10 روش سریع برای افزایش سرعت مک بوک که کند شده
سیسمهای مک هم مثل سیستمهای ویندوزی ممکنه کند بشن و حتی هنگ کنن. اما چارهی کار برای افزایش سرعت مک چیه؟ راههای زیادی برای رفع این مشکل وجود داره. لطفاً فریب برنامههایی رو نخورین که وعدهی افزایش سرعت سیستم مک و به عبارت دیگه بهینهسازی رو میدن. برنامههایی مثل CCleaner فقط برنامهها رو موقتاً متوقف میکنن و فضا رو آزاد میکنن اما نمیتونن سرعت سیستم مک شما رو بهینه کن.
افزایش سرعت مک بوک
همونطور که گفتیم، افزایش سرعت مک بوک فقط با برنامه ایجاد نمیشه و برای بالا بردن سرعت باید روشهایی رو امتحان کنید که احتمالا نمیدونستید تاثیر دارن. با ما همراه باشید تا تمام نکات افزایش سرعت mac رو براتون توضیح بدیم.
برنامههایی که بخش زیادی از CPU رو استفاده میکنن پیدا کنین.
برای افزایش سرعت مک بوک، برنامهای به اسم Activity Monitor وجود داره که مشابه Task Manager در ویندوزه. کار این برنامه، رصدکردن برنامههای در حال اجراست با هدف پیداکردن پرمصرفترینها.
برای استفاده از این روش کافیه که دستور Command+Space رو بزنین تا Spotlight search باز بشه. بعد از اون، عبارت Activity Monitor رو وارد کرده و Enter رو بزنین.
روی عنوان “CPU%” کلیک کنین تا میزان مصرف CPU به تفکیک برنامههای در حال اجرا براتون نمایش دادهبشه. گاهی ممکنه که یک برنامه به تنهایی از 99% منبع CPU استفاده کنه. برای بستن این برنامه، اول انتخابش کنین و بعد دکمهی X رو بزنین تا برنامهی موردنظر سریعاً متوقف بشه.
اگر این روش جواب نداد چه کنیم؟ منوی View رو انتخاب کنین. گزینهی All Processes رو بزنین تا کل فرآیندهای در حال اجرا روی سیستم مک براتون لیست بشه.
به بخش Memory در بالای صفحه برین چون ممکنه برنامهای که حجم زیادی از حافظه رو اشغال کرده، باعث کندی سیستمتون شده باشه. همچنین، بد نیست که بخش Disk رو هم چک کنین چون استفادهی بیشازحد برخی برنامهها از دیسک، میتونه سیستم رو کند کنه.
بستن اپلیکیشنهای اضافی برای افزایش سرعت مک بوک
سیستم مک تمایل داره که برنامهها حتی در پشت صحنه در حال اجرا باشن. به عبارت دیگه، زدن دکمهی ضربدر یا X نمیتونه برنامه رو کاملاً متوقف کنه. در حالت عادی، این مسئله کاملاً نرمال قلمداد میشه، اما اگر بحث بهینهسازی سرعت سیستم مطرح باشه، نمیشه ازش ساده گذشت. برای بهبود عملکرد سیستمتون کافیه روی اپلیکیشنهایی که با نقطهی کنارشون مشخص شدن، کلیک راست کرده و Quit رو بزنین.
مدیریت اپلیکیشنهایی که به محض ورود به سیستم اجرا میشن
یکی دیگه از راههای افزایش سرعت مک، کنترل برنامههاییست که با ورود به سیستم اجرا میشن. برای مدیریت این برنامهها، پنجرهی ترجیحات سیستم (System Preferences) رو با زدن آیکون منوی اپل باز کنین. به قسمت “Users & groups” برین و اکانت موردنظرتون رو انتخاب کنین. در اینجا، “Login Items” رو زده و تیک برنامههای غیرضروری رو بردارین تا موقع واردشدن به سیستم اجرا نشن.
اگر احیاناً تمایل دارین تا موقع ورود به سیستم، برنامهی خاصی اجرا بشه، اون برنامه رو به این لیست Drag کنین و یا علامت + در پایین لیست رو بزنین تا برنامهی موردنظر اضافه بشه.
پاککردن Launch Agent ها برای افزایش سرعت mac
یکی از ویژگیهای مخفی برنامهی CleanMyMac 3 اینه که اپلیکیشنهایی رو که به صورت مخفی در پشت صحنه در حال اجرا هستن یا همون Launch Agent ها رو مدیریت میکنه. اگر مدام سیستمتون هنگ میکنه، ممکنه که مشکل از Launch Agent ها باشه.
کاهش شفافیت و انیمیشنها
یکی از راههایی که برای افزایش سرعت مک بوک ارزش امتحانکردن داره، کمکردن شفافیت آیتمهای صفحه و انیمیشنهاست. از اونجایی که این موارد از سختافزار گرافیکی زیاد کار میکشن، میتونین با کنترلشون سرعت عملکرد رو مخصوصاً در مکهای قدیمیتر بالا ببرین.
برای این کار، پنجرهی System Preferences رو باز کنین و روی آیکون “Accessibility” کلیک کنین. حالا گزینهی Reduce transparency رو تیک بزنین تا وضوح و شفافیت کاهش پیدا کنه. در سیستمعامل OS X Yosemite این آپشن بهطور چشمگیری روی افزایش سرعت مکهای قدیمی مؤثره.
توجه کنین که در قسمت ترجیحات یا Preference های Dock، میتونین به جای انتخاب “Genie effect” گزینهی “Scale effect” رو انتخاب کنین. با این کار، انیمیشن باز و بستهشدن پنجره با سرعت بیشتری عمل میکنه. به عبارت دیگه، پنجرهها سریعتر باز و بسته میشن.
برای افزایش سرعت مک، مرورگرتون رو سبک کنین!
شاید باورش سخت باشه اما گاهی مرورگرتون میتونه دردسرساز هم بشه! مخصوصاً مرورگر کروم که عملکرد جالبی توی سیستمعامل مک (Mac OS X) نداره. حالا برای رفع این مشکل چه کاری از دستمون برمیاد؟
تا میتونین تعداد اکستنشنها و تبهای مرورگرتون رو کاهش بدین. به این ترتیب توی مصرف CPU و Memory کلی صرفهجویی میکنین. راه دوم استفاده از مرورگر سافاریه (Safari). به نظر میرسه که این مرورگر با سیستمعامل Mac OS X خیلی سازگارتر از کرومه مخصوصاً در زمینهی مصرف باتری. پس اگر وابستگی خاصی به مرورگر کروم یا اکستنشنهاش ندارین، بد نیست که مرورگر سافاری رو هم امتحان کنین.
غیرفعالکردن FileVault Disk Encryption
به صورت پیشفرض، “FileVault Disk Encryption” روی سیستمعامل Mac OS X Yosemite فعاله. حالا این برنامه چه فایدهای برای سیستم داره؟ در یک کلام، امنیت!
فعالبودن این برنامه، به افراد ناشناس اجازهی دسترسی به فایلها رو در صورت سرقت نمیده. همچنین امکان تغییر رمزعبور و ورود به سیستم رو برای دیگران غیرممکن میکنه. توی بعضی از سیستمهای مک، همین پروسه ممکنه باعث کندی سیستم بشه و سیستم به سختی بالا بیاد.
پس برای افزایش سرعت مک بوک در این جا چه کاری میشه کرد؟ اول به قسمت System Preferences برین. بعد از اون، گزینهی “Security & Privacy” رو بزنین. در آخر هم عنوان “FileVault” رو انتخاب کنین و خاموشش کنین.
افزایش سرعت مک با تنظیم Finder
موقع بازکردن پنجرهی Finder، به صورت پیشفرض همهی فایلهای سیستم نمایش دادهمیشه که همین عامل ممکنه سیستم رو کند کنه چون بارگذاری کل فایلها زمانبره. برای جلوگیری از این کار، به منوی Finder رفته و گزینهی Preferences رو انتخاب کنین.
در قسمت “New Finder Windows Show”، فایل دلخواهتون رو انتخاب کنین تا موقع بازکردن Finder فقط اونا براتون به نمایش دربیان. برای مثال، میتونین جوری تنظیم کنین تا Finder به جای بازکردن کل فایلهای سیستم، فقط فایلهای دانلودشده رو براتون نمایش بده.
فضای دیسک رو خالی کنین
برای افزایش سرعت مک بوک، میتونین فایلهای غیرضروری رو پاک کنین تا فضای دیسک سبک بشه. این کار نقش مهمی توی بهبود سرعت سیستم مک ایفا میکنه. اصلاً از کجا بفهمیم که چقدر فضا روی سیستم داریم؟ به منوی اپل برین. گزینهی “About This Mac” رو بزنین و بعد در زیر قسمت “Storage” مقدار دقیق فضای ذخیرهسازی رو ببینین. اگر فضای خالی زیادی باقی نمونده، وقتشه که سیستم رو کمی پاکسازی کنین.
ریست کردن SMC برای افزایش سرعت مک
این راهحل، میشه گفت حلال تمامی مشکلات مک از جمله کندی سرعت و حتی مشکلات سختافزاری مربوط به Wi-Fi هست. SMC مخفف عبارت “System Management Controller” به معنی کنترلکنندهی مدیریت سیستمه. به عبارت دیگه این عمل شبیه یک reboot ساده و سطحیه.
نصب مجدد سیستمعامل Mac OS X برای افزایش سرعت مک بوک
اگر هیچ کدوم از راههای بالا جواب نداد، چارهای ندارین جز نصب مجدد سیستمعامل از اول. اگر هم از سیستمعامل مک راضی نیستین بد نیست بدونین که سیستمعامل ویندوزی هم روی مک بوک نصب و اجرا میشه. برای راهنمایی بیشتر به لینک زیر مراجعه کنین:
اگر بالاخره تصمیم گرفتین تا سیستمعامل رو مجدداً نصب کنین، یادتون نره که فایلهای مهم رو بکاپ بگیرین. نصب مجدد سیستمعامل مک خیلی راحتتر از ویندوزه. لازم نیست که پکیج خاصی رو نصب کنین. میتونین وارد یک حالت خاص از ریکاوری بشین و سیستمعامل مک هر چیزی رو که نیاز داره از اپل دریافت میکنه.
حرف آخر
برای حل مشکلات مربوط به کندی مک بوک، راههای زیادی معرفی شد. از راهاندازی مجدد سیستمعامل مک که راهحل نهاییه تا سبککردن فضای ذخیرهسازی. اگر افزایش سرعت مک براتون حیاتی و مهمه خالی از لطف نیست تا کمی دانشتون رو در زمینهی شناخت بیشتر این سیستمعامل محبوب بهروزرسانی کنین.
سوالات متداول:
خیر. از اون جایی که شرکت اپل به انحصارطلبی شهرت داره، امکان نصب سیستمعامل مک روی سیستمهای دیگه وجود نداره. یعنی این سیستمعامل فقط روی دستگاههای تولیدشده توسط این کمپانی قابلیت اجرا داره.
میتونین از رم اضافی یا هارد درایو با سرعت بالا استفاده کنین. با این کار سرعت عملکرد سیستم هم بالا میره.