
امروزه ما در دنیایی زندگی میکنیم که اینترنت به یکی از نیازهای اساسی تبدیل شده و تقریبا در هر فضا و هر مکانی احساس نیاز به اینترنت با کیفیت و پرسرعت همراهمونه. دسترسی به اینترنت پرسرعت و با کیفیت میتونه خوبیهای خیلی زیادی رو همراه خودش داشته باشه که اگه بخوایم به چندتا از این خوبیها اشاره کنیم باید بگیم: دسترسی آسان به آموزش رایگان و بهروز، انجام دادن خیلی از کارهای روزمره بهصورت اینترنتی و بدون اینکه نیاز باشه به شکل حضوری به جایی مراجعه کنیم، خرید کالاها و خدمات به شکل اینترنتی و قابلیت مقایسه خدمات و محصولات با همدیگه از نظر کارایی، قیمت و کیفیت در فروشگاههای مختلف و خیلی از خوبی های دیگه.
این نیاز روزافزون ما انسانها به اینترنت رو بازاریابان و مدیران شرکت ارائه دهنده اینترنت (ISP) بهخوبی درک کردن و هرکدوم از این شرکتها بهنوبهی خودش سعی کرده که نیاز مشتریهاش رو به بهترین شکل پاسخ بده، تا بتونه سهم بیشتری از این بازار پرسود و رو به رشد رو به خودش اختصاص بده.
در «ایران» هم استفاده از اینترنت به طور شگفتانگیزی رشد کرده. این رشد، هم در کیفیت سرویسهای اینترنتی شکلگرفته، هم در تعداد کاربرهای اینترنت و هم در میزان استفاده کاربرها از اینترنت؛ به دنبال این رشد، نیاز کاربرهای اینترنت هم شکل جدیدی به خودش گرفته و توقع اونها از اینترنت بالا رفته؛ بهشکلی که کاربرهای ایرانی اینترنت، هر روز بهدنبال تهیهی خدمات اینترنت سریعتر و با کیفیتتر و دائما در حال مقایسهی شرکتهای فراهمکنندهی اینترنت با هم هستند تا بهترین و ارزونترین اونها رو برای استفاده انتخاب کنند.
یکی از بزرگترین شرکتهای تامینکنندهی خدمات اینترنت در ایران، شرکت ایرانسله که من در این نوشتار، یک بررسی و نقد کامل رو از سرویسهای اینترنت این شرکت به شما ارائه میکنم. پس اگه میخواید همه چیز رو دربارهی اینترنت ایرانسل بدونید، تا پایان این مطلب با من همراه باشید.
محتویات فهرست
- 1 از اینترنت ایران چه خبر؟
- 2 آشنایی با ایرانسل
- 3 مناطق پوشش دهی اینترنت ایرانسل
- 4 چطور از اینترنت ایرانسل استفاده کنم؟
- 5 خرید اینترنت از ایرانسل من
- 6 خرید بستههای اینترنت همراه ایرانسل
- 7 خرید بستههای اینترنت ثابت ایرانسل
- 8 مقایسه اینترنت ایرانسل با سایر رقبا
- 9 مقایسه وضعیت پوششدهی اپراتورهای اینترنت همراه
- 10 مقایسه تعرفه اینترنت همراه اپراتورهای ایرانسل، همراه اول و رایتل
- 11 حرف آخر
- 12 سوالات متداول
از اینترنت ایران چه خبر؟
قبل از اینکه بخوایم در مورد اینترنت ایرانسل صحبت کنیم، بهنظرم بهتره کمی در مورد سرعت اینترنت ایران حرف بزنیم.
طبق آمار و اطلاعاتی که وبسایت «Speedtest» در ماه ژانویه سال 2021 منتشر کرده؛ که در این آمار به بررسی شاخصهای جهانی اینترنت پرداخته، میانگین سرعت دانلود اینترنت همراه در جهان، 45.69 مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت آپلود با اینترنت همراه، 12.60 مگابیت بر ثانیه بوده. و این رقمها برای اینترنت ثابت به این شکل ثبت شده: میانگین سرعت دانلود ثبت شده، 91.96 مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت آپلود ثبت شده، 49.44 مگابیت بر ثانیه بوده.
در این بررسی اطلاعاتی از وضعیت اینترنت همراه و ثابت در «ایران» هم منتشر شده که میخوایم این اطلاعات رو با هم بررسی کنیم.
- در حوزهی اینترنت همراه: میانگین سرعت دانلود، 25.64 مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت آپلود، 11.32 مگابیت بر ثانیه، ثبت شده؛ که کشور ایران رو در ردهبندی جهانی کشورها بر اساس سرعت اینترنت همراه در رده 84 از بین 138 کشور قرار میده.
- در حوزهی اینترنت ثابت: میانگین سرعت دانلود، 17.84 مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت آپلود، 10.21 مگابیت بر ثانیه ثبت شده؛ که ایران رو در ردهبندی جهانی کشورها بر اساس سرعت اینترنت ثابت در رده 137 از بین 174 کشور قرار میده.
در بین کشورهای منطقه هم، ایران وضعیت مشابهی رو از نظر سرعت اینترنت همراه در مقایسه با 46 کشور هم منطقه خودش داره. بر اساس آخرین گزارش از نتایج تست سرعت در سایت «OOKLA» که در ماه «می» سال 2020 منتشر شد، ایران در بین 46 کشور منطقه، رتبهی 23 رو کسب کرده. با دیدن این آمارها میتونیم بفهمیم که وضعیت اینترنت همراه اگرچه ایدهآل نیست ولی خیلی بد هم نیست.
آشنایی با ایرانسل
ایرانسل یک شرکت خدمات ارتباطیه که بعد از برنده شدن در مزایده اپراتور دوم تلفن همراه در ایران، از سال ۱۳۸۴ کار خودش رو شروع کرد. این شرکت که با سرمایهگذاری مشترک گروه «MTN» «آفریقای جنوبی» و شرکت « گسترش الکترونیک ایران» راهاندازی شد، در سال مالی ۱۳۹۲ با درآمدی نزدیک به 4.9 هزار میلیارد تومان، در رتبه ۳۲ از فهرست بزرگترین شرکتهای ایران ایستاد.
در سال ۱۳۹۹ شرکت MTN سرمایهگذار ایرانسل بهصورت رسمی اعلام کرد که بهدلیل پیدایش بحران بعد از همهگیری ویروس کرونا، این شرکت قصد داره که برنامهی فعالیتهای خودش رو سادهتر کنه و در همین راستا منابع خودش رو از خاورمیانه خارج میکنه و فعالیتهاش رو به «آفریقا» محدود میکنه؛ اما به این نکته هم تاکید کرد که خروجش از خاورمیانه در میانمدت و با نظم و قاعده انجام میشه.
ایرانسل اولین ارائهکنندهی سرویس اینترنت همراه 4G با بیشترین سرعت باند پهن در کشوره، که در حوزه اینترنت ثابت هم خدمات اینترنت نسل چهار ثابت (TD-LTE) رو راهاندازی کرده. این شرکت موفق شده که عنوان «بزرگترین اپراتور دیتای ایران» رو بهدست بیاره و همچنین برای شش سال پشت سر هم به عنوان «برترین عرضهکننده خدمات ارتباطی سال کشور» دست پیدا کنه.
چشماندازهای ایرانسل
شرکت ایرانسل چشمانداز و اهداف راهبردی خودش رو اینطوری اعلام کرده:
« آرمان: پیشرو در ارائهی دنیایی از خدمات دیجیتالی جدید و جسورانه به مشتریان
ماموریت: به افق زندگی مشتریان روشنایی بیشتر بخشیدن
١. خلق و مدیریت ارزشآفرینی برای ذینفعان؛ ارزش آفرینی پایدار برای سهامداران، کارکنان و مردم مطابق با ارزشها و اصول اخلاقی ایرانسل.
٢. خلق تجربهای متفاوت برای مشتریان؛ خلق تجربهای منحصر به فرد از برند ایرانسل برای مشتریان بر اساس شناخت و طبقهبندی مشتریان.
٣. مدیریت رشد پایدار؛ رشد خدمات صدا در عین توسعهی فرصتهای جدید در فضای دیتا، شرکتها و سایر بخشهای جذاب همسو با بلوغ بازارها.
۴. تحول مدل عملیاتی؛ بهبود مشتری مداری بخشهای مقدم خدماترسان به مشتریان از طریق ارتقای پاسخگویی، دلسوزی و کارایی بخشهای پشتیبانی کننده آنها.
۵. نوآوری و تجارب موفق؛ فعالیت بر اساس اصول نوآوری در همهی امور و سعی در یافتن فرصتهای مناسب برای تسهیم و به کارگیری تجارب موفق دیگران».
با خوندن سند چشم انداز و اهداف راهبردی شرکت ایرانسل و مقایسه این سند با عملکرد شرکت میفهمیم که این شرکت در راستای اهداف خودش بهدرستی پیش میره و با کمی ارفاق میشه ایرانسل رو در رسیدن به اهدافش موفق دونست.
مناطق پوشش دهی اینترنت ایرانسل
ایرانسل در سالهای اخیر تلاش زیادی کرده که منطقههای پوششدهی خودش رو برای ارائهی سرویسهای اینترنت گسترش بده، و خدماتش رو برای افراد بیشتری در منطقههای مختلف ارائه کنه. این تلاشها، نتیجه قابلقبولی رو هم بهدنبال داشته و منطقههای پوششدهی اینترنت این شرکت بهخوبی گسترش پیدا کردن.
بهعنوان مثال، شهر تهران رو اگه در نظر بگیریم، تصویرهای زیر نشاندهندهی منطقههای پوششدهی این شهر برای سرویسهای مختلف اینترنت ایرانسل هستند.
پوششدهی شبکه 4.5G در شهر تهران
پوششدهی شبکه 4G در شهر تهران
پوششدهی شبکه 3G در شهر تهران
پوششدهی شبکه 2G در شهر تهران
پوششدهی شبکه اینترنت ثابت داخل ساختمان نسل 4 و 4.5 (TD-LTE) در شهر تهران
پوششدهی شبکه اینترنت ثابت داخل ساختمان نسل 4 و 4.5 (TD-LTE) در شهر تهران
همونطور که در تصویرهای بالا مشخصه، ایرانسل در پوششدهی جغرافیایی خدمات خود به نتایج قابلقبولی رسیده و نه تنها برای ارائهی خدمات اینترنت همراه که در ارائهی خدمات اینترنت ثابت هم، پوشش گستردهای رو ایجاد کرده. البته این نکته رو هم باید یادآوری کنم که پوششدهی در این تصویرها با دقت نسبی محاسبه شده؛ و ممکنه در بعضی از مناطق، پوششدهی با چیزی که در تصویر میبینیم، اختلاف جزئی داشته باشه.
اگه شما در جایی بهجز شهر تهران میخواید از اینترنت ایرانسل استفاده کنید و میخواید از پوششدهی اینترنت این شرکت در منطقه خودتون اطمینان بدست بیارید بهتره که قبل از خرید خدمات به وبسایت ایرانسل سر بزنید و به بخش «مناطق تحت پوشش» برید و در نقشه، منطقه و سرویس موردنظر خودتون رو انتخاب کنید تا بدونید که میشه از این خدمات بهرهمند بشید یا نه.
چطور از اینترنت ایرانسل استفاده کنم؟
برای استفاده از اینترنت ایرانسل شما میتونید بین دو گزینهی اینترنت همراه و اینترنت ثابت یکی رو انتخاب کنید. در هر دو گزینه، شما باید یک سیمکارت ایرانسل رو تهیه کنید که برای اینترنت همراه همون سیمکارت معمولی ایرانسله که بهوسیلهی این سیمکارت که میتونه هم اعتباری باشه و هم دائمی، شما میتونید تماس بگیرید، پیامک بفرستید یا از اینترنت همراه ایرانسل استفاده کنید؛ ولی اگه میخواید از اینترنت ثابت ایرانسل استفاده کنید، هم باید سیمکارت TD-LTE ایرانسل رو تهیه کنید و هم مودم TD-LTE تهیه کنید، تا بتونید با استفاده از این مودم و سیمکارت از اینترنت ثابت ایرانسل استفاده کنید.
خرید اینترنت از ایرانسل من
برای خرید بستههای اینترنتی، راههای مختلفی در نظر گرفته شده که هر مشتری بتونه با توجه به شرایط خودش از هر روشی که راحتتره، خرید خودش رو به سادگی و در سریعترین زمان ممکن انجام بده، از این روشها میشه به اپلیکیشن «ایرانسل من»، فروشگاه اینترنتی ایرانسل اشاره کنیم.
برای استفاده از ایرانسل من باید بعد از وارد شدن، شمارهی موبایل خودتون رو وارد کنین، رمزی که براتون فرستاده میشه رو بزنین تا بتونین وارد ایرانسل من بشین.

سپس مدت زمان و حجم اینترنتتون رو مشخص کنین و بسته موردنظرتون رو بخرین.
میتونید به وبسایت ایرانسل برید و با دیدن لیست مراکز مجاز فروش و خدمات این شرکت، به یکی از این مراکز مراجعه کنید و خرید خودتون رو بهراحتی انجام بدید. ولی اگه میخواید به شکل اینترنتی خرید کنید، باید به وبسایت ایرانسل برید و با انتخاب قسمت خرید و انتخاب نوع اینترنتاینترنت موردنظر خرید خودتون رو انجام بدید.
بعد از خرید سیمکارت باید بستههای اینترنت رو هم برحسب نیاز خودتون تهیه کنید؛ اما چند نکته وجود داره که قبل از خرید بستههای اینترنت باید به اونها توجه کنید:
- با خرید بستههایی که شامل حجم اینترنت بینالملل و حجم اینترنت داخلی هستند، شما میتونید با استفاده از اینترنت داخلی تا سقف ۶۶٪ از تخفیف بهرهمند بشید که یعنی برای شما دو برابر حجم اینترنت بینالملل، حجم اینترنت داخلی در نظر گرفته شده. ( البته باید بدونید که سرویسهای روبیکا، فیلیمو و نماوا شامل این تخفیفها نمیشن و اگه شما بدون تهیه اشتراک از این سرویسها استفاده کنید، تعرفهی اینترنت مصرفی شما بهشکل تمامبها محاسبه میشه).
- اگه شما مشترک سیمکارتهای دایمی ایرانسل باشید، بعد از تموم شدن بستهی اینترنت، میتونید تا حجم ۱۰۰ مگابایت در مدت زمان یک ماه، از اینترنت مصرف آزاد استفاده کنید.
- تعرفهی مصرف آزاد و بستهی اینترنت همراه برای پیامرسان داخلی، به یکسوم کاهش پیدا کرده.
- اگه شما بستهی خودتون رو از اپلیکیشن ایرانسلمن خریداری کردید، توجه کنید که بعضی از این بستهها قابلیت تمدید خودکار دارند. یعنی میتونید تعیین کنید که بعد از اتمام بسته، بهصورت خودکار، بستهی دیگهای مشابه بستهی قبلی برای شما فعال بشه.
- بستههایی با حجم کمتر از ۵۰۰ مگابایت، بعد از تموم شدن بسته، بهصورت خودکار تمدید میشن.
- در صورتی که بیشتر از یک بسته رو همزمان بخرید، تمدید خودکار برای آخرین بستهی خریداریشده اتفاق میفته.
و چند نکتهی دیگه هم هست که برای اطلاع از اونها میتونید به سایت ایرانسل مراجعه کنید.
خرید بستههای اینترنت همراه ایرانسل
اگه مشترک سرویس خدمات همراه اینترنت ایرانسل باشید، برای استفاده از این خدمات اینترنت باید بستهی اینترنت تهیه کنید یا از اینترنت آزاد استفاده کنید، که خرید بستههای اینترنت همراه برای شما بهصرفهتره؛ به همین دلیل هم اینجا دربارهی خرید بستهها بیشتر توضیح میدیم.
برای خرید بستهها، شما میتونید بهراحتی به سایت ایرانسل و قسمت خرید بستههای اینترنت همراه وارد بشید و از بین بستههایی که به شما پیشنهاد شده، یکی یا چند بسته رو انتخاب کنید و بخرید. مشترکان ایرانسل همچنین میتونند هرکدوم از این بستهها رو برای فرد دیگری هم خریداریکنند و هزینه رو به صورت آنلاین بپردازند.
برای انتخاب راحتتر بستهها میتونید از فیلترها کمک بگیرید، و برای استفاده از این فیلترها شما چند گزینه دارید: گزینهی اول، انتخاب بازهی قیمت بستههاست. گزینهی دوم، انتخاب بین بستههای مناسب برای سیمکارتهای اعتباری و سیمکارتهای دائمیه. گزینهی سوم، انتخاب بستهها بر اساس مدتزمانیه که میخواید از بستهها استفاده کنید: از ساعتی تا ۳۶۵ روزه.
در آخر، انتخاب بستهها بر اساس حجم مورد نیاز شماست که از بازهی کمتر از 100 مگابایت شروع میشه تا برسه به بستههایی با حجم نامحدود. این فیلترها به شما کمک میکنند که بتونید تعداد گزینههایی که به انتخاب شما نزدیکتر هستند رو محدود کنید تا راحتتر انتخاب کنید.
خرید بستههای اینترنت ثابت ایرانسل
اگه مشترک اینترنت ثابت ایرانسل هستید، میتونید بستههای اینترنت رو با مراجعه به وبسایت ایرانسل بهشکل آنلاین بخرید، اما با این تفاوت که در این مورد شما نمیتونید برای مشترک دیگهای بسته اینترنت تهیه کنید. برای انتخاب این بستهها هم میتونید از همون فیلترها استفاده کنید تا راحتتر انتخاب کنید.
یک نکته که باید در انتخاب بستههای نامحدود اینترنت ثابت در نظر بگیرید اینه که این بستهها اگرچه نامحدود هستند اما طبق «خطمشی استفاده منصفانه» اگه بیش از «سقف استفاده منصفانه» از حجم اینترنت این بستهها استفاده بشه، حداکثر سرعت اینترنت به ۲۵۶ کیلوبایت کاهش پیدا میکنه که با توجه به شکل نیاز امروز ما به سرعت بالای اینترنت عملا دیگه نمیشه از این اینترنت استفاده چندانی کرد.
سقف استفاده منصفانه برای بستههای نامحدود با سرعتهای متفاوت بهشکل زیره :
– بسته تا ۲ مگابیت بر ثانیه آغازین ۲۰ گیگابایت
– بسته تا ۴ مگابیت بر ثانیه آغازین ۳۰ گیگابایت
– بسته تا ۲ مگابیت بر ثانیه ماهانه ۴۰ گیگابایت
– بسته تا ۴ مگابیت بر ثانیه ماهانه ۶۰ گیگابایت
– بسته تا ۸ مگابیت بر ثانیه ماهانه ۸۰ گیگابایت
بخوام خیلی سادهتر بگم این عددها یعنی اینکه، اگه بهعنوان مثال شما بسته اینترنت نامحدود با سرعت تا ۸ مگابیت رو بخرید، ولی قبل از مدت زمان یک ماهه حجم استفاده شما از ۸۰ گیگابایت بیشتر بشه، سرعت اینترنت شما تا ۲۵۶ کیلوبایت پایین مییاد؛ یعنی سرعت اینترنت شما به نسبت یک به ۳۲ کم میشه.
بهتره به این نکته هم توجه داشته باشید که امکان خرید همزمان بیشتر از یک بسته نامحدود هم برای شما وجود نداره، یعنی اگه مصرف شما از این سقف بالاتر باشه و سرعت اینترنت شما به ۲۵۶ کیلوبایت کاهش پیدا کنه، شما تا پایان مدتزمان بسته نمیتونید همون بستهی قبلی رو تمدید کنید یا بسته نامحدود دیگهای بخرید، ولی میتونید از بستههایی که حجم محدود دارند استفاده کنید تا از محدودیت سرعت ۲۵۶ کیلوبایت تا آخر مدتزمان بسته نامحدود آزاد بشید.
مقایسه اینترنت ایرانسل با سایر رقبا
تا اینجای این نوشته، به شرح خدمات و بستههای اینترنت ایرانسل پرداختم و در ادامه میخوام با مقایسهی سرعت، قیمت، پوششدهی و کیفیت اینترنت -برای کاربران با نیازهای متفاوت- به شما کمک کنم که بتونید بهترین سرویس رو برای استفاده انتخاب کنید.
تا سال ۹۸، متر و معیار دقیقی برای مقایسه کیفیت اینترنت شرکتهای مختلف در دست کاربران نبود، اما در بهمنماه سال ۱۳۹۸ وزارت ارتباطات از سامانهای بهنام «نت سنج پلاس» رونمایی کرد. هدف ایجاد این سامانه -از زبان خود این وزارتخانه- آزمایش کیفیت اینترنت و مقایسهی وضعیت سرویسدهی اپراتورها با همدیگه هستش؛ تا کاربران اینترنت بتونن با دید بهتر و اطلاعات بیشتر -با توجه به نیازشون و اینکه در چه منطقهای زندگی میکنند- تصمیم بگیرن که کدوم شرکت رو انتخاب کنند.
راهاندازی این سامانه به کاربران اینترنت این فرصت رو داده که بتونند وضعیت سرویسدهی اینترنت شرکتهای مختلف رو در استانی که در اون زندگی میکنند با هم مقایسه کنند تا بتونند انتخاب بهتری داشته باشند.
این سامانه، کاربران اینترنت رو به پنج دسته تقسیم کرده و کیفیت اینترنت رو از دید این پنج دسته بر اساس نیاز اونها میسنجه. پنج دسته کاربران اینترنت که بر اساس پنج نوع استفاده زیر دستهبندی شدن:
- کاربران تجاری
- بازی
- تماس اینترنتی
- دانلود حجیم
- وبگردی
اگه بخوام شهر تهران رو مثال بزنم، میتونم با استفاده از اطلاعات سامانه نت سنج پلاس وضعیت سرویسدهی اپراتورهای اینترنت همراه رو بهصورت زیر مقایسه کنم.
مقایسه وضعیت پوششدهی اپراتورهای اینترنت همراه
سامانه نت سنج پلاس در بررسی وضعیت اپراتورهای اینترنت همراه، پوششدهی رو هم به عنوان یک شاخص کیفی مدنظر قرار داده، و در یک نقشهی واکنشگرا در این سامانه، میشه وضعیت آنتندهی و پوشش رو در همهی نقاط شهر بررسی و آزمایش کرد.
ایرانسل در مقایسه با دو رقیب خودش یعنی «همراه اول» و «رایتل» در ردهی دوم پایینتر از همراه اول و بالاتر از رایتل قرار میگیره.
در شهر تهران، ایرانسل تونسته ۸۳ درصد از سطح شهر رو پوشش بده، ۱۱ درصد مناطق شهر پوشش ضعیف دارند و فقط ۳ درصد از سطح شهر بدون پوشش باقی میمونه.
همراه اول تونسته ۸۵ درصد از سطح شهر تهران رو بهخوبی پوشش بده، ۱۰ درصد از سطح شهر پوشش متوسطی دارند و فقط ۲ درصد از مناطق پوشش ضعیفی دارند.
رایتل در مقایسه با رقیبهای خود نتونسته پوشش خوبی رو ایجاد کنه و ۷ درصد از مناطق شهر تهران رو پوشش نمیده.
بهترین اینترنت موبایل از نگاه کاربران
با مقایسهی کلی کیفیت اینترنت همراه ارائهشده توسط سه اپراتور یعنی ایرانسل، همراه اول و رایتل؛ برای هر پنج گروه کاربری تعیین شده در سامانه نت سنج پلاس، ایرانسل با کیفیت خوب در رتبه اول و بعد از اون همراه اول با کیفیت متوسط در رتبهی دوم و رایتل با کیفیت ضعیف در رتبهی سوم قراردارند. معنی این مقایسه اینه که شما در هرکدوم از ۵ دسته کاربرهای اینترنت همراه قرار بگیرید، ایرانسل بهترین انتخاب شماست.
بیشترین شکایت از اینترنت همراه
شاخص دیگهای که این سامانه اون رو مد نظر قرار میده، تعداد شکایتهاییه که کاربران از اپراتورها ثبت میکنند. این شاخص هم از نظر تعداد شکایتها مورد بررسی قرار میگیره و هم از نظر تعداد شکایتها بهازای هر صدهزار مشترک.
از نظر تعداد کلی شکایتها در بحث عدم آنتندهی و دسترسی به اینترنت، کاربران همراه اول بیشترین شکایت و بعد از اون کاربران ایرانسل و در آخر کاربران رایتل بیشترین شکایت رو ثبت کردهاند.
از نظر تعداد شکایتها از نظر عدم تضمین کیفیت سرویس ارائه شده، کاربران ایرانسل بیشترین شکایت و بعد از اون کاربران همراه اول و در آخر باز هم کاربران رایتل بیشترین شکایت رو ثبت کردهاند.
دربارهی شکایتهای ثبتشده از نظر مشکلات تعرفه، همراه اول باز هم بیشترین کاربر شاکی رو داشته و بعد از اون کاربران ایرانسل و رایتل بیشترین شکایت رو ثبت کردهاند.
اما اگه تعداد شکایت از هر اپراتور رو به ازای هر صدهزار کاربر درنظر بگیریم، نتایج خیلی فرق میکنن.
با در نظر گرفتن این فیلتر و مقایسهی دوباره، تعداد شکایتهای ثبتشدهی کاربران اینترنت همراه، رایتل بهازای هر صدهزار مشترک، در رتبهی اوله و بعد از اون با فاصلهی کمی از هم، ایرانسل و همراه اول ایستادند.
این موضوع نشون میده که در مقایسه با رقیبها، یعنی همراه اول و رایتل، ایرانسل وضعیت قابلقبولی رو از نظر تعداد کاربران ناراضی به ازای هر صدهزار مشترک داره.
بهترین اینترنت TD-LTE از دید سامانه نت سنج پلاس
سامانه نت سنج پلاس دو شرکت ایرانسل و مبیننت رو از نظر کیفیت اینترنتی که به کاربرهای خودشون در هر پنج زمینهی کاربری ارائه میکنند، مورد بررسی قرارداده و نتیجهی این بررسی این واقعیت رو نشون میده که ایرانسل در هر پنج زمینه عملکرد بهتری رو نسبت به رقیب خودش داره.
وضعیت اینترنت شرکت ایرانسل در هر پنج زمینه کاربری خوب و وضعیت شرکت مبین نت متوسط ارزیابی شده.
از نظر شکایت کاربرها، بیشترین شکایت از ایرانسل و کمترین شکایت از میبن نت ثبت شده. ولی این موضوع رو هم باید در نظر بگیریم که اینجا دیگه خبری از آمار تعداد شکایتهای ثبت شده از هر شرکت بر حسب تعداد مشخصی از کاربرها بهعنوان مثال بهازای هر صدهزار مشترک در دسترس نیست؛ و میشه گفت که ایرانسل چونکه تعداد کاربر بیشتری داره، تعداد شکایتهای ثبتشدهی بیشتری رو هم از طرف کاربرهای خودش داره.
مقایسه تعرفه اینترنت همراه اپراتورهای ایرانسل، همراه اول و رایتل
بعد از اتفاقاتی که ابتدای سال ۹۹ برای تعرفه اینترنت همراه دو اپراتور ایرانسل و همراه اول افتاد و منجر به ورود وزیر ارتباطات و بعد از اون شخص رییسجمهور به ماجرا شد، دیگه شاهد اون هیاهو و جنجال که سر تعرفهها به وجود اومده بود نیستیم و میتونیم مقایسهای رو بین تعرفه اینترنت همراه این اپراتورها انجام بدیم.
به عنوان مثال، چند بستهی اینترنت که از نظر حجم و مدتزمان با هم مشابه هستند رو از دو اپراتور ایرانسل و همراه اول انتخاب میکنیم و تعرفه اونها رو با هم مقایسه میکنیم.
بستهی ۱ ماه ۱ گیگابایت همراه اول ۱۰۴۰۰ تومان قیمتگذاری شده و ایرانسل بستهای با همین مشخصات رو ۱۰۵۰۰ تومان قیمتگذاری کرده. (البته بسته همراه اول به همراه یک بسته اینترنت شبانه با حجم ۱۰۰ مگابایت عرضه میشه. )
بستهی ۱ ماهه ۷ گیگابایت همراه اول 20400 تومان قیمت داره و بستهی مشابه ایرانسل ۲۰۵۰۰ تومان. (البته بستهی همراه اول رو فقط میشه از طریق مراجعه به وبسایت همراه اول خرید).
بستهی ۳ ماهه ۲۴ گیگابایت ایرانسل ۵۸۰۰۰ تومان قیمتگذاری شده، در حالی که بسته ۳ ماهه ۲۵ گیگابایت همراه اول ۶۴۰۰۰ تومان قیمتگذاری شده.
بستهی ۶ ماه ۳۵ گیگابایت همراه اول ۹۹۰۰۰ تومان قیمت داره و بستهی ۳۶ گیگابایت ایرانسل ۹۵۰۰۰ تومان.
در بستههای ۱۲ ماهه، همراه اول بسته ۷۰ گیگابایت خودش رو با قیمت ۱۵۹۰۰۰ تومان و ایرانسل بسته ۷۲ گیگابایتاش رو با قیمت ۱۵۵۰۰۰ تومان عرضه میکنه.
با توجه به مقایسهی تعرفهی بستهها میتونیم نتیجه بگیریم که تعرفهی دو اپراتور ایرانسل و همراه اول تفاوت چندانی با هم ندارند.
پس توصیهی من به شما اینه که با توجه به نوع اینترنتی که لازم دارید و خواندن مقایسهی بالا، با در نظر گرفتن کیفیت و پوششدهی اپراتور اینترنت رو انتخاب کنید؛ که البته در بیشتر موارد، ایرانسل میتونه گزینه مناسب و قابلقبولی در مقایسه با رقیبهاش باشه.
حرف آخر
در این مطلب سعی کردیم اینترنت ایرانسل رو از جنبههای مختلف بررسی کنیم، خوبیها و بدیهایی که داره رو بگیم تا اگر قصد دارین برای گوشی موبایل یا منزلتون اینترنت بخرین، بتونیم کمکتون کنیم که درست انتخاب کنین. اگر سوالی در خصوص گرفتن سرویسهای اینترنت ایرانسل داشتین، حتما در بخش نظرات اونها رو مطرح کنین. ما خیلی زود بهشون پاسخ میدیم.
دانلود فایل PDF مطلب:
دانلود فایل PDF
سوالات متداول
اگر بخواهیم برای خانه اینترنت ثابت ایرانسل بگیریم، از کجا بفهمیم منطقهمون پوششدهی داره؟
چطور بسته اینترنت بخریم؟
چطور باید speedtest بگیریم و سرعت اینترنت رو بفهمیم؟
بستههای اینترنت ایرانسل گرونتره یا همراه اول؟