راههای برطرف کردن ارور شناسایی نشدن پورت USB در ویندوز
احتمالا براتون پیش اومده که USB رو به دستگاه متصل میکنید، اما دستگاه نه تنها USB رو نمیشناسه، بلکه بهتون ارور USB DEVICE NOT RECOGNIZED رو نشون میده. ما قصد داریم راههای برطرف کردن ارور شناسایی نشدن پورت USB در ویندوز رو به شما عزیزان آموزش بدیم. در ادامه با مجلهی نت ران همراه باشید.
دلایل مختلفی ممکنه باعث بهوجود اومدن این ارور باشن. ما سعی کردیم اونها رو با توضیحات کامل در قسمت زیر براتون بیاریم.
راههای برطرف کردن ارور USB DEVICE NOT RECOGNIZED
- بهروزرسانی درایوها
- بهروزرسانی درایوها بهصورت خودکار
- حذف و نصب مجدد درایوها
- راهاندازی مجدد سیستم
- خاموش کردن سیستم به همراه قطع جریان برق
- اتصال مستقیم USB به سیستم
- بهروزرسانی ویندوز
- چک کردن تنظیمات Power Management (لپتاپ)
- خاموش کردن لپتاپ و خارج کردن باتری
- استفاده از Windows Troubleshoot
- مشکلات سختافزاری
- Uninstall فلش USB در برطرف کردن ارور
- اصلاح تنظیمات مدیریت انرژی
- بسته بودن پورت USB در منوی بایوس
- نصب درایوهای مادربرد
برطرف کردن مشکلات درایوها
اگر با پیغام USB DEVICE NOT RECOGNIZED مواجه شدین، ممکنه مشکل از درایوهای ویندوز شما باشه. برای حل این مشکل، باید درایوهای موجود رو بهروزرسانی کنید. برای آپدیت کردن این درایوها، روشهای زیادی وجود داره که اکثر این روشها ناقص هستن و به شما کمکی نمیکنن. به همین دلیل، به شما روش بهروزرسانی درایوها از طریق Device Manager رو آموزش میدیم تا بتونین از آخرین و بهترین نسخهی درایوها استفاده کنید.
بهروزرسانی درایوها از طریق Device Manager
در این روش شما باید به اینترنت متصل باشید تا بتونید درایوها رو بهصورت آنلاین دانلود و نصب کنید. برای انجام این کار روی منوی استارت راست کلیک کنید و گزینهی Device Manager رو انتخاب کنید.
در صفحهی باز شده درایوهای بهروزرسانینشده رو بهصورت Unknown Device مشاهده میکنید. برای آپدیت کردن این درایوها کافیه که روی Unknown Deviceها کلیک کرده و گزینهی Update Driver Software رو انتخاب کنید.
بعد از انجام مرحلهی قبل، با صفحهی زیر مواجه میشید که باید گزینهی اول، یعنی Search Automatically For Updated Driver Software رو انتخاب کنید.
بعد از دانلود و نصب این درایوها، سیستم خودتون رو ریاستارت کرده و مجدد پورت USB رو تست کنید. اگه به هر دلیلی مشکل عدم پشتیبانی از پورت USB رفع نشده بود، از دیگر راههای گفتهشده استفاده کنید.
بهروزرسانی کردن درایوها بهصورت خودکار
برخی از کاربران به هر دلیلی نمیتونن درایوها رو بهصورت دستی بهروزرسانی کنن. برای این کاربران هم یک روش بسیار ساده وجود داره و اون آپدیت کردن درایوها بهصورت خودکار هست. این فرآیند توسط نرمافزارهای متعددی انجام میشه، اما ما در این مقاله به شما نرمافزار Driver Easy رو پیشنهاد میکنیم که جزو بهروزترین نرمافزارهای دنیاست. دلیل انتخاب این نرمافزارهم رابط کاربری ساده و حجم کم اون نسبت به سایر برنامههاست. برای آپدیت کردن درایوها بهصورت خودکار کافیه برنامهی Driver Easy رو دانلود و نصب کنید و وارد برنامه بشید.
گزینهی Scan Now رو انتخاب کنید تا نرمافزار تمامی درایوهای موجود رو بررسی کنه و درایوهای آپدیتنشده رو به شما نشون بده. بعد از Scan، کافیه روی گزینهی Update درایوها کلیک کنید تا درایوها بهصورت خودکار دانلود و نصب بشن.
حذف و نصب مجدد درایورها برای رفع مشکل پورت USB
اگر با بهروزرسانی کردن درایورها مشکل عدم پشتیبانی از پورت USB حل نشد، راهحل بعدی حذف و نصب مجدد درایورها در ویندوز هست. در بعضی موارد ممکنه که درایورها دچار مشکل شده باشن و بهطور کامل فعالیت نکنن. برای حل مشکل شما باید درایورهاتون رو حذف و مجدد نصب کنید.
برای این کار کافیه که روی منوی استارت راست کلیک کرده و وارد گزینهی Device Manager بشین.
گزینهی Universal Serial Bus Controllers رو باز کنید، روی گزینههای Generic USB Hub و USB Root Hub راست کلیک کرده و گزینهی Uninstall Device رو انتخاب کنید.
بعد از انجام تمام مراحل، سیستم خودتون رو ریاستارت کنید تا مجدد درایورهای دستگاه ناشناس روی سیستم شما نصب بشه. در این مرحله پورت USB مورد نظر رو به سیستم متصل کنید. اگر باز هم با اخطار عدمپشتیبانی مواجه شدین، دوباره از طریق دو روش قبلی درایورها رو دانلود و نصب کنید.
راهاندازی مجدد سیستم
یکی از سادهترین راههای ممکن برای رفع اخطار USB DEVICE NOT RECOGNIZED، راهاندازی مجدد کامپیوتر هست. برای این کار ابتدا تمامی پورتهای USB رو از سیستم جدا کرده و کامپیوتر رو ریاستارت کنید. بعد از ریاستارت شدن، شما میتونید پورتهای USB رو مجدد به سیستم متصل کنید.
خاموش کردن سیستم با قطع جریان برق
در این روش شما باید جریان برق رو بهطور کامل از سیستم جدا کنید تا مشکلاتی نظیر اتصالی کردن پورتها بهوجود نیاد. برای انجام این کار، باید تمامی پورتهای USB رو جدا کرده و کامپیوتر رو خاموش کنید. بعد از خاموش شدن سیستم بهطور کامل، کلید پاور رو در حالت خاموش قرار داده و کابل برق کامپیوتر رو از پریز جدا کنید. مادربردهای جدید با قطع جریان برق بهطور کامل خاموش نمیشن. علتش هم اینه که این مادربوردها برای سرعت بیشتر هنگام روشن شدن، مقداری برق در خودشون ذخیره میکنن. خاموش کردن دکمهی پاور و قطع جریان برق از پریز، باعث میشه تا سیستم مجدد راهاندازی بشه و ممکنه این روش خطای USB DEVICE NOT RECOGNIZED رو از بین ببره.
اتصال مستقیم USB به سیستم
در بسیاری از موارد، عدمپشتیبانی از پورت USB بهدلیل اتصال Hub (برای افزایش تعداد پورت USB از وسیلهای به اسم هاب استفاده میشه) به سیستم هست. این وسیله به مرور زمان ممکنه دچار آسیبدیدگی بشه و نتونه اتصال لازم رو برای شما برقرار کنه. به همین دلیل، اگه در سیستم خودتون از رابط Hub استفاده میکنید، ابتدا اون رو جدا کرده و سیستم رو ریاستارت کنید. حالا کافیه که از پورتهای اصلی (پورتهای موجود روی مادربرد) سیستم استفاده کرده و اتصال خودتون رو تست کنید. اگه اتصال برقرار شد، به این معنیه که Hub شما آسیب دیده و اگه همچنان اخطار عدم پشتیبانی از درگاه USB رو دریافت کردید، روشهای بعدی رو آزمایش کنید.
بهروز رسانی ویندوز
به گزارش کاربران در برخی موارد بهروزرسانی ویندوز هم موجب رفع خطای عدم پشتیبانی از پورت USB میشه. شما میتونید ویندوز خودتون رو برای اطمینان خاطر به نسخهی آخر ارتقا بدید تا در این زمینه مشکلی نداشته باشید. این بهروزرسانی مربوط به ویندوز خاصی نیست و شما میتونید هر نسخهای از ویندوز رو به آخرین نسخه ارتقا بدید.
چک کردن تنظیمات Power Management
عدم پشتیبانی از پورت USB در لپتاپها هم مثل کامپیوتر دردسرهای زیادی رو به همراه داره. اگه شما از لپتاپ استقاده میکنید، باید در قسمت Device Management تغییراتی ایجاد کنید. ابتدا روی منوی استارت راست کلیک کرده و وارد قسمت Device Management بشید.
حالا عبارت Universal Serial Bus رو باز کنید و روی تمام گزینههای SB Root Hub کلیک کرده و در نهایت گزینهی Properties رو انتخاب کنید.
در مرحلهی بعدی به قسمت Power Management برید و تیک گزینهی Allow the computer to Turn off this device to save power رو غیرفعال کنید. این فرآیند رو برای تمامی گزینههای USB Root Hub انجام بدید و در انتها سیستم خودتون رو ریاستارت کنید.
خاموش کردن لپتاپ و خارج کردن باتری
این روش به روش قطع جریان برق در کامپیوترهای شخصی شبیه هست. تنها تفاوت موجود در این دو روش، اعمال شدن تغییرات روی گجتهای مختلف است. در این قسمت سعی کردیم لپتاپها رو بررسی کنیم. همونطور که قبلتر گفتیم، برای راهاندازی مجدد تمامی قطعات سیستم، باید جریان برق رو بهطور کامل از سیستم موردنظر جدا کنید.
در لپتاپها برای قطع کامل جریان برق لازمه که منبع تغذیه (باتری لپتاپ) از سیستم جدا بشه. برای انجام این فرآیند ابتدا لپ تاپ رو خاموش و سپس باتری اون رو خارج کنید. بعد از گذشت چند دقیقه، باتری رو مجدد داخل لپتاپ قرار داده و اون رو روشن کنید. بعد از بالا آمدن ویندوز، اگه باز هم با اخطار عدم پشتیبانی مواجه شدید، سایر روشهایی رو که در ادامه توضیح میدیم تست کنید.
رفع ارور عدم شناسایی پورت USB از طریق Windows Troubleshoot
یکی از قابلیتهای جدید و کارآمد ویندوزهای نسخهی جدیدتر، پشتیبانی از قابلیت Troubleshoot هست که کار کاربران رو تا حد بسیار زیادی راحتتر میکنه. این قابلیت یک سیستم خطایابی بسیار سریعه که به شما کمک میکنه اخطار عدم پشتیبانی از پورت USB رو در سیستم حل کنید.
برای استفاده از قابلیت Windows Troubleshoot، ابتدا وسیلهی مورد نظرتون رو به سیستم متصل و روی آیکون USB پایین صفحه کلیک کنید. در مرحلهی بعد وارد قسمت Devices and printers بشید.
حالا در قسمت بعدی روی آیکون USB موردنظر راست کلیک کرده و گزینهی Troubleshoot رو انتخاب کنید.
اگه شما از ویندوز 10 استفاده میکنید، فرایند خطایابی توسط Troubleshoot تقریبا بهصورت خودکار انجام میشه و ایرادات برطرف میشن. در سایر ویندوزها شما باید بهجای گزینهی Troubleshoot، گزینهی Recommended رو انتخاب کنید تا مراحل خطایابی در ویندوز شما انجام بشه. برای استفادهی راحتتر از گزینههای Troubleshoot، میتونید به مقالهی حالت Safe Mode در ویندوز چیست؟ مراجعه کنید.
مشکلات سختافزاری پورت USB
یکی از رایجترین مشکلاتی که کاربران با اون مواجه میشن، ایرادات سختافزاری هست که با گذشت زمان روی مادربرد به وجود میاد. پورتهای USB با استفاده از اتصال لحیمی روی مادربرد نصب میشن، به همین دلیل آسیبدیدگی یا شل شدگی این اتصالات یک امر بسیار طبیعی هست وممکنه برای همهی کاربران بهوجود بیاد.
اگه شما از تمامی روشهای ذکرشده در این مقاله استفاده کردید و به نتیجه نرسیدید، ممکنه ایراد از قطعات سختافزاری باشه که باید با مراجعه به یک مرکز تعمیرات قطعات کامپیوتری، برای تعمیرات اقدام کنید.
Uninstall فلش USB در رفع ارور
این روش میتونه برای فلشهای مموری و همچنین هاردهای اکسترنال روش خوبی باشه. در ادامه مراحل اون رو توضیح میدیم.
ابتدا روی منوی استارت راست کلیک کرده و وارد گزینهی Device Manager بشید.
در قسمت بعدی به دنبال درایوهایی بگردید که روی اونها علامت زردرنگ اخطار و عبارت Unknown USB Device نوشته شده. بعد از مشاهدهی این درایوها، کافیه روی اونها راست کلیک کرده و عبارت Uninstall (لغو نصب) رو انتخاب کنید.
بعد از لغو نصب درایو، وسیلهی مورد نظر رو از سیستم جدا و مجدد به کامپیوتر متصل کنید. این روش روی نسخههای مختلف ویندوز تست شده و ممکنه راهحل مناسبی برای شما باشه.
اصلاح تنظیمات مدیریت انرژی
در اکثر لپتاپها کاربران برای بازدهی بیشتر باتری، لپتاپ رو از طریق مدیریت انرژی محدود میکنن. این کار برای بالا بردن ساعت روشن بودن لپتاپ بسیار موثره اما ممکنه در برخی موارد موجب ایجاد اختلال روی پورتهای USB بشه.
برای جلوگیری از این اختلال، وارد Control Panel شده و از قسمت Power Options گزینهی Hardware and Sound رو انتخاب کنید.
در صفحهی باز شده روی عبارت Change Plan Settings کلیک کرده و گزینهی Change Advanced Power Settings رو انتخاب کنید.
از صفحهی بازشده USB Settings رو انتخاب کرده و روی عبارت USB Selecting Suspend Setting کلیک کنید و از داخل منوی بازشده، گزینهی Disabled رو انتخاب کنید.
با انجام این فرآیند، شما دیگه قابلیت مدیریت انرژی اختلالی روی پورتهای USB رو ندارید و کافیه که سیستم رو ریاستارت و مجدد پورت USB رو امتحان کنید.
بسته بودن پورت USB در منو بایوس
مورد بعدی که ممکنه باعث ایجاد خطای عدم پشتیبانی از USB روی سیستم شما بشه، غیرفعال بودن پورتهای USB در منوی بایوس هست. برای اطمینان از این مورد ابتدا سیستم خودتون رو ریاستارت کنید و در هنگام بالا آمدن ویندوز کلید Delete یا F2 رو فشار بدید. با انجام این کار سیستم boot شده و شما وارد منو بایوس میشید.
در صفحهی بازشده گزینهی Advanced رو انتخاب کرده و در قسمت USB روی گزینهی Parallel کلیک کنید.
در مرحلهی بعدی عبارت Serial Configuration رو انتخاب کرده و اطمینان پیدا کنید که تمامی پورتها روی گزینهی Enabled قرار گرفته باشن. اگه گزینهای روی حالت Enabled نبود باید اون رو بهطور دستی روی حالت Enabled (فعال) قرار بدید.
وارد شدن به منوی بایوس برای برخی از افراد کار سادهای نیست و نیاز به آموزش داره، چرا که برای هر مادربورد روشهای متفاوتی وجود داره. ما اینجا براتون آموزش ورود به بایوس در مادربردهای مختلف رو قرار دادیم که میتونید مطالعه کنید و بعد بهراحتی وارد منوی بایوس دستگاهتون بشید.
نصب درایوهای مادربرد برای برطرف کردن ارور پورت USB
عدم پشتیبانی از پورت USB ممکنه به دلیل نصب نبودن یا ناقص نصب شدن درایوهای مادربرد بهوجود بیاد. برای حل این مشکل کافیه که طبق مراحلی که در ادامه گفته میشه، پیش برید. ابتدا تمامی درایوهای موجود رو بهطور کامل حذف کرده و سپس دیسک مادربرد رو توی کامپیوتر خودتون قرار بدید و درایورها رو نصب کنید.
توجه داشته باشید که با انجام این کار تضمینی درنتیجه گیری شما نیست و تنها تعدادی از کاربران انجام این فرآیند رو در رفع مشکل موثر دونستن. با این حال، انجام این روش علاوه بر حل مشکل، ضرری برای شما نداره و انجام اون خالی از لطف نیست.
حرف آخر
در این مقاله سعی شد تمامی راههای برطرف کردن ارور شناسایی نشدن پورت USB در ویندوز، به شما عزیزان آموزش داده بشه. اگر شما از تمامی این راهحلها استفاده کردید و نتیجهای نگرفتهاید، بهطورقطع ایراد از قطعات سختافزاری سیستم شماست.
در آخر از همهی شما عزیزان ممنونم که تا انتهای این مقاله با مجلهی نت ران همراه بودید، امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشه. همچنین سوالاتتون رو بری ما ارسال کنید تا دوستان ما در اسرع وقت جواب سوالهاتون رو بدن.
دانلود فایل PDF مقاله: