
نامگذاری اینتل بهشکلیه که تشخیص مدلهای پرقدرت رو از مدلهای ضعیفتر برای شما آسون میکنه. شما میتونین توانایی هر کدوم از سیپییوهای اینتل رو براساس عددی که بعد از حرف “i” در اسم اون مییاد، تشخیص بدین. اما بعد از قسمت Core iX هم اعداد و حروفی قرار دارن که اطلاعات بیشتری رو در مورد عملکرد تراشه و همینطور عملکرد کلی کامپیوتر در اختیار شما قرار میدن. من در این مطلب میخوام معنی کامل این اعداد و حروف رو برای شما توضیح بدم.
محتویات فهرست
عملکرد تراشه

در نامگذاری اینتل، اولین عدد بعد از i نشوندهندهی عملکرد یک تراشه هستش. از اعداد فرد هم استفاده میشه.
Core i3: از لحاظ عملکردی نسبت به مدلهای دیگه، قدرت کمتری داره ولی بهترین انتخاب برای کامپیوترهای با بودجهی کم هستن.
Core i5: یک پردازندهی ردهمتوسط که برای کاربران عادی و کاربران حرفهای با بودجهی کم مناسب هستش.
Core i7: این پردازنده، پرقدرتترین پردازنده از لحاظ عملکردی در مقایسه با دو نسل قبلیه که برای کاربران حرفهای و اجرای برنامههایی مثل ویرایش ویدیو، فتوشاپ و نرمافزارهای گرافیکی دیگه مناسبه.
Core i9: در حال حاضر، قویترین پردازندههای اینتل، سیپییوهای Core i9 هستن که با قدرت بسیار بالایی که دارن، برای انجام کارهای سنگین مثل کار با نرمافزارهای پریمیر و افترافکت، رندرگیری و همینطور بازیهای ویدیویی، از اون استفاده میشه.
نسل تراشه CPU

اولین عدد از چهار عدد بعدی در سیستم نامگذاری اینتل نسل تراشه رو مشخص میکنه.
در همهی تراشههای نسل 8 اینتل، اولین عدد در گروه چهارتایی بعد از iX، عدد 8 خواهد بود. در نسل هفتم هم اولین عدد در این قسمت عدد 7 است.
سیستم نامگذاری اینتل در این بخش به نحوی هستش که هر چهقدر این عدد کمتر باشه، پردازنده قدیمیتره.
شاخص عملکرد پردازنده

سه عدد بعدی پس از عدد مشخص کنندهی نسل سیپییو، نشاندهندهی عملکرد پردازنده هستن. هر چهقدر این عدد بیشتر باشه، پردازندهی سیستم شما قویتر خواهد بود.
سیستم نامگذاری اینتل بهگونهای هستش که پردازندهی Core i5 8400 نسبت به Core i5 8600 قدرت کمتری داره.
اینجا بزرگترین تفاوت در «فرکانس کلاک» و «فرکانس کلاک تقویتشده» هستش. هرچقدر فرکانس کلاک (یا همون کلاک پالس) بیشتر باشه، تراشه با سرعت بیشتری دادههای شما رو پردازش میکنه.
فرکانس ساعت Core i5 8400 برابر با 2.80 گیگاهرتز و فرکانس کلاک تقویتشده 4 گیگاهرتز هستش. این در حالیه که فرکانس کلاک عادی 8600 برابر با 3.1 گیگاهرتز و فرکانس تقویتشدهی این پردازنده 4.30 گیگاهرتز هستش.
یک کاربر معمولی عموما یک کامپیوتر ارزونتر با پردازنده Core i5 8400 رو انتخاب میکنه اما کاربران حرفهای با بودجهی کم، Core i5 8600 رو انتخاب میکنن. قیمت اون کمی بیشتره ولی عملکرد بسیار بهتری داره.
اعداد این قسمت برخلاف اعدادی که در قسمت Core iX قرار دارن، تفاوت کمتری ایجاد میکنن اما باز هم از اهمیت بالایی برخوردارن.
در سیستم نامگذاری اینتل حروف بعد از اعداد چه معنایی دارن؟

در سیستم نامگذاری اینتل، هر پردازنده براساس اهداف و عملکردی که از اون انتظار میره، یک حرف مانند K یا U هم بعد از قسمت عددی قرار میگیره. البته اجباری در این مورد وجود نداره، چرا که در اسم بعضی از پردازندهها هیچ حرفی وجود نداره. این پردازندهها، مدلهای استاندارد و پایه هستن.
حرف K در نام CPU
تراشههایی که در اسم اونها از حرف K استفاده شده، معمولا از سریعترین پردازندهها هستن.
بهتره بدونین پردازندههایی که این حرف رو در اسم خودشون دارن، آنلاکشده هستن و شما میتونین اونها را اورکلاک کنین تا عملکرد بهتری رو ازشون تحویل بگیرین.
معمولا کاربران حرفهای به اورکلاک کردن علاقه خاصی دارن. بیشتر این پردازندههای این سری، برای کامپیوترهای دسکتاپ یا لپتاپهای حرفهای طراحی شدن.
حرف G در پردازنده
حرف G در سیستم نامگذاری اینتل به معنای پردازنده گرافیکی اختصاصی CPU هست. بیشتر تراشههای اینتل بههمراه پردازنده گرافیک آنبرد (Onboard) با پایه عرضه میشن تا شما بتونین بدون نیاز به کارت گرافیک اختصاصی، از کامپیوترتون استفاده کنین.
پردازندههای G از یک پردازندهی ویدیویی قویتر استفاده میکنن و شما میتونین با استفاده از اونها برنامههای گرافیکی مختلفی رو اجرا کنین.
جالبه بدونین پردازندههای گرافیکی که داخل تراشههای سری G قرار دارن رو رقیب اصلی اینتل یعنی AMD تولید میکنه.
حرف T در سیپییو
حرف T بهمعنی استفاده کمتر پردازنده از انرژیه. طبعا عملکرد اون نسبت به تراشههای استانداردی که هیچ حرفی روی اونها قرار نداره، ضعیفتره.
حرف U در CPU
در سیستم نامگذاری اینتل، حرف U برای معنای تراشهی طراحیشده مخصوص لپ تاپ و دستگاههای قابل حمل طراحی شده. تراشههای سری U از تراشههای فوق کممصرف اینتل هستن و مصرف انرژی اونها حتی از سری T هم کمتره.
این پردازندهها نسبت به مدلهای مشابه، فرکانس ساعت پایینتری دارن. به همین دلیل، دمای اونها خیلی بالا نمیره و کمتر در معرض خطرات مربوط به دما هستن.
همین مسئله باعث شده این تراشهها برای لپتاپهای خیلی باریک که سیستم خنککنندهی استفاده شده در اونها کوچکتر از کامپیوترهای دسکتاپ و دیگر لپتاپهاست، مناسب باشن.
تعداد هستهها چطور روی عملکرد CPU تاثیر میذارن؟
تعداد هستههای سیپییو در عملکرد پردازنده خیلی تاثیر داره. هر چهقدر تعداد هستههای بیشتری در اختیار داشته باشین، میتونین با سرعت بیشتری نرمافزارها رو در سیستمتون اجرا کنین. اما در نسل هشتم پردازندههای اینتل، تعداد هستهها خیلی مهم نیست، چون حتی تراشههای Core i3 هم حداقل 4 هسته دارن. این تعداد هسته برای کاربران عادی و حتی کاربران حرفهای با بودجهی کم مناسبه.
حرف آخر
در این مطلب، سیستم نامگذاری اینتل رو برای پردازندههای سری Core توضیح دادم. امیدوارم با استفاده از اطلاعات موجود در این مطلب بتونین با خیال راحت نسبت به خرید سیپییوی جدید و ارتقای سیستم قبلیتون اقدام کنین. در صورتیکه پاسخ سوالهاتون رو تا اینجا نگرفتین، در بخش نظرات با ما درمیون بذارین. من و همکارام خیلی زود به اونها پاسخ میدیم.
دانلود فایل PDF مطلب:
دانلد فایل PDF