
وقتی محل خونه و شرکتمون رو تغییر میدیم، اولین کار اینه که بهدنبال یک شرکت ارائهدهندهی اینترنت میگردیم. انتخاب نوع خدمات و اینکه از کدوم شرکت اینترنت بگیریم کار سختی نیست؛ فقط باید کمی تحقیق کنیم. البته فراموش نکنید اینکه توی کدوم استان و کدوم محل هستید هم در انتخاب شرکت مهمه. به هر حال، اولین گزینهای که بیشتر ماها سراغش میریم خدمات اینترنت مخابرات.
خدمات اینترنت مخابرات در سه گروه ADSL ،VDSL و فیبرنوری ارائه میشه که «نت ران» در زیر مفصلا در موردش صحبت میکنه.
محتویات فهرست
انواع خدمات اینترنت مخابرات
اینترنت ADSL
برای بررسی سرعت اینترنت ADSL «مخابرات»، سری به وبسایت نت پلاس زدیم. در اکثر دستهبندیها، از نظر کاربران تجاری، گیمرها، دانلود حجیم و تلفن اینترنتی، خدمات اینترنت ADSL مخابرات در رتبه سوم و چهارم قرار داره.
با وجودیکه مخابرات توی وبسایت نت پلاس رتبه دوم و سوم رو بین ارائهدهندهها داره، اما وقتی سری به وبسایتهای نظرسنجی و کامنتا میزنیم، میبینیم که ظاهرا نتونسته از نظر ارائهی خدمات ADSL نظر کاربران رو جلب کنه. از نظر سرعت ADSL، شرکتهای دیگهای مانند شرکت آسیاتک و شاتل، رتبهی بهتر و محبوبیت بیشتری نسبت به خدمات اینترنت مخابرات دارن.
بیانصافیه اگه نگیم که خیلیها هم از اینترنت ADSL مخابرات راضین. اما خب عموما نظرات منفی توی هر چیزی، بیشتر دیده میشن. به هر حال، باز هم میگیم اینکه کیفیت اینترنت ADSL شما چطور باشه، به محلی که هستید بستگی داره. بعضی از مناطق واقعا از نظر کیفیت اینترنت ADSL مخابرات خوب هستند.
ثبتنام ADSL مخابرات
میتونید با مراجعه به وبسایت مخابرات، از بخش ثبتنام ADSL برای این سرویس ثبتنام کنید. بعد از گذشت 4 روز تا یک هفته سرویس شما فعال میشه.
بعد از انتخاب گزینهی بالا، به صفحهی تعرفهها و انتخاب محصول هدایت میشین.
بعد از انتخاب محصول، میتونید حساب کاربری ایجاد کنید و یا از حساب کاربری قبلی خود استفاده کنید.
باید تکتک مراحل گفتهشده در قسمت سمت چپ تصویر رو تکمیل کنید. بعد از انجام این کار، به بخش ثبت درخواست میرسید. بعد از ثبت درخواست شاید یک هفته ده روزی منتظر بمانید، تا از طرف مخابرات با شما تماس بگیرن و اطلاعات لازم برای کانفیگ مودم رو در اختیارتون بزارن.
سرعت ADSL مخابرات از 1Mbps تا 16MBps رو شامل میشه. پیشنهاد میکنم که بالاترین سرعت یعنی 16Mbps رو انتخاب کنید.
اینترنت VDSL مخابرات
VDSL یکی از جدیدترین خدمات اینترنت مخابراته. این سرویس اینترنت میتونه تا 300 مگابیت بر ثانیه هم سرعت داشته باشه؛ اما فعلا تجهیزات مخابرات فقط تا 50 مگابیت در ثانیه رو پاسخگو هستن. در اینترنت ADSL، کابلکشی از مرکز مخابرات تا خونهی شما سیم مسیه؛البته ناگفته نمونه که روی کابلهای فیبر نوری هم امکان ارائهی سرویس ADSL هست. اما در سرویس VDSL از مرکز مخابراتی تا کافوی نزدیک خونهی شما (همان جعبه تقسیمهای مخابراتی) از کابل فیبر نوری و از کافو تا نزدیک خونهی شما از کابل مسی استفاده شده. سرعت اینترنت VDSL خیلی به فاصله شما از کافو یا مرکز خدمات منطقه و استانی که هستید بستگی داره.
اما اگه تصمیم دارید جزو کاربران VDSL بشید، قبل از هر چیز بدونید که باید یک مودم جدید بخرید. کابلکشی برای اینترنت VDSL و ارتقای سرویس شما به VDSL از طرف مخابرات، رایگان انجام میشه. اما باید هزینهی مودم رو بپردازید. این مودمها هم، چونکه دو بانده هستند، متاسفانه قیمت نسبتا بالایی دارن. میتونید از مودمهای پیشنهادی خود مخابرات در زمان ثبتنام برای سرویس انتخاب کنید.
تعرفههای اینترنت VDSL رو در زیر میتونید ببینید. سرعت VDSL از 2 مگابیت تا 50 مگابیته. قاعدتا هر چی سرعت بالاتری انتخاب کنید، رضایت بیشتری از سرویس پیدا میکنید.
متاسفانه این سرویس به دلیل محدودیت در حجم، باعث نارضایتی کاربران شده. کاربرا انتظار دارن که گزینهی حجم نامحدود هم در جدول تعرفهها ببینند.
چون VDSL نیاز به کابل فیبرنوری داره، و مخابرات با یکسری از شرکتها برای تامین فیبرنوری قرارداد بسته. با بالا رفتن دلار و قیمتها طبیعتا قیمت کابلها هم تغییر کرده و مخابرات به مشکل خورده. شاید دلیل تاخیر در سرویسدهی VDSL و اینکه خیلیها شکایت دارن که خیلی وقته برای این سرویس ثبتنام کردن و هنوز به درخواستشون رسیدگینشده، همین باشه.
اینترنت فیبر نوری مخابرات
یکی دیگه از خدمات اینترنت مخابرات، اینترنت فیبر نوریه. اینترنت فیبر نوری مخابرات رو تانوما هم میگن. در مقالهی راهنمای راه اندازی اینترنت فیبرنوری روش ثبتنام برای فیبرنوری رو کاملا بررسی کردیم.
در FTTH یا فیبرنوری باید کابلکشی داخل خونه هم فیبر نوری بشه. اینکه همه کابلها فیبر نوریه باعث میشه که دیگه مسافت خیلی مهم نباشه. فاصله شما از کافو یا مرکز مخابرات هیچ تاثیری روی سرعت اینترنت شما نداره.
اما برای استفاده از این سرویس یادتون باشه که کابلکشی فیبر نوری فقط تا جلوی منزلتون رایگانه. هزینهی کابلکشی در داخل ساختمان به عهدهی خودتونه.
اینترنت فیبر نوری هم، مودم مخصوص بهخودش رو -یعنی مودم GPON– میخواد. اینترنت فیبر نوری فعلا در انحصار مخابراته، و توسط هیچ شرکت دیگهای ارائه نمیشه. تعرفههای اینترنت فیبرنوری رو توی جدول زیر میتونید ببینید.
پشتیبانی خدمات اینترنت مخابرات
با شماره 2020، بدون گرفتن کد شهر، میتونید به مرکز پشتیبان مخابرات وصل بشید. بهتره از خطی که سرویس اینترنت روش فعاله تماس بگیرید تا بتونید خدمات بهتری دریافت کنید. بیشتر نارضایتی کاربران در این زمینه این بوده که در ساعات وسط روز، صف انتظار خیلی طولانی بوده؛ البته بهتازگی این مشکل حل شده.
در آخر اینکه
شرکت مخابرات هر چند که یکی از ارائهدهندگان سرویس اینترنته، اما بستر ارائهی اینترنت رو برای شرکتهای دیگه هم فراهم میکنه. از نظر سهولت ثبتنام و رسیدگی به درخواست، رضایت کاربران رو تا حدی جلب کرده؛ اما خب … انتظار کاربرا هر روز بیشتر از دیروز میشه. از مخابرات هم انتظار میره که هر روز در زمینهی ارائه خدمات اینترنت قویتر بشه.
کیفیت خدمات اینترنت مخابرات، خیلی به منطقهای که توش هستید بستگی داره. پس، قبل از انتخاب خدمات این شرکت بهتره یه پرسوجو از همسایهها و هم محلیهای خودتون بکنید. یا برای اینترنت VDSL فاصله خودتونو از کافو یا مرکز مخابرات رو در نظر بگیرید.
اگه شما هم از اینترنت مخابرات استفاده میکنید، خوشحال میشیم تجربهی خودتون رو توی این زمینه، هم در اختیار ما و هم در اختیار خوانندگان وبسایتمون بذارید.