بهترین آنتی ویروس ها برای ویندوز: مقایسه جامع آنتی ویروس ها
به احتمال زیاد اسم آنتیویروس بارها به گوشتون خورده یا از وقتی که کامپیوتر شخصی خریدین، زیاد شنیدین که بهتون گفتن حتما اولین کاری که میکنی نصب آنتیویروس روی ویندوزت باشه و به احتمال قوی این توصیه رو از اونایی بیشتر شنیدین که بابت این قضیه زخم خوردن. دلیلش هم حتما اینه که ویروسها بدجوری به سیستمشون حمله کردن و آسیب زدن و نمیخوان شما به مشکلشون دچار بشین. در این مقاله، قصدم اینه که بهتون کمک کنم تا از شر این ویروسهای بدجنس که میتونن عملکرد سیستمتون رو کند یا حتی گاهی مختل کنن، در امان باشین. اما قبل از اینکه بخوام آنتیویروس رو توضیح بدم و انواع مختلف اونا رو بهتون معرفی کنم، ابتدا یه توضیح کوتاه از ویروسها، طریقهی انتشار و آسیبهاشون میگم. پس با نت ران همراه باشین تا بهترین آنتی ویروس ها برای ویندوز رو بشناسیم و بهترین و مناسبترین جلیقهی نجات رو به تن سیستممون بپوشونیم تا از اون در برابر ویروسها محافظت کنیم.
ویروس رایانه ای
این ویروس منحوس رایانهای هم دقیقا مثل ویروس آنفولانزا یا کرونا که خیلی راحت و سریع بین انسانها میچرخه و اونا رو آلوده میکنه، از یه سیستم به سیستم دیگه منتقل میشه و در نهایت برای همهی سیستمها مشکل ایجاد میکنه، البته هر ویروس با توجه به نوعش متفاوت عمل میکنه که ممکنه عواقب زیر رو در پی داشته باشه:
غیرفعال کردن آنتی ویروس ویندوز10
- کند شدن سیستم
- از بین بردن یا حذف اطلاعات
- ناکارآمد کردن نرمافزارها
- به اجرا درآوردن نرمافزارهای ناخواسته
- سرقت اطلاعات رایانه
- مختل کردن کامل سیستم
چند نمونه از انواع ویروس ها
- ویروسهای فایلی: فایلهای اجرایی رو آلوده میکنن. فایلهای آلوده بـه این نوع از ویروسها در اکثر مواقع دارای پسوند com یا exe هستن.
- ویروسهای ماکرو: مستندات برنامههایی رو که از امکان ماکرونویسی و برنامههایی از قبیل Microsoft Office Excel و Microsoft Office Word پشتیبانی میکنه، آلوده می کنن.
- ویروسهای بوت سکتور (Boot Sector Virus) و پارتیشن سکتور: راهانداز هارد یا جدول بخشبندی دیسکهای سخت رو آلوده میکنن.
- اسب تروا یا تروجان: این نوع ویروسها به تعداد زیادی کپی نمیشن و فایلهای زیادی رو هم آلوده نمیکنن، بلکه هدف اصلی اونا کمین کردن برای دزدیدن اطلاعات و آسیب زدن به سیستم کاربره.
- کرمها (Worms): کرمها به تعداد زیادی در سیستم کاربر تکثیر میشن و هدفی جز ایجاد اختلال و کند کردن سرعت رایانه ندارن. منشا این کرمها اینترنته.
- بدافزارها یا نرمافزارهای مخرب: بدافزارها، نوعی نرمافزار مخرب هستن که میتونن در قالب یک کد یا اسکریپت برای ایجاد اختلال یا دسترسی به یک سیستم رایانهای وارد اون بشن.
- ویروسهای رزیدنت (Resident Virus): این نوع ویروسها برای نصب و انتشار به اجازه و اقدامی از سمت قربانی نیاز ندارن و بلافاصله بعد از ورود به سیستم بهصورت خودکار نصب میشن و در سیستم منتشر میشن و خیلی زود همه چیو بهم میریزن.
- ویروسهای چند وجهی (Multipartite Virus): این ویروسها معمولا از چند روش توزیع بهره میبرن، همچنین میتونن علاوه بر آلوده کردن فایلها به بخش بوت سیستم هم نفوذ کنن.
- ویروسهای پلیمورفیک (Polymorphic Virus): شناسایی این دسته از ویروسها سخته، چرا که میتونن بهصورت مستمر تغییر شکل بدن و امضای خودشون رو عوض کنن و از اونجایی که عملکرد آنتیویروسها براساس روش تخریب، تکثیر ویروسها و امضای اوناست، تغییر در امضا ما رو در شناسایی سردرگم میکنه.
- ویروسهای Overwrite: عملکرد این نوع ویروس گسترده نیست و فایلهای سیستم رو اگه تخریب نکنن، گروگان میگیرن که در نهایت راهی جز پاک کردن فایلها برای خلاصی از دستشون نیست.
- ویروسهای حفره (Spacefiller Virus): ویروسهای حفره از پیچیدهترین و باهوشترین نوع ویروسها هستن چون نوشتن اونا سخته. این ویروسها به یه فایل میچسبن و با آلوده کردن اون به جاهای دیگهی سیستم هم سرایت میکنن.
در ابتدا توضیحی در مورد آنتی ویروس میدم و خیلی سریع میریم سراغ معرفی بهترین آنتی ویروسها برای ویندوز.
آنتی ویروس
آنتیویروسها یا آنتیمالورها (Antimalware ضد بدافزارها)، ابزارهایی هستن که از سیستم شما در برابر ویروسها محافظت میکنن، یعنی هر نرمافزاری برای نصب یا هر فایلی برای دانلود و اجرا شدن باید از فیلتر اونا رد شه و تاییدیه بگیره که مشکلی برای سیستم ایجاد نمیکنه. در واقع Antivirus از مهمترین و کاربردیترین نرمافزارهای هرسیستمه و بسیاری از متخصصان استفاده از اونو توصیه میکنن. هر آنتیویروس با توجه به استراتژی شرکت سازندهاش عملکرد امنیتی متفاوتی داره و میشه گفت که شناخت انواع آنتیویروسها با توجه به قابلیتهایی که ارائه میدن، میتونه به ما کمک کنه تا بهترین و مناسبترین آنتیویروس رو برای سیستممون انتخاب کنیم. یه آنتیویروس خوب، خیلی سریع فایلهای مخرب یا نرمافزارهای مزاحم رو شناسایی میکنه تا از سیستم دفاع کنه و نذاره که از اطلاعات کاربر سوءاستفاده بشه.
لازمه بدونید که آنتیویروسها دو نوع عملکرد دارن، به این صورت که بعضی از اونا به صورت زنده و همون لحظه اجازهی دانلود یا ورود فایلهای مخرب به رایانه رو نمیدن و یه سری دیگه با عنوان ترمیمی شناخته میشن، این دسته در تایمهای مشخص و منظم سیستم رو اسکن میکنن و در صورت وجود ویروس وارد عمل میشن.
این نوع آنتیویروسها از شما سوال میکنن که اونو قریطینه یا کاملا حذف کنن، درسته که حذف کردن خیلی بهتره ولی قرنطینه کردن باعث میشه شرکت تولیدکنندهی نرمافزار بتونه تحلیلی عمیق روی اون داشته باشه و باعث توسعهی بهتر در نسخههای بعدی آنتیویروس و بهینهسازی اون بشه.
معرفی 10 آنتی ویروس برتر برای ویندوز
در این بخش به صورت خلاصه 10 آنتیویروس مطرح و برجسته رو معرفی میکنم که میتونین با توجه به نیاز سیستمتون، منسبترین اونها رو انتخاب کنید.
Avira
اویرا یکی از بهترین آنتیویروسها برای ویندوز 10 محسوب میشه، به این دلیل که نه تنها سیستم شما رو کند نمیکنه، بلکه از اون در برابر حملههای مختلف باجافزاری محافظت میکنه. شما با نصب این آنتیویروس میتونین خیال خودتون رو برای انجام کارهای بانکی مثل خرید و پرداختهای الکترونیکی و ارسال ایمیل راحت کنین. ویژگیهای این آنتیویروس شامل این موارد میشه: جلوگیری از رمزگذاری و گروگان گرفتن اطلاعات شما توسط باجافزارها، امکان کنترل دستگاههایی که به سیستم شما وصل هستن، ایمن نگهداشتن هویت و الگوریتمهای منحصربهفرد و پیشرفتهی شما.
Norton Security
نورتون یکی دیگه از آنتیویروسهای خوب و قدیمیه که سیستم شما رو کند نمیکنه و در برابر ویروسها خیلی خوب از کامپیوترتون دفاع میکنه. در مورد این نرمافزار باید گفت که اگه سیستم شما بیشتر از 2 گیگابایت رم داره، این آنتیویروس میتونه برای شما انتخاب مناسبی باشه.
Malwarebytes Anti-Malware
یه سری از ویروسها با عنوان بدافزار شناخته میشن که به سرعت تکثیر شده و جون سیستم شما رو بدجوری به خطر میندازن، اما یه سری آنتیویروس هم هست که عین فرشتهی نجات به داد شما میرسن و کامپیوترتون رو نجات میدن. یکی از این آنتیویروسها Malwarebytes هست که نه تنها برای ویندوز استفاده میشه بلکه نسخههای مختلف اون از جمله iOS و Android هم وجود داره.
این آنتیویروس کارایی خوبی داره بهطوری که بدافزارها رو شناسایی و نابود میکنه، کدهای مخرب رو بهطور کامل حذف میکنه، روتکیتها و فایلهای آسیبدیده که توسط اونا بازسازی شده رو حذف میکنه و مورد دیگه اینکه از دسترسی به صفحات وب مخرب شناختهشده جلوگیری میکنه.
Avast
این آنتیویروس که در سال 2018 منتشر شد به عنوان یک محافظ همهجانبه برای سیستم شما در برابر ویروسها شناخته میشه و بهدلیل کاربری راحتی که داره، تونسته توجه کاربران رو به سمت خودش جلب کنه. این نرمافزار قدرت بالایی داره و تنها با یک بار اسکن کردن میتونه تمام ویروسها رو حذف کنه.
در نسخهی آخر این آنتیویروس یک خط امن VPN نیز به شما داده میشه که به کمک اون میتونین فعالیتهای آنلاین خودتون رو پنهان کنین. قابل ذکره که یه محافظ وبکم هم بهتون داده میشه که از وبکم شما در برابر جاسوسیهای احتمالی محافظت میکنه.
Microsoft Security Essential
با توجه به اینکه سیستمعامل شما توسط شرکت مایکروسافت ساخته شده پس آنتیویروسی هم که ساختهی این شرکت باشه میتونه سازگاری خوبی با ویندوزتون داشته باشه. آنتی ویروس ویندوز یک نوع ابزار امنیتیه که دارای ویژگیهایی از جمله حفاظت در برابر ویروسها و بسیاری دیگر از بدافزارها است. این نرمافزاردر 33 زبان مختلف موجوده و از ویندوزهای 7، 10 و Vista پشتیانی میکنه و دارای 3 ویژگی خوب بارگذاری ساده و رایگان، محفاظت نامحسوس از شما در پسزمینه و برخورداری از قابلیت بهروزرسانی خودکار هست.
Kaspersky
Kaspersky یک آنتیویروس خیلی قوی هست که از سیستم شما در برابر تمامی ویروسها حتی سرسختترین اونا هم محافظت میکنه و امنیت شما رو در مقابل انواع تهدیدات اینترنتی تضمین میکنه. در نسخهی رایگان این نرمافزار برنامهی VPN قرار داده شده که میتونه به شما در پنهانسازی فعالیتهای آنلاینتون کمک کنه.
اما باید گفت که متأسفانه شما فقط به مدت 30 روز میتونین از VPN استفاده کنین. این آنتی ویروس میتونه کامپیوترهای شخصی، کامپیوترهای مک و دستگاههای اندروید رو ایمنسازی کنه و با حفاظت از تصاویر و فایلهای محرمانه، از زندگی خصوصی و هویت شما حمایت کنه. از قابلیتهای دیگهی این آنتیویروس میشه به مدیریت تمامی رمزهای عبور اپلیکیشنها و وبسایتهاتون، مراقبت از کودکان در مقابل خطرات اینترنتی و امنیتسازی برای سیستم بدون کند کردن اون اشاره کرد.
Bit Defender
اگر به دنبال یک آنتیویروس قوی و کاربردی هستین که بتونه امنیت دادههای سیستمتون را در بالاترین حد ممکن در برابر انواع ویروسها حفظ کنه این آنتیویروس رو به یاد داشته باشین، چرا که با داشتن سرعت بسیار بالا به میزان کمی از منابع سختافزاری استفاده میکنه. این نرمافزار قادره که هر نوع تهدید الکترونیکی اعم از ویروسهای سنتی، کرمها، تروجانها، بدافزارها و… رو حذف کنه.
ESET Smart Security
برخی از کارشناسان میگویند که ESET برترین آنتیویروس دنیاست، چرا که حجم بسیار کمی داره و با حداقل میزان استفاده از سختافزار کنار میاد، از طرفی بهروزرسانی اون راحت و بی دردسره. ویژگی خوبش اینه که قطعا با یک بار اسکن میتونه از اطلاعات رایانه شما در برابر همهی خطرات محافظت کنه.
نرمافزار Smart Security دارای امکان حفاظت از بانکداری و پرداخت به نام all-new Banking & Payment Protection است که میتونین از کارهای بانکی و پرداخت آنلاین لذت ببرین. در واقع این فقط یکی از راههایی است که ESET با امنیت همهجانبهاش ازجمله آنتیویروس، ضد سرقت، فایروال شخصی و بسیاری دیگر برای شما فراهم کرده و هر روز از شما در حالت آنلاین محافظت میکنه.
McAfee LiveSafe
آنتیویروس McAfee LiveSafe برای استفاده در کامپیوترهای شخصی، تبلت، اندروید و غیره مناسبه، بهطوری که میتونیم اونو به عنوان یک آنتیویروس چندمنظوره معرفی کنیم. این نرمافزار امنیتی میتونه یه انتخاب خیلی خوب باشه چون بالاترین میزان حفاظت رو برای هر دستگاهی ایجاد میکنه.
این نرمافزار در برابر ویروسها، بدافزارها، باجافزارها، نرمافزارهای جاسوسی و برنامههای ناخواسته محافظت خوبی از اطلاعات شما میکنه. این آنتیویروس از ویژگیهای مفیدی مثل حفاظت از Wi-Fi، ایمنی وب و ابزارهای بهینهسازی PC، مدیریت رمز عبور، ذخیرهسازی رمزگذاری شده فایلها، حفاظت از سرقت هویت و غیره برخورداره که از بین همهی ویژگیهایی که داره، ذخیرهسازی رمزگذاریشده جذابترین اوناست که به کاربران کمک میکنه تا بتونن از رمز عبور هر فایل یا پوشه محافظت کنن.
AVG
این آنتیویروس بهعنوان یکی از قدیمیترین و با سابقهترین آنتیویروسهای جهان شناخته شده که از دادهها و اطلاعات شما در مقابل انواع تهدیدات، ویروسها، تروجانها و دیگر ابزار مخرب محافظت میکنه. همچنین این نرمافزار امنیتی تمام راههای ممکن برای آلوده شدن سیستم رو کنترل میکنه.
AVG امکان بهروزرسانی راحت و دیتابیس آپدیتشده در برابر انواع کرمها، روتکیتها و تبلیغات مزاحم را با جدیدترین تکنولوژی فراهم میکنه. علاوه بر این، روشهای سنتی رو هم به کار میگیره. این نرمافزار به نسبت آنتی ویروسهای دیگه کمتر از حافظهی رم و پردازنده استفاده میکنه.
مقایسه آنتی ویروسها
حالا وقتشه که بیایم یه سری از آنتیویروسهایی که بالاتر معرفی کردیم رو از چند نظر بررسی و تحلیل کنیم تا ببینیم چند مرده حلاجن و توی این امتحان چه نمرهای میگیرن. هدفم اینه که، این مقایسه رو ببرم توقالب نمودارها تا بهتر بتونیم بررسیشون کنیم، پس اگه آمادهاید، بریم سراغ تحلیل این نرمافزارهای امنیتی تا حسابی زیرو روشون کنیم … مقایسه رو در بخش های زیر ادامه میدیم:
محافظت در برابر ویروس در جهان واقعی
نرمافزارهای امنیتی ویژگیهای زیادی برای حفاظت از سیستم در مقابل بدافزارها دارن. این محصولات باید توانایی خوبی در برقراری امنیت داشته باشن و هشدارهای اشتباه زیادی ندن تا کاربران رو سردرگم نکنن. در نمودار زیر میتونین رتبهی آنتیویروسها رو نسبت به هم ببینین. در واقع KasperSky در این زمینه رتبهی اول رو به خودش اختصاص داده. هم ویروسهای بیشتری پیدا میکنه و هم پیامهای اشتباه کمتری به کاربر میده.
تشخیص ویروسها
تشخیص فایلهایی که آلوده به ویروس هستن یکی از وظایف مهم آنتیویروسها هست که باید با کمترین میزان خطا توسط موتورهای اسکن بررسی و تشخیص داده بشه. در نمودار شماره 2 میبینین که Bitdefender در این مورد رتبهی اول رو داره و Kaspersky و Avira با فاصلهی خیلی کمی در رتبههای بعدی قرار دارن.
عدم نمایش هشدارهای غلط به کاربر
یه آنتیویروس خوب و کاربردی باید کمترین میزان خطا رو در هشدار دادن داشته باشه. در نمودار زیر واضح است که در بین چند نرمافزاری که معرفی کردیم، آنتیویروس ESET با داشتن کمترین میزان خطا نسبت به بقیه رتبه اول رو داره.
میزان تاثیر بر کارایی و سرعت سیستم
از اونجایی که آنتیویروسها باید در زمان کار با سیستم فعال باشن پس نباید روی سرعت و کارایی سیستم تاثیر نامطلوب بذارن و موجب اذیت شدن کاربر بشن. در نمودار 4 مشخص است که Kaspersky و MacAfee بهترین عملکرد رو دارن و تاثیر خیلی کمی روی سیستم نمیذارن. چیزی که در این تست جالبه اینه که آنتیویروس ویندوز بدترن عملکرد رو توی این بخش داره.
توانایی حذف بدافزارها
از ویژگیهای خوب یه آنتیویروس باید به داشتن قدرت حذف ویروسهایی که قبلا سیستم رو آلوده کردن، اشاره کرد که با توجه به نمودار زیر میبینین که در این مورد Kaspersky Lab با نمرهی 99 از 100 بالاترین امتیاز رو داره و ESET با امتیاز 90 بدترین عملکرد رو داره.
حفاظت در برابر ویروسهای ناشناخته
این مقایسه نشون میده که کدوم آنتیویروس با کمترین میزان تشخیص اشتباه از سیستم در برابر ویروسهای جدید و ناشناخته محافظت بیشتری میکنه. که در این مورد هم هم کسپرسکی بهترین امتیاز رو داره.
حفاظت در برابر حملههای فیشینگ
وب سایتهای فیشینگ همیشه برای سرقت کردن پول، نام کاربری و رمزعبور اکانتهای قربانیان در تلاشن. برخی از آنتیویروسها توانایی مقابله با ویروسهایی از نوع فیشینگ رو دارن که جزو ویژگیهای خوب اونا به حساب میاد چرا که از سیستم شما در مقابل ورود اونا به سایتهای مشکوک حفاظت میکنن. در این مورد هم Kaspersky و ESET کارایی و قدرت بالاتری دارن.
حرف آخر
در کل باید بگم داریم تو دههای زندگی میکنیم که هر لحظه ممکنه توسط ویروسهای کامپیوتری غافلگیر بشیم، پس برای اینکه خیلی دچار چالش نشیم و به سیستم و اطلاعاتمون آسیب نرسه نیاز داریم که یه آنتیویروس خوب روی سیستممون نصب کنیم. در این مقاله سعی کردم بهترین آنتیویروسها رو که درجهی رضایت بالاتری توسط کاربران کسب کرده بود بهتون معرفی و با مقایسهی اونها در چند مورد مهم، انتخاب رو برای شما نت رانیهای عزیز راحتتر کنم.
دانلود فایل PDF این مقاله:
سوالات متداول
بله، داره اما پیشنهاد میکنم مقاله رو کامل مطالعه کنین تا بر اساس نیازتون بتونین انتخاب بهتری داشته باشین.
بستگی به نیاز شما داره ولی همهی آنتی ویروسهای نامبرده در مقاله قدرت خوبی دارن.
از آنتیویروسهای معرفیشده در مقاله استفاده کنین چون میزان استفادهی کمی از سختافزارتون داره و باعث کندی سیستم نمیشه.
من از مکافی استفاده میکنم و راضیم
سلام لطفا نظرتون درباره آنتی ویروس شید هم بگین. ممنون
شید رو نمیتونم صد در صد تایید کنم چون نظرات و کامنتهای منفی کم نداشته از نظر اینکه میگن در نسخه چند روزه رایگانش درصد شناساییش ضعیفه و میشه گفت بین آنتی ویروسها یه نوع معمولیه
بهترین و پرفروش ترین آنتی ویروس های بازار جهانی
سایمنتک ( تحت شبکه )
نورتون ( خانگی )
ترندمیکرو
مکافی
سوفوس ( تحت شبکه )
وبروت
….
کسپرسکی تبلیغات قوی داره ولی به لحاظ فروش، کیفیت محصول و پشتیبانی ، به شدت مشکل داره .
فروش همه شرکتهای رده ۲ و ۳ مثل کسپرسکی و بیت دیفندر و ایست و آویرا و .. روی هم به اندازه شرکتهایی مثل ترندمیکرو هم نمیرسد .
سلام سینا جان، ممنون از توجهت، ملاک انتخاب های ما سایت av-comparatives بوده که معتبرترین مرجع تست آنتی ویروس ها هست. ولی در آپدیت های بعدی حتما بقیه آنتی ویروس ها رو هم بررسی می کنیم. ممنون از دقت نظر شما.