
بک آپ گرفتن از تمام سیستم بهترین راهکار برای مقابله با نقصهای سختافزاری، مشکلات نرمافزاری و بدافزارهایی است که علاوه بر آسیب رساندن به سیستم شما، میتوانند فایلهایی که روی آن دارید را هم آلوده کنند. در صورتی که به صورت مداوم از سیستم خودتان بک آپ نگیرید، ممکن است اسناد مهم، تصاویر غیر قابل جایگزین و تنظیمات سفارشی خودتان را از دست بدهید. روشهای خیلی زیادی برای بک آپ گرفتن از ویندوز 10 وجود دارد و از کپی کردن دستی فایلها گرفته تا استفاده از فضاهای ابری و نرمافزارهای پشتیبانگیری ثالث متفاوت هستند. همچنین میتوانید با استفاده از ابزار System Image Backup نیز نسبت به بک آپ گرفتن از ویندوز 10 اقدام کنید.
System Image یک کپی از تمام فایلهایی است که دارید و شامل فایلهای نصبی ویندوز 10، تنظیمات، نرمافزارها و فایلهای شما میباشد. بزرگترین مزیت این سیستم این است که شما میتوانید خیلی از مشکلات نرمافزاری و سختافزاری را فقط با یک کلیک برطرف کنید. در این راهنما ما تمام نکاتی که برای بک آپ گرفتن از ویندوز 10 ممکن است برای شما پیش بیاید را توضیح دادهایم و به شما کمک میکنیم با استفاده از ابزار System Image یک بک آپ کامل از سیستم بگیرید که شامل تمام تنظیمات شخصی، نرمافزارها و فایلهای شما باشد.
توجه: از زمان عرضه ویندوز 10 نسخه 1709 مایکروسافت پشتیبانی از قابلیت System Image Backup را متوقف کرد. شما میتوانید از این ابزار برای پشتیبانگیری از سیستم استفاده کنید اما ممکن است در آینده از کار بیافتد. همچنین مایکروسافت تصمیم گرفته است در نسخههای آینده این قابلیت را به صورت کامل از ویندوز حذف کند.
محتویات فهرست
نحوه بک آپ گرفتن از ویندوز 10 با کمک System Image
با اینکه میتوانید فایلهای بکآپ را در لوکیشنهای شبکه یا درایو ثانویه هم ذخیره کنید، بهترین کار این است که از یک حافظه اکسترنال استفاده کنید که بتوانید به سرعت آن را از سیستم جدا نمائید.
برای بک آپ گرفتن از ویندوز 10 با کمک System Image مراحل زیر را دنبال کنید:
1- کنترل پنل را باز کنید
2- وارد بخش System and Security شوید
3- روی Backup and Restore کلیک کنید
4- در پنل سمت چپ روی Create a system image کلیک کنید
5- زیر قسمت ?Where do you want to save the backup گزینهی On a hard disk را انتخاب کنید
6- با استفاده از منوی بازشویی که زیر این بخش وجود دارد، مکانی که میخواهید بکآپ ذخیره شود را انتخاب کنید
7- هر کدام از درایوهای دیگری که میخواهید داخل بک آپ باشند را انتخاب کنید.
8- روی کلید Next کلیک کنید
9- روی کلید Start backup کلیک کنید.
پس از اینکه این کارها را به صورت کامل انجام دادید، این ابزار پروسه بک آپ گرفتن از ویندوز 10 را آغاز میکند و از تمام فایلهای هارد درایو اصلی به همراه درایو سیستم بک آپ میگیرد.
این ابزار از تکنولوژی Shadow Copy بهره میبرد و شما میتوانید در زمانی که پروسه بکآپ گیری در حال اجرا است، فایلهای خودتان را باز کنید و از برنامههای مختلف استفاده کنید. پس از تکمیل این پروسه شما با یک پیغام روبرو میشوید و از شما میپرسد که آیا مایل هستید یک دیسک بازیابی سیستم بسازید؟ از این دیسک میتوانید در شرایطی که سیستم نمیتواند به خوبی شروع به کار کند برای بازیابی سیستم استفاده کنید. البته میتوانید این مرحله را نادیده بگیرید و از یک فلش USB با قابلیت بوت استفاده کنید تا به گزینه Recovery دسترسی داشته باشید.
اکنون شما میتوانید درایو اکسترنال را جدا کنید و آن را در یک جای امن نگهداری کنید.
نحوه بازیابی بکآپ System Image
اگر اتفاق غیرمنتظرهای رخ داد و شما نتوانستید از کامپیوتر خودتان استفاده کنید، برای بازیابی بک آپ قبلی، مراحل زیر را دنبال کنید:
1- درایو بک آپ را به کامپیوتر متصل کنید
2- دیسک حاوی فایلهای بازیابی سیستم (یا فلشی که قابلیت بوت دارد) را به سیستم متصل کنید
3- کامپیوتر خودتان را ریستارت کنید
نکته: اگر نمیتوانید پروسه نصب ویندوز را آغاز کنید، باید تنظیمات بایوس را تغییر دهید. قبل از اینکه پروسه بوت ویندوز آغاز شود، بسته به مدل مادربرد، با یکی از کلیدهای (F1، F2، F3، F10، F12، Esc یا Delete) وارد بایوس شوید و تنظیمات بوت را در آنجا تغییر دهید
4- در صفحه تنظیمات ویندوز روی کلید Next کلیک کنید
5- روی لینک Repair Your Computer در پائین صفحه کلیک کنید
6- گزینه Troubleshot را انتخاب نمائید
7- Advanced Options را انتخاب کنید
8- روی گزینه System Image Recovery کلیک کنید
9- ویندوز 10 را به عنوان سیستم عامل هدف انتخاب کنید
10- در صفحه Re-image Your Computer، گزینه Use the latest available system image را انتخاب کنید.
نکته: در صورتی که چندین بکآپ از سیستم خودتان دارید و میخواهید بکآپ قدیمیتر را انتخاب کنید، میتوانید از گزینه Select a system image استفاده کنید.
11- روی کلید Next کلیک کنید.
12- اگر قصد دارید بکآپ را روی یک هارد جدید بازیابی کنید، قبل از بازیابی گزینه Format and repartition disks را انتخاب کنید
13- روی کلید Next کلیک کنید
14- روی کلید Finish کلیک کنید
15- روی کلید Yes کلیک کنید
پس از تکمیل این مراحل، بازیابی آغاز میشود. زمان تکمیل این پروسه به میزان دادهها و تنظیمات سختافزاری شما بستگی دارد. به یاد داشته باشید که هرگونه وقفه یا خطا در طول این پروسه باعث میشود عمل بازیابی به صورت کامل انجام نشود و سیستم شما غیرقابل بوت شود. به همین خاطر از ایجاد هرگونه وقفه در این پروسه پرهیز کنید و حتیالامکان سعی کنید کامپیوتر را به یک باتری جایگزین متصل نمائید.
اگر مدت زمان زیادی از آخرین باری که اقدام به بک آپ گرفتن از ویندوز 10 کردهاید میگذرد، پس از بازیابی کامل بک آپ به مسیر Settings > Update & Security > Windows Update مراجعه کنید و روی Check for Updates کلیک کنید تا آخرین پچهای امنیتی را دانلود کنید.
جمعبندی
بکآپ System Image در شرایط مختلفی به شما کمک خواهد کرد. برای مثال اگر قصد دارید ویندوز را به یک نسخه جدید به روزرسانی کنید، در صورتی که مشکل خاصی برای شما ایجاد شود، میتوانید به نسخه قبلی ویندوز برگردید و یا حتی فایلهای خودتان را هم بازیابی کنید.
البته استفاده از این ابزار مشکلاتی هم در پی دارد. برای مثال باید به صورت مداوم از سیستم خودتان بکاپ بگیرید، زیرا میتوانید فقط سیستم را به زمانی که آخرین بکآپ را گرفتهاید برگردانید و تمام تنظیمات، دادهها و نرمافزارهایی که بعد از این تاریخ روی سیستم ایجاد شدهاند یا تغییر یافتهاند قابل بازیابی نخواهند بود.
علاوه بر این با بک آپ گرفتن از ویندوز 10 با کمک این ابزار نمیتوانید تنظیمات خاصی را بازیابی کنید و فقط میتوانید تمام سیستم را بازیابی کنید. در صورتی که میخواهید یک نسخه به روز فایلهای خودتان نیز داشته باشید باید از ابزار System Image در کنار File History یا OneDrive استفاده کنید.
در این مقاله نحوه بک آپ گرفتن از یک سیستم که با استفاده از ویندوز 10 فعالیت میکند را آموزش دادیم. در صورتی که سوال خاصی در این رابطه برای شما پیش آمده است، آن را با ما درمیان بگذارید؛ کارشناسان نت ران در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود