تجهیزات شبکه

فیوژن فیبرنوری چیست؟

خرید کابل شبکه

فیوژن فیبرنوری یا Fusion splicing فرایندی هست که طی اون یک اتصال دائمی بین دو رشته کابل فیبرنوری ایجاد میشه. اتصال فیوژن فیبرنوری با سایر اتصالات مکانیکی کابل فیبرنوری تفاوت‌های اساسی داره. این اتصال به کمک انواع دستگاه فیوژن و از طریق ایجاد منبع گرما برای ذوب هسته‌ کابل‌ها انجام میشه و نوعی جوشکاری محسوب میشه. در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی اتصال فیوژن کابل فیبرنوری به عنوان یکی از اساسی‌ترین تجهیزات پسیو شبکه، نحوه اتصال فیوژن رو آموزش بدیم. با ما همراه باشید.

انواع اتصال فیبر نوری

انواع کابل‌ فیبرنوری یکی از پیشرفته‌ترین و بهترین مدل‌های کابل شبکه هستن که در شبکه‌های بزرگ برای ارسال حجم عظیمی از دیتا به صورت سریع و بدون اختلال مورد استفاده قرار می‌گیرن اما در فرایند استفاده از کابل فیبرنوری ممکنه به افزایش طول کابل یا اتصال کابل‌های قطع شده، نیاز باشه. برای پاسخ به این نیاز، باید بتونیم اتصال کابل فیبر نوری رو به بهترین روش ممکن انجام بدیم به نحوی که محل اتصال به اندازه خود کابل با کیفیت بوده و موجب انعکاس یا خروج سیگنال نوری داخل کابل نشه. به طور کلی دو نوع اتصال یا اسپلایس splice کابل فیبرنوری وجود داره:

  • اتصال مکانیکی فیبرنوری
  • اتصال فیوژن فیبرنوری
Fiber optic connection

تفاوت اتصال مکانیکی و فیوژن

در مورد اتصال کابل فیبر نوری، در مقاله‌ای که برای پاسخ به سوال مفصل فیبرنوری چیست، ارائه دادیم هم صحبت کردیم. اما چه تفاوتی بین اتصال فیبرنوری با مفصل و اتصال فیوژن وجود داره؟ اتصال فیبرنوری به دو روش مکانیکی و فیوژن باهم تفاوت‌های اساسی دارن. در اتصال مکانیکی تنها با استفاده از ابزارهایی دو رشته کابل به صورت هم تراز و لب به لب قرار می‌گیرن اما در فیوژن فیبرنوری نوعی ادغام و یکی شدن بین دو رشته اتفاق میافته. به طور کلی میشه گفت:

  • در اتصال مکانیکی از تجهیزات مکانیکی جهت سرهم قرار دادن و هم تراز کردن دو کابل نوری استفاده و در اتصال فیوژن از حرارت لیزری و موضعی برای ترکیب دو سر رشته فیبر استفاده میشه.
  • هزینه اتصال فیوژن، از هزینه اتصال مکانیکی بیشتره.
  • اتصال فیوژن نسبت به اتصال مکانیکی، امن‌تر و با کیفیت‌تره و ضمن اینکه یک اتصال دائمیه.

“در این مقاله، اختصاصا در مورد اتصال فیوژن فیبرنوری صحبت می‌کنیم”

مراحل فیوژن فیبر نوری

در معرفی پچ کورد فیبر نوری گفتیم که هر کدام از کابل‌های نوری ساختاری متشکل از هسته و لایه‌های محافظ دور core یا هسته دارن. حالا که قصد داریم با اتصال فیوژن دو کابل فیبر نوری رو بهم متصل کنیم باید این لایه‌های محافظ رو جدا کرده و اتصال رو در قسمت هسته کابل ایجاد کنیم. برای این کار مراحل فیوژن فیبرنوری رو قدم به قدم و کاملا مطابق با توضیحات ارائه شده طی کنید:

فیلم آموزش فیوژن فیبرنوری

اگه زمان یا حوصله کافی برای مطالعه مراحل اتصال فیوژن فیبر نوری ندارین، جای نگرانی نیست. ما در این قسمت یک فیلم کوتاه از آموزش فیوژن فیبرنوری تهیه کردیم که کافیه فقط نود ثانیه وقت بزارین و فیلم رو پلی کنین. تمام مراحل با جزئیات براتون نمایش داده میشه. در ادامه هم نکات مهم در اتصال فیوژن رو براتون توضیح می‌دیم:

مرحله اول: کابل رو استریپ کنید (لخت کردن هسته کابل)

در اولین قدم باید با استفاده از استریپر فیبرنوری، روکش‌های دور کور core روجدا کنید. گفتیم روکش‌ها، چون قراره دو لایه محافظ رو جدا کنید تا به هسته لخت برسین. نکات مهم در این مرحله اینه که اولا عمل لخت کردن کابل رو حتما با ابزار مخصوص انجام بدین و دوما دقت کنید که به هسته کابل آسیب نزنین. جدا کردن روکش کابل فیبرنوری در حد چهار الی پنج سانتی متر کفایت می‌کنه.

مرحله اول فیوژن فیبرنوری

مرحله دوم: هسته کابل رو تمیز کنید (ساده اما مهم)

بعد از اینکه به هسته کابل رسیدین، با استفاده از یک پد الکلی روی هسته رو به صورت کامل تمیز کنید تا گرد و غبار و ذرات ریز آلودگی که ممکنه در اتصال و در نهایت انتقال سیگنال اختلال ایجاد کنن، از روی هسته پاکسازی بشن.

دقت کنید که دستمال خودش پرز نداشته باشه.
مرحله دوم فیوژن فیبرنوری

مرحله سوم: کلیوینگ یا برش 90 درجه هسته

در این مرحله به ابزاری به اسم کلیور فیبرنوری از تجهیزات شبکه، نیاز داریم تا مقطع هسته رو بدون وجود درز و خمیدگی و کاملا 90 درجه کات کنه. این کار برای ایجاد فیوژن دقیق و بدون افت لازمه. نمونه‌ای از تفاوت برش کابل در حالت‌های مختلف رو در تصویر زیر می‌بینید. آسیب‌های موجود در مقطع هسته‌های a و b باعث میشن اتصال به درستی ایجاد نشده و در نهایت افت سیگنال داشته باشیم.

عملکرد دستگاه کلیور برای فیوژن فیبرنوری

برای استفاده از دستگاه کلیور فیبرنوری، مطابق با تصویر زیر قسمت هسته کابل رو در قسمت مربوطه قرار داده و بعد از بستن درب، قسمت پائینی و متحرک دستگاه رو بکشید. (در فیلم آموزش فیوژن فیبرنوری به خوبی نمایش داده شده) انواع دستگاه‌های کلیور فیبر، ساختارهای متفاوتی دارن اما بهترین نوع این دستگاه، از تیغه الماسی برای کات کردن هسته کابل فیبرنوری استفاده می‌کنه.

مرحله سوم فیوژن فیبرنوری

مرحله چهارم: فیوژن اسپلایسینگ

تا اینجا فقط داشتیم کابل رو برای عمل اصلی یعنی فیوژن آماده می‌کردیم. حالا به مرحله اصلی فیوژن فیبرنوری رسیدیم. در این مرحله کابل برای قرار گرفتن در داخل دستگاه فیوژن آماده هست. بخشی از کابل که حالا فقط هسته داره، رو درون دستگاه اسپلایسر splicer قرار داده و دکمه تراز کننده کابل رو می‌بندیم.

فراموش نکنید که یک لایه محافظ جدید مثل شرینک حرارتی قبل از قرار دادن کابل در دستگاه، وارد کابل کنید تا بعد از اتمام فیوژن، از نقطه اتصال محافظت کنه.
مرحله چهارم فیوژن فیبرنوری

تمام مراحلی که تا این نقطه برای آماده کردن کابل انجام داده و کابل رو در درون دستگاه قرار داریم رو برای کابل دوم هم طی کنید. اما برای کابل دوم دیگه نیازی به قرار دادن لایه محافظ نیست. فقط هسته رو لخت و تمیز کرده و بعد از کات با کلیور، در داخل دستگاه فیوژن قرار بدین و درب دستگاه فیوژن رو ببندین.

دستگاه رو روشن کنید تا فیوژن فیبرنوری شروع بشه. نحوه قرار گیری هسته‌ها در مجاورت با همدیگه، دمای ایجاد شده برای اتصال دو هسته، افت نوری در اسپلایس دو هسته بر اساس واحد دسی بل، تاریخ، ساعت و اطلاعات دیگه‌ای از عمل فیوژن رو در صفحه نمایش دستگاه می‌تونید ببینید.

فیوژن فیبرنوری، نباید بیشتر از 0.3dB (دسی بل) افت نوری داشته باشه.
مرحله پنجم فیوژن فیبرنوری

بعد از اینکه فیوژن فیبرنوری دستگاه تمام شد، درب دستگاه رو باز کرده و گیره‌های محکم کننده کابل‌ها رو باز کنید و کابل رو از دستگاه جدا کنید. روکش جدید رو که قبلا در کابل قرار داده بودین رو تا نقطه اتصال بکشید و ناحیه مدنظر رو در قسمت هیتر دستگاه قرار بدین. بعد از اینکه پوشش جدید در نقطه اتصال ثابت شد، دستگاه آلارم میده که پوشش نصب شده. حالا دیگه فیوژن فیبرنوری با لایه محافظ جدید به درستی انجام شده.

مرحله آخر فیوژن فیبرنوری

توصیه می‌کنیم، بعد از اتمام مراحل فیوژن فیبرنوری، با استفاده از یک قلم فیبرنوری از سلامت کابل و عدم وجود شکستگی و فیوژن بد، تست بگیرید.

آنچه در فیوژن فیبرنوری گفتیم

در این مقاله از مجموعه مقالات فروشگاه نتران، نحوه فیوژن فیبرنوری رو آموزش داده و به صورت کامل توضیح دادیم فیوژن فیبرنوری چیست و چه تفاوتی با اتصالات مکانیکی کابل‌های فیبرنوری داره. گفتیم فیوژن فیبرنوری با استفاده از دستگاه کلیور و دستگاه فیوژن انجام شده و یک اتصال دائمی به مثابه جوشکاری دو رشته فیبر رو ایجاد می‌کنه. امیدواریم مطالب آموزش داده شده براتون مفید باشه به نحوی که بتونید عمل فیوژن فیبرنوری رو به راحتی انجام بدین. اگه در مورد مراحل فیوژن فیبرنوری سوالی براتون باقی مونده در قسمت نظرات مطرح کنید که در اسرع وقت پاسخ گوی سوالات شما هستیم.

سوالات متداول

فیوژن در فیبرنوری یعنی چه؟

اتصال فیوژن فرایندی برای اتصال کابل‌های فیبرنوریه. فیوژن رو میشه نوعی جوشکاری برای رشته‌های فیبرنوری دونست.

اتصال فیوژن فیبرنوری به چه نحوی انجام میشه؟

این اتصال از طریق گرم کردن و ذوب هسته شیشه‌ای با استفاده از دستگاه فیوژن به صورت دائمی انجام میشه.

ابزار لازم برای اتصال فیوژن فیبرنوری کدامند؟

برای فیوژن فیبرنوری به استریپر، پد الکلی، دستگاه کلیور و دستگاه فیوژن نیاز هست.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا