فناوری

معرفی بهترین فضاهای ابری در جهان و ایران

خرید کابل شبکه

فضای ذخیره ابری به زبان ساده، به‌معنی یک هارددیسک روی اینترنته. فضایی برای ذخیره‌ی فایل‌های شما به‌طوری که بتونید به‌راحتی از هر جای جهان به اون‌ها دسترسی داشته باشید. خیلی از افراد ترجیح میدن به‌جای هزینه‌ کردن برای تهیه‌ی یک سخت افزار جهت ذخیره اطلاعات و حمل اون، از فضای ابری استفاده کنن. ما اطلاعاتی راجع به بهترین فضاهای ذخیره سازی جمع آوری کردیم و در این مقاله، چند تا از بهترین فضای ابری در جهان و همین‌طور فضاهای ابری در ایران رو به شما معرفی کنیم.

شما می‌تونید از فضای ذخیره ابری به‌عنوان بک‌آپ استفاده کنید. اما باید دقت داشته باشید که بعضی از فضاهای ابری برای همگام سازی (Sync) اطلاعات با کامپیوتر، به محض پاک شدن اطلاعات در کامپیوتر اون رو در فضای ابری هم پاک می‌کنن.

بهترین فضاهای ذخیره سازی در جهان

انتخاب‌های زیادی برای فضای ذخیره ابری وجود داره که در بین اون‌ها، اسامی آشنا و ناآشنای زیادی وجود دارن. ما مشهورترین‌ها در جهان رو بررسی کردیم تا در انتخاب یکی ازاون‌ها به شما کمک کرده باشیم.

1. گوگل درایو ( Google Drive ) : بهترین فضای ابری برای کاربران گوگل

گوگل درایو
  • حجم رایگان اولیه: 15 گیگابایت
  • هزینه: ماهانه 9.99 دلار یا سالانه 99.99 دلار برای 1 ترابایت / ماهانه 1.99 دلار یا سالانه 19.99 دلار برای 100 گیگابایت

گوگل درایو به هر فرد دارای اکانت گوگل، 15 گیگابایت فضای رایگان میده. به این معنی که اگه شما از جیمیل (Gmail)، تقویم گوگل (Google Calendar) یا حتی یوتیوب استفاده کنید، 15 گیگابایت فضای ذخیره ابری در اختیار دارید. این فضا بین تمام سرویس‌های گوگل مشترکه، پس اگه فایل‌های زیادی در جیمیل خودتون داشته باشید، به همون میزان از 15 گیگابایت کم میشه.

اگر فردی در بعضی برنامه‌های گوگل فایلی رو با شما به اشتراک بذاره، از حجم مصرفی شما چیزی کم نمیشه. این برنامه‌ها عبارت‌اند از:

  • Google Sheets
  • Google Slides
  • Google Presentation
  • Google Drawings
  • Google Files

دستگاه‌های اندرویدی به‌صورت پیش فرض با این سرویس همگام شدن ولی کاربران سیستم‌عامل‌های دیگه هم می‌تونن ازش استفاده کنن. شما می‌تونید انتخاب کنید که کدوم پوشه با کامپیوتر شما همگام سازی یا Sync بشه (قابلیت همگام‌سازی انتخابی). اگه شما از Google Docs برای ویرایش این فایل‌ها استفاده کنید، به محض اتصال به اینترنت فایل های ویرایش شده در گوگل درایو ذخیره میشن.

با داشتن گوگل درایو می‌تونید از مجموعه‌ی کامل آفیس اختصاصی گوگل (G Suite) بهره ببرید.

فایل‌ها در گوگل درایو با تکنولوژی 128 بیتی AES رمزنگاری میشن. گوگل ادعا میکنه که به محتوای گوگل درایو افراد سرکشی نمی‌کنه، مگر در صورتی که نهادهای قانونی اون‌ها رو مجبور به این کار کنن. شما می‌تونید از تأیید دو مرحله‌ای استفاده کنید تا لایه‌ای امنیتی به اکانت خودتون اضافه کنید. اگه تصمیم گرفتید از گوگل درایو استفاده کنید، حتما مقاله‌ی گوگل درایو چیست – آموزش استفاده از گوگل درایو و مزایای آن رو مطالعه کنید.

نقاط قوت:

یکپارچه سازی شده با دستگاه‌های اندرویدی و حجم رایگان اولیه مناسب

نقاط ضعف:

استفاده از رابط وب خیلی آسون نیست

2. وان درایو مایکروسافت ( Microsoft OneDrive ) : بهترین فضای ابری برای کاربران ویندوز

فضای ذخیره سازی وان درایو
  • حجم رایگان اولیه: 5 گیگابایت
  • هزینه: ماهانه 6.99 دلار یا سالانه 69.99 دلار برای 1 ترابایت

وان درایو یکی از بهترین فضاهای ذخیره سازی ابری هست که برای کاربران ویندوز آشناست. این سرویس در ویندوز 10 به‌صورت پیش فرض وجود داره.

فایل‌ها و فولدر‌ها می‌تونن به صورت آنلاین ساخته بشن (از جمله فایل‌های آفیس). قابلیت همگام سازی انتخابی در وان درایو هم وجود داره. به این معنی که نیازی نیست همه‌ی فایل‌ها رو با هر کامپیوتری همگام سازی کنید. در نسخه‌ی وب شما می‌تونید با اکانت وان درایو خودتون به شبکه‌های اجتماعی متصل بشید. این کار به اشتراک گذاشتن داده‌ها رو آسون‌تر می‌کنه.

همچنین می‌تونید از کامپیوتر‌های دیگه هم از طریق سایت OneDrive به فایل‌های خودتون دسترسی داشته باشید. اگه حریم خصوصی برای شما مهمه باید توجه کنید که مایکروسافت این حق رو برای خودش قائل شده که بتونه فایل‌های شما رو بررسی کنه. مایکروسافت هدف از این کار رو جست‌وجو برای فایل‌های مخرب یا دارای محتوای نامناسب عنوان کرده. این فایل‌ها می‌تونن شامل فایل‌های دارای حق کپی رایت باشن.

نقاط قوت:

میشه فایل‌ها رو بدون دانلود ادیت کرد

نقاط ضعف:

ویژگی‌های پیشرفته نداره

3. دراپ باکس ( DropBox ) : فضای ابری آفلاین و سازگار با تمامی پلت‌فرم‌ ها

فضای ذخیره سازی ابری DropBox
  • حجم رایگان اولیه: 2 گیگابایت
  • هزینه: ماهانه 15 دلار(برای هر کاربر) یا سالانه 12.50 دلار (برای هر کاربر) برای 5 ترابایت (حداقل 3 کاربر)| ماهانه 25 دلار (برای هر کاربر) برای حجم نامحدود (حداقل 3 کاربر)

دراپ باکس فضای ذخیره سازی ابری دیگه‌ای هست که از پلتفرم‌های لینوکس و بلک بری، علاوه بر ویندوز، اندروید، مک و iOS پشتیبانی می‌کنه. این سرویس یک نرم‌افزار مخصوص ویندوز فون هم داره.

دراپ باکس یک فولدر در PC یا لپ‌تاپ شما میسازه و این فولدر رو به صورت آنلاین همگام سازی (Sync) می‌کنه. با این کار شما چه آنلاین باشید و چه آفلاین، به تمام فایل‌های خودتون دسترسی دارید. ویرایش آفلاین در این سرویس از بقیه‌ی سرویس‌ها بهتر انجام میشه.

میشه فایل‌ها و فولدرها رو با بقیه به اشتراک گذاشت. اما در صورت اشتراک گذاشتن فایل‌ها بر خلاف OneDrive نمی‌تونید برای بقیه‌ی کاربرها امکان ویرایش رو مشخص کنید. تنها در صورت ارتقای اکانت خودتون به DropBox Plus می‌تونید روی فایل‌های به اشتراک گذشته پسورد بذارید و اجازه‌ی ویرایش رو به بقیه کاربرها ندید. دراپ باکس امکان تأیید دو مرحله‌ای داره و فایل‌ها با استفاده از استاندارد 256 بیتی AES رمزنگاری میشن.

نقاط قوت:

استفاده از اون آسونه و با همه‌ی پلتفرم‌ها سازگاره

قابلیت‌های تجاری مثل استفاده‌ی چندکاربره داره

نقاط ضعف:

حجم رایگان اولیه کمه

4. آی کلود اپل ( Apple iCloud ) : بهترین فضای ابری برای کاربران اپل

فضای ذخیره سازی ابری iCloud
  • حجم رایگان اولیه: اگر دستگاه اپل داشته باشید: 5 گیگابایت | اگر دستگاه اپل نداشته باشید: 1 گیگابایت
  • هزینه: ماهانه 0.99 دلار برای 50 گیگابایت | ماهانه 2.99 دلار برای 200 گیگابایت | ماهانه 9.99 دلار برای 2 ترابایت

آی کلود به شما اجازه میده که هر نوع فایلی رو ذخیره کنید، حتی اگه در نرم‌افزارهای اپل ساخته نشده باشه. شما می‌تونید در سیستم‌عامل‌های ویندوز، مک و iOS به فایل‌های خودتون دسترسی داشته باشید. آی کلود تقریباً مخصوص کاربرهای دستگاه‌های اپله و بهتره برای استفاده از اون کاربر اپل باشید. با این حال شما می‌تونید با استفاده از وبسایت آی کلود در ویندوز به فایل‌های خودتون دسترسی داشته باشید.

با استفاده از این سرویس می‌تونید فایل‌ها رو بین اپلیکیشن‌های مختلف به اشتراک بذارید. علاوه بر اون، کار ویرایش رو از یک دستگاه شروع کنید و در دستگاه دیگه‌ای این کار رو ادامه بدید. اپل برای رمزنگاری فایل‌ها از استانداردهای 128 و 256 بیتی AES استفاده می‌کنه. اپل همچنین به خودش اجازه میده که اگه محتوایی مضر یا غیرقانونی در بین فایل‌های شما باشه، اون‌ها رو بازرسی بکنه.

نقاط قوت:

همگام‌سازی مناسب بین دستگاه‌ها کاربری راحت و امنیت بالا

نقاط ضعف:

از ویژگی همگام سازی انتخابی فایل‌ها پشتیبانی نمی‌کنه. یعنی شما نمی‌تونید فایل‌های دلخواه خودتون رو برای استفاده آفلاین انتخاب کنید.

5. پی کلود ( pCloud ) : بهترین فضای ابری با اشتراک دائمی

pCloud، یکی از بهترین فضای ابری
  • حجم رایگان اولیه: 10 گیگابایت
  • هزینه: سالانه 3.99 دلار برای 500 گیگابایت / سالانه 7.99 دلار برای 2 ترابایت / بدون محدودیت زمانی 175 دلار برای 500 گیگابایت

پی کلود که کار کردن باهاش هم راحته هم مقرون‌به‌صرفه، از معدود سرویس‌هاییه که اشتراک مادام‌العمر داره. اپلیکیشن اون برای تمامی پلت‌فرم‌های دسکتاپ و موبایل در دسترسه. علاوه بر اون کاربرها می‌تونین از طریق وب سایت هم ثبت‌نام یا ورود کنید. در پی کلاد محدودیتی برای فایل‌های آپلودی وجود نداره و فایل‌های سنگین راحت همگام سازی میشن.

این شرکت در سوئیس ثبت شده و قوانین حریم خصوصی محکمی داره. علاوه بر اون میشه با پرداخت ماهانه 4.99 دلار، تک تک فایل‌‌ها رو رمز نگاری کرد.

نقاط قوت:

رابط کاربری آسون و با طراحی زیبا

در دسترس بودن پرداخت‌های بیت کوین

نقاط ضعف:

محدودیت در پهنای باند

6. Mega ( مگا ) : بهترین فضای ابری رایگان

فضای ابری مگا
  • حجم رایگان اولیه: 50 گیگابایت
  • هزینه: ماهانه 4.99 یورو برای 400 گیگابایت | ماهانه 9.99 یورو برای 2 ترابایت | ماهانه 19.99 یورو برای 8 ترابایت | ماهانه 29.99 یورو برای 146 ترابایت

همه‌ی فضاهایی که برای خرید اشاره کردیم، برای اکانت شخصی بود که اشتراک سالانه هم دارن و در هزینه 16 درصد صرفه‌جویی میشه. برای اکانت بیزینسی هم اشتراک 15 ترابایتی با هزینه‌ی ماهانه 10.00 یورو وجود داره. حجم رایگان اولیه 50 گیگابایتی بعد از یک ماه به 15 گیگابایت کاهش پیدا میکنه.

عملکرد مگا شبیه گوگل درایو و وان درایوه، ولی حجم رایگان اولیه‌ی بیش‌تری در اختیارتون قرار میده. مگا از امن‌ترین ابرهاست. چون از رمز گزاری end-to-end استفاده می‌کنه. یعنی فقط کاربری که داده‌ها رو قرار داده میتونه اون‌ها رو رمزگشایی کنه.

نقاط قوت:

حجم رایگان اولیه زیاد و امنیت بالایی داره.

نقاط ضعیف:

سرعت پایینی داره

iDrive ( آی درایو ) : فضای ابری با قیمت مناسب

آی درایو
  • حجم رایگان اولیه: 5 گیگابایت
  • هزینه: سالانه 52.12 دلار برای 5 ترابایت (اکانت شخصی) | سالانه 72.62 دلار برای 5 ترابایت (اکانت تیمی 5 نفره) | سالانه 74.62 دلار برای 250 گیگابایت (اکانت سازمانی)

هزینه‌هایی که در بالا ذکر شده، نمونه‌هایی از سرویس‌ها هست و حجم‌های بیشتر با قیمت‌های بالاتری هم دارن.

آی درایو به صورت مدارم فایل‌هاتون، حتی فایل‌‌های موجود در درایو شبکه رو همگام‌سازی می‌کنه. همچنین فایل‌هایی که از کامپیوتر پاک میشن، به‌صورت خودکار از سرور پاک نمیشن. به همین خاطر خطر از بین رفتن فایل‌هایی که به‌صورت اتفاقی پاک میشن دیگه وجود نداره. علاوه بر این‌ها آی درایو، iDrive Express رو ارائه میده که با عضویت در اون، وقتی تمامی داده‌هاتون پاک شد، یک هارد درایو شامل فایل‌های پشتیبان گرفته‌ رو براتون ارسال می‌کنه تا اطلاعاتتون رو دوباره به‌دست بیارید.

نقاط قوت:

سرعت و امنیت مناسب

استفاده راحت

نقاط ضعف:

احراز هویت دو عاملی نداره

فضای ذخیره سازی ایرانی

از اونجایی که شاید شما علاقه داشته باشید از فضاهای ذخیره سازی ایرانی استفاده کنید، چند تا از بهترین فضاهای ابری در ایران رو هم بهتون معرفی می‌کنیم.

1. فضای ابری آروان ( Arvan Cloud ) : فضای ابری ایرانی

فضای ابری آروان
  • حجم رایگان اولیه: نداره
  • هزینه: ماهانه 300 تومان برای هر 1 گیگابایت

ابر آروان یک فضای ابری در ایران و عرضه‌کننده‌ی زیرساخت یک‌پارچه‌ی ابری هست. نحوه‌ی پرداخت هزینه در این سرویس به تناسب مصرفه، در واقع هر چقدر پول بدی همون‌قدر آش میخوری خودمون. بخش امنیتی این سرویس خیلی قویه و کاربرها نگرانی‌ای برای اطلاعاتشون ندارن.

این فضای ابری در ایران، اطلاعات رو در سه جای مختلف ذخیره می‌کنه، از نوع Object Storage هست و دسترسی به اطلاعاتتون از طریق وب یا API انجام میشه. علاوه بر این به‌دلیل استفاده از دیتا سنتر ایرانی، سرعت زیادی داره.

نقاط قوت:

امنیت بالا

فضای نامحدود

نقاط ضعف:

حجم رایگان اولیه نداره

2. باکسارا ( Boxara ) : بهترین فضای ابری آفلاین رایگان در ایران

باکسارا
  • حجم رایگان اولیه: 30 گیگابایت

باکسارا هم یک فضای ابری در ایرانه که از همه‌ی سیستم‌عامل‌های مبتنی بر ویندوز، اندروید و iOS پشتیبانی می‌کنه. از ویژگی‌های خوب اون میشه به مشاهده‌ی ویدیو و گوش دادن به موزیک بدون نیاز به دانلود و انتخاب آفلاین فایل‌ها و دسترسی به اون‌ها بدون نیاز به اینترنت اشاره کرد.

این فضای ابری ایرانی، امکان کنترل فایل‌ها بعد از اشتراک رو هم میده. در این صورت می‌تونید تعیین کنید که افراد می‌تونن اون رو ویرایش کنن یا نه. علاوه بر این‌ها از لحاظ امنیتی در سطح بسیار خوبی قرار داره. برای رمز نگاری فایل‌ها از استاندارد امنیتی رمزگذاری 256 بیتی (AES) استفاده می‌کنه. همچنین برای حفاظت اطلاعات در سرورهاش، لایه امنیتی SSL (Secure Sockets Layer) داره.

نقاط قوت:

رایگان

نقاط ضعف:

فضا به 30 گیگابایت محدود میشه و فضای بیش‌تر نمیشه تهیه کرد

حرف آخر

بعد از اینکه در مقاله‌ی فضای ابری چیست و ذخیره‌ سازی در آن چه فوایدی دارد؟ به‌صورت کامل با این مفهوم آشنا شدید، تصمیم گرفتیم چندتا از بهترین فضای ابری رو به شما معرفی کنیم. امیدواریم تاثیر مفیدی روی تصمیم گیری شما داشته باشیم. اگر سوال یا نظری راجع به این فضاهای ذخیره سازی داشتید، یا از سرویس دیگه‌ای استفاده می‌کنید که از نظر شما بهترنیه، با ما در میون بذارید.

دانلود فایل PDF این مقاله

فایل PDF قاله

سوالات متداول

بهترین فضاهای ابری در جهان؟

Google Drive – Microsoft OneDrive – DropBox – Apple iCloud – pCloud

2 تا از بهترین فضاهای ابری در ایران؟

Arvan Cloud – Boxara

فضای ابری مناسب برای کاربران اپل؟

Apple iCloud

فضای ابری مناسب برای کاربران ویندوز؟

Microsoft OneDrive

فضای ابری مناسب برای کاربران گوگل؟

Google Drive

خرید تجهیزات پسیو شبکه

‫۹ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا