تجهیزات شبکه

راهنمای خرید مودم VDSL

خرید کابل شبکه

این روزها سرعت اینترنت به یکی از دغدغه‌های مهم عموم مردم تبدیل شده و اکثر کاربرهای اینترنت به‌دنبال راهی برای رسیدن به اینترنت سریع‌تر و با کیفیت بالاتر هستن. اینترنت VDSL که به‌تازگی در حال گسترش پیدا کردن در کشوره، یکی از این راه‌هاست. اما برای استفاده از این نوع اینترنت، به مودم VDSL احتیاج دارید. در این مقاله، شما رو برای خرید مودم VDSL راهنمایی می‌کنیم.

VDSL چیست و چه تفاوتی با ADSL دارد؟

ADSL vs VDSL

با توجه به آشنایی عموم کاربرهای اینترنت با تکنولوژی ADSL ، بهتره این دو نوع اینترنت رو با هم مقایسه کنیم.

اینترنت ADSL

ADSL مخفف عبارت asymmetric digital subscriber line به‌معنی «خط اشتراک دیجیتال نامتقارن» هست که در اون از یک کابل مشخص، هم برای برقراری تماس‌های صوتی و هم برای انتقال دیتا (در فرکانسی متفاوت) استفاده میشه. اینترنت ADSL ارزون‌تر از نوع فیبریه؛ چون در این تکنولوژی، از کابل یا سیم جداگانه‌ای استفاده نمیشه. بیشینه‌ی سرعت اتصال در ADSL به 24 مگابیت بر ثانیه میرسه.

برای مشاهده‌ی لیست قیمت مودم ADSL به فروشگاه نت ران مراجعه کنید.

اینترنت VDSL

VDSL کوتاه‌شده‌ی عبارت Very-high-bit-rate Digital Subscriber Lineهست که میشه اون رو «خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالا» ترجمه کرد. در این تکنولوژی هم مثل ADSL از همون خط تلفن مسی برای انتقال دیتا استفاده میشه. سرعت اینترنت هم به طول این سیم بستگی داره. با اینترنت VDSL میشه به سرعت 52 مگابیت بر ثانیه رسید که البته این تکنولوژی، قابلیت ارتقا به سرعت‌های بالاتر رو هم داره.

برای مشاهده‌ی لیست قیمت مودم VDSL به فروشگاه نت ران مراجعه کنید.
مقایسه سرعت اینترنت

تفاوت اینترنت ADSL و VDSL

اصلی‌ترین تفاوت بین ADSL و VDSL در سرعت‌ اون‌هاست. در حالی‌ که VDSL سرعت دانلود 52 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 16 مگابیت بر ثانیه رو ارائه میده، سرعت دانلود در ADSL نهایتا به 16 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود اون به 2 مگابیت بر ثانیه میرسه. بنابراین استفاده از سرویس‌های پخش ویدیو و برقراری تماس‌های تصویری در اینترنت VDSL راحت‌تر و با کیفیت بالاتری انجام میشه. اما نکته‌ی مشترک بین وی دی اس ال و ای دی اس ال اینه که کیفیت خدمات دریافتی، به فاصله‌ی شما از مرکز مخابراتی مرتبطه و هرچه این فاصله بیشتر باشه، سرعت اینترنت شما کمتر میشه. با توجه به توضیحاتی که داده شد، اگه گیمر هستید، یا در کلاس‌های آنلاین شرکت می‌کنید، یا به تماشای آنلاین فیلم و سریال عادت دارید، اینترنت VDSL گزینه‌ی مناسب شماست.

کانفیگ (پیکربندی یا نصب) اکثر مودم‌های VDSL راحت‌تر از مودم‌های ADSL هست.

با مطالعه‌ی مقاله‌ی فناوری VDSL چیست و چه تفاوتی با ADSL دارد؟ بیشتر با تفاوت این دو نوع اینترنت آشنا میشید.

معیارهای انتخاب مودم VDSL

مودم خانگی

حالا که قصد دارید سرعت اینترنت خونه یا محل کارتون رو ارتقا بدید، بد نیست به دو نکته که می‌تونن امکانات بیشتری رو براتون فراهم کنن، توجه کنید. البته این معیارها مختص خرید مودم VDSL نیستن و برای انتخاب مودم ADSL هم می‌تونن راهنمای شما باشن.

فرکانس قابل پشتیبانی مودم VDSL

در حال حاضر در ایران اکثر مودم‌ها یا از فرکانس 2.4 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنن یا فرکانس 5 گیگاهرتز. البته حالت آرمانی در مودم‌های دو بانده اینه که از هر دو فرکانس پشتیبانی می‌کنن. فرکانس 2.4 پوشش بهتری داره، اما فرکانس 5 گیگاهرتز سرعت بالاتری رو فراهم می‌کنه. پس موقع خرید مودم VDSL حتما به اینکه پوشش بیشتر در اولویته یا سرعت بالاتر توجه کنید.

پورت USB روی مودم VDSL

برای خیلی از کاربرها وجود پورت USB روی مودم VDSL یا ADSL اهمیت خاصی نداره، اما بعضی‌ها هم هستن که از کاربردهای این پورت اطلاعی ندارن. به‌طور کلی به‌وسیله‌ی USB دو کار عمده رو میشه با مودم انجام داد: استفاده از اینترنت سیم‌کارت و به اشتراک گذاری فایل های مختلف. شما می‌تونید از طریق دانگل‌های 3G یا 4G اینترنت سیم کارت رو به‌صورت بی سیم منتشر کنید. علاوه بر این، می‌تونید محتوای موجود روی فلش مموری رو با دستگاه‌های موجود در شبکه به اشتراک بذارید.

البته یادتون باشه همه‌ی مودم‌های دارای پورت USB الزاما از هر دوی این قابلیت‌ها پشتیبانی نمی‌کنن و موقع خرید مودم، حتما باید امکانات USB رو بررسی کنید.

مقاله‌ی مودم چیست و انواع آن چه کاربردی دارند؟ در مورد انواع مودم‌ها اطلاعات کاربردی در اختیار شما می‌ذاره.

بهترین مودم های VDSL بازار

modem VDSL

با توجه به اینکه فن‌آوری VDSL هنوز در ایران جا نیفتاده و شرکت‌ها و مناطق محدودی این تکنولوژی رو پوشش میدن، خرید مودمی که هم از ADSL و هم از VDSL پشتیبانی کنه، کار هوشمندانه‌ایه. خوشبختانه اکثر مودم‌های موجود در بازار ایران این ویژگی رو دارن. بنابراین حتی اگه در حال حاضر در منطقه‌ی محل سکونت شما، اینترنت VDSL ارائه نمیشه، با خرید مودم VDSL/ADSL فعلا می‌تونید از ADSL استفاده کنید و منتظر بمونید تا بدون تعویض مودم، اینترنت‌تون رو به VDSL ارتقا بدید. ما در این راهنمای خرید ، مودم های VDSL و ADSL شناخته‌شده‌ی بازار رو انتخاب کردیم.

اگه می‌خواین در مورد مودم‌های دو بانده بیشتر بدونید، مقاله‌ی تفاوت باند های فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتز در وای فای رو مطالعه کنید.

مودم ایسوس مدل  DSL-AC51

روتر ایسوس

گران‌قیمت‌ترین مودم فهرست ما، محصول کمپانی خلاق ایسوسه. این مودم دو بانده به‌خاطر مجهز بودن به سه آنتن، پوشش خوبی داره و به دستگاه‌های زیادی سرویس‌دهی می‌کنه. تنها نقطه ضعف مودم DSL-AC51 اینه که فقط 2 پورت RJ-45 داره؛ یعنی نمیشه باسیم بیشتر از دو دستگاه رو بهش متصل کرد.

قیمت: بین 2 تا 2.5 میلیون تومان

مودم دی لینک مدل  DSL-2877AL

راهنمای خرید مودم VDSL

محصول درجه‎‌یک دی لینک دارای چهار پورت RJ-45 هست و از هر دو باند فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنه. DSL-2877AL سه آنتن و در نتیجه، پوشش‌دهی مناسبی داره. وجود پورت USB مهم‌ترین مزیت این مدل محسوب میشه؛ چراکه با استفاده از این پورت، هم می‌تونید از طریق دانگل به اینترنت 4G دسترسی داشته باشید و هم به‌وسیله‌ی فلش مموری، فایل‌های صوتی و تصویری خودتون رو با دستگاه‌های متصل به شبکه به اشتراک بذارید. پس برای خرید این مودم VDSL عجله کنید!

قیمت: بین 1 میلیون و 600 تا 1 میلیون و 800 هزار تومان

مودم زایکسل مدل  VMG5301-T20A

مودم VDSL دی لینک

مودم خوش‌قیمت زایکسل به‌دلیل داشتن چهار پورت RJ-45 برای کاربرانی که علاوه بر اتصال بی‌سیم، میخوان از طریق کابل هم به شبکه متصل بشن، انتخاب خوبیه. این مودم دو آنتن داره و فقط از فرکانس 2.4 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنه. نداشتن پورت USB برای کاربرانی که به اون نیاز ندارن، نقطه ضعف محسوب نمیشه و به پایین اومدن قیمت دستگاه کمک می‌کنه.

قیمت: بین 600 تا 800 هزار تومان

مودم تی پی لینک مدل  TD-W9960-v1.20

خرید مودم ADSL

این مودم امکان اتصال چهار دستگاه از طریق پورت RJ-45 رو فراهم کرده و دارای دو آنتن نسبتا قدرتمنده. محصول میان‌رده‌ی تی پی لینک فقط از فرکانس 2.4 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنه. به همین دلیل نسبت به رقیب‌هایی که با فرکانس 5 گیگاهرتز سازگار هستن، سرعت کمتری داره. با توجه به قیمت مناسب TD-W9960-v1.20، نبود پورت USB روی این مودم منطقی به‌نظر میرسه.

قیمت: بین 550 تا 700 هزار تومان

دی لینک مدل  DSL-224 NEW

dlink

محصول زیبای دی لینک، با طراحی مدرن و به‌روز، حس مودمی گرون‌قیمت و رده‌بالا رو منتقل می‌کنه. این مودم دارای دو آنتن و چهار پورت RJ-45 هست و به پورت USB مجهز نشده. DSL-224 NEW فقط از فرکانس 2.4 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنه که با توجه به قیمت مناسبش، نمیشه ازش خرده گرفت.

قیمت: بین 500 تا 650 هزار تومان

حرف آخر

در این مقاله تلاش کردیم راهنمای شما برای خرید مودم VDSL باشیم. برای انتخاب بین ADSL و VDSL لازمه که هم امکانات این دو رو بشناسید و هم نیازهای خودتون رو. نکته‌ی دیگه‌ای که باید بهش دقت کنید اینه که شاید قیمت مودم‌های VDSL با مودم‌های ADSL فرق زیادی نداشته باشن، اما هزینه‌ی سرویس اینترنت VDSL به‌مراتب بالاتر از تکنولوژی قدیمی‌تره. اما اگه قصد خرید دارید، حتما سراغ VDSL برید که انتخابی آینده‌نگرانه محسوب میشه. شما تجربه‌ی کار با اینترنت و مودم VDSL رو داشتید؟ اگه آره، آیا تفاوت سرعت این تکنولوژی محسوس بود؟

دانلود فایل PDF این مقاله:

فایل PDF مقاله

سوالات متداول

سرعت اینترنت VDSL چقدر بیشتر از اینترنت ADSL هست؟

به عوامل زیادی بستگی داره، اما میتونه تا 10 برابر سریع‌تر از ADSL باشه.

من که در حد وبگردی و چک کردن شبکه‌های اجتماعی از اینترنت استفاده می‌کنم، لازمه مودم VDSL بگیرم؟

ضروری نیست. اینترنت ADSL هم پاسخگوی نیاز شما هست.

درسته که میگن هرچقدر به مخابرات نزدیک‌تر باشی، سرعت VDSL هم بالاتره؟

بله، سرعت اینترنت VDSL هم مثل ADSL به فاصله از مرکز مخابراتی بستگی داره.

مودم دو بانده هم از ADSL پشتیبانی می‌کنه، هم از VDSL؟

خیر، دو بانده بودن مودم ارتباطی با ADSL یا VDSL بودن اینترنت نداره؛ بلکه به باندهای فرکانس قابل پشتیبانی در مودم اشاره می‌کنه.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا