نصب ترانکینگ – مراحل نصب کردن ترانکینگ شبکه
نصب ترانکینگ کار چندان سختی نیست؛ اما پیچیدگیهای خودش رو داره و حتما باید توسط یک متخصص شبکه انجام بشه. با این حال اگر با اصول نصب کردن این کانالها آشنا باشید، میتونید خودتون هم این کار رو انجام بدید. ترانکینگ از یکسری کانال به اضافهی متعلقاتش تشکیل شده و نصب هر کدوم از اونا لازمهی داشتن اطلاعات درست و توانایی نصب ترانکینگ هست. در این مقاله ما روش نصب کردن ترانکینگ رو خیلی خلاصه به شما آموزش میدیم. شما میتونید برای دریافت جزییات کار از متخصصین این حوزه کمک بگیرید.
پیشنیازهای نصب ترانکینگ
نصب ترانکینگ پروسه حساسی است و باید با دقت انجام بشه؛ چون بعد از برش و نصب ترانک، شما نمیتونید مجدد اونا رو بازسازی کنید. قبل از شروع کار شما باید تمامی ملزومات نصب ترانک رو آماده کرده باشید. این ملزومات هم شامل ترانکینگ و متعلقات اون میشه و هم ابزارهایی که برای کار لازم دارید. اینکه چه متراژ ترانکینگ و چه متعلقاتی از اون برای کار شما نیاز هست، بستگی به محل نصب و تعداد دستگاههای شما داره. پس بهتره قبل از خرید متعلقات یک برنامهریزی درست و اصولی از تجهیزاتی که نیاز دارید و متراژها داشته باشید. برای اینکه بفهمید چه چیزهایی لازم دارید، باید موارد زیر رو مشخص کنید.
- کدام قسمت از اتاقها قراره ترانکینگ نصب بشه و چه متراژی ترانکینگ نیاز دارید.
- در هر اتاق چند وسیله متصل به برق و شبکه دارید و چه تعداد ورودی و خروجی لازم دارید.
- مسیر نصب ترانکینگ به چه صورت هست و چه تعداد زاویه و چه نوع زاویههایی نیاز هست.
- چه جاهایی پایانه ترانکینگ هست و چه تعداد مسدود کننده باید تهیه کنید.
- مکانهایی که انشعاب از مسیر اصلی ترانکینگ گرفته میشه باید مشخص بشه تا تعداد سه راهی رو تعیین کنه.
- مقدار کابلی که از هر مسیر عبور میکنه چقدره و چه سایز ترانکینگ و چه تعداد پارتیشن لازمه.
- با اندازهگیری دقیق دستگاهها و کاربران باید تعداد کلید و پریز برای ورودی و خروجی و همینطور کیستونها به دقت مشخص بشه.
به طور کلی مهمترین متعلقاتی که باید برای ترانکینگ خریداری کنید، عبارتند از:
- بدنهی اصلی
- درب ترانکینگ
- درزگیر
- مسدود کننده
- زوایا ( داخلی، خارجی، تخت)
- سه راهی
- کادر ماژول
- کلید و پریز و کیستون
ابزارهای لازم برای نصب ترانکینگ
از مهمترین تجهیزاتی که برای نصب کردن ترانکینگ لازم دارید، ابزارهای این کار هستند. شما نه تنها باید ترانک و متعلقاتش رو آماده کنید، بلکه باید به فکر تهیهی ابزارهای این کار هم باشید. به طور کلی شما به ابزارهای زیر نیاز دارید:
- خط کش حرفهای و دقیق (مهندسی، 90 درجه یا T)
- آچار پانچ
- آچار سوکتزن
- کاتر برای برش ترانکینگ
- انبر دست
- پیچ گوشتی
- تستر شبکه
- کیت پروب
- پیچ و پلاک
- چسب تفنگی
- استریپر
مراحل نصب ترانکینگ
بعد از آمادهسازی تجهیزات لازم برای نصب کردن ترانکینگ، نوبت به مراحل نصب میرسه. شما باید برای نصب ترانکینگ مراحل زیر رو قدم به قدم با دقت تمام انجام بدید تا در نهایت یک کانالکشی درست و اصولی داشته باشید.
مشخص کردن مسیر نصب ترانکینگ
قبل از هر کاری شما باید تعیین کنید که در چه فضاهایی و برای اتصال چه تعداد وسیله، نیاز به ترانکینگ دارید. بعد از اون باید مسیر نصب ترانکینگ رو مشخص کنید. برای این کار شما باید به نکات زیر دقت کنید:
- مسیرها رو به شکلی انتخاب کنید که کمترین میزان کابلکشی نیاز باشه. البته در نظر گرفتن ایمنی و کارایی هم مهمه و نباید این فاکتورها رو برای کوتاه کردن مسیر نادیده بگیرید.
- کابلها و ترانکها باید تا جای ممکن در قسمتهای کم تردد نصب بشن.
- برای زیبایی بیشتر بهتره ترانکینگ رو در لبههای پایینی و کنار قرنیزهای دیوار نصب کنید تا کمتر دیده بشن.
- اگر کابل شبکه دارید، مراقب اتصالات برقی باشید.
- ترانکینگ رو جایی نصب کنید که کمترین برخورد رو با عوامل فیزیکی مثل ضربه، فشار یا حرارت داشته باشد.
- بهتر است ترانکینگها در معرض نور خورشید، رطوبت، دمای بالا یا مواد شیمیایی نباشند.
- برای زیبایی بیشتر، بهتره ترانکها جایی همرنگ خودشون یا جاهایی دور از دید افراد نصب بشن.
اندازهگیری
گفتیم که اندازهگیری درست، یکی از اصول اساسی برای نصب ترانک محسوب میشه. شما باید قبل از هر چیز اندازههای ترانکینگ رو مشخص کنید. یعنی باید بدونید که در مسیرهای از پیش تعیین شده، چه مقدار ترانکینگ با چه متعلقاتی باید نصب کنید. این مرحله رو میشه حساسترین مرحلهی کار دونست. چون به طور مثال اگر موقع اندازهگیری ترانک برای نصب در گوشهها خطا کنید و اشتباه برش بزنید، مجبور به تعویض یا دو تکه کردن ترانک بشید.
خط کشی
در مرحلهی خط کشی شما باید تمامی مقیاسهای ارزیابی شده و اندازههای گرفته شده رو مصور کنید. یعنی باید مسیرها با اندازههای دقیق روی دیوار علامتگذاری بشن. علامتگذاری رو هم جوری انجام بدید که بعد آثارش روی دیوارها باقی نمونه.
نصب بدنهی اصلی
بدنهی اصلی مهمترین قسمت ترانکینگ هست. در واقع شما بعد از نصب کردن این قسمت سایر بخشهای ترانکینگ رو روی اون سوار میکنید. بدنهی ترانکینگها معمولا با استفاده از پیچ و رولپلاک به دیوار نصب میشن. کاری که مهمه انجام بدید اینه که قبل از هر چیز محل دقیق نصب پیچها رو روی دیوار علامتگذاری کرده و بعد جای پیچها رو تعیین کنید. در گوشهها و جاهایی که مسیرها با هم زاویهی 90 درجه دارند، تراز کردن ترانکینگ خیلی اهمیت داره. شما میتونید در این قسمتها از یک خطکش 90 درجه برای تعیین دقیق زاویه کمک بگیرید.
بعضی از مدلهای ترانکینگ با استفاده از چسب یا منگنه به دیوار وصل میشن. این مدلها نیازی به علامتگذاری اضافه ندارند و میتونید اونا رو مستقیما روی مسیرهای خطکشی شده نصب کنید.
کابلکشی داخل ترانکینگ
بعد از اینکه بدنهی ترانکینگ رو متصل کردید، نوبت به کابلکشی میرسه. شما باید قبل از نصب کردن سایر تجهیزات ترانکینگ کابلها رو داخل مسیر ترانکینگ قرار بدید. برای این کار ممکنه لازم باشه پارتیشنهای داخل ترانکینگ رو وصل کنید تا کابلها به شکل درست و مدیریت شدهای از ترانکینگ عبور کنند. شما باید در قسمتهایی که برای کلید و پریز در نظر گرفته شده، بخش داخلی کلیدها و پریزها و همینطور کیستونها رو به کابل متصل کنید. این کار باعث میشه که در مرحلهی بعدی سرعت شما بالاتر بره.
ضمن اینکه در این مرحله چون تجهیزات هنوز نصب نشدند، دست شما برای جابجا کردن و ساخت اتصالات کابل بازتره. پس بهتره همینجا تمامی اتصالاتتون رو نصب و تست کنید. برای این کار شما به ابزارهایی مثل آچار استریپر، آچار سوکت زن، آچار پانچ و تستر نیاز دارید. البته برای کابلهای برق هم انبردست و سیمچین لازمتون میشه. حواستون باشه که این مرحله از کار امکان داره که بعدا اجرا بشه. یعنی ممکنه سیستمهای برقی و شبکهای هنوز راهاندازی نشده باشند و شما مجبور باشید که کابلکشی رو به بعد موکول کنید.
بعد از اینکه کار کابلکشی به اتمام رسید، میتونید مدارهای برق و شبکه رو وصل کنید. در این جا شما باید تمامی ورودی و خروجیهای کابلهای برق و شبکه رو تست کنید تا مطمئن بشید که همه چیز درست انجام شده و جایی از کار مشکل نداره.
نصب سایر متعلقات ترانکینگ
این بخش یکی از سادهترین و در عین حال تخصصیترین مراحل نصب ترانکینگ هست. بعد از اینکه شما بدنهی اصلی و کابلها رو نصب کردید، باید برید سراغ وصل کردن درب ترانکینگ و سایر متعلقاتش. در این مرحله شما باید کلیدها و پریزها رو نصب کنید. انتخاب مکان دقیق پریز و کلید در مراحل قبلی انجام شده و کافیه که شما بدنهی این تجهیزات رو به کابلها وصل کنید. بعد از اون باید این کلید و پریزها ر داخل ترانکینگ قرار بدید.
موقع قرار دادن این متعلقات و هر قطعهی دیگهای داخل ترانکینگ، حواستون باشه که با احتیاط این کار رو انجام بدید. چون ممکنه در اثر فشار زیاد زبانههای کناری این تجهیزات بشکند. بعد از اتمام نصب کلید و پریزها، شما باید درب ترانکینگ رو ببندید. برای بستن درب ترانکینگ لازمه که در بخشهایی که ورودی و خروجی داریم، درب برش بخوره. این برشها باید دقیق باشند تا کوتاه نشن.
پس از اینکه دربهای ترانکینگ بسته شد، شما باید سهراهیها و زاویهها رو متصل کنید. کار نصب زاویه و سهراهی هم به دقت زیادی نیاز داره. شما باید طوری این تجهیزات رو وصل کنید که کاملا با دربهای ترانکینگ فیکس شده و به راحتی جدا نشن.
آخرین چیزی که باید روی ترانکینگ نصب بشه، مسدود کنندهها هستند. بعد از اینکه کار نصب سایر تجهیزات روی ترانکینگ تموم شد، قسمتهای انتهایی ترانکینگ رو هم با مسدودکنندهها ببندید تا هیچ شی خارجی وارد ترانکینگ شما نشه.
بایدها و نبایدهای نصب ترانکینگ
- برای کنترل بهتر کابلها داخل ترانک، باید از نظم دهندهی کابل و پارتیشنها استفاده بشه.
- طول کابلها داخل ترانکینگ باید کمی بیشتر از طول ترانک باشه تا دچار کشیدگی یا پارگی نشند.
- ترانکینگ رو طوری نصب کنید که امکان گسترش اون در آینده هم وجود داشته باشه.
- در صورتی که کابل شبکه و برق کنار هم هستند از ترانکینگهای عایق استفاده کنید تا شبکه دچار نویز و اختلال نشه.
- بهتره ترانکینگ و متعلقاتش از یک برند باشند تا از لحاظ استانداردهای نصب با همدیگه همخوانی کافی داشته باشند.
- سعی کنید جوری کابل رو داخل ترانکینگ وصل کنید که کابل دچار خمیدگی و تا خوردگی نشه.
- تا جایی که ممکنه ورودی و خروجی چندین وسیله رو یکجا قرار ندید تا حجم کابلهای بیرونی زیاد نشه.
- ورودیها و خروجیها نباید زیاد کنار دیوار باشند تا برای دسترسی به اونا مشکل داشته باشید.
- رنگ و طرح کابلها رو متناسب با دکوراسیون اتاق انتخاب کرده و طوری نصبشون کنید که ظاهر خوبی داشته باشند.
حرف آخر
نصب ترانکینگ یکی از کارهای پردردسر ولی سادهاس که باید با دقت زیادی انجام بدید. هر اشتباهی در نصب ترانکینگ علاوه بر اینکه ممکنه ظاهر کار شما رو خراب کنه، میتونه روی کیفیت سیگنالهای شبکه شما هم تاثیر بذاره. اندازهگیری و تخمین درست تجهیزات لازم به ترسیم دقیق مسیر ترانکینگ بستگی داره. ضمن اینکه شما باید حتما تعداد دستگاهها و حجم شبکهتون رو قبل از شروع کار برآورد کنید. برای نصب ترانکینگ نیازه که ابزارهای لازم رو هم داشته باشید. این ابزارها نه تنها سرعت کار شما رو بالا میبرند، بلکه به دقت و کیفیت بهتر کار هم کمک میکنند. در این مقاله تمامی مراحلی که باید برای نصب ترانک طی بشه رو یکی یکی توضیح دادیم و گفتیم که برای این کار به چه نکاتی باید دقت کنید.
سوالات متداول
اینکه هزینهی نصب کردن ترانکینگ چقدر است به عوامل متعددی بستگی دارد. قبل از هر چیز شما باید متراژی که ترانکینگ لازم دارید رو تعیین کنید. بعد از اون تجهیزات و متعلقات رو برآورد کنید. اگر یک تکنیسین شبکه کار نصب کردن ترانکینگ رو برای شما انجام دهد، هزینههای نصب رو نیز باید به هزینهی تجهیزات اضافه کنید. هزینههای نصب نیز بر اساس حجم ترانکینگ، نوع محیط نصب و پیچیدگی کار متغیره.
به طور کلی مراحل نصب برای ترانکینگهای مختلف به یک شکل هست؛ اما بعضی مدلها مثل ترانکینگهای دفنی نیاز به تخصص و کار بیشتری دارند. ترانکینگهای دفنی در داخل زمین نصب میشن و نیاز به کابلکشی از کف دارند. شیوهی نصب این نوع ترانکینگ هم با مدلهایی مثل ترانکینگ ساده یا ستونی متفاوته و باید برای نصبشون دقت بیشتری به خرج داد.