شبکه

وظیفه هر رنگ در کابل شبکه را بشناسیم

خرید کابل شبکه

آیا رنگ کابل شبکه مهمه؟ کدام رنگ از کابل اترنت بهتره؟ برای راه‌اندازی شبکه کابل چه رنگی بگیریم؟ و سوالاتی از این قبیل که مکررا از سمت کاربران شبکه مطرح میشه، موضوع اصلی این مقاله هست. رنگ کابل شبکه رو میشه از دو جهت بررسی کرد: رنگ کاور بیرونی و رنگ رشته سیم‌های درونی کابل. در این مقاله از نتران، قصد داریم ضمن پاسخ جامع به این سوالات، توضیح بدیم که وظیفه هر رنگ در کابل شبکه چیست؟ با همراه باشید.

مفهوم رنگ در کابل شبکه

حتما براتون اتفاق افتاده که در خرید کابل شبکه برای ایجاد اتصال بین تجهیزات شبکه مثل شبکه کردن دو کامپیوتر با کابل لن، تو ذهنتون این سوال شکل بگیره که کابل چه رنگی بگیرم؟ آیا رنگ کابل‌ها از نظر عملکردی باهم تفاوتی دارن؟

کابل شبکه یکی از اصلی‌ترین اعضای تجهیزات پسیو شبکه هست که برای ارائه بهترین عملکرد خودش در شبکه باید به درستی انتخاب شده و به درستی هم نصب بشه. توجه به استاندارد رنگ‌بندی کابل شبکه، یکی از موارد انتخاب و نصب اصولی این ابزار هست که طبق این استاندارد، دو روش بین المللی به اسم‌های T568A و T568B برای نصب اصولی کابل شبکه ارائه شده. این استاندارد با رنگ‌های هشت رشته سیم‌ داخلی کابل سروکار دارند.

به تصویر زیر توجه کنید. همان‌طور که می‌بینید هر کابل شبکه بهم تابیده، از هشت رشته سیم داخلی و تابیده شده به رنگ‌های آبی، سفید آبی، نارنجی، سفید نارنجی، سبز، سفید سبز، قهوه‌ای و سفید قهوه‌ای تشکیل شده که این رنگ‌ها در انواع کابل شبکه ثابته. علاوه بر اون، هر کابل لن یا پچ کورد، یک پوشش بیرونی هم داره که در تصویر زیر به رنگ بنفش نشون داده شده.

در مورد اهمیت رنگ‌بندی رشته سیم‌های بهم تابیده شده داخل کابل، قبلا به صورت مفصل گفتیم که این رنگ‌ها در نصب سوکت شبکه به چه طریقی مورد استفاده قرار می‌گیرن و همینطور در مقاله برچسب کابل شبکه چیست توضیح دادیم که در مواردی استفاده از برچسب کابل شبکه بر اساس رنگ کابل شبکه انجام میشه. در ادامه مقاله می‌خواییم اختصاصا در مورد رنگ پوشش بیرونی کابل شبکه و وظیفه هر رنگ در کابل توضیح بدیم و بگیم این رنگ در راهنمای خرید کابل شبکه چه نقشی داره.

رنگ بندی کابل لن

با ترفندهای افزایش طول عمر کابل شبکه آشنا هستین؟

وظیفه رنگ‌ها در کابل شبکه

نکته مهمی که در وظیفه هر رنگ در کابل شبکه وجود داره اینه که بدونید این رنگ‌ها از نظر کیفیت و نوع ساختار هیچ تفاوتی باهم ندارن. یعنی مثلا کابل cat6 آبی از کابل cat6 نارنجی بهتر یا بدتر نیست و هر دو عملکرد ثابتی در شبکه دارن. اما این رنگ‌ها در شناسایی نوع اتصال و هدف نهایی کابل به شبکه کمک می‌کنن.

استانداردسازی جهانی این رنگ‌ها هنوز به صورت رسمی از سمت سازمان مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) اعلام نشده. اما وظیفه رنگ‌ها در کابل شبکه، به صورت یک توافق نانوشته بین متخصصان شبکه شکل گرفته که به کمک این رنگ‌ها مشخص میشه هر کابل در شبکه چه نقشی رو ایفا می‌کنه و این به مدیریت بهتر شبکه و کدگذاری کابل‌ها کمک می‌کنه. در حالت کلی رنگ‌های کابل لن به دو گروه رنگ‌های اصلی و رنگ‌های فرعی تقسیم میشن:

رنگ‌های اصلی کابل شبکه

کابل‌هایی با برندهای برتر جهان مثل کابل شبکه نگزنس و لگراند، عموما با چهار رنگ اصلی عرضه میشن. وظیفه رنگ کابل شبکه در این چهار گروه به این صورت تعریف شده:

  • کابل اترنت سبز: برای اتصال متقاطع و اتصال مستقیم کابل به تجهیزات مختلف
  • کابل اترنت آبی: برای اتصال به سرور ترمینال
  • کابل اترنت خاکستری: برای اتصال استاندارد اترنت در مصارف مسکونی و تجاری
  • کابل اترنت زرد: برای اتصال اترنت سریع POE

رنگ‌های فرعی کابل شبکه

رنگ کابل شبکه به چهار رنگ معرفی شده محدود نمیشه و در شبکه برای مصارف و کدگذاری‌های بیشتر، به رنگ‌های بیشتری هم نیاز هست که با عنوان رنگ‌های فرعی شناخته میشن. وظیفه رنگ‌های فرعی کابل شبکه چیه؟

  • قرمز: برای اتصالات خارجی مثل دوربین های IP و به عنوان کابل شبکه مناسب برای دوربین‌های مدار بسته
  • نارنجی: برای اتصالات آنالوگ غیر اترنت
  • بنفش: برای اتصالات دیجیتال غیر اترنت
  • سیاه و سفید و صورتی: به عنوان رنگ‌های عمومی و اضافی برای شبکه
وظیفه رنگ کابل شبکه

جمع بندی

بنابراین، استاندارد رنگ‌بندی در انواع کابل شبکه، می‌تونه با توجه به رنگ‌های رشته سیم‌های درونی کابل بهم تابیده و برای سوکت زدن کابل شبکه و یا با توجه به رنگ غلاف بیرونی کابل تعریف بشه. در این مقاله وظیفه هر رنگ در کابل شبکه که به صورت یک توافق بین متخصصین شبکه تعریف شده رو معرفی کردیم و گفتیم رنگ‌های اصلی و فرعی کابل شبکه کدام رنگ‌ها هستن و هر رنگ برای چه منظوری استفاده میشه. در ادامه به سوالات پرتکرار شما در مورد رنگ کابل شبکه پاسخ می‌دیم. اگر همچنان سوالی در این مورد دارین، در قسمت نظرات مطرح کنید.

سوالات متداول

رنگ کابل شبکه به چه معناست؟

عموما رنگ سبز برای اتصالات اترنت متقاطع، زرد برای اتصالات POE، نارنجی برای اتصالات غیر اترنت آنالوگ، بنفش برای اتصالات دیجیتال غیر اترنت و آبی برای اتصالات سرور ترمینال استفاده میشه.

آیا رنگ، در انتخاب و خرید کابل شبکه مهمه؟

خیر! کابل‌ها با رنگ‌های مختلف ویژگی‌های ساختاری و عملکردی متفاوتی ندارن.

رنگ‌های اصلی کابل اترنت کدامند؟

کابل‌ها عموما در چهار رنگ اصلی خاکستری، زرد، سبز و آبی هستن.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا