
آموزش قفل گذاری روی ویندوز 10 به صورت گام به گام + ویدیو
خیلی از ماها برای مدت خیلی زیادی با Windows XP یا Windows 7 کار کردیم. در این ویندوزها روش گذاشتن قفل روی پروفایل خیلی ساده بود. طوری که حتی اگه تازه داشتیم با این ویندوزها کار میکردیم هم میدونستیم چطوری روشون قفل بذاریم. اما از ویندوز 8 بهبعد، این رویه یک مقدار تغییر کرد. بههمین خاطر هنوز خیلیها نحوهی قفل گذاری روی ویندوز 10 رو نمیدونن.
شاید بعضیها هم نیازی به گذاشتن رمز نداشته باشن ولی خب تعداد کسایی که یهسری فایلهایی دارن که حتما باید ازش محافظت بشه، کم نیستن. پس برای همین دونستن قفل گذاری روی پروفایل ویندوز 10 به شما کمک خیلی زیادی میکنه. در اینجا سعی میکنم تا بهصورت خیلی ابتدایی این روشها رو براتون توضیح بدم، تا کسایی که اطلاعات زیادی ندارن هم بتونن از این مقاله استفاده کنن. خب، حالا با هم دیگه پلهپله پیش میریم تا یاد بگیریم چطوری روی پروفایلمون قفل بذاریم.
قفل گذاری روی ویندوز با استفاده از پسورد
مرحلهی اول خیلی ساده است. وقتی دستگاهتون رو روشن میکنین، چون پروفایلتون رمزی نداره، بعد از یک کلیک ساده وارد صفحهی دسکتاپ میشین.
حالا که وارد شدین، روی آیکون ویندوز کلیک کنید تا صفحهای به این صورت (تصویر 1) براتون باز بشه. البته میتونین از طریق قسمت جستوجوی دستگاه، با وارد کردن کلمهی Setting هم وارد این قسمت بشین.

در این صفحه با کلیک روی تنظیمات، یک صفحهی این شکلی (تصویر 2) براتون باز میشه.

گزینههای مختلفی در این صفحه وجود دارن که ما از بین اونها گزینهی Account رو انتخاب میکنیم. حالا صفحهی جدیدی براتون باز میشه که چندتا گزینه براتون میاره. حالا باید گزینهی Sign-in Option رو انتخاب کنیم.

دقت کنین ممکنه برای اولین بار باشه که میخواین برای دستگاتون رمز بذارین یا نیاز به تغییر رمز ویندوز داشته باشید. هر دو کار تا یه جایی مراحل یکسانی دارن، اما بعد از اون روش کار جدا میشه. اگه میخواین رمزتون رو عوض کنین، همین مراحل بالا رو انجام بدین. اما وقتی روی گزینهی Password کلیک کردین، گزینهی متفاوتی رو بهتون نشون میده.
افرادی که تمایلی به تغییر رمز دستگاه خودشون ندارن و فقط میخوان رمزگذاری پروفایلشون رو فعال کنن، میتونن از این قسمت عبور کنن.
همونطور که میبینین، چون برای دستگاهتون از قبل قفل گذاشته بودین، کلمهی Change براتون نمایش داده میشه. حالا روی این گزینه کلیک کنین تا صفحهی جدیدی براتون باز بشه.
در صفحهی جدید، دستگاه ازتون رمز فعلی رو میخواد و شما برای تغییر رمزتون حتما باید این رمز رو بلد باشین.
با باز شدن صفحهی بعدی، ازتون خواسته میشه که رمز جدید رو وارد کنین. در قسمت دوم ازتون میخواد تا همون رمز رو عینا تکرار کنین تا دستگاه اطمینان پیدا کنه که رمز رو درست وارد کردین. در فیلد سوم هم قسمتی با نام Hint وجود داره که برای یادآوری رمز بهتون کمک میکنه. در این قسمت ازتون میخواد هر چیزی که به شما کمک میکنه تا رمزتون رو به یاد بیارین بنویسین.
وقتی تمام سه فیلد رو پر کردین با زدن گزینهی Next، رمز عبور دستگاه شما تغییر میکنه.
خب، حالا برگردیم به موضوع اصلی، قفل گذاری روی ویندوز 10. تا اینجا که تمامی مراحل برای تمامی کاربران یکی بود. از اینجا به بعد با زدن گزینهی Password برای افرادی که تا حالا روی پروفایلشون رمزی نذاشته بودن، گزینهی Add باز میشه.

صفحهای برای شما باز میشه که در اون 3 بخش وجود داره و باید برای فعال سازی رمز دستگاه، اونها رو پر کنین. در قسمت اول از شما خواستهشده تا هر رمزی رو که دوست دارین، وارد کنین. این رمز هیچ محدودیتی نداره و شما میتونین از حداقل یک عدد تا مقدار دلخواه، رمزتون رو انتخاب کنین.
قسمت بعدی از شما میخواد تا همون رمز رو به صورت کامل و دقیق وارد کنین. آخرین بخش، قسمت Hint است. در این قسمت شما میتونین هر چیزی که برای یادآوری رمزتون نیاز دارین بنویسین. فقط دقت کنید که خود رمز نباید در این قسمت باشه. حالا که تمامی بخشها رو کامل کردین، با زدن گزینهی Next، قفل دستگاه براتون فعال میشه.

علاوهبر روشهای گفتهشده برای فعالسازی قفل پروفایل، راه دیگهای هم وجود داره. شما میتونین به انتخاب خودتون از هرکدوم که خواستین استفاده کنین.
یک روش سادهتر
در روش دیگه نیازی به باز کردن هیچ صفحهای ندارین و تنها با فشار دادن همزمان سه دکمهی Ctrl+Alt+Delete صفحهای براتون باز میشه که چند گزینهی متفاوت داره. با انتخاب گزینهی Change Password، چندین فیلد مختلف براتون ظاهر میشه که باید اونها رو پر کنین.

اولین فیلد موجود که همون نام کاربری خودتون هستش و نیازی نیست تغییرش بدین. در بخش بعدی ازتون رمز قدیمی رو خواسته. در صورتی که شما برای اولین باره که میخواین روی سیستمتون رمز بذارین، پس این قسمت رو خالی بذارین و داخلش چیزی ننویسین.
در بخش بعدی از شما رمز جدید خواسته که باز هم بدون هیچ محدودیتی میتونین از یک رقم تا رقم دلخواه، رمز جدیدتون رو وارد کنین. حالا در فیلد آخر با وارد کردن دوبارهی رمز جدید، روی فلش کلیک میکنین. به این ترتیب رمز عبور شما فعال میشه.

فعال سازی حسگر اثر انگشت روی ویندوز 10
به تصویر شماره 4 دقت کنید (همون پنجرهی Sign-in Options) که تمامی روشهای قفل گذاری روی سیستم رو نشون میده. روی گزینهی دوم یعنی Windows Hello Fingerprint کلیک کنید.
در اینجا وارد قسمت Fingerprint بشید. یک گزینه وجود داره به اسم Set up که با کلیک روی اون گزینه، میتونید رمز سیستمتون رو وارد کنین. در صورت وارد کردن صحیح رمز، دستگاه ازتون میخواد تا انگشتتون رو 4 بار روی حسگر بذارین تا شناسایی بشه. در صورت شناسایی کامل اثر انگشت و با زدن دکمهی Ok، حسگر اثر انگشت دستگاهتون فعال میشه.
قفل گذاری روی ویندوز از طریق Pin
برای فعالسازی رمز ویندوز راههای خیلی مختلفی وجود داره. یکی از راههای پیشنهادی برای شما، گذاشتن رمز از طریق فعال کردن پین دستگاه (یعنی رمزی که فقط شامل عدد باشه) هستش. برای فعالسازی پین باید از طریق منوی استارت وارد تنظیمات بشید. از قسمت Sign-in Options، وارد صفحهای میشین که تمامی روشهای قفل گذاری داخلش وجود داره.

در این قسمت روی Windows Hello Pin کلیک کنین تا صفحهی اضافه کردن رمز براتون باز بشه. اگر برای اولین باره که پین میذارین، بهتون گزینهی Add رو نشون میده. با کلیک روی این گزینه، ازتون میخواد رمز دستگاه رو وارد کنین.

در صورت تایید رمز، صفحهی جدیدی بازمیشه که ازتون میخواد پین مورد نظر رو تایپ کنین.

بعد از وارد کردن پین، باید در فیلد بعدی دوباره رمزتون رو تکرار کنین تا دستگاه تاییدش کنه. با پر کردن فیلدها، گزینهی Ok رو بزنین تا پین براتون فعال بشه.
در صورتی که نیاز داشتین پین رو تغییر بدین، مراحل گفتهشده رو دوباره انجام بدین. اما این بار روی گزینهی Change کلیک کنین.

فعالسازی Picture Password
یکی دیگه از روشهای جالب قفل گذاشتن روی ویندوز 10، از طریق Picture Password هستش. در این روش شما میتونین با مشخص کردن یک عکس دلخواه و انتخاب قسمتهای مشخصی ازش، رمزگذاری کنین. در ویندوز 10 تمامی روشهای فعالسازی رمز پروفایل، در یک قسمت قرار دارن. به همین علت مراحل اولیهی پیدا کردن رمز، تقریبا در همهی روشها یکسانه.
در این روش هم باید از طریق تنظیمات وارد قسمت Sign-in Options بشین. حالا شما باید گزینهی Picture Password رو انتخاب کنین.

با زدن گزینه Add، صفحهای براتون باز میشه که ازتون میخواد تا به دلخواه خودتون عکسی رو انتخاب کنین.



وقتیکه عکس رو انتخاب کردین، ازتون میخواد تا اون رو بهعنوان عکس اصلی انتخاب کنین. اگر از عکسی که انتخاب کردین مطمئنین، گزینهی Use picture رو بزنین. در غیر اینصورت، میتونین عکس دیگهای رو انتخاب کنین.

بعد از انتخاب عکس، ازتون خواسته میشه تا قسمتی از عکس رو به دلخواه خودتون انتخاب کنین. شما باید اون قسمت رو 3 بار پشت سر هم تعیین کنین تا دستگاه اون رو تایید کنه. برای مثال من در اینجا (تصویر 15)، آرم ماشین رو انتخاب کردم.

بعد از انجام مرحلهی گفتهشده، اگر قصد داشتین تا قسمت تعیینشده رو تغییر بدین، گزینهی Start Over رو انتخاب کنین.

در قسمت بعد ازتون میخواد برای تایید، مرحلهی قبل رو دوباره تکرار کنین. یعنی اون قسمتی از عکس رو که انتخاب کردین، سه بار روش کلیک کنین. در آخر با زدن دکمهی Finish، رمز تصویری براتون فعال میشه. یعنی برای ورود به ویندوز باید روی قسمتی از عکس که مشخص کردید، کلیک کنید.
حرف آخر
با آموزش قفلگذاری روی ویندوز 10، میتونین برای اکانتهاتون رمز بذارین و از اطلاعات خودتون محافظت کنین. در این مقاله سعی شده تا همه چیز خیلی ساده و مختصر توضیح داده بشه تا همه بتونن ازش استفاده کنن. امیدوارم این آموزش براتون مفید بوده باشه. در صورتی که سوالی در خصوص قفل گذاری دستگاهتون دارید، میتونین اونو با ما در میون بذارین. کارشناسان ما در اسرع وقت به سوالاتون جواب میدن.
دانلود فایل PDF این مقاله:
سوالات متداول
روشهایی مثل قفلگذاری با استفاده از پسورد، پین، اثر انگشت یا رمز تصویری، راههایی هستن که در ویندوز 10 برای گذاشتن قفل روی دستگاه استفاده میشن.
گذاشتن پسورد، یکی از سادهترین و رایجترین روشهای کاربردی برای گذاشتن قفل روی پروفایل ویندوز 10 به حساب میاد.
روشهایی مثل حسگر اثر انگشت یا رمز تصویری، یکی از جدیدترین و امنترین روشهای قفل گذاری روی پروفایلتونه.