنا می‌شیم.

شرکت سیگیت برای اینکه بتونه کاربران رو به سمت خودش جذب کنه، محصولات خودش رو در پنج دسته و یا سری به بازار عرضه کرده:

تفاوت هارد‌های سیگیت با‌هم

تفاوت هاردهای سیگیت | راهنمای خرید هارد اینترنال
تصویر 13- تفاوت هاردهای سیگیت
  • سری بارکودا که در یک نگاه اجمالی میشه گفت سیگیت این سری رو برای کار‌های روزمره و استفاده در سیستم‌های خانگی طراحی کرده.
  • سری اسکای هاوک، که عملکردی شبیه به سری قرمز هادر‌های وسترن رو دارن و مخصوص تجهیزات حفاظتی، امنیتی و دوربین‌های تحت شبکه و مداربسته طراحی شدن.
  • سری اینترپرایز، که این سری هم برای استفاده در دیتاسنتر‌ها و شرکت‌ها و محیط‌های تجاری طراحی شدن.
  • سری فایرکودا، کمپانی سیگیت سری فایرکودا رو مخصوص اجرای بازی‌های سنگین و برنامه‌های سنگین طراحی کرده. (اکثر هارد‌های این سری SSD هستن و در مقاله‌‌ی دیگه‌ای به‌صورت مفصل در مورد اون‌ها صحبت خواهیم کرد)
  • سری آیرون‌ولف: این سری رو هم مخصوص استفاده چندمنظوره طراحی کرده که درعین‌حال جوابگوی حجم کاری بالا هم باشه.

بررسی هارد سیگیت بارکودا

هارد سیگیت بارکودا
تصویر 14- هارد سیگیت بارکودا

اگه بخوایم به‌صورت مقایسه‌ای به این هارد نگاه کنیم، میشه گفت که هارد سیگیت بارکودا رقیب هارد وسترن دیجیتال آبیه. هر دوی این هارد‌ها توسط کمپانی‌های خودشون برای سیستم‌ها و لپ‌تاپ‌های خانگی طراحی شدن و مناسب کسانی هستن که از سیستم‌ خودشون برای انجام کار‌های روزمره‌ خودشون استفاده می‌کنن.

همون‌طور که گفتیم، سیگیت برای حفظ بازار و از دست ندادن مشتری‌های خودش، هارد‌هاش رو در سری‌های متفاوت عرضه کرده. البته این غول هارد‌سازی، تنها به این کار بسنده نکرده و سعی کرده که در هر سری هم‌ حجم‌های مختلفی رو به کاربرانش ارائه بده.

شرکت سیگیت، هارد‌های سری بارکودای خودش رو در حجم‌های 1 ترابایت، 2 ترابایت، 3 ترابایت، 4 ترابایت، 6 ترابایت، 8 ترابایت، 10 ترابایت و 12 ترابایت به بازار عرضه کرده.

کمپانی سیگیت سری بارکودا رو با دو سرعت 5400 و 7200 دور برثانیه و همچنین حافظه کش 64 تا 256 مگابایت بر‌ثانیه به بازار جهانی عرضه و برای اتصال این سری از هارد‌هاش از رابط SATA 6 Gb/s استفاده کرده. سیگیت در سری بارکودا از Multi-Tier Caching (MTC) استفاده کرده که همین امر باعث شده تا سرعت هارد‌های این سری کمی بیشتر از وسترن آبی باشه.

نکات مهمی که هنگام خرید هارد باید به اون‌ها توجه کنید

در مورد سرعت هارد اینترنال، هنگام خریدش حتما روی هارد رو چک کنید که سرعتش 7200 دور بر ثانیه باشه.

در مورد حافظه‌ی کش، این حافظه خیلی در سرعت انجام عملیات تاثیر داره و بعضی هارد‌های سری بارکودای سیگیت حافظه کش‌شون باهم متفاوته. مثلا هارد سیگیت 500 گیگابایت، خودش در دو سری با حافظه کش 32 و 64 مگابایت تولیدشده، توجه کنید که در هنگام خرید حتما نسخه 64 مگابایتی رو تهیه کنید.

در ادامه باید بگم که هارد‌های این سری در ظرفیت‌های 500 مگابایت، 1، 2 و 3 ترابایتی هم دارای دو نسخه هستند: یکی نسخه‌ی اول با حافظه کش 64 مگابایت و دومی نسخه‌ی 256 مگابایتی که قطعا انتخاب بهتر، همون نسخه 265 مگابایتیه. کمپانی سیگیت، هارد‌های با ظرفیت‌های بالا‌تر خودش رو فقط در نسخه 256 مگابایتی به بازار عرضه کرده.

البته این نکته رو هم اضافه کنم که هارد‌های وسترن آبی که هم‌رده‌ی سری بارکودا محسوب می‌شن، اکثرا از حافظه‌ کش 64 مگابایتی بهره میبرن و در انتها باید بگم که وسترن در سری بارکودای خودش یک نوع هارد اضافه هم داره که اون‌ رو هم سیگیت بارکودای پرو نام‌گذاری کرده. تفاوتش با سری معمولی، حافظه کشیه که از اون استفاده می‌کنه. این سری، از حافظه‌ی کش 256 مگابایتی به بالا استفاده می‌کنه و مخصوص کاربراییه که از سیستم‌ خودشون برای کارهایی نظیر رندرگیری استفاده می‌کنن.

بررسی هارد سیگیت اسکای هاوک

هارد Seagate اسکای هاوک
تصویر 15- هارد سیگیت اسکای هاوک

سری SkyHawk سیگیت عملکرد مشابه هارد‌های بنفش شرکت وسترن رو داره و مخصوص دوربین‌های مدار‌بسته است. این سری تا 64 دوربین رو پشتیبانی می‌کنه و میتونه ماه‌ها و حتی سال‌ها بدون خاموش شدن به کارش ادامه بده.

اگه شما هم هارد رو برای نصب روی دستگاه‌های DVR نیاز دارید، حتما یا از سری اسکای هاوک سیگیت خرید کنید یا وسترن بنفش.

در سری اسکای هاوک سیگیت از فناوری Image Perfect استفاده شده. این فناوری باعث میشه افت فریمی در فیلم‌های ضبط ‌شده روی این هارد مشاهده نشه و به‌اصطلاح در اون فیلم‌ها ما چیزی به نام افت فریم رو احساس نکنیم.

سری اسکای هاوک سیگیت در حجم‌های 1 ترابایت، 2 ترابایت، 3 ترابایت، 4 ترابایت، 6 ترابایت، 8 ترابایت در این کمپانی تولید و به بازار جهانی عرضه‌شده تا کاربران متناسب با نیاز خودشون از بین اون‌ها انتخاب کنن. اما در مورد سیگیت اسکای هاوک باید بگم که کمپانی سیگیت علاوه‌بر نسخه‌ی معمولی اسکای هاوک، نسخه‌ی SkyHawk Al رو هم به بازار عرضه کرده. ابتدا محصولات معمولی این سری رو بررسی می‌کنیم و سپس به‌سراغ نسخه‌ی حرفه‌ای‌تر میریم. فقط در این دو نسخه یک اختلاف ازنظر کارکرد وجود داره که در تصاویر به اون پرداخته نشده و به همین دلیل خودم اینجا بهش اشاره می‌کنم. کمپانی سیگیت حجم تبادل اطلاعات رو در هارد‌های معمولی این سری سالانه 190 ترابایت در نظر گرفته، اما سری AI قابلیت تبادل اطلاعات رو تا 550 ترابایت داره. ابتدا به تصویر زیر نگاهی بندازید.

مشخصات هارد اسکای هاوک
تصویر 16- مشخصات هارد اسکای هاوک

همون‌طور که می‌بینید این کمپانی هارد‌های 1، 2 و 4 ترابایتیش رو با دو حافظه کش 64 و 256 مگابایتی روانه بازار کرده تا کاربراش قدرت انتخاب بیشتری داشته‌ باشن، اما در نسخه‌های 3، 6 و 8 ترابایتی تنها از حافظه‌ی کش 256 مگابایتی استفاده کرده. اگه توجه کرده باشید، در نسخه‌های 4، 6 و 8 ترابایتی این سری از سنسور RV استفاده ‌شده (این سنسور از لرزه‌ها و ارتعاشات دیسک داخلی هارد جلوگیری می‌کنه و به‌ همین دلیل طول عمر هارد افزایش پیدا می‌کنه).

مشخصات هارد اسکای هاوک AI
تصویر 17- مشخصات هارد اسکای هاوک AI

سری SkyHawk Al نسخه‌ی حرفه‌ای‌تر سری معمولی اسکای هاوک محسوب میشه، این سری در حجم‌های 8، 10، 12، 14 و 16 ترابایتی به بازار عرضه ‌شده. حافظه‌ی کش در تمام هارد‌های موجود در این سری، 256 مگابایته و همچنین در تمامی هارد‌های این سری از سنسور RV استفاده ‌شده.

بررسی هارد‌های سری اینترپرایز سیگیت (ENTERPRISE)

این سری از هارد‌ها، مخصوص استفاده‌ی تجاری هستند و بیشتر در دیتاسنتر‌ها استفاده میشن.

اگه شما هم قصد دارید یک سرور جمع کنید و در دیتاسنتر قرار بدید، باید هارد مورد‌نظر خودتون رو از سری ENTERPRISE سیگیت انتخاب کنید.

این سری با توجه به کاربری‌شون، توانایی و عملکرد بهتری نسبت به سری‌های عادی سیگیت دارن. سیگیت عمر مفید هر یک از این هارد‌ها رو در اطلاعات‌شون قید و اون‌ها رو در دو دسته Exos X و ‌ Exos E دسته‌بندی کرده. مشخصات هر دسته و هر‌کدوم از این هارد‌ها رو در جدول زیر می‌تونید مطالعه کنید.

سری Exos X

هارد سیگیت سری Exos X
تصویر 18- هارد سیگیت سری Exos X

سری Exos E

هارد سیگیت سری Exos E
تصویر 19- هارد سیگیت سری Exos E

استفاده از این سری، در سیستم‌های خانگی هم پیشنهاد میشه؛ البته اگه با هزینه‌اش مشکلی ندارید.

بررسی هارد سیگیت سری Iron Wolf

هارد سیگیت سری Iron Wolf | راهنمای خرید هارد اینترنال
تصویر 20- هارد سیگیت سری Iron Wolf

این سری از هارد‌های شرکت سیگیت رو میشه همون هارد‌های NAS سابق دونست؛ این سری از هارد‌ها با سرعت‌های 5900 و 7200 دور بر ثانیه می‌چرخن و با ظرفیت‌های 1 تا 18 ترابایت در بازار موجود هستند. البته این نکته رو هم فراموش نکنیم که سیگیت برای حفظ کیفیت و جلوگیری از لرزش این سری، از محفظه‌ی لرزه‌گیر استفاده کرده. سری آیرون ولف از کمپانی سیگیت ی‌تونه تا در سال 180 ترابایت تبادل داشته باشه.

این سری برای استفاده‌های طولانی بهینه‌شده و مشکلی برای خاموش نشدن در روز‌ها و ماه‌های طولانی نداره.

سیگیت سنسور RV  رو روی تمامی هارد‌های این سری قرار نداده‌ و تنها هارد‌های با ظرفیت 4 ترابایت و بالاتر سری آیرون ولف به این سنسور مجهز هستن. این سنسور در زمان وجود خفیف‌ترین لرزش‌ها فعال میشه و عملکرد هارددیسک رو کنترل می‌کنه. سیگیت یک نسخه‌ی اضافه هم برای این سری تولید کرده که میتونه تا 300 ترابایت اطلاعات رو در یک سال مبادله کنه و همچنین از 16 دستگاه NAS پشتیبانی می‌کنه. کمپانی سیگیت به این سری از محصولاتش لقب Iron Wolf Pro رو داده.

نحوه تشخیص هارد کاردکرده سالم و معیوب

خب دوستان ما تا اینجا یاد گرفتیم که چگونه بسته به نیازی که داریم، برای خودمون از بین مدل‌های مختلف در بازار، محصول مورد نظرمون رو انتخاب کنیم. اما همیشه اوضاع بر وفق مراد ما نیست و ممکنه توانایی خرید یک هارد نو رو نداشته باشیم. در این مواقع باید به‌جای خرید هارد‌ نو، به فکر خرید یک هارد کارکرده باشیم. در این مطلب به شما آموزش میدم که چطوری یک هارد کارکرده معیوب رو تشخیص بدید.

 همون‌طور که راننده‌ها روغن و بنزین رو مصرفی‌ می‌دونن، افرادی هم که از کامپیوتر زیاد استفاده می‌کنن، می‌دونن که هارد یکی از آسیب‌پذیر‌ترین قطعات کامپیوتره. چرا که هر نوسان یا ضربه‌ای میتونه به اون آسیب برسونه؛ هارد‌ها حتی می‌تونن بدون اینکه بهشون ضربه‌ای وارد بشه هم آسیب ببینن.

بار‌ها اتفاق افتاده که یک هارد سالم بوده و هیچ مشکلی نداشته اما یک‌باره دچار مشکل شده؛ پس من به شما پیشنهاد می‌کنم که حتما سعی کنین که این قطعه رو به‌صورت آکبند و با گارانتی معتبر تهیه کنین. خوشبختانه گارانتی هارد، مثل سایر قطعات آبکی نیست و واقعا میشه روش حساب کرد؛ از بین گارانتی‌ها هم، من شخصا با توجه به تجربه ، شرکت‌های سازگار، متین داده، آواژنگ و الماس ایران رو به بقیه ترجیح میدم.

برای تشخیص هارد کارکرده ما به یک برنامه نیاز داریم. برای تست هارد کارکرده باید نرم‌افزار Hard Disk Sentinel رو نصب کنیم و بعدش این نرم‌افزار رو کرک کنیم؛ این نرم‌افزار اطلاعات کاملی رو در مورد سلامت، تعداد روز‌های کارکرد و دمای هارد به ما میده. ابتدا Hard Disk Sentinel رو دانلود و سپس فرایند نصب اون رو شروع می‌کنیم.

نرم افزار Hard Disk Sentinel، علاوه‌بر اطلاعات مفیدی که از سلامت هارد‌ها به ما نشون میده، ویژگی‌های منحصربه‌فردی هم داره که در ادامه چند موردش رو مثال زدم.

ویژگی‌های نرم‌افزار Hard Disk Sentinel

  • اعلام هشدار در صورت بروز مشکلات احتمالی
  • نمایش میزان سلامت هارد
  • نمایش کیفیت عملکرد
  • قابلیت تست عملکرد سایت
  • نمایش دمای هارد در زمان‌های متفاوت
  • نمایش، ساعت و تعداد روز کارکرد
  • نمایش اطلاعات و جزئیات مربوط به هارددیسک همانند نوع، شماره سریال و مدل و…
  • پشتیبانی از انواع حافظه‌ها و هارددیسک‌های خارجی و USB
  • عیب‌یابی و رفع مشکلات هارد
  • نمایش میزان فضای کل هارد دیسک و هر درایو به همراه میزان فضا
  • قابلیت تهیه‌ی گزارش از عملکرد نظارتی نرم‌افزار
  • قابلیت خاموش نمودن سیستم در زمانی که هارددیسک دچار مشکل بشه

آموزش نصب برنامه Hard Disk Sentinel برای تست هارد

به‌عنوان مرحله اول، نصب زبان این نرم‌افزار رو انتخاب می‌کنیم و از اونجایی که زبان فارسی رو پشتیبانی نمی‌کنه، زبان انگلیسی رو انتخاب می‌کنیم و روی گزینه‌ی OK کلیک می‌کنیم.

نصب برنامه Hard Disk Sentinel | راهنمای خرید هارد اینترنال دست دوم
تصویر 21- نصب برنامه Hard Disk Sentinel

در این مرحله، روی گزینه‌ی Next کلیک می‌کنیم.

نصب برنامه Hard Disk Sentinel - مرحله 1
تصویر 22

در این مرحله، شما باید گزینه‌ی I accept the agreement رو انتخاب و سپس روی گزینه Next کلیک کنید. با این کار، شما توافق‌نامه بالا رو پذیرفته‌اید.

نصب برنامه Hard Disk Sentinel - مرحله 2
تصویر 23

در این مرحله، مسیر نصب نرم‌افزار رو مشخص و سپس، روی گزینه‌ی Next کلیک کنید.

نصب برنامه Hard Disk Sentinel - مرحله 3
تصویر 24

در این مرحله هم، بدون انجام هیچ کاری روی گزینه Next کلیک کنید.

نصب برنامه Hard Disk Sentinel - مرحله 4
تصویر 25

در این مرحله، بدون انجام هیچ کاری روی گزینه Next کلیک کنید. البته اگر می‌خواهید آیکون برنامه در دسکتاپ نمایش داده نشه، تیک اول رو بردارید.

نصب برنامه Hard Disk Sentinel - مرحله 5
تصویر 26

در این مرحله، برای شروع نصب نرم‌افزار باید روی گزینه Install کلیک کنید.

نصب برنامه Hard Disk Sentinel - مرحله 6
تصویر 27

خب دوستان، تیک Launch Hard Disk Sentinel رو بردارید و روی گزینه Finish کلیک کنید (گفتم تیک رو بردارید تا برنامه اجرا نشه و قبلش بتونیم کرکش کنیم).

نصب برنامه Hard Disk Sentinel - مرحله 7
تصویر 28

مراحل کرک و فعال‌سازی نر‌م‌افزار Hard Disk Sentinel

فایل کرک این نرم‌افزار رو اجرا می‌کنیم.

کرک کردن برنامه Hard Disk Sentinel - مرحله 1
تصویر 29 – کرک کردن برنامه Hard Disk Sentinel

 بدون هیچ عمل اضافه‌ای روی گزینه Activate کلیک می‌کنیم.

کرک کردن برنامه Hard Disk Sentinel - مرحله 2
تصویر 30

آدرس محل نصب برنامه رو وارد می‌کنیم.

کرک کردن برنامه Hard Disk Sentinel - مرحله 3
تصویر 31

 Hard Disk Sentinel با موفقیت کرک شد؛ حالا این نرم‌افزار رو باز می‌کنیم و درهمون صفحه‌ی اول، همه‌ی اطلاعات مورد نیاز در مورد هارد رو به ما میده.

کرک کردن برنامه Hard Disk Sentinel - مرحله 4
تصویر 32

تست هارد با نرم‌افزار Hard Disk Sentinel

تست هارد با برنامه Hard Disk Sentinel
تصویر 33- تست هارد با برنامه Hard Disk Sentinel

دوستان این هم صفحه‌ی اول Hard Disk Sentinel. بیایید با هم هارد من رو بررسی کنیم: همو‌ن‌طور که مشخصه، هارد من از برند توشیبا هست. البته این هارد لپ‌تاپ منه و خیلی حق انتخاب نداشتم. خب، همون‌طور که مشاهده می‌کنید این هارد 84 درصد سلامت داره و 404 روز کارکرده، و برنامه حدس زده که از عمر مفیدش 903 روز باقی مونده. کمی پایین‌ترش هم تعداد دفعات روشن و خاموش شدنش رو مشخص کرده.

برای نمایش دمای هارد هم می‌تونید به سربرگ Temperature مراجعه کنید، دمای زیر 45 درجه، برای هارد عادیه؛ البته دوستان گلم!‌ در کادر سبزرنگ هم یک‌سری اطلاعات در مورد سکتور‌های آسیب‌دیده و خطا‌های هارد رو به شما میده. شما با دونستن همین موارد می‌تونید یک هارد کارکرده‌ی سالم رو از یک هارد معیوب تشخیص بدید.

حرف آخر

در این مقاله، سعی کردم که هارد‌های شرکت‌های سیگیت و وسترن رو به‌صورت کامل  بررسی کنم. همچنین شما رو با انواع‌ هارد‌های اینترنال این دو شرکت آشنا کردم تا شما بتونین بهترین هارد رو با توجه به نیاز خودتون تهیه کنید.

البته مارک‌های دیگری هم هستن که هارد‌های اون‌ها ازنظر کیفیتی با این دو غول هارد‌ساز برابری می‌کنه؛ مثل توشیبا یا شرکت هیتاچی.

در کل، نه در مورد هارد بلکه در مورد هر قطعه دیگه مربوط به کامپیوتر، روی هیچ برندی تعصب نداشته باشید و به مشخصات محصول توجه کنید. در مورد هارد اگه هارد برای آرشیو فایل هست، سعی کنید هاردی رو انتخاب کنید که سرعت پایین‌تری داره. مثلا هارد وسترن سبز با سرعت 5400 دور بر ثانیه رو انتخاب کنید چون این‌ هارد‌ها طول عمر بیشتری دارن، اما برای کار‌های روزمره و حتی کمی سنگین‌تر هارد‌ با سرعت 7200 RPM و حافظه‌ی کش 64 و بالاتر رو انتخاب و تهیه کنید و اما در مورد کاربری‌های خاص هم که در بالاتر و داخل مقاله توضیحات مفصلی دادم.

اما به‌عنوان آخرین نکته، اگه شما به بازی آنلاین علاقه دارید، به فکر خرید یک هارد SSD برای خودتون باشید. حجم این هارد رو هم در کم‌ترین حالت 256 گیگابایت در نظر بگیرید؛ چون بازی‌های جدید، حجم‌ زیاد رو اشغال می‌کنن.

دانلود فایل PDF این مقاله:

دانلود فایل PDF

سوالات متداول

بهترین برند هارد اینترنال چیست؟

وسترن دیجیتال و سیگیت محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین برندهای هارد هستند. در کنار این دو، برندهای توشیبا، هیتاچی و ای‌دیتا نیز برندهای معتبری در این زمینه هستند.

برای خرید هارد به چه چیزهایی دقت کنیم؟

برای خرید هارد به حجم مورد نیاز، نوع کاربری، حافظه کش و RPM آن دقت کنید. سرعت هارد باید 7200RPM باشه و هر چه کش اون بالاتر باشه بهتره. هنگام خرید به سری هارد سیگیت و وسترن دیجیتال دقت کنید.

هارد وسترن دیجیتال چه سری‌هایی تولید میشه؟

هاردهای این شرکت در سری‌های سبز، آبی، مشکی، قرمز، بنفش و طلایی تولید میشن که هرکدوم برای استفاده مشخصی عرضه میشه.

هاردهای سیگیت چه سری‌هایی تولید میشه؟

هاردهای این شرکت در سری‌های بارکودا، اسکای هاوک، فایرکودا، انترپرایز و آیرون ولف تولید میشه که به ترتیب برای کاربران حرفه‌ای‌تر هستن.

آیا خرید هارد دست دوم گزینه خوبیه؟

در صورتی که بودجه کافی برای خرید هارد نو ندارید، می‌تونید استوک یا دست دوم بخرید. قبل از خرید با نرم افزار Hard Disk Sentinel اون رو تست کنید.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

‫۱۲ دیدگاه ها

  1. سلام داداش من هارد کنسولم بدسکتور شد خراب شده ی سال و نیم بیشتر کار نکرده الان میخام هارو بخرم ک دگ خراب نشه چ هاردی رو پیشنهاد میدی

  2. با سلام
    من برای سیستمم یک هارد ۲ ترا برای کار و بازی، برنامه نویسی میخوام فقط دقیق نمیدونم از چه نوعی بگیرم بهتره ولی تحقیق کردم هارد بنفش رنگ میگن خوبه کلا بگیرم.
    بر این اساس چه نوعی بخرم بهتر هستش

      1. درسته منم خواستم هارد وسترن اینترنال رنگ آبی بگیرم که یک خدمات کامپیوتری بهم گفته بود که رنگ بنفش بهتره و معمولا برای بقیه هم از همین نوع سفارش میده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا