کامپیوتر و لپ تاپ

بهترین کارت های گرافیک 2021 بر اساس کاربرد آن‌ها

خرید کابل شبکه

ممکنه خیلی‌ از شماها برای رها شدن از خستگی‌ها و مشغله‌های روزمره، به سمت بازی‌های رایانه‌ای برید و بخواید از این طریق هیجانات خودتون رو تخلیه کنید. ولی وقتی سیستم‌تون رو روشن می‌کنید و زمان اجرای بازی میرسه سیستم کم میاره و شما رو ناامید می‌کنه. در واقع باید گفت با وجود میزان اهمیت پردازنده و حافظه‌ رم، شما نباید از درجه‌ی اهمیت پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) غافل بشید. چرا که اگه سیستم‌تون به یک پردازنده‌ی گرافیکی پرقدرت مجهز نباشه، شما نمی‌تونید بازی‌های جدید و حرفه‌ای رو تجربه کنید. مورد دیگه اینکه یک پردازنده‌ی گرافیکی خوب میتونه موجب کاهش حجم عملیاتی پردازنده‌ی اصلی میشه. این مقاله به این منظور آماده شده تا به شما کمک کنه بهترین کارت های گرافیک 2021 و کاربرد اون‌ها رو بشناسید و بهترین انتخاب رو داشته باشید.

معرفی بهترین کارت های گرافیک 2021

معرفی بهترین کارت های گرافیک 2021

به دنبال خرید کارت گرافیکی هستید که تصاویر بازی‌های فول اچ‌دی یا 4K رو بدون اعصاب خوردی بهتون نمایش بده؟ یا برای کارهای ویدئویی و گرافیکی به کارت گرافیکی نیاز دارید که موقع رندر کم نیاره؟ در این مقاله از نت‌ ران، بهترین کارت های گرافیک 2021 رو معرفی می‌کنیم و سعی می‌کنیم ویژگی‌های مختلف کارت‌های گرافیک رو بیان کنیم تا متوجه بشید نکات مهم زمان خرید کارت گرافیک چه مواردی هستن.

ویژگی‌های بهترین کارت های گرافیک 2021

کارت‌های گرافیک یکی از قطعات کلیدی سیستم‌های کامپیوتری هستن. اون‌ها وظیفه‌ی پردازش تصاویر، ویدئوها و تمام عناصری رو بر عهده دارن که از طریق مانیتور نمایش داده میشه. کارت‌‌های گرافیکی هم مثل قطعات دیگه‌ی کامپیوتر سیر پیشرفت خاصی داشتن. این قطعات از دهه‌ی 1970 در کنسول‌های بازی و کامپیوترهای خانگی مورد استفاده قرار گرفتن. قطعات اولیه به سیستم‌های کامپیوتری اجازه می‌دادن حافظه و پردازش لازم برای نمایش تصاویر رو در مانیتورها و تلویزیون‌های اون زمان تامین کنن.

از دهه‌ی 1970 تا به امروز کارت‌های گرافیک تغییرات گسترده‌ای داشتن که پرداختن به اونا میتونه موضوع مقاله‌ی دیگه‌ای باشه. نکته‌ی قابل توجه اینه که ویژگی‌های بهترین کارت‌های گرافیک 2021 در طول زمان نسبت به نسخه‌های اولیه بهبود و توسعه یافته. در ادامه، بعضی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی رو که در انتخاب کارت‌های گرافیک لازمه، بیان می‌کنیم. پس اگر قصد خرید کارت گرافیک مناسب دارید، لازمه در هنگام خرید به موارد زیر توجه کنید.

اندازه حافظه کارت گرافیک

اندازه حافظه کارت گرافیک

یکی از کلیدی‌ترین ویژگی‌ها در کارت گرافیک، اندازه‌ی حافظه‌ی اونه. اگر قصد بازی کردن با کیفیت 1080p رو دارید، لازمه که کارت گرافیکی با حداقل 6 یا 8 گیگابایت یا بیشتر بخرید. اگر بخواید تمام تنظیمات نمایشی بازی رو بالا بذارید یا پک‌های بافت با کیفیت بالا نصب کنید، لازمه کارت گرافیک شما حافظه‌ی بالاتری داشته باشه.

اگر قصد بازی کردن با کیفیتی بالاتر مثلا 4K دارید، به کارت گرافیکی با حافظه‌ای بیشتر از 8 گیگابایت احتیاج دارید.

شکل ظاهری کارت گرافیک

موضوع مهم بعد، شکل ظاهری کارت گرافیکه. کارت‌های گرافیکی به شکل‌های مختلفی عرضه میشن که احتمالا همه‌ی اون‌ها با کیس کامپیوتر شما هماهنگی ندارن. بعضی از اون‌ها به اصطلاح باریک هستن، بعضی تک-اسلاتی، بعضی دیگه دو-اسلاتی و حتی سه-اسلاتی. توجه داشته باشید که بهترین کارت‌های گرافیک 2021 با ابعاد کامل ارائه میشن و اغلب دو یا بیشتر از دو اسلات رو اشغال می‌کنن.

این نسل کارت‌های گرافیک از نسل‌های قبلی بزرگ‌تر و حجیم‌تر هستن. برای همین حتی اگر یک کارت گرافیک امروزی فقط دو اسلات از سیستم شما رو پر کنه، با محفظه و فن بزرگ، میتونه اسلات‌های مجاور رو بپوشونه. برای همین اگر یک مادربرد کوچیک دارید، بهتره به دنبال کارت‌های گرافیکی «مینی» بگردید که معمولا 20 سانتی‌متر یا کمتر هستن.

در هر حال قبل از خرید کارت گرافیک لازمه از ابعاد، اندازه و هماهنگی اون با مادربرد کامپیوتر اطمینان پیدا کنید.

توان طراحی حرارتی

توان طراحی حرارتی

توان طراحی حرارتی یا تی‌دی‌پی (TDP)، میزان ایجاد حرارت رو نشون میده و به‌خوبی میزان مصرف کارت گرافیک رو مشخص می‌کنه. لازمه در هنگام خرید کارت گرافیکی از سازگاری توان حرارتی اون با پاور یا منبع قدرت کیس خودتون مطمئن بشید. برای مثال بسیاری از مادربردهای فعلی دارای پاور (PSU) 600 وات یا حتی 400 وات هستن. این سیستم‌ها به‌خوبی از پس کارت‌های گرافیک نسل‌های قبلی برمیان. اما اگه قصد دارید یکی از کارت‌های گرافیکی جدید مثل RX 6800 XT یا RTX 3080 رو بخرید، اون وقت باید منبع قدرت کیس خودتون رو هم به‌روز کنید.

اتصال‌های پاور

این موضوع یکی از نکات بسیار کلیدی خرید کارت گرافیک محسوب میشه. تمام کارت گرافیک‌های قدرتمند توان بیشتری از حداکثر 75 وات اسلات پی‌سی‌آی به‌کار می‌برن. این کارت‌ها به اتصال‌های پاور مکملی احتیاج دارن که به شکل‌های 6 و 8 پینی ارائه میشن. بعضی از کارت‌های گرافیک جدید یکی از اتصال‌های پاور رو دارن و بعضی دیگه دو یا حتی سه اتصال و پورت‌های 6 و 8 پینی هم ممکنه داشته باشن. اگر منبع پاور شما این اتصال‌های مکمل رو برای نصب کارت گرافیک جدید نداشته باشه باید اون رو به‌روز کنید. آداپتورهایی که توان خودشون رو از اتصال‌های ساتا یا مولکس دریافت می‌کنن دیگه برای کاربردهای بلندمدت توصیه نمیشن.

پورت‌ها

پورت‌ها نکته‌ی بسیار مهم دیگه‌ای هستن که به هنگام انتخاب بهترین کارت‌های گرافیک 2021، لازمه به اون‌ها توجه کنید. همون‌طور که می‌دونید بعضی از کامپیوترها پورت اچ‌دی‌ام‌آی (HDMI) دارن، بعضی دیگه از پورت دیسپلی (Display) استفاده می‌کنن و بعضی دیگه هم دی‌وی‌آی (DVI) دارن. حتی بعضی از مانیتورها از یواس‌بی تایپ سی پشتیبانی می‌کنن که البته خیلی معدود هستن. برای همین مهمه که در هنگام خرید کارت گرافیک ببینید محصول مدنظر شما پورت‌های اتصالی مانیتور رو داره یا نه. اگر داشته باشه دیگه به خرید آداپتورهای مخصوص یا حتی مانیتور جدید نیازی نیست.

سرعت کلاک (Clock speed)

سرعت کلوک (Clock speed)

نکته‌ی مهم بعدی در انتخاب کارت گرافیک، سرعت کلاک اونه. کارت‌های گرافیکی که با یک توان پردازش عرضه میشن در صورتی که سرعت کلاک بیشتری داشته‌ باشن با وضوح بهتری می‌تونن تصاویر رو پردازش کنن. اما بهتره توجه داشته باشید که سرعت کلاک، برخلاف تبلیغات در کارت گرافیک همه چیز نیست. یعنی به جز اون لازمه به سرعت حافظه، سیستم مرکزی و معماری کارت گرافیکی توجه بشه. به‌ هر حال، فن‌های بهتر نیز باعث افزایش سرعت کلاک کارت حافظه میشن.

پردازنده‌های جریان

پردازنده‌های جریان یا استریم و Coreهای کودا (CUDA Cores)، از جمله موارد دیگه‌ای هستن که مثل سرعت کلاک، تا حدی میزان عملکرد کارت گرافیکی مورد نظر رو مشخص می‌کنن. مقایسه‌ی اون در داخل یک معماری به مراتب با معنا‌تر از مقایسه‌ی اونا در معماری‌های گوناگون است. بر خلاف ادعایی که بسیاری از فروشندگان می‌کنن، این پردازنده‌ها به خودی خود نمی‌تونن اطلاعات زیادی در مورد کارکرد یک کارت گرافیک ارائه بدن. با این حال توجه به اون‌ها در هنگام خرید کارت گرافیکی به شما در انتخاب محصول درست کمک می‌کنه.

توان پردازش نهایی (TFLOPS/GFLOPS)

این اصطلاح مخفف عبارت «تریلیون‌ عملیات نقاط شناور در ثانیه» است که شاخصی برای شناسایی حداکثر کارکرد یک کارت گرافیک رو روی کاغذ یا از لحاظ نظری ارائه میده. برای محاسبه‌ی این شاخص میزان پردازش هسته یا Core ضربدر سرعت کلاک میشه (گیگاهرتز) و سپس ضربدر دو میشه تا میزان توان پردازش نهایی به‌دست بیاد. وقتی دو کارت گرافیک با یک معماری وجود داشته باشه، اونی که توان پردازش نهایی بیشتری داشته باشه به مراتب سریع‌تره. به هر ترتیب در اینجا هم مقایسه‌ی توان پردازش نهایی دو کارت گرافیک با معماری متفاوت چندان مفید نیست.

سرعت حافظه/ پهنای باند

سرعت حافظه/ پهنای باند

ویژگی‌ دیگه‌ای که میشه گفت تا حدی در هنگام خرید کارت گرافیکی اهمیت داره سرعت حافظه یا پهنای بانده. درست مثل سرعت کلاک، حافظه‌ای با سرعت بالا نیز میتونه باعث بشه کارت گرافیک سریع‌تر باشه. برای مثال کارت گرافیک GTX 1650 GDDR6 تا حدود 15 درصد از کارت گرافیک GTX 1650 GDDR5 سریع‌تره و این در حالیه که تنها تفاوت اون‌ها افزایش پهنای باند در این کارت حافظه است.

بهترین کارت های گرافیک 2021 بر اساس کاربرد

کارت های گرافیک 2021 بر اساس کاربرد

با در نظر گرفتن ویژگی‌های بالا می‌تونید به شکل دقیق‌تری انواع کارت‌های گرافیک رو با هم مقایسه کنید. برای راحت‌تر شدن فرایند تصمیم‌گیری، در ادامه بهترین کارت‌های گرافیک فعلی رو با توجه به کاربرد اون‌ها معرفی می‌کنیم. بهتره به یاد داشته باشید که تمام کارت‌های گرافیکی که در ادامه معرفی میشن نسخه‌ی مشابه و جایگزین‌های ارزون‌تری دارن. برای همین میشه گفت دایره‌ی انتخاب‌های شما به موارد ارائه‌شده در اینجا محدود نیست. با این حال بهترین گزینه‌ها به احتمال زیاد همین موارد هستن ولی شما می‌تونید بهترین برند‌های کارت گرافیک رو هم در مقالات دیگه‌ی ما بررسی کنید.

بهترین از نظر قیمت: انویدیا GeForce GTX 1650 SUPER

کارت گرافیکی Nvidia’s GTX 1650 Super در مجموع بهترین کارت گرافیک با بودجه‌ی به نسبت ارزون محسوب میشه. این کارت حافظه کم و بیش 30 درصد سریع‌تر از مدل قدیمی‌تر ای‌ام‌دی RX 570 است. توان کمتری مصرف می‌کنه و دارای آخرین سخت‌افزار انویدیا یعنی NEVENC هم هست که فرایند انکدینگ/دکدینگ ویدئو رو ساده‌تر می‌کنه. برای اینکه بتونید بازی خودتون رو پخش کنید، حتما به سی‌پی‌یو قدرتمندی نیاز ندارید و همین مدل 1650 سوپر به‌خوبی میتونه از پس تمام کارها‌ی این زمینه بر بیاد.

اگه در بازار به دنبال محصولات ارزون‌تر بگردید، شاید موارد زیادی هم با معماری‌های قدیمی‌تر پیدا کنید. در این صورت کارت گرافیک شما فاصله‌ی بیشتری با بهترین کارت‌های گرافیک امسال خواهد داشت. به همین دلیله که انتخاب ما به‌عنوان بهترین کارت گرافیک از نظر قیمت، مدل 1650 سوپره که کارکرد بهتر، مصرف کمتر و پشتیبانی مناسب‌تری از ویدیو داره. به هر حال قیمت‌گذاری تند فعلی تا حد زیادی مثل یک شوخیه و بهتره امیدوار باشیم که این قیمت‌ها در ماه‌های پیش‌رو اصلاح بشن.

بهترین برای 1080p (فول اچ‌دی): انویدیا GTX 1660 SUPER

کارت گرافیک GTX 1660 Super مطابق تست‌های سخت‌افزاری 15 درصد از مدل 1660 معمولی، 20 درصد از مدل RX 5500 XT 8GB و بیشتر از 30 درصد از مدل 1650 سوپر که بهترین انتخاب ارزون بوده، سریع‌تره. مقایسه‌ی دو کارت حافظه‌ی مطرح جی‌تی‌ایکس 1660 با ار‌ایکس 5500 ایکس‌تی نشون میده که جی‌تی‌ایکس 1660 به مراتب سرعت و کارایی بهتری داره. مدل جی‌تی‌ایکس 1660 سوپر که فقط حدود 20 دلار از مدل 1660 معمولی گرون‌تره، تا 15 درصد توانایی بیشتری داره.

با اینکه در این مدل از سخت‌افزار تورینگ کامل NEVENC انویدیا استفاده شده سرعت اون در مقایسه با مدل‌های قدیمی‌تر ای‌ام‌دی تا حدی پایین‌تره. در مجموع مدل 1660 سوپر همون سطح کارکردی رو به شما عرضه می‌کنه که مدل قدیمی‌تر جی‌تی‌ایکس 1070 ارائه می‌کرد. با این حال به دلیل به کار بردن سخت‌افزارهای جدیدتر، این کارت گرافیک گزینه‌ی بسیار خوبی برای استریم ویدئو نیز محسوب میشه.

بهترین برای 1440p (QHD): انویدیا RTX 3060 Ti

کارت گرافیک مدل RTX 3060 Ti انویدیا با قیمت 399 دلاری یکی از بهترین گزینه‌ها برای کیفیت QHD محسوب میشه که قراره به زودی وارد بازار بشه. این کارت حافظه 12 گیگ ظرفیت داره و کارایی قابل توجهی داره. با این حال باید صبر کنیم ببینیم در عمل چطور از آب در میاد.

هنوز ای‌ام‌دی جایگزینی برای کارت‌های گرافیکی جریان اصلی انویدیا عرضه نکرده، ولی در ماه‌های بعد می‌تونیم شاهد محصولاتی مثل ارایکس 6700 و 6700 ایکس‌تی از این شرکت باشیم.
انواع کارت ‌های گرافیک

در تستی که روی مدل 3060 تی‌آی داشتیم، مشخص شد این کارت حافظه بهترین کارکرد در کیفیت 1440 پیکسل رو ارائه میده. در این تست 13 بازی با تنظیم کیفیت بسیار بالا آزمایش شد که این کارت حافظه با میانگین 87 فریم در ثانیه بهترین کارکرد رو داشت. این کارت حافظه فقط موقع اجرای بازی‌های Dirt 5 وDogs Legion دچار افت شد، اما این اتفاق زمانی افتاد که قابلیت Ray Tracing فعال شده بود.

بازی‌های دیگه‌ای هم هستن که باید در اون‌ها کمی کیفیت رو اصلاح کنید، اما می‌تونید با کیفیت 60 فریم در ثانیه بیشتر بازی‌های گرافیک بالا رو با این کارت گرافیک اجرا کنید. از 100 فریم در ثانیه هم فقط برای برخی از بازی‌های مورد علاقه‌ی خودتون استفاده کنید.

بهترین برای واقعیت مجازی: انویدیا GeForce RTX 3070

اگه هدست واقعیت مجازی دارید و می‌خواید به مرحله‌ای بالاتر از تماشای کلیپ‌ها برسید به شکلی که انگار در دل داستان قرار گرفتید، مدل RTX 3070 بهترین گزینه برای شماست. با وجود اینکه می‌تونید از مدل قدیمی‌تر 2070 سوپر استفاده کنیدو همچنان 90 درصد کلیپ‌های واقعیت مجازی رو به‌خوبی تماشا کنید، ار‌تی‌ایکس 3070 یکی از بهترین کارت های گرافیک 2021 محسوب میشه.

این کارت گرافیک حدود 30 درصد سریع‌تر از مدل 2070 سوپره که دیگه برای کلیپ‌های واقعیت مجازی جدید قدری کهنه شده. به خاطر کمبودهای گرافیکی و سخت‌افزاری هنوز منتظر اوج شکوفایی واقعیت مجازی هستیم. این اتفاق شاید با نسل جدید کارت‌های گرافیکی که به‌خوبی از پس رندر این تصاویر برمیان شاید نزدیک‌تر شده باشه.

بهترین برای واقعیت مجازی

بهترین برای 4K: مدل ‌GeForce RTX 3080

بهترین کارت گرافیک 2021 در حال حاضر جی‌فورس RTX 3080 هست و با وجود این‌که مدل RTX3090 سرعت بیشتری هم داره اما قیمت اون دو برابر مدل RTX 3080 هست. بنابراین میشه گفت RTX 3080 به‌عنوان کارت گرافیک برتر 2021 شناخته شده. نکته‌ی مهم همین‌جاست که مدل RTX 3080 می‌تونه گرافیک 4K بیشتر بازی‌ها رو پردازش کنه و در عین حال قیمتی نزدیک به RTX 2080 Super داشته باشه. این مورد علاوه بر این، بهترین گزینه برای فعال کردن قابلیت Ray Tracking محسوب میشه.

کارت گرافیک ارتی‌ایکس 3080 از معماری آمپر انویدیا بهره میبره که باعث افزایش کارکرد حتی در زمانی میشه که نمی‌خواید پیگیری اشعه یا دی‌ال‌اس‌اس (DLSS) رو فعال کنید. این کارت گرافیک حدود 30 درصد سریع‌تر از مدل 2080 تی‌آی هست و اگر چه کارکرد اون در اصل مشابه کارت گرافیک ای‌ام‌دی ارایکس 6800 ایکس‌تی هست اما در پخش 4K و پشتیبانی از فعال کردن پیگیری اشعه و دی‌ال‌اس‌اس برتری داره. معماری آمپر بالقوه می‌تونه کارکرد ارتی (RT) تورینگ رو دو برابر کنه، اونم نه فقط دو برابر روی کاغذ، بلکه در عمل این کار رو می‌کنه.

تنها مشکل در خرید این کارت گرافیک شاید پیدا کردن اون باشه، چرا که ماینرها و افرادی که به دنبال کارت گرافیک گیمینگ هستن، هر دو به دنبال این مدل هستن و سریع موجودی اونو در مغازه‌ها و شرکت‌ها به آخر می‌رسونن.
بهترین کارت های گرافیک 2021 برای 4k

بهترین برای طراحان و سازندگان: RTX 3090

وقتی از کارایی کارت گرافیک بحث میشه، هیچ کارت گرافیکی نمیتونه انویدیا جی‌فورس RTX 3090 رو شکست بده. با یک رم 24 گیگی هیچ بازی یا از این مهم‌تر هیچ پروژه‌ی گرافیکی سنگینی نمیتونه به مشکل گرافیک بخوره. علاوه بر این، حتی می‌تونید با این کارت گرافیک خروجی 8K با 60 فریم در ثانیه بگیرید. این کارت گرافیک البته قیمت بسیار بالا و اندازه‌ی بزرگی داره که باعث میشه بیشتر از اندازه‌ی مورد نیاز خیلی از کاربران باشه.

مدل ارتی‌ایکس 3090 در اصل جایگزینی برای تیتان محسوب میشه. به همین دلیل بیشتر برای کاربردهای خلاقانه و کاربرانی که پروژه‌های بزرگ سه بعدی یا ویدئویی رندر می‌کنن، طراحی شده. با توجه به اینکه این مدل برای جایگزینی تیتان اومده، قیمت اون به مراتب از این کارت گرافیک ارزون‌تره. با این حال قیمت اون از بودجه‌ی اکثر کاربران خانگی تجاوز می‌کنه و چندان برای استفاده‌ی خانگی مناسب نیست.

بهترین برای بیشتر افراد: ای‌ام‌دی رادئون RX 5700

کارت گرافیک‌های ای‌ام‌دی رقیب بسیار قدرتمندی برای محصولات انویدیا محسوب میشن. مدل RX 5700 نه فقط یکی از بهترین کارت‌های گرافیک 2021 محسوب میشه، بلکه یکی از بهترین گزینه‌ها از نظر قیمت در بازاره. قیمت این کارت گرافیک در حدود کارت‌های گرافیکی میان‌رده هست اما به‌راحتی از گرافیک‌های 1080p و 1440p پشتیبانی می‌کنه که باعث میشه گزینه‌ی بسیار خوبی برای اجرای بیشتر بازی‌های کامپیوتری و پروژه‌های گرافیکی باشه.

اگر گیمر نیستید و به‌دنبال یک کارت گرافیک مناسب برای رندر گرفتن از پروژه‌های سه بعدی یا ویدئویی خودتون هستید، بازم میشه گفت که مدل ارایکس 5700 یکی از بهترین گزینه‌ها با قیمت بسیار ارزون محسوب میشه. این کارت گرافیکی جدید یکی از گزینه‌هاییه که بیشتر کار کاربران خانگی و نیمه‌حرفه‌ای رو راه میندازه و این کار رو به قیمتی به مراتب ارزون‌تر از رقبای خودش انجام میده.

بهترین برای حرفه‌ای‌ها با قیمت مناسب: رادئون پرو VII

این کارت گرافیک 16 گیگی اواخر سال گذشته به بازار اومد و از اون زمان تا به حال مدام در رده‌ی بهترین کارت‌های گرافیک برای حرفه‌ای‌ها قرار گرفته. این کارت گرافیک بر پایه‌ی معماری وگا 20 (Vega 20) طراحی شده و توان محاسباتی قابل‌قبولی ارائه میده.

بهترین برای حرفه‌ای‌ها

رادئون پرو VII یک کارت گرافیک سریع هست که برای پردازش‌های شدید مثل رندرهای با کیفیت اتوکد، سه بعدی و همچنین ویرایش ویدئو مناسب هست. علاوه بر این می‌تونه از چندین کارت پشتیبانی کنه، برای همین می‌تونید حتی برای کارهای جدی‌تر نیز روی اون حساب کنید. این کارت گرافیک یکی از بهترین گزینه‌های ای‌ام‌دی برای حرفه‌ای ها محسوب میشه، برای همین اگر به دنبال یک کارت گرافیک فقط برای بازی کردن باشید، این گزینه کارکردی بیشتر از چیزی که می‌خواید ارائه میده.

بهترین برای ورک‌استیشن: Quadro RTX 4000

بهترین برای ورک‌استیشن

کارت گرافیک مدل Quadro RTX 4000 یکی از بهترین کارت های گرافیک 2021 برای مصارف حرفه‌ای با قیمت مقرون‌به‌صرفه محسوب میشه. این کارت گرافیک یکی از بهترین گزینه‌ها برای استفاده از نرم‌افزارهای طراحیه. در مورد اسلات کارت گرافیک این مدل کارت هم باید بگم که این کارت گرافیک با طراحی تک-اسلاتی به‌راحتی در کیس‌های کوچک نیز جا میشه و در مقایسه با کارت‌های گرافیک دیگه به پاور کمتری نیاز داره. این کارت گرافیک یکی از بهترین گزینه‌ها برای کاربراییه که قصد افزایش گرافیک خودشون رو دارن ولی نمی‌خوان بقیه‌ی مشخصات کامپیوترشون رو تغییر بدن. معماری این کارت گرافیکی نوع جدیدی از معماری تورینگ هست، برای همین هم این کارت گرافیک 8 گیگی از پس بیشتر وظایف تخصصی طراحی، پلاگین‌ها و فیلترها و اجرای عالی در زمان پخش تصاویر سه بعدی و ویدئویی برمیاد.

حرف آخر

در این مطلب بهترین کارت‌های گرافیک 2021 رو برای کاربردها و مصارف گوناگون معرفی کردیم. علاوه بر این سعی کردیم ویژگی‌های مهم انتخاب یک کارت گرافیک مناسب رو توضیح بدیم. این ویژگی‌ها قدرت و عملکرد یک کارت گرافیک رو مشخص می‌کنن، با این حال در تبلیغات بازار روی بعضی از اون‌ها بیشتر تمرکز میشه در حالی که ممکنه اون‌قدر موثر نباشن. برای همین سعی کردیم میزان اهمیت هر یک از این موارد رو نیز به خوانندگان معرفی کنیم.

در ادامه، برخی از بهترین کارت‌های گرافیک موجود و همچنین بعضی از مدل‌ها رو معرفی کردیم که قراره در ماه‌های آینده عرضه بشن. بعضی از این کارت‌های گرافیکی قیمت‌های خیلی تندی دارن که باعث میشه به هیچ وجه برای مصارف خانگی یا نیمه‌‌حرفه‌ای کارایی نداشته باشن. در حالی که این گزینه‌ها مناسب سیستم‌های تخصصی تدوین و طراحی در شرکت‌های حرفه‌ای محسوب میشن، نمونه‌های دیگه‌ای نیز وجود دارن که برای مصارف خانگی‌ مناسب‌تر هستن. به همین دلیل سعی کردیم انواع مختلف بهترین کارت‌های گرافیکی رو از جهات گوناگون معرفی کنیم.

دانلود فایل PDF مقاله:

فایل PDF مقاله

سوالات متداول

بهترین کارت‌های گرافیک 2021 کدامند؟

با توجه به نوع استفاده‌ی شما متقاوت است اما در کل کارت‌های گرافیکی مثل انویدیا GeForce GTX 1650 SUPER، انویدیا GTX 1660 SUPER، انویدیا RTX 3060 Ti، انویدیا GeForce RTX 3070، مدل ‌GeForce RTX 3080، ای‌ام‌دی رادئون RX 5700، مدل RTX 3090، رادئون پرو VII و Quadro RTX 4000 که در مقاله در موردشون توضیح داده شده از بهترین‌های 2021 هستند.

رم در کارت گرافیک چه کاری انجام میده؟

استفاده از رم‌ها به پردازنده‌ی گرافیکی این امکان رو میده که بدون استفاده از رم سیستم، پردازش تصاویر رو انجام بدن. قابل ذکره که هر چه تعداد FPS و میزان رزولوشن ما بیشتر باشه، مقدار رم استفاده شده نیز بیشتر میشه.

وظیفه‌ی پردازنده‌ی گرافیکی چیه؟

پردازنده‌ی گرافیکی یا GPU ابزاریه برای رندر کردن گرافیکی یعنی تصاویر رو به‌صورت طبیعی در کامپیوترهای شخصی، ایستگاه‌های کاری یا در کنسول‌های بازی نمایش میده.

چند نوع کارت گرافیک داریم؟

دو نوع کارت گرافیک داریم: 1- کارت گرافیک مجتمع یا On-Board که به‌صورت یکپارچه یا مجتمع با پردازنده‌ی مرکزی (CPU) ساخته شده و قطعه‌ای جداگانه محسوب نمیشه. 2- کارت گرافیک مجزا یا Discrete که به‌صورت قطعه‌ای جدا روی مادربرد نصب میشه، این کارت‌های گرافیک بیشتر مناسب کسانی هست که بازی‌های رایانه‌ای یا کارهای ویرایش ویدیو و تصاویر انجام میدن.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

‫۶ دیدگاه ها

    1. سلام
      حداقل سیستم مورد نیاز پریمیر و افترافکت کارت گرافیک ۴ گیگابایتیه. چقدر میخوای هزینه کنی و یه سوال دیگه اینکه سیستمت رو میخوای ارتقا بدی یا جدید اسمبل کنی؟

      1. سلام
        خیلی ممنون از پاسخگوییتون
        من تا ۸ میلیون میتونم برای کارت گرافیک هزینه کنم حالا یه خورده بیشتر یه خورده کمتر و میخوام تازه اسمبل کنم و اینکه یه جوری باشه که تا حد اقل ۴ سال دیگه بتونه با نرم افزار های ادوب افترافکت ۲۰۲۵ کار کنه و کم نیاره
        خیلی ممنون🌹🌷💐:-)

        1. سلام
          ببین من از قیمت ها خیلی خبر ندارم ولی فک نکنم با ۸ میلیون بتونی یه چیز خوب پیدا کنی. برای این برنامه ها حداقل به یه کارت گرافیک ۴ گیگ نیاز داری
          الان GTX 1050 حدودا ۱۰ تومنه، گزینه خوبیه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا