راهنمای خرید مودم ADSL
بعیده این روزها نام مودم ADSL به گوشتون نخورده باشه. کابل LAN، مودم Ethernet، باند فرکانس، آنتن مودم و پورتها چطور؟ تعریف دقیقی از این مفاهیم دارین؟ اگه قصد تهیه مودم داشته باشین، به چه مواردی توجه میکنین؟ چه برندی رو انتخاب میکنین؟ همهی اینا مواردی هستن که نتران در این بخش قصد داره در موردشون و همچنین راهنمای خرید مودم ADSL توضیح بده.
مودم چیست ؟ مودم مثل یک انتقالدهنده عمل میکنه. به این صورت که درخواست کاربر رو به شبکه انتقال میده و پاسخ دریافتی رو از سمت شبکه به کاربر میفرسته.
ADSL که شکل مخفف عبارت Asymmetric Digital Subscriber Line هست، نوعی از اینترنته که با استفاده از خط تلفن ثابت و یک مودم ADSL، دادهها رو با سرعت بالا انتقال میده. با روی کار اومدن ADSL، کمکم استفاده از اینترنت Dial-Up کنار گذاشته شد. دلیلش هم رسیدن به سرعت بالا (تا 6 مگابایت بر ثانیه)، کاهش قطع و وصل پیدرپی اینترنت و اشغال نشدن خط تلفن حین اتصال بود.
راهنمای خرید مودم ADSL میتونه با ارائهی راهکارهایی به شما کمک کنه که با توجه به نیازتون، بتونید بهترین مودم رو انتخاب کنید. برای انتخاب یک مودم مناسب نکات و سوالهای مهمی وجود داره که در ادامه هر کدوم رو بهصورت جدا بررسی میکنیم.
1. مودم با سیم بهتره یا بی سیم ؟
انواع مودمها از نظر نوع اتصال به اینترنت ADSL، در حالت کلی، دو نوع سیمی (معروف به اترنت Ethernet) و بیسیم (Wireless یا Wifi) هستن. احتمالا میپرسین کدومش بهتره؟
سوال خوبیه! با مقالهی راهنمای خرید مودم ADSL همراه باشید تا جواب سوالتون رو پیدا کنید.
مودمهای ADSL سیمی، برای اتصال به اینترنت به کابل نیاز دارن. این مودمها معمولا دارای دو نوع درگاه USB یا LAN هستن که از طریق هر درگاه، یک لپتاپ یا کامپیوتر میتونه به اینترنت متصل بشه. معمولا از این مودمهای سیمی در مکانهایی که کامپیوتر ثابت وجود داشته و سیستم جدیدی قرار نیست اضافه شه، استفاده میکنن. هر چی تعداد پورتها کمتر باشه، قیمت مودم کمتر میشه. اتصال بعضی از دستگاهها مثل گوشیهای هوشمند و تبلتها به این نوع مودم، از طریق سیم ممکن نیست، چون پورت LAN یا USB ندارن. از طرفی هم، بیشتر مردم برای اینکه بتونن با گوشیهاشون به اینترنت وصل بشن، مودم میگیرن. طرفدارای این نوع مودم کمتر هستن و در مقایسه با مودمهای وایرلس، قیمت پایینتری دارن.
مودمهای بیسیم بهدلیل پشتیبانی از قابلیت wifi و اینکه برای اتصال گوشیهای هوشمند به اونها، به استفاده از سیم نیازی نیست، به مودمهای Wireless یا wifi شهرت پیدا کردن. با استفاده از چنین مودمهایی، چندین دستگاه (گوشی هوشمند، تبلت، لپتاپ و کامپیوتر) میتونن بهطور همزمان به اینترنت متصل بشن.
معمولا در ساختار ظاهری مودمهای وایرلس از یک یا چند آنتن استفاده میشه که باعث افزایش میزان آنتندهی و محدودهی پوششدهی مودم میشه. تعداد دستگاههایی که میتونن به هر مودم وصل بشن، به سرعت و پهنای باند اینترنت بستگی داره که جلوتر در مورد اونها توضیح میدیم.
2. بهروز بودن ( تفاوت انواع استاندار مودم ADSL وایرلس )
Wifi پروتکلی برای انتقال اطلاعات از طریق اینترنت وایرلسه که دارای سریهای متفاوت b/a/g/n/ac هست. استانداردهای وایرلس مودم در سرعت انتقال اطلاعات، محدودهی پوششدهی و امنیت مودم تاثیر داره. سعی کنید مودمی که انتخاب میکنید، خیلی قدیمی نباشه.
- مودمهای بیسیم سری a و b
مودمهای بیسیم سری a و b از قدیمیترین انواع مودمها هستن که در مقایسه با سریهای دیگه محدودهی کمتر، بین 15 تا 23 متر رو تحت پوشش قرار میدن. البته دیگه مودمی از این سریها تولید نمیشه.
- مودم وای فای سری g
در سری جدیدتر مودمها، محدودهی پوششدهی تا 45 الی 93 متر افزایش پیدا کرد. قیمت مودم وای فای سری g از قیمت مودمهای سریهای قبل بیشتره و برای استفادهی خانگی مناسبه.
- مودم وایرلس سری n
نسل جدیدتر مودمهای وایرلس سری n از سال 2010 به بازار عرضه شد. این مودمها برای استفادهی خانگی، استفاده در شرکتها و جاهایی که تعداد کاربران اینترنت زیاده گزینهی مناسبی هستن. سرعت انتقال اطلاعات در مودمهای سری n نسبت به سریهای قبلی پیشرفت چشمگیری داشته و در حال حاضر درصد زیادی از مودمهای موجود در بازار رو تشکیل میدن.
- مودم وایرلس سری ac
سرعت انتقال بالاتر و محدودهی پوششدهی بیشتری دارن و برای فعالیتهای حرفهای، شرکتها و تجهیزات شبکه استفاده میشن.
سری مودم وایرلس | سرعت انتقال | محدوده فرکانس |
b | 11 مگابیت بر ثانیه | 2.4 گیگاهرتز |
a | 54 مگابیت بر ثانیه | 5 گیگاهرتز |
g | 54 مگابیت بر ثانیه | 2.4 گیگاهرتز |
n | بین 150 الی 300 مگابیت بر ثانیه | 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز |
ac | بیش از 1300 مگابیت بر ثانیه | 5 گیگاهرتز |
البته این سرعت در حالت بهینه شدنه؛ به نحوی که در محدودهی پوششدهی، هیچ دیوار و مانعی وجود نداشته باشه. در حالت عادی، سرعت کمتره. این مسئله در مورد تمام سریها صدق میکنه.
3. محدوده ی پوششدهی
مودمی که قصد خریدش رو دارید، فضای مشخصی رو تحت پوشش قرار میده و عواملی مثل تعداد آنتن و سری ساخت در تغییر این محدوده تاثیر گذارن. قبل از خرید بررسی کنید که حتما فضای موردنظر شما رو پوشش بده یا قابلیت ارتقا داشته باشه.
4. مودم تک آنتن یا چند آنتن؟
مودم ADSL دو نوع آنتن داخلی و خارجی داره. مودمهایی که آنتن داخلی دارن، قیمتشون نسبت به مودمهایی که آنتن خارجی دارن کمتره. همچنین، قابلیت حمل راحتتری دارن و محدودهای که پوشش میدن، محدودتره. تعداد آنتنهای خارجی مودم، بسته به نوع و مدل مودم ADSL مورد استفادهی شما، تا بیشتر از 8 آنتن هم قابلارتقاست.
5. مودم ADSL تک پورت بهتر است یا چهار پورت؟
تعداد پورتها در هر مودم بین 1 الی 4 عدده؛ به این معنی که از طریق هر پورت، یک دستگاه میتونه به اینترنت متصل بشه. تعداد پورتها، تاثیری در سرعت و کیفیت اون نداره. بلکه نشوندهندهی تعداد سیستمهاییه که بهصورت همزمان میتونن به اینترنت متصل بشن. این تعداد برای افرادی که قصد دارن از طریق کابل به اینترنت وصل بشن، اهمیت داره.
دستگاههایی که قابلیت اتصال بیسیم ندارن، برای اتصال به اینترنت از کابل استفاده میکنن. در جاهایی که قراره از کامپیوتر، پرینتر، تلویزیون، دستگاه کارتخوان و لپتاپ استفاده کنین، بهتره از اون مودمهای ADSL استفاده کنین که تعداد پورتهای بیشتری دارن.
6. پهنای باند ( مودم تک باند بهتر است یا دو باند؟ )
زمان انتخاب یک مودم ADSL قطعا با محدودهی فرکانس یا پهنای باند 2.4GH و 5GH مواجه شدین. پهنای باند از عوامل موثر بر سرعت اینترنته. به این صورت که پهنای باند بیشتر، باعث افزایش سرعت انتقال میشه. در محدودهی فرکانسی 2.4GH سرعت انتقال بین 450 تا 600 مگابایت در ثانیه میشه؛ در حالی که این سرعت برای محدودهی فرکانسی 5GH بیشتر از 1300 مگابایت در ثانیه است؛ بنابراین مودمهایی با پهنای باند 5GH سرعت بیشتری دارن.
حالا با این تفاسیر، چه نوع مودمی بهتره؟ مودمی که سرعت بیشتری داره یا محدودهی بیشتری رو پوشش میده؟ بر اساس راهنمای خرید مودم ADSL کدام مودم رو بخریم؟
بعضی مودمها تنها از یک باند فرکانسی پشتیبانی میکنن. بعضی مودمها دو بانده هستن و میتونن از هر دو پهنای باند پشتیبانی کنن. البته مودمهایی هم تحت عنوان سه بانده در بازار وجود دارن که از یک باند 2.4GH و دو باند فرکانسی 5GH پشتیبانی میکنن.
- اگه فاصلهی شما تا مودم کمه، یا در محلی که قصد استفاده از مودم رو دارین دستگاههای الکترونیکی زیادی وجود داره، یا به سرعتی بالا نیاز دارین، باید مودمی تهیه کنید که قابلیت پشتیبانی از باند فرکانس 5GH رو داشته باشه.
- در صورتی که مودم رو برای محیطی میخواید که متراژ زیاد داره و به بالا بودن سرعت اینترنت اهمیتی نمیدین، میتونید مودمهایی با قابلیت پشتیبانی از باند فرکانس 2.4GH انتخاب کنید.
- اگه قصد انجام بازیهای آنلاین و تماشای فیلمهای باکیفیت به صورت آنلاین دارید، بهتره مودم سه بانده رو انتخاب کنید.
برای انتخاب مودم ADSL جهت استفادهی خانگی بهتره مودم دو بانده تهیه کنید که از هردو باند فرکانس پشتیبانی میکنه و مزایای هردو رو داره.
7. شرکت سازنده ( بهترین مودمهای ADSL )
نکتهی خیلی مهم، توجه به شرکت سازندهی مودمه. شرکتهای زیادی برای ساخت مودمهای سیمی و وایرلس اقدام کردن؛ بعضی از مشهورترین این شرکتها عبارتاند از:
- TP-Link
- D-Link
- Zyxle
- U-tel
- Tenda
- Huawei
- Linksys
- Asus
8. قیمت مودم
علاوه بر سرعت انتقال اطلاعات، محدودهی پوششدهی، تعداد پورتها، باندها و آنتنهایی که مودم ADSL موردنظر شما پشتیبانی میکنه، شرکت تولیدکننده هم در تعیین قیمت مودم ADSL موثره. از بین شرکتهای تولید کننده، مودمهای ساخت Tp-Link ،D-Link و Tenda بهدلیل قیمتهای مناسبتر نسبت به بقیهی برندها، طرفدار بیشتری در ایران دارن و ارزانترین مودم های ADSL موجود در بازار از محصولات این شرکتها هستن.
نکات مهم استفاده از مودم ADSL
بعد از اینکه راهنمای خرید مودم ADSL رو کامل مطالعه کردید و بعد از انتخاب مدل مودم بر اساس نیازی که دارید، بهتره نکاتی رو بهتون یادآوری کنیم.
- برای گرفتن نویزهایی که ممکنه روی خط تلفن بیفته، ADSL رو مستقیما به خط تلفن وصل نکنید. از یه نویزگیر (Splitter) استفاده کنید.
- در صورتی که امکان جابهجا کردن مودم ADSL رو ندارید، میتونید با استفاده از Extender، محدودهی پوشش مودم رو افزایش بدین.
- با تغییر در تنظیمات قدرت سیگنال (TX Power)، میتونین محدودهی پوششدهی و سرعت انتقال اطلاعات شبکهی وای فای رو افزایش بدین. آموزش 0 تا 100 افزایش برد وای فای راهکارای بیشتری در این زمینه به شما ارائه میده.
- به امنیت مودم خودتون اهمیت بدین و رمز غیرقابل حدسی برای اون انتخاب کنین.
حرف اخر
باتوجه به نیاز روزانهی خود در استفاده از اینترنت، سرعت بالای اینترنت و بهصرفهتر بودن اینترنت ثابت نسبت به اینترنت همراه، ممکنه به تهیهی یک مودم نیاز داشته باشین. در این بخش، با تهیهی اطلاعاتی جامع در خصوص راهنمای خرید مودم ADSL سعی کردیم به همهی مواردی اشاره کنیم که در خرید یک مودم روتر باید به اون توجه بشه، تا بتونید بهترین گزینه رو انتخاب کنین. اگه سوالی در این زمینه دارین، میتونین در بخش نظرات مطرح کنین.
دانلود فایل PDF این مقاله
سوالات متداول:
سیمی یا بیسیم بودن مودم – بهروز بودن استاندارد – محدودهی پوششدهی – تعداد پورتها – پهنای باند – شرکت سازنده – تعداد آنتن – قیمت
TP-Link – D-Link – Zyxle – U-tel – Tenda – Huawei – Linksys – Asus
مودمهای ساخت Tp-Link ،D-Link و Tenda
بسیارجامع ورهگشاازلطف عزیزان تهیه کننده وعوامل سایت سپاسگزارم
مطلب بسیار خوبی بود ممنون از شما
پوریای عزیز
خوشحالیم که راهنمای خرید مودم رو دوست داشتید.
دمت گرم خیلی کمک کردی موفق باشی