رک دیواری چیست؟
سازمانها، ادارات و افراد در زمان نیاز به رک و اقدام به خرید این ابزار مهم از تجهیزات شبکه، با سوالاتی مثل رک دیواری چیست؟ رک دیواری چه کاربردی داره؟ چه تفاوتی با سایر رک ها داره و… روبرو میشن. ما تو این مقاله قصد داریم اختصاصا به معرفی رک دیواری بپردازیم و به صورت جامع و با بررسی رک دیواری به تمام سوالات شما در این مورد پاسخ بدیم تا حدی که پس از مطالعه این مقاله، بدون اینکه سوالی ذهن شما رو مشغول کنه بدونید رک شبکه دیواری چیست؟ با ما همراه باشید.
در مقاله “رک شبکه چیست” به صورت کامل توضیح دادیم که رک محفظهای فلزی برای جا دادن انواع تجهیزات شبکه مثل روتر، سوئیچ، سرور و… هست که جزو تجهیزات پسیو شبکه محسوب شده و برای سیستم شبکه بسیار کاربردی و حائز اهمیته. این اهمیت و کاربرد چیه؟ بررسی رک دیواری نشون میده که استفاده از این ابزار در شبکه باعث جلوگیری از آسیبهای فیزیکی محتمل به تمام تجهیزات مهم شبکه شده و علاوه بر این موجب تهویه مناسب و افزایش طول عمر و امنیت شبکه هم میشه. حال سوالی که پیش میاد اینه که پس رک ایستاده چیست؟ رک شبکه دیواری چیست و کاربردهای هر کدوم چیه.
رک دیواری چیست و چه کاربردی دارد؟
برای معرفی رک شبکه دیواری باید بگیم که این ابزار با رک ایستاده از لحاظ ماهیت تفاوتی باهم ندارن فقط رک دیواری معمولا با ابعاد کوچکتر تولید شده و برای جا دادن تجهیزات کمتر انتخاب شده و روی دیوار یا سقف نصب میشه، اما رک ایستاده با انواع متعلقات رک شبکه، برای جا دادن تجهیزات بیشتر در شبکههای بزرگتر انتخاب شده و معمولا به صورت چرخ دار و قابل حمل مورد استفاده قرار میگیره.
احتمالا شما تا کنون چندین بار انواع رک دیواری شبکه رو در ایستگاههای اتوبوس یا بالای دستگاههای خودپرداز بانکها دیدین که برای جا دادن تجهیزاتی مثل dvr دوربین مدار بسته، روتر و… از این محصول استفاده شده. علاوه بر این در سازمانهای بزرگ برای جداسازی و تفکیک قسمتهای مختلف شبکه و همینطور در کسب و کارهای کوچک که تجهیزات نسبتا کم هست هم میشه از رک شبکه دیواری استفاده کرد.
انواع رک شبکه دیواری
در ادامه بررسی رک شبکه دیواری و برای راهنمای خرید رک شبکه، در این قسمت انواع رک شبکه دیواری رو معرفی کرده و کاربردها و تفاوتهای هر کدوم رو توضیح میدیم تا شما در زمان خرید رک شبکه دیواری به تنوع این محصول تسلط کافی داشته باشین و به عبارتی استاندارد رک شبکه رو بشناسین.
با معرفی رک دیواری به این جمع بندی میرسیم که انواع رک شبکه دیواری رو میشه از دو جهت کلی یونیت و عمق دستهبندی کرد که در واقع هر دو نوع دستهبندی به نوعی به سایز رک دیواری مرتبط بوده و کاملا مطابق با نیاز شبکه انتخاب میشه.
ارتفاع رک دیواری
خب مطمئنیم که میدونین یونیت، واحد اندازهگیری ارتفاع تجهیزات شبکه و رک شبکهست و بررسی رک شبکه دیواری نشون میده که رک شبکه از نوع دیواری معمولا در اندازههای 9 تا 12 یونیت تولید و عرضه میشن. بنابراین به صورت کلی میشه گفت انواع رک شبکه دیواری از نظر یونیت عبارت هستن از:
- رک شبکه دیواری 4 یونیت
- رک شبکه دیواری 5 یونیت
- رک شبکه دیواری 7 یونیت
- رک شبکه دیواری 9 یونیت
- رک شبکه دیواری 12 یونیت
عمق رک دیواری
عمق رک دیواری یا به عبارتی همان طول رک بر اساس میزان تجهیزاتی که باید در خود جا بده تعریف میشه. رک دیواری شبکه از لحاظ عمق عمدتا در اندازههای 30 تا 60 سانتی متری تولید میشه اما در شرایطی برای جا دادن تجهیزات بیشتر، رک دیواری 80 و 100 سانتی متری هم در بازار عرضه میشه. پس به صورت کلی انواع رک شبکه دیواری از نظر عمق عمدتا عبارت هستن از:
- رک دیواری با عمق 30 سانتی متر
- رک دیواری با عمق 35 سانتی متر
- رک دیواری با عمق 40 سانتی متر
- رک دیواری با عمق 45 سانتی متر
- رک دیواری با عمق 60 سانتی متر
نوع درب رک دیواری
معرفی رک شبکه دیواری به صورت کامل باید در مورد انواع درب رک دیواری هم توضیحاتی داشته باشه. لازمه بدونین که دربهای رک دیواری در سه نوع تمام شیشهای، شیشهای با فریم فلزی و شیشهای با زوار فلزی تولید میشن که معمولا رک دیواری تمام شیشهای نسبت به دو مدل دیگه، طول عمر کمتری داره.
همچنین برخی از انواع رکهای دیواری در قسمت بغل هم قابلیت باز و بسته شدن و یا قابلیت چرخش دارن تا امکان دسترسی به رک از هر جهت برای مصرف کننده فراهم باشه. بنابراین در زمان خرید تجهیزات پسیو شبکه و همچنین خرید رک دیواری دقت کنید که اگر در فرایند استفاده از سیستم شبکه به چنین دسترسی نیاز دارید، مدل مناسب و رک دیواری بغل درب دار رو انتخاب کنید.
بهترین برندهای رک شبکه دیواری
یکی از اصلیترین مراحل خرید رک شبکه، شناخت برندهای معتبر این محصول و آگاهی به تفاوتها و قیمتهای هر برند هست چون همان طور که میدونین قیمت رک دیواری هم تحت تاثیر برند و یا به عبارت دقیقتر کیفیت محصوله. در ادامه چهار مورد از بهترین برندهای رک دیواری رو معرفی میکنیم که جزو محبوبهای بازار هستن و طی سالیان سال از لحاظ کیفیت امتحان خودشونو پس دادن.
رک دیواری آماد سیستم
برند آماد سیستم به عنوان یکی از برترین تولیدکنندگان رک دیواری فعالیت رسمی خودش رو از سال 96 آغاز کرده و خیلی زود در مدت زمان کوتاهی افتخار جذب مشتریان بازار را کسب کرد. انواع رک آماد سیستم از نوع دیواری در سایزهای چهار تا دوازده یونیت و همینطور در عمقهای مختلف موجود و قابل سفارش هستن.
رک دیواری پایا سیستم
پایا سیستم یکی از قدیمیترین و بهترین تولیدکنندگان رک شبکهست که فعالیت خودش رو از سال 1370 شروع کرده و امروز شما میتونین انواع رک دیواری پایا سیستم رو در ابعاد 4 تا 12 یونیت و در عمقهای 30 تا 120 سانتی متری انتخاب و خرید کنید. ضمن اینکه انواع مدلهای رک دیواری پایا سیستم به صورت بغل درب دار و چرخشی هم تولید شده و در لیست محصولات این برند وجود داره.
رک دیواری اچ پی آسیا
قیمت رک HPA یکی از وجه تمایزهای اصلی این برند در مقایسه با سایر رقبا در حوزه رک دیواری هست چراکه رک دیواری HPA ضمن برخورداری از کیفیت بالا و قابل قبول، قیمت مقرون به صرفهای هم داره. در عین حال انواع سایزها و عمقهای مختلف در لیست محصولات تولیدی این برند بوده و شما برای انتخاب هیچ محدودیتی ندارید.
رک دیواری اچ پی ایران HPI
رک دیواری HPI در واقع یکی از زیر شاخههای برند پایا سیستم هست که به صورت مستقل فعالیت خودش رو در عرصه تولیدات انواع رک دیواری و ایستاده آغاز کرده و به یکی از صادرکنندگان این صنعت تبدیل شده. این برند در حدی مقبول مشتریان داخلی و خارجی قرار گرفته که شما میتونین بدون هیچ تردیدی برای خرید رک شبکه HPI اقدام کنید. ما به شما تضمین میدیم که از این انتخاب پشیمان نمیشید.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی رک دیواری پرداختیم و به صورت کامل توضیح دادیم که رک شبکه دیواری چیست؟ گفتیم انواع رک دیواری رو میشه بر اساس ارتفاع، عمق و نوع درب به چند دسته تقسیم کرد تا در هر محیطی بسته به نیاز و تعداد تجهیزات موجود بهترین رک دیواری انتخاب بشه و مورد استفاده قرار بگیره. همینطور برای راهنمای خرید رک شبکه، بهترین برند رک شبکه رو معرفی کردیم تا انتخابی مطمئن در این راستا داشته باشین. در ادامه به چندتا از پرتکرارترین سوالات شما در این حوزه، پاسخ میدیم.
سوالات متداول
رک شبکه دیواری، محفظهای قابل نصب روی سقف یا دیوار و برای جا دادن انواع تجهیزات شبکه ست
رک دیواری DVR با کوچکترین اندازه دو یونیت و مینی رک دیواری با کوچکترین ارتفاع پنج یونیت عرضه میشن
از بین ده ها برند رک دیواری در ایران، چهار برند آماد سیستم، پایا سیستم، اچ پی ایران و اچ پی آسیا جزو محبوب ترین ها هستن.
رک دیواری با جا دادن انواع تجهیزات شبکه، ضمن محافظت و جلوگیری از انواع آسیبها به تجهیزات موجود موجب افزایش طول عمر و امنیت شبکه هم میشه