تجهیزات شبکه

معرفی و بررسی ابزارآلات شبکه

خرید کابل شبکه

ابزار آلات شبکه در راه‌اندازی و مدیریت هر شبکه‌ای لازم و ضروری هستن. به نحوی که بدون ابزار در واقع یا ارتباط بین تجهیزات غیر ممکن هست یا انتقال دیتا در درون شبکه همواره اختلالاتی داره. بنابراین معرفی ابزارآلات شبکه و شناخت این ابزارها برای هر کاربر شبکه‌ای در عملکرد شبکه بسیار تعیین کننده هست. اما مهم‌ترین این ابزارها کدامند؟ تو این مقاله قصد داریم به معرفی انواع ابزار آلات شبکه بپردازیم و کاربردها و تفاوت‎‌ها هر کدام رو توضیح بدیم. ضمن اینکه برای هر ابزار دو نمونه محصول هم معرفی می‌کنیم تا فرایند انتخاب و خرید ابزار آلات شبکه برای شما هر چه راحت‌تر طی بشه. با ما همراه باشید.

ابزارآلات شبکه چیست و چه کاربردی دارند؟

انواع ابزار آلات شبکه که تو این مقاله معرفی میشن، هم در راه اندازی و هم در نگهداری و مدیریت شبکه مورد استفاده هستن تا سرعت و کیفیت ارتباط بین تجهیزات شبکه در بهترین حالت ممکن برقرار بشه. فعالیت‌هایی مثل نصب داکت شبکه یا نصب ترانکینگ که جزو تجهیزات پسیو شبکه هستن تا عیب یابی و رفع اختلال تجهیزات اکتیو همه به کمک ابزار شبکه انجام میشن. در نتیجه کاربردهای انواع ابزارآلات شبکه رو میشه به این صورت لیست کرد:

  • ایجاد اتصالات بین تجهیزات و راه‌اندازی شبکه
  • عیب یابی تجهیزات
  • سنجش عملکرد و بهبود کارایی

بنابراین بدون معطلی معرفی ابزارآلات شبکه رو شروع کنیم. در این معرفی، انواع ابزارالات شبکه رو به سه دسته تقسیم کردیم: آچار شبکه، تستر کابل شبکه و استریپر. در ادامه هر کدام از این سه گروه رو به صورت مفصل بررسی می‌کنیم:

معرفی ابزار آلات شبکه

آچار شبکه

در معرفی ابزار آلات شبکه بهتره اول بگیم آچار شبکه چیست، چرا که یکی از ضروری‌ترین و پرکاربردترین ابزارها در شبکه هست و خرید آچار شبکه باید جزو اولویت‌های اولیه هر متخصص شبکه‌ای باشه. حالا کاربرد این ابزار در شبکه چیه. شما می‌دونید که یکی از تفاوت‌های اصلی بین کابل لن و پچ کورد اینه که برای هر دو سر پچ کورد شبکه در کارخانه، سوکت نصب میشه و شما به صورت مستقیم از این وسیله برای ایجاد اتصالات استفاده می‌کنین اما در استفاده از کابل، شما با توجه به نیاز محیط شبکه، طول استاندارد کابل لن رو در نظر گرفته و کابل رو برش زده و خودتون در دو سر اون، سوکت شبکه نصب می‌کنین. اینجاست که آچار شبکه نقش خودش رو نشون میده. چرا که در این مرحله یعنی سوکت زدن کابل شبکه، شما به آچار شبکه نیاز دارین. آچار شبکه خود به دو نوع مختلف تقسیم میشه:

آچار شبکه پانچ

آچار پانچ در معرفی ابزارالات شبکه برای نصب کیستون شبکه کاربرد داره. البته توجه داشته باشین که همه کیستون‌ها نیاز به آچار پانچ ندارن. به عنوان مثال کیستون شبکه لگراند که از نوع معمولی هست می‌تونه بدون آچار هم استفاده بشه اما برخی از کیستون‌ها مثل کیستون امپ، اصطلاحا 180 درجه بوده و برای پانچ شدن، کابل شبکه باید به صورت کامل در داخل کیستون بچرخه که این کار بدون استفاده از آچار پانچ مقدور نیست. برای نصب کیستون شبکه، یکی از پرفروش‌ترین آچار پانچ‌ها محصول آچار پانچ کیستون شبکه نگزنس هست که با کیفیت بالا و قیمت به صرفه قابل خریداری هست. تصویر این محصول رو در قسمت زیر می‌بینید.

آچار شبکه پانچ

آچار شبکه سوکت زن

این قسمت از معرفی ابزارآلات شبکه کاملا شفاف و واضحه. همان طور که از اسم این ابزار مشخصه برای سوکت زدن مورد استفاده قرار می‌گیره. این نوع از آچارها در یک تقسیم بندی عرفی سه نوع هستن: نوعی که فقط سوکت CAT3 یا همان سوکت تلفن رو نصب می‌کنه، نوعی که فقط سوکت شبکه CAT6 یا همان سوکت شبکه رو نصب می‌کنه و نوعی که هردو رو نصب می‌کنه. یکی از آچارهای سوکت زن شبکه با کیفیت در حال حاضر، آچار سوکت زن دی نت مدل N568R هست که محبوبیت بالایی بین متخصصان شبکه داره. نوعی از آچار سوکت زن که برای پانچ سوکت‌های شبکه مورد استفاده در دو دسته تقسیم میشن:

  1. آچار سوکت زن برای سوکت‌های معمولی: این دسته از سوکت‌ها فضایی برای عبور دادن کابل ندارن و فقط با قرار دادن رشته سیم‌های کابل در فضای تعیین شده، در داخل سوکت پانچ میشن.
  2. آچار سوکت زن برای سوکت‌های میان گذر openended: این نوع از آچار برای سوکت‌هایی به کار میره که در قسمت انتهایی خودشون سوراخی برای رد کردن رشته سیم‌های کابل شبکه دارن. کابل از این فضا رد شده و با استفاده از آچار سوکت زده کابل قطع شده و فرایند پانچ خیلی راحت‌تر از سوکت‌های معمولی انجام میشه.
آچار سوکت زن از اصلی ترین ابزار آلات شبکه هست

دو نوع دیگه از آچارها به اسم آچار کروز و آچار BNC وجود دارن که آچار کروز برای کروز تلفن و آچار BNC اختصاصا برای کابل‌های BNC کاربرد داره

تستر کابل شبکه

در معرفی انواع ابزارآلات شبکه به تستر کابل شبکه یا دستگاه تست کابل شبکه رسیدیم که به این ابزار دستگاه تست فلوک هم گفته میشه. عملکردش چیه؟ انوع کابل شبکه از کتگوری‌ها و ساختارهای مختلف سرعت و پهنای باند مشخصی دارن که باید بدون اختلال عملکرد مدنظر رو داشته باشه. فرض کنید شما قیمت کابل شبکه cat6 رو استعلام گرفته و خرید خودتون رو از این نوع کابل ثبت کردین، حالا برای اینکه مطمئن باشین هزینه صرف شده هدر نشده و عملکرد مدنظر از این کابل رو دارین باید از یکی از انواع تست کابل شبکه استفاده کنین که این تست‌ها با انواع دستگاه تست فلوک قابل انجامه و شما با توجه به اینکه در مرحله راه‌اندازی یا مرحله عیب‌یابی هستین یکی از این دستگاه‌ها رو انتخاب می‌کنین چون هر کدام از انواع دستگاه تست فلوک معیار مشخصی از کابل رو مشخص می‌کنه مثلا یک دستگاه میزان انتقال دیتا و پهنای باند و یکی دیگه علاوه بر این دو، عیب و اختلال به وجود آمده در کابل رو هم نشون میده. به صورت کلی انواع تستر کابل شبکه در دو دسته جای می‌گیرن:

تستر کابل شبکه معمولی

در این قسمت از معرفی ابزار الات شبکه تستر کابل شبکه رو داریم که خودش به سه دسته کلی تقسیم میشه: تستر شبکه با LED، تستر شبکه دیجیتال و تستر شبکه چند کاره. با استفاده از این دستگاه‌های تست کابل شبکه شما می‌تونین سلامت انتقال دیتا در داخل کابل رو بسنجین. به این صورت که دو سر کابل شبکه رو به این دستگاه‌ها متصل کرده و منتظر تست کابل توسط دستگاه میشین اگر جریان داده در داخل کابل و نحوه سوکت زدن کابل به درستی انجام شده باشه، چراغ‎‌های دستگاه همه سبز میشن. نوع دیگه‌ای هم هست که یک سمتش با نصب سوئیچ شبکه و سمت دیگه با نزدیک کردن دستگاه به سمت کابل‌ها عمل تست رو انجام میده. در نهایت نوعی از این تسترها به اسم نود یاب در بازار وجود داره که لازمه بدونین نود به معنی وجود جریان در یک دستگاه شبکه هست و نه مشکلی در شبکه. از بهترین تسترهای کابل شبکه بازار ایران در حال حاضر سه دستگاه زیر هستن:

تستر کابل شبکه

تستر کابل شبکه حرفه‌ای

این نوع از تسترهای کابل شبکه به نوعی از ابزارهای لازم برای یکی از مراحل تولید کابل شبکه هست که قبل از رسیدن کابل به دست فروشنده‌ها انجام میشه و بر اساس نتایج این تست‌ها، قدرت و ارزش کابل تعیین میشه که آیا کابل تست شده تست فلوک یا تست پرمننت رو پاس کرده یا خیر. این دستگاه تست نشون میده کابل چند متر طول داره، از چه جنسی تشکیل شده آیا در طول کابل صدمه‌ای دیده یا خیر و اطلاعاتی از این قبیل.

تستر کابل شبکه حرفه‌ای بسیار گران قیمت بوده و برای خرید، صرفه اقتصادی ندارد.

استریپر

استریپر، به عنوان آخرین ابزار در معرفی انواع ابزار الات شبکه مطرح میشه که در اصطلاح عامیانه بهش سیم لخت کن هم گفته میشه. خرید استریپر شاید در نگاه اول برای شبکه ضروری به نظر نیاد اما به توصیه نتران اعتماد کنید، استریپر کار شما رو کاملا بی نقص و دقیق و با سرعت بالا راه میندازه به نحوی که با استفاده از ابزارهای دیگه برای لخت کردن سیم، به این کارایی نمی‌رسین. چون استریپر به رشته‌های سیم داخل کابل به هیچ وجه آسیبی نمی‌رسونه و برای انواع کابل‌ها با ضخامت مختلف از کابل شبکه cat5e گرفته تا کابل شبکه cat8 قابل استفاده هست. انواع استریپر رو میشه به دو دسته کلی تقسیم کرد:

استریپر دستی

در این نوع از استریپر، وقتی کابلی مثل کابل شبکه نگزس دارین که قراره چند سانتی متر از پوشش رویی برداشته بشه، باید خودتون به صورت دستی کابل رو تا حدی بچرخونین که فقط روکش کابل برداشته باشه و خود سیم‎‌های داخلی کابل آسیبی نرسه. این نوع از استریپر هیچ تنظیمات و پیچیدگی نداره. نمونه استریپر دستی محصول استریپر ونتولینک مدل انگشتی هست که با قیمت بسیار مناسب، می‌تونین ازش در داخل سبد خریدتون داشته باشین.

استریپر دستی

استریپر خودکار

در بررسی انواع ابزار آلات شبکه، به آخرین ابزار یعنی استریپر خودکار رسیدیم که در قسمت انتهایی خودش یک لبه تیغه‌ای داره که با استفاده از پیچ بالایی ابزار، قابل تنظیم هست به این صورت که قبل از لخت کردن سیم، قطر هر نوع کابل شبکه مثل کابل لن لگراند رو در نظر گرفته و فاصله لبه تیغه‌ای متناسب با اون فاصله تنظیم میشه. این لبه تیغه‌ای و پیچ دستی بالای استریپر در تصویر زیر کاملا مشخصه. تصویر مربوط به محصول استریپر دیتاشین مدل LT05S هست که در حال حاضر از بهترین استریپرهای بازار شبکه در ایران هست.

استریپر خودکار

جمع بندی

در این مقاله به معرفی ابزارآلات شبکه پرداختیم و انواع این ابزارها رو با کاربردها و نمونه‌هایی از هر کدوم بررسی کردیم. شما می‌تونین با توجه به نیاز شبکه و عملکرد ابزار، بهترین ابزار شبکه متناسب رو انتخاب کرده و با استفاده از اون، فعالیت‌هایی مثل نصب ترانکینگ، نصب کیستون و… رو شخصا انجام بدین. البته برای انتخاب و خرید هر کدام از این ابزارها توصیه ما اینه که از راهنمای خرید ابزار آلات شبکه که در اون چند نکته مهم برای خرید ذکر شده، هم کمک بگیرید.

سوالات متداول

ابزار آلات شبکه شامل چه ابزارهایی میشه؟

به صورت کلی ابزار الات شبکه شامل آچار شبکه، تستر کابل شبکه و استریپر هست که هر کدام انواع مختلفی دارن.

کاربرد ابزار آلات شبکه چیست؟

ابزار شبکه برای راه‌اندازی شبکه، ایجاد ارتباط بین تجهیزات، عیب یابی و مدیریت شبکه مورد استفاده قرار می‌گیره.

آچار پانچ برای چه کابل‌هایی استفاده میشه؟

از آچار پانچ هم برای کابل‌های شبکه و هم کابل‌های تلفن استفاده میشه.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا