معرفی انواع سرور و کاربرد آنها (معرفی انواع Server)
شبکه های کامپیوتری یکی از مهم ترین عوامل مهم در ارتباط ما با دنیای بیرون می باشد. اما این شبکه ها توسط Server هستند که به یک دیگر متصل و تبادل داده می کنند. اما این سرور ها چی هستند؟ آیا چند نوع از Server وجود دارد؟. اگر جواب مثبت است، کاربرد هر یک در کجاست؟.
ما در این مقاله به توضیح کامل سرور ها می پردازیم.
سرور چیست؟
تعریف کلی Server به صورت زیر می باشد:
“Server ها یک سری کامپیوتر هستند که وظیفه انتقال داده از یک کامپیوتر به شبکه جهانی (اینترنت) یا شبکه داخلی را بر عهده دارند.”
کلمه سرور معمولا یاد آور وب Server یا اینترنت می باشد اما در دنیای واقعی، سرور ها تنوع های زیادی دارند و فقط مختص اینترنت نمی شوند. معمولا هر کامپیوتری که دارای نرم افزار های Server سازی باشد، می تواند به عنوان یک Server عمل کند. اما معمولا با شنیدن کلمه Server، یاد شبکه های غول آسایی می افتیم که یک فضای بسیار بزرگی را اشغال نموده اند.
انواع Server
تنوع Server های کامپیوتری بسیار بالاست و معمولا طبق کارکرد و عملکرد یا مقیاس آن دسته بندی می شود. اما بهتر است تا آن ها را بدون در نظر گرفتن مقیاس یا کارکرد نام ببریم. در ادامه برخی از مهم ترین انواع سرور را معرفی می کنیم:
سرور اپلیکیشن
این نوع از Server ها وظیفه خدمات دهی به اپلیکیشن های تحت وب را بر عهده دارند. کاربران یک برنامه تحت وب با استفاده از این نوع از سرور، نیازی به نصب اپلیکیشن روی کامپیوتر شخصی خود ندارد و تمام عملیات مورد نیاز به صورت تحت وب انجام می شود.
Server محاسباتی
در صورتی که حجم بسیار زیادی از داده در اختیار شما قرار دارد و باید آنها را به منظور استخراج اطلاعات، پردازش کنید، اجاره یک Computing Server یکی از منطقی ترین راهکارها به شمار می رود. به این صورت شما از منابع سخت افزاری یک سرور محاسباتی برای پردازش داده های عظیم خود استفاده می کنید.
فایل سرور
یکی از ساده ترین انواع Server که کاربرد فراوانی در سازمان ها و ادارات دارد، راه اندازی File Server است. به این صورت شما می توانید به سادگی فایل ها و حتی فولدر های خود را با دیگر اعضای شبکه داخلی به اشتراک بگذارید.
گیم سرور
بازی های آنلاین به شدت مورد توجه گیمر ها قرار گرفته اند و به دلیل نوع رقابت و تنوع در این زمینه، ترافیک قابل توجهی روی Server برخی از بازی ها به وجود می آید. بنابراین راه اندازی یک گیم سرور اختصاصی با منابع سخت افزار مورد نیاز، راهکاری منطقی برای خدمات دهی بهتر به شمار می رود.
میل سرور
ایمیل شرکتی یا سازمانی که بر اساس دامنه اختصاصی وب سایت ارائه می شود، جایگاه بالای مجموعه و از همه مهم تر امنیت بهینه ایمیل های ارسالی و دریافتی را نشان می دهد. سازمان ها یا اداراتی که حجم کاربران و ایمیل های دریافتی یا ارسالی آنها بسیار زیاد است، به ناچار باید از Mail Server اختصاصی استفاده کنند.
Server مجازی
به اشتراک گذاشتن منابع نرم افزاری و سخت افزاری یکی از کاربردی ترین راهکار ها برای انجام امور مختلف از جمله محاسباتی با هزینه منطقی به شمار می رود. برای استفاده از Virtual Server به اپلیکیشن های خاصی مانند Hypervisor نیاز دارید تا سخت افزاری مجازی را در قالب یک سرور ارائه دهد.
وب سرور
این نوع از Server به صورت اختصاصی برای راه اندازی وب سایت ها و صفحات تحت وب مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از پر کاربرد ترین انواع سرور است.
مدیا سرور
سرور های اختصاصی به منظور ارائه فایل های صوتی و تصویری به صورت آنلاین که امروزه در سطح جهان، کاربرد فراوانی دارند. وظیفه اصلی این نوع از Server ها، ذخیره سازی و بارگزاری حجم و تعداد وسیعی از مدیا است.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
درود
ممنون از شما
بنظرتون سرور vps بهتره یا هاست