راهنمای خرید پچ پنل
پر واضحه که پچ پنل شبکه برای راهاندازی امن شبکه و مدیریت دقیق تجهیزات، ابزاری بسیار کاربردیه. اما ممکنه برای انتخاب بهترین پچ پنل مناسب با شرایط خودمون، نیاز به راهنمای خرید پچ پنل داشته باشیم. راهنمایی که بتونه به صورت کامل بهمون آموزش بده چطور پچ پنل مناسب بخریم؟ ما در این مقاله دقیقا به همین موضوع پرداختیم تا به صورت جامع راهنمای خرید پچ پنل شبکه و راهنمای خرید پچ پنل تلفن رو از صفر تا صد آموزش بدیم. با ما همراه باشید.
چطور پچ پنل مناسب بخریم؟
قبل از شروع آموزش راهنمای خرید پچ پنل شبکه، اجازه بدین برای کسانی که اطلاعات کافی در مورد این ابزار ندارن، توضیح مختصری از اینکه پچ پنل چیست، انواع پچ پنل و کاربردها و مزایای اون داشته باشیم.
پچ پنل یک قاب مستطیل شکله که ارتباط بین تجهیزات شبکه رو فراهم میکنه. چطور؟ این قطعه، روی خودش تعدادی پورت (درگاهی برای ورود یا خروج کابل) داره که کابلهای شبکه به جای اتصال مستقیم، از طریق این پورتها به تجهیزات متصل میشن و این مساله باعث ایجاد نظم و مدیریت کابلها میشه. پچ پنلها بر اساس فاکتورهایی به انواع مختلفی تقسیم میشن که هر کدام موارد مصرفی و کاربردهای ویژهای دارن. پس بسیار مهمه که موقع خرید با انواع این مدلهای پچ پنل آشنا باشیم و بتونیم تشخیص بدیم کدام پچ پنل شبکه برای ما مناسبتره؟ در ادامه توضیح میدیم چطور باید پچ پنل مناسب را انتخاب کنیم؟
فاکتورهای مهم در خرید پچ پنل
راهنمای خرید پچ پنل شبکه، معیارها و فاکتورهای مشخصی داره که بر اساس اونها میتونید به راحتی پچ پنل مناسب رو برای کامل کردن تجهیزات پسیو شبکه خودتون انتخاب کنید.
نوع پچ پنل
برای کامل کردن آموزش راهنمای خرید پچ پنل شبکه، باید انواع پچ پنل را بر اساس فاکتورهای مختلف معرفی کنیم. درسته که این تنوع رو میشه بر اساس معیارهای مختلفی تقسیمبندی کرد اما به طور کلی میشه گفت انواع پچ پنل در دو نوع SFTP و UTP عرضه میشن.
- پچ پنل SFTP: که نوع پرکاربردتری هم هست از جنس آلومینیوم بوده و تمام کیستونهای تعبیه شده در این مدل، از نوع شیلد دار هستن. بنابراین عمدتا به جهت دفع نویزها و تداخلهای الکترومغناطیسی از این نوع پچ پنل استفاده میشه.
- پچ پنل UTP: که به صورت بدون شیلد طراحی شده و معمولا در محیطهایی که نویز کمتری داره، مورد استفاده قرار میگیره. محیطهایی مثل بانکها و ادارات.
از نظر loaded یا unloaded بودن
پچ پنلها از نظر داشتن یا نداشتن کیستون شبکه و سایز تجهیزات به دو دسته loaded و unloaded تقسیم میشن. به طور دقیقتر، پچ پنلهای loaded دارای کیستون و پنل از قبل تعبیه شده و پچ پنلهای unloaded خالی هستن. نکته قابل توجه در مورد تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد این است که در صورت بروز مشکل و عیبی در پورت پچ پنل loaded دیگر نمیتوان از آن پورت استفاده کرد و قابلیت تعمیر و تعویض وجود نداره چون انواع کانکتورهای (متصل کنندهها) LC و MTP به صورت پیش فرض در این نوع پچ پنل نصب شدن. اما پچ پنل unloaded انعطاف پذیری بیشتری دارن و در صورت بروز مشکل میتوان پورت معیوب رو تعویض یا تعمیر کرد.
از نظر نوع کابل
انتخاب پچ پنل باید دقیقا متناسب با نوع کابل به کار رفته در شبکه باشه تا بیشترین میزان انتقال داده در سریعترین زمان فراهم بشه، انواع کتگوری کابلهای شبکه به این صورت هستن:
- پچ پنل cat5
- پچ پنل cat5e
- پچ پنل cat6
- پچ پنل cat6a
- پچ پنل cat7 و…
از نظر جنس کابل
کابلهای به کار رفته در شبکه در دو نوع زوج به هم تابیده و فیبر نوری هستن که در مورد تفاوت کیفیت این دو نوع کابل، اثباتهای قابل اتکا وجود نداره اما کابلهای فیبرنوری، سرعت انتقال داده بیشتری دارن و در صورت استفاده از این نوع کابل، باید پچ پنل مناسب برای همین نوع را نیز تهیه کرد چون پچ پنل مسی برای شبکههای فیبرنوری پاسخ گو نخواهد بود. کاملا مشخصه که پچ پنل فیبر نوری نسبت به پچ پنل مسی قیمت بیشتری داره.
از نظر شکل ظاهری و محل نصب
در راهنمای خرید پچ پنل شبکه لازمه بدونین که نوع پچ پنل بر اساس شکل ظاهری و محل نصب هم به دو نوع مختلف تقسیم میشه (این تقسیمبندی تقریبا در اکثر تجهیزات مثل سوکت شبکه هم وجود داره):
- پچ پنل فلت: به صورت صاف طراحی و عرضه میشن که در انواع سطوح مسطح به شکل افقی یا عمودی تعبیه شده و مورد استفاده قرار میگیرن.
- پچ پنل زاویهای: همان طور که از اسمش پیداست، به شکل زاویه نود درجه طراحی شده و در گوشههای داخلی و داخل کمدها و کابینتها استفاده میشه و عمدتا این نوع از پچ پنل بیشتر در شرایطی استفاده میشه که تعداد کابلها و تجهیزات شبکه بالاست و قرار گرفتن تمام اینها در کنار هم روند مدیریت تجهیزات رو دشوار میکنه.
اندازه پچ پنل
واحد اندازهگیری ارتفاع پچ پنل “یونیت رک” است که به صورت کلی این واحد رو برای تمام تجهیزات شبکه مثل رک شبکه هم استفاده میکنیم. یونیت رک حدودا برابر با 4.44 سانتیمتره که به اختصار به صورت “U” یا “RU” نوشته میشه؛ به عنوان مثال پچ پنل 2RU برابر با دو واحد یونیک رک هست.
ظرفیت پورت پچ پنل
در راهنمای خرید پچ پنل شبکه گفتیم پچ پنلها دارای پورت هستن و بر اساس تعداد پورتهای تعبیه شده به انواع مختلف تقسیم میشن. انواع پچ پنل بر اساس تعداد پورت به صورت پچ پنل 24 پورت، پچ پنل 48 پورت، پچ پنل 96 پورت و حتی بیشتر تولید و عرضه میشن و شما بر اساس میزان نیاز شبکه خودتون تعداد مناسب رو انتخاب میکنین. البته در نظر داشته باشین که برای توسعه تجهیزات و ابزارآلات شبکه هم باید برنامهریزی داشته باشین که اگر در آینده قرار بود تعداد پورتهای بیشتری مورد نیاز باشه، پچ پنل استفاده شده جوابگوی این توسعه باشه. راهنمای خرید پچ پنل تلفن هم در مورد تعداد پورتهای تعبیه شده به همین صورته:
- پچ پنل 12 پورت
- پچ پنل 24 پورت
- پچ پنل 48 پورت
- پچ پنل 96 پورت و…
برند پچ پنل
در ادامه راهنمای خرید پچ پنل تلفن و شبکه باید گفت برندهای بسیار متنوعی در ایران برای پچ پنل شبکه وجود داره که هر کدام با کیفیتها و قیمتهای متفاوتی عرضه میشن. شما با توجه به اندازه شبکه، کیفیت موردنظر و بودجه خودتون میتونین یکی از این برندها رو انتخاب کنین. اما برای اینکه بین دهها برند مختلف سردرگم نشید و بتونید تصمیم راحتتری داشته باشید، ما در این قسمت پنج مورد از بهترین برندهای پچ پنل شبکه رو معرفی میکنیم:
- پچ پنل امپ AMP
- پچ پنل باگ BUG
- پچ پنل دی لینک D Link
- پچ پنل نگزنس Nexans
- پچ پنل لگراند Legrand
پچ پنل poe چیست؟
در فرایند راهنمای خرید پچ پنل شبکه، حتما به اسم پچ پنل POE میرسین و ممکنه براتون سوال بشه که این نوع از پچ پنل چه تفاوت و چه مزیتی نسبت به سایر مدلهای پچ پنل داره. POE که مخفف عبارت power over ethernet هست به معنی قابلیت انتقال برق از طریق همان کابله. در استفاده از پچ پنل که اصطلاحا پچ پنل POE ساپورت هم گفته میشه نیازی به تعبیه کردن سیستم برق جداگانه نیست و خود پچ پنل پی او ای از طریق دو زوج کابل شبکه این نیاز رو ساپورت و تامین میکنه. قیمت این نوع از پچ پنل نسبت به سایر مدلها کمی بیشتره که در مقابل کاهش هزینههای مربوط به برق کشی تجهیزات، کامل به صرفهست.
سخن پایانی
در این مقاله و راهنمای خرید پچ پنل شبکه قصد داشتیم به این سوال پاسخ بدیم که چطور پچ پنل مناسب بخریم. چون انواع مختلفی از پچ پنل شبکه وجود داره که هر کدام کاربردهای خاص خود رو دارن پس برای خرید بهترین پچ پنل مناسب باید به صورت کامل با این انواع آشنا بوده و تفاوتهای هر کدوم رو بدونین. در ادامه راهنمای خرید پچ پنل تلفن گفتیم انواع پچ پنل رو میتونیم بر اساس نوع پچ پنل، ظرفیت پورت، جنس پچ پنل، برند پچ پنل و… تقسیمبندی کنیم و همینطور بهترین برندهای تولیدکننده پچ پنل رو معرفی کردیم تا با خیالی آسوده و مطمئن خرید خودتون رو ثبت کنین.
سوالات متداول
بله! برای این منظور پچ پنلهای ویژهای طراحی و تولید شده که موقع خرید حتما دقت کنید تا برای شبکه فیبر نوری، پچ پنل مسی را انتخاب نکنید.
در صورتی که پچ پنل انتخابی شما دقیقا متناسب با کتگوری کابلها، جنس و میزان تجهیزات شبکه انتخاب بشه و به محل و نوع نصب پچ پنل هم توجه بشه، هیچ گونه مشکلی در سرعت و کیفیت انتقال دادهها ندارین
پچ پنل یکی از عضوهای پسیو و غیر ضروری تجهیزات شبکهست که وظیفه مدیریت کابلها رو به عهده داره اما سوئیچ شبکه به عنوان یک عضو ضروری در دسته تجهیزات شبکه اکتیو قرار داره که دیتا رو به دستگاههای مختلف مثل کامپیوترها، دوربینها و… ارسال میکنه.