نحوه کار با آچار پانچ
نحوه کار با آچار پانچ شاید در ظاهر ساده به نظر بیاد اما یکی از عوامل تاثیر گذار در کیفیت عملکرد شبکه هست به نحوی که اگر شما عمل راهاندازی تجهیزات پسیو شبکه از جمله کیستون و سوکت رو به درستی انجام ندین، شبکه با اختلال و قطعی روبرو شده و در نتیجه ناچار به عیبیابی شبکه و تحمل هزینههای مازاد میشین. بنابراین لازمه که کار با آچار پانچ رو جدی گرفته و نکات استفاده از این عضو ابزار آلات شبکه رو به صورت کامل بلد باشین تا بهترین نتیجه رو از عمل پانچ کردن کیستون شبکه بگیرین. در این مقاله از نتران ما دقیقا به همین موضوع میپردازیم. با ما همراه باشید.
معرفی آچار پانچ
قبل از آموزش کار با آچار پانچ، اجازه بدین معرفی مختصری از این وسیله داشته باشیم و بگیم که اصلا آچار شبکه چیست؟ چه کاربردی داره و چرا باید بتونیم باهاش به نحوی درست کار کنیم؟ آچار شبکه یکی از تجهیزات شبکه هست که برای پانچ کردن سوکت شبکه و کیستون شبکه مورد استفاده قرار میگیره. انواع آچار شبکه رو به دو دسته کلی آچار شبکه و آچار پانچ تقسیم میکنن که اولی در نحوه سوکت زدن کابل شبکه و دومی یعنی آچار پانچ برای نصب کیستون شبکه کاربرد داره.
حالا ممکنه براتون سوال بشه که چرا ما باید سوکت یا کیستون رو به صورت دستی پانچ کنیم و چرا در کارخانه نصب نمیشه؟ خب اینجا تفاوت کابل شبکه و پچ کورد شبکه مطرح میشه، پچ کوردها به صورت پیش فرض در دو سر خودشون سوکت دارن اما کابل شبکه با متراژهای بالا تولید شده و هر شبکهای بر اساس نیاز خودش، اندازه لازم رو برش زده و اقدام به نصب سوکت به دو سر کابل میکنه. در مقاله کابل شبکه چیست در مورد علت این کار به صورت مفصل توضیح داده شده.
مراحل کار با آچار پانچ
خب در آموزش کار با آچار پانچ و بررسی ابزار آلات شبکه، به مراحل اصلی رسیدیم. توجه داشته باشین که نحوه کار با آچار پانچ ارتباط نزدیکی با نوع کابل شبکه و نوع کیستون تلفن یا شبکهای هست که قصد پانچ کردن اونها رو دارین. ضمنا سازگاری این دو نیز باید اقدام به نصب فراهم بشه. به عنوان مثال در صورت خرید کابل شبکه CAT6 برای انتخاب و خرید کیستون شبکه هم باید این کتگوری رو مدنظر قرار بدین.
مرحله اول
در درجه اول در نظر داشته باشین که کار با آچار پانچ برای نصب تمام مدلهای کیستون ضروری نیست. به عنوان مثال کیستون لگراند از مدلهای ساده و معمولی کیستون هست که بدون آچار هم قابل استفاده هست اما مدلهای 180 درجه کیستون مثل کیستون امپ، بدون استفاده از آچار پانچ قابل نصب نیستن.
هر آچار پانچ معمولا قسمتی هم برای لخت کردن سیم دارد، به عبارتی بسیاری از مدلهای آچار شبکه، استریپر هم دارن. در اولین مرحله از نحوه کار با آچار پانچ با استفاده از قسمت استریپر آچار شبکه، به اندازه دو الی چهار سانتی متر از روکش کابل شبکه رو جدا کنید و جفت سیمهای داخلی کابل رو از هم جدا کرده و صاف کنید.
مرحله دوم
در مرحله دوم، هر کدام از رشته سیمهای درونی کابل رو مطابق با استاندارد تعیین شده روی کیستون در جایگاه خودشون قرار داده و با استفاده از آچار پانچ و فشار دادن سیمها در داخل قسمت مشخص، فرایند پانچ کردن رو انجام میدیم. نکته مهم در کار با آچار پانچ میزان فشاری هست که باید برای پانچ کردن سیمها باید به آن وارد کنین.
مرحله سوم
بعد از اینکه از پانچ شدن سیمها در درون کیستون مطمئن شدین، دیگه کار با آچار پانچ تمومه. در نهایت بعد از اتمام مراحل هم میتونین از یک تستر کابل شبکه برای حصول اطمینان از انتقال کامل و بدون اختلال دیتا استفاده کنین.
در فیلم زیر نحوه کار با آچار پانچ و نصب کیستون شبکه به صورت کامل نمایش داده شده. در صورتی که زمان کافی برای مطالعه مقاله ندارین توصیه میکنیم حتما ویدئو کار با آچار پانچ رو ببینید.
جمع بندی
در این مقاله از مجموعه آموزشهای نت ران، به آموزش کار با آچار پانچ پرداختیم و گفتیم در صورت عدم استفاده صحیح و اصولی از این ابزار، حتی در صورت خرید تجهیزات شبکه از نوع بهترین برندهای کیستون و سایر تجهیزات، موجب آسیب به تجهیزات شده و درعملکرد شبکه اختلال و قطعی خواهید داشت. بنابراین نحوه کار با آچار پانچ موضوع اصلی این مقاله شد. در ادامه به چند سوال از پرتکرارترین سوالات شما در مورد کار با آچار شبکه پاسخ میدیم. اگر همچنان سوالی در این مورد دارین، در قسمت نظرات مطرح کنید در اسرع وقت پاسخ گوی سوالات شما هستیم.
سوالات متداول
نحوه کار با آچار پانچ خیلی پیچیده و سخت نیست اما در عین حال ساده هم نیست، ما در این مقاله نکات لازم رو گفتیم که با کمی تمرین، شما هم میتونین از این ابزار استفاده کنین
در مواقعی که شما در شبکه نیاز به نصب کیستون داشته باشین باید از ابزار آچار پانچ برای این منظور استفاده کنین.
شاید بشه در برخی از مدلهای کیستون بدون استفاده از ابزار هم این اتصال رو برقرار کرد اما اطمینانی به انتقال کامل دیتا در این حالت وجود نداره.