آموزش کامل ساخت پاور پوینت برای ارائه – راهنمای گام به گام – مبانی
ساخت پاور پوینت در نگاه اول برای خیلیهامون آشناست. بارها شده برای ارائه توی دانشگاه یا محل کار و جاهای دیگه، از این ابزار استفاده کنیم. این برنامه، بهمون کمک میکنه تا اسلایدهای اصطلاحاً داینامیک تولید کنیم. یعنی صفحاتی شامل عکس، ویدیو، انیمیشن و حتی بیشتر. در این آموزش همراهمون باشین تا دربارهی مفاهیمی مثل ریبون “Ribbon”، دسترسی سریع “Quick Access”، نوارابزار “Toolbar” و پشت صحنه یا “Backstage View” یاد بگیرین. اگر بعد از دانلود آفیس مایلین تا ازکلیهی امکانات برنامههای این مجموعه مشابه نسخهی اصلی استفاده کنین، لازمه تا نحوهی کرککردن این برنامهها رو یاد بگیرین. برای آموزش به لینک زیر مراجعه کنین:
رابط کاربری پاورپوینت
وقتی برنامهی پاورپوینت رو باز میکنین، ابتدا صفحهی شروع بالا میاد. توی این قسمت میتونین یک پرزنتیشن جدید بسازین، با انتخاب یک قالب جدید. و از اینجا پروسهی ساخت power point شروع میشه.
از صفحهی شروع، گزینهی “Blank Presentation” رو انتخاب کنین تا وارد محیط کاربری برنامه بشین.
کار با محیط پاورپوینت بهصورت عملی
قسمت Ribbon و Quick Access Toolbar درواقع محل پیداکردن اصلیترین دستورات ساخت پاور پوینت هستن. در قسمت پشتصحنه یا Backstage View گزینههایی مثل ذخیرهکردن، بازکردن فایل، پرینتگرفتن و نحوهی اشتراکگذاری تعبیهشده.
نوار ابزار Quick Access در پروسهی ساخت پاورپوینت
این نوارابزار بهتون امکان میده که سریعاً به برخی دستورات رایج دسترسی داشتهباشین. جالب اینجاست که بر اساس سلیقهی خودتون، میتونین این دستورات رو شخصیسازی کنین.
بهصورت پیشفرض، این قسمت دارای آیتمهای save، Undo، Redo و Start From Beginning هست.
جالب اینه که بر اساس نیازتون، میتونین دستورات جدید به این بخش اضافه کنین.
نحوهی اضافهکردن دستورات جدید به نوارابزار Quick Access
روی فلش منوی کشویی که در سمت راست نوارابزار قرارگرفته کلیک کنین.
دستور موردنظرتون رو انتخاب کنین و یا برای دسترسی به دستورات بیشتر، گزینهی More Commands رو بزنین. به همین سادگی دستور جدید اضافهشد.
ریبون “Ribbon”
ریبون تمامی دستورات لازم برای درست کردن پاور پوینت و اجرای تسکهای لازم رو توی خودش داره. در واقع، چندین تب “tab” داره که هر کدوم گروهی از دستورات ضروری رو شامل میشن.
ریبون چه کمکی به درست کردن پاور پوینت میکنه؟
در طراحی پاورپوینت، بهجای لیستهای قدیمی که این روزها کمتر رایج هستن، سیستم طبقهبندی ریبون معرفی شد. ریبون تبهای زیادی رو توی خودش جاداده که هرکدوم، گروهی از دستورات رو شاملمیشه.
برای مثال، در تب Home، دستورات متنوعی برای فونت و فرمت متن قرارگرفته و کنترل بیشتر روی اسناد رو در اختیار کاربر قرارمیده.
بهعلاوه، در بعضی گروهها، در گوشهی سمت راست و پایین، فلش کوچکی دیدهمیشه. با کلیک بر روی این فلش، لیستی از آپشنهای بیشتر نشون دادهمیشه.
طریقهی نمایش و یا مخفیسازی Ribbon در طول مراحل ساخت پاور پوینت
ریبون اساساً برای پاسخگویی به دستور فعلی طراحیشده. اگر احساس میکنین که فضای زیادی رو در صفحه اشغال کرده، میتونین اونو اصطلاحاً minimize کنین.
با کلیک روی Ribbon Display Options در گوشهی بالا و سمت راست صفحه، میتونین منوی کشویی مربوط به ریبون رو مشاهده کنین که شامل بخشهای زیر هست:
- Auto-hide Ribbon: این قسمت ریبون رو کاملاً مخفی میکنه و در نتیجه، تصویری تمامصفحه رو ایجاد میکنه. برای نمایش مجدد ریبون، کافیه که گزینهی Expand Ribbon رو که بالای صفحه قرارداره انتخاب کنین.
- Show Tabs: این آپشن همهی گروههای دستوری غیرضروری رو مخفی میکنه، درحالیکه تبها همچنان قابل مشاهده هستند. برای نمایش ریبون کافیه که روی یکی از تبها کلیک کنین.
- Show Tabs and Commands: این آپشن، کلیهی آیتمهای موجود در ریبون رو در معرض دید قرارمیده. تمامی تبها و دستورات قابلدیدن هستند. وقتی برای اولین بار پاورپوینت رو باز کنین، این آپشن بهصورت پیشفرض، انتخابشده است.
خطکش یا Ruler و نقش اون در ساخت power point
خط کش در بالا و سمت چپ اسلایدها قرارگرفته. کارش اینه که جایگاه متن و آیتمهای موجود در اسلاید رو تراز کنه. ابتدا به تب View رفته، در گروه Show، گزینهی checkboxes رو بزنین تا این ابزارها نمایش داده بشن. بهعلاوه، برای جایگذاری بهتر آیتمهای دلخواه، تیک گزینههای Gridlines و Guides رو هم بزنین.
قسمت Slide Pane و Slide Navigation Pane
توی این قسمت میتونین اسلاید انتخابشده رو از نزدیک مشاهده و یا ویرایش کنین. در Slide Navigation Pane هم اسلایدها رو یکجا میبینین و سازماندهی میکنین. میشه گفت این قسمتها برای مدیریت بهتر چینش و اصلاح اسلایدها طراحی شدن.
یادداشتها یا Notes و Comments چه کمکی به فرآیند ساخت پاورپوینت میکنن؟
به کمک بخش Notes، میتونین نکات ضروری رو به اسلایدتون اضافه کنین. بهشون یادداشتهای سخنگو هم میگن چون نقش مهمی توی کیفیت ارائهی پرزنتیشن دارن. مهمتر از همه، برای تغییرات موردنظرتون دلایل مربوطه رو قید میکنین و به این ترتیب، طراحیتون برای مخاطب قابلدرک میشه.
توی قسمت Comments، افرادی که اسلایدها رو دیدن نظراتشونو توی قسمت کامنتها میذارن. اینکار اشکالزدایی و بهبود کیفیت هرچه بیشتر پرزنتیشن رو به ارمغان میاره.
قسمت Slide View Options در روند ساخت پاور پوینت
در قسمت پایین صفحه، میتونین پرزنتیشن رو در چهار مدل مختلف مشاهده کنین. کافیه که آیکون مربوطه رو انتخاب کنین و از بین این چهار آپشن انتخاب کنین: Normal، Slide Sorter، Reading و Slide Show.
برگشت به محیط اصلی پاورپوینت
میتونین از فلش برگشت استفاده کنین و به محیط پاورپوینت برگردین.
- بخش New در مراحل ساخت پاور پوینت
با انتخاب این گزینه، یک پرزنتیشن خام براتون ساختهمیشه، بهعلاوه، میتونین از بین تعداد زیادی قالب متنوع، یکی رو انتخاب کنین. در قسمت Open هم به پرزنتیشنهای اخیر، همچنین پرزنتیشنهای ذخیرهشده در کامپیوتر و یا در OneDrive دسترسی دارین.
- بخش Save و Save As در ساخت پاور پوینت
در اینجا فایل پرزنتیشن ساختهشده رو در کامپیوتر و یا OneDrive میتونین ذخیره کنین.
- قسمت Print
ناگفته پیداست که این بخش مسئول پرینتگرفتن و تنظیمات مربوط به اونه. همچنین نسخهی اولیهی پرزنتیشن در این قسمت قابلمشاهده هست.
- Share و Export در روند ساخت پاورپوینت
در قسمت Share میتونین از همکاراتون دعوت کنین که پرزنتیشن جدیدتون رو ببینن و یا با ایمیل فایل رو براشون بفرستین. در قسمت Export هم فرمت خروجی فایل قابلتغییره و از بین گزینههای PDF/XPS و یا PowerPoint 97-2003 میتونین انتخاب کنین.
حساب مایکروسافت و Options
از قسمت Account میتونین علاوه بر ساخت پاور پوینت، به حساب مایکروسافتتون دسترسی داشتهباشین، پروفایلتون رو ببینین و یا بین حسابهای مختلف جابهجا بشین. همچنین، تم و پسزمینه هم در این قسمت قابلاصلاحه.
در بخش Options هم تنظیمات مختلف دیگه و آپشن تنظیم زبان موردنظر قرارگرفته.
OneDrive چیست؟
OneDrive فضای ذخیرهسازی آنلاین، محصول شرکت مایکروسافته که در روند ساخت پاور پوینت و نحوهی اشتراکگذاریش نقش مهمی رو داره.
این فضا برای ذخیرهسازی، ویرایش و اشتراکگذاری فایلهای مختلف کاربرد داره. مزیت این فضا اینه که از طریق کلیهی دستگاهها از جمله گوشیتلفن و کامپیوتر امکان دسترسی وجود داره.
برای شروع، کافیه که حساب کاربری مایکروسافت بسازین که مجانیه. بعد از اون، در محیط پاورپوینت، در بالا و سمت راست، گزینهی Sign in رو بزنین تا وارد حساب کاربریتون بشین.
مزیتهای استفاده از OneDrive در روند ساخت power point
- دسترسی راحت به فایلها از طریق اینترنت با کلیهی دستگاهها از جمله: گوشی، تبلت و کامپیوتر.
- امکان ساخت پرزنتیشن جدید مستقیماً از طریق OneDrive.
- بکاپگیری از فایلها که یک لایهی حفاظتی محسوب میشه و در صورت بروز هر مشکلی در سیستم، یک نسخه از فایلها همیشه قابلدسترس و امنه.
- امکان همکاری همزمان چند نفر بر روی یک فایل پرزنتیشن.
لیست قسمتهای آموزش پاورپوینت
مجله نتران برای یادگیری قدم به قدم پاورپوینت، آموزشها رو در پستهای مختلف و تفکیک شده برای شما آماده کرده؛ برای آموزش قسمتهای بعدی پاورپوینت از لیست زیر وارد پستهای مورد نظرتون بشید:
- آموزش کامل ساخت پاور پوینت برای ارائه – راهنمای گام به گام – اسلایدها
- آموزش کامل ساخت پاور پوینت برای ارائه – راهنمای گام به گام – قسمت سوم
- آموزش کامل ساخت پاور پوینت برای ارائه – راهنمای گام به گام – قسمت چهارم
- آموزش کامل ساخت پاور پوینت برای ارائه – راهنمای گام به گام – قسمت آخر
حرف آخر
شاید به این فکر افتاده باشین که واقعاً ساخت پاور پوینت به دردتون میخوره یا نه؟! جواب این سوال بستگی به نیازتون داره اما میشه گفت کمتر کسی رو میبینین که تا حالا از این برنامه استفاده نکردهباشه. اونقدر کاربردهای این نرمافزار زیاده که امتحانش خالی از لطف نیست.
سوالات متداول:
بله، با نصب اپلیکیشن Microsoft PowerPoint از گوگلپلیاستور طراحی و مشاهدهی فایلهای پاورپوینت امکانپذیره.
بله، به زبانهی Slide Show برین، در گروه Set Up، گزینهی Record Slide Show رو انتخاب کنین. سپس در گوشهی سمت چپ و بالا، دکمهی ضبط صدا ظاهر میشه.