کامپیوتر و لپ تاپموبایل و تبلت

آموزش بنچمارک گرفتن از گوشی و کامپیوتر

خرید کابل شبکه

همون‌طور که می‌دونید، سایت‌های بنچمارک اپلیکیشن یا نرم‌افزارهایی رو در اختیار ما قرار میدن تا ما عملکرد دستگاهمون رو باهاش ببینیم. در نهایت هم بتونیم با نمره‌ای که تو ارزیابی دریافت کرده، اون رو با بقیه‌ی دستگاه‌ها مقایسه کنیم. این مقاله شما رو در این مسیر راهنمایی می‌کنه. بریم تا بنچمارک گوشی و بنچمارک لپ‌تاپ رو با سایت‌های معروف انجام بدیم و بنچمارک گرفتن رو یاد بگیریم.

بنچمارک گوشی

اگر با بنچمارک آشنا هستید و تصیم دارید نحوه‌ی کارکردن باهاش رو یاد بگیرید، این مقاله رو مطالعه کنید. در غیر این‌ صورت، اول به مقاله‌ی آشنایی با مفهوم بنچمارک (Benchmark) و معرفی بنچمارک های معروف سر بزنید و خوب بخونیدش. در نهایت دوباره برگردید تا قدم بعدی یعنی بنچمارک گرفتن رو شروع کنید.

در این بخش برای آموزش بنچمارگ گرفتن از گوشی، کار با ANTUTU رو به شما آموزش میدیم. این بنچمارک هم کامله و هم وقتی یاد گرفتید، با نحوه‌ی کار با بقیه‌ی بنچمارک‌ها هم آشنا میشید.

قبل از بنچمارک گرفتن:

1. گوشی رو کامل شارژ کنید.

2. قاب یا کاور گوشی رو در بیارید.

3.برنامه‌های در حال اجرا رو ببندید.

4. گوشی رو ری‌استارت کنید.

ANUTU

بنچمارک ANTUTU
شماره 1

بنچمارک ANTUTU، از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌ها برای ارزیابی قابلیت‌های اجرایی و گیمینگ گوشیه. تست این بنچمارک 4 بخش مختلف داره که عملکرد هرکدوم از اون بخش‌ها بررسی میشه.

  1. GPU (تست پردازنده گرافیکی): توانایی دستگاه شما برای نمایش تصاویر 3 بعدی یا بازی‌ها و اپلیکیشن‌های سنگین رو می‌سنجه.
  2. MEM (عملکرد حافظه RAM و ROM): توانایی و سرعت خواندن و نوشتن داده‌ها رو برسی می‌کنه.
  3. CPU (تست پردازنده مرکزی): قدرت و سرعت اجرای برنامه‌ها و پردازش دیتاها رو بررسی می‌کنه.
  4. UX (تست رابط کاربری): قدرت دستگاه شما رو در انجام چند کار به صورت هم‌زمان یا اجرای یک برنامه ارزیابی می‌کنه. در حالت کلی هدف از این بخش از تست، سنجش امنیت داده، پردازش داده و تجربه‌ی کاربره.

ANTUTU به‌صورت رایگان برای اندروید و iOS در دسترسه.

آموزش دانلود و نصب Antutu

برای بنچمارک گرفتن با Antutu اول باید اپلیکیشن اون رو دانلود و نصب کنید. اول antutu benchmark رو سرچ کنید و وارد سایت antutu.com بشید. در سربرگ‌ها به بخش Download برید.

آنتوتو رو حتما از سایت خودش دانلود کنید.
دانلود بنچمارک آنتوتو
شماره 2

چند تا لینک برای سیستم عامل‌های اندروید، iOS و Ubuntu بهتون نشون داده میشه که می‌تونید متناسب با دستگاهتون یکی رو دانلود کنید. بعد از اینکه اپلیکیشن دانلود شد، اپلیکیشن 3D benchmark (Standard) رو برای گوشی‌هایی با رم 6 به بالا یا 3D benchmark (Lite) رو برای گوشی‌هایی با اندروید 7 به پایین دانلود کنید (به تصویر زیر دقت کنید).

آموزش دانلود بنچمارک برای گوشی
شماره 3

ممکنه قبل از دانلود گوگل اخطاری بده و نذاره فایل رو دانلود کنید.

در این صورت، شما مثل تصویر پایین، اول روی گزینه‌ی Turn on enhanced protection ضربه بزنید و در صفحه‌ای که باز میشه گزینه‌ی No Protection رو انتخاب کنید.

آموزش دانلود Antutu benchmark
شماره 4

بعد از این کار، به صفحه‌ی اصلی دانلود برگردید و دکمه‌ی Ok رو بزنید تا دانلود شروع بشه.

اتمام مراحل دانلود
شماره 5

بنچمارک گرفتن از گوشی؟

وقتی اپلیکیشن انتوتو رو اجرا کنید، اسم و اطلاعاتی از گوشیتون رو نشون میده. از طرفی، دایره‌ی بزرگی در قسمت بالایی وجود داره که داخلش عبارت Test نوشته شده. وقتی روی اون ضربه بزنید، مراحل بنچمارک گرفتن از قسمت‌های مختلف دستگاه شروع میشه.

این فرایند ممکنه یک ربع تا نیم‌ساعت طول بکشه. در زمان benchmark گرفتن به گوشیتون دست نزنید.
بنچمارک گرفتن از گوشی با Antutu
شماره 6

در آخر، بعد از تموم شدن مراحل بنچمارک گرفتن، یک نمره‌ی کلی به شما نشون میده که نمره‌ی عملکرد دستگاهتونه. به هر بخش پردازنده، پردازنده گرافیکی، حافظه و تجربه کاربری هم به‌صورت جداگونه نمره‌ای اختصاص داده میشه.

نتیجه‌‎ی عملیات بنچمارک گرفتن از گوشی
شماره 7

مقایسه

برای اینکه بدونید عملکرد گوشی‌ شما به نسبت گوشی‌های دیگه چجوریه، می‌تونید برید به بخش Ranking و نمره‌هایی که دارید رو با نمره‌‌ی بقیه گوشی‌ها مقایسه کنید. نکته‌ی جالب دیگه راجع به آنتوتو اینه که زیر هر نمره، نوشته شده که این نمره از چند درصد از گوشی‌های دیگه بهتره، هم در نمره‌ی کلی هم در نمره‌ی هر بخش.

مقایسه نتایج
شماره 8

بنچمارک گرفتن از کامپیوتر و لپ‌تاپ

بنچمارک‌های زیادی برای ارزیابی قسمت‌های مختلف کامپیوتر وجود داره. در این بخش آموزش استفاده از بنچمارک GEEKBENCH رو قراره مطالعه کنید. با یاد گرفتن این نرم‌افزار با طرز کار سایر بنچمارک‌های کامپیوتر هم آشنا میشید.

قبل از بنچمارک گرفتن از سیستم، بقیه‌ی برنامه‌ها رو ببندید تا روی نتیجه‌ی ارزیابی تاثیر نذاره.

GEEKBENCH

بنچمارک Geekbench
شماره 9

این نرم‌افزار، بنچمارکی مشهور برای اندازه‌گیری قدرت عملکرد و سرعت CPU هست.

برای اطلاعات بیشتر راجع به سرعت پردازنده، می‌تونید مقاله‌های CPU چیست: کدام سی پی یو مناسب شماست؟ و فرکانس پردازنده به چه معناست؟ رو مطالعه کنید.

با استفاده از این بنچمارک می‌تونید تمام اطلاعات مورد نیاز از سیستم خودتون رو مشاهده کنید. این نرم‌افزار به شکل کامل رایانه‌ی شما و نقش حافظه و تاثیر اون روی عملکرد پردازنده ‌مرکزی رو بررسی می‌کنه. علاوه بر این‌ها بررسی پردازنده و اعلام نتیجه رو به‌صورت تک‌ هسته‌ای و چند هسته‌ای انجام میده. کاربری ساده‌ای داره و به‌راحتی با چند تا کلیک تست‌های دقیقی می‌گیره و نتایج رو نشون میده.

این نرم‌افزار رو می‌تونید به‌جز ویندوز برای macOS، Linux، Android و iOS هم دانلود و استفاده کنید.

GEEKBENCH در ورژن 5، از نسخه‌های 32 بیتی پشتیبانی نمی‌کنه.

مراحل اجرا

برای شروع بنچمارک گرفتن از کامپیوتر، این بنچمارک رو می‌تونید مستقیما از سایت خودش دانلود کنید.

دانلود GEEKBENCH برای بنچمارک گرفتن از کامپیوتر
شماره 10

بعد از دانلود و نصب نرم افزار، صفحه‌ای براتون باز میشه که شامل اطلاعاتی از سیستم شماست. مطابق عکسی که پایین می‌بینید، در بخش CPU Benchmark، گزینه‌ای به نام Run CPU Benchmark وجود داره که با کلیک کردن روی اون، عملیات بنچمارک گرفتن از کامپیوتر انجام میشه.

اجرای عملیات بنچمارک گرفتن در Geekbench
شماره 11

عملیات بنچمارک گرفتن ممکنه 2 تا 20 دقیقه طول بکشه. بعد از تموم شدن، نتایج رو مثل تصویر پایین بهتون نشون میده. در بالاترین بخش، دوتا نمره‌ی کلی داره که یکی نتیجه‌ی بنچمارک از یک هسته‌ی پردازنده به‌صورت جداست و دومی هم مجموع نمره‌ی سرعت عملکرد تمام هسته‌های پردازند‌ه‌ است.

مشاهده نتیجه بنچمارک گرفتن با GEEKBENCH
شماره 12

در ادامه در یک بخش کامل سرعت اجرای برنامه‌های مختلف به‌صورت تک هسته‌ای و چند هسته‌ای رو بررسی می‌کنه.

عملکرد تک یا چند هسته‌ای پردازنده
شماره 13

برای بنچمارک گرفتن از قدرت پردازنده گرافیکی (GPU) هم کافیه در صفحه‌ی اصلی، در بخش Compute Benchmark، گزینه‌ی Run Compute Benchmark رو انتخاب کنید (تصویر زیر راهنماییتون می‌کنه).

بنچمارک گرفتن از پردازنده گرافیکی با Geekbench
شماره 14

مقایسه

خب حالا باید ببینیم این نتایج به چه دردمون میخوره؟ چجوری باید با بقیه‌ی کامپیوترها یا CPU‌ها مقایسه‌اش کنیم؟

می‌تونید با انتخاب گزینه‌‌ی Set Baseline در سمت راست نتیجه‌ها، و وارد کردن سیستم یا پردازنده‌ای که تصمیم دارید با سیستم یا پردازنده خودتون مقایسه بشه، مقایسه‌ی نتیجه‌های بنچمارکشون رو مشاهده کنید.

مقایسه نتایج با سایر سیستم‌ها
شماره 15

حرف آخر

مدت‌هاست گیمرها و افراد مختلف برای مقایسه‌ی سیستمشون از بنچمارک استفاده می‌کنن. بهترین راه برای مقایسه‌ی عملکرد سیستم خودمون با سیستم بقیه، بنچمارک گرفتن از اونه. در این مقاله تلاش کردیم تا انجام این کار رو با نرم‌افزارهای معروف به شما آموزش بدیم. اگر سوالی دارید خوشحال میشیم اون رو با ما در میون بذارید.

دانلود فایل PDF این مقاله:

فایل PDF مقاله

سوالات متداول:

Antutu رو از کجا دانلود کنم؟

Antutu benchmark رو سرچ کنید، اولین لینک برای سایت خودشه. وارد سایت بشید و به بخش download برید.

برای تست گرفتن از گوشی با آنتوتو، فقط اپلیکیشن Antutu رو دانلود کنم؟

نه، بعد از دانلود آنتوتو، 3D benchmark رو هم از همون صفحه دانلود کنید.

Geekbench رو از کجا دانلود کنم؟

Geekbench benchmark رو سرچ کنید، اولین لینک برای سایت خودشه. وارد سایت بشید و به بخش download برید.

نتایج تست بنچمارک‌ها به چه دردی میخورن؟

برای مقایسه با سایر دستگاه‌ها مناسبن.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا