اینترنت P2P یا نقطه به نقطه چیست + شرکتهای ارائهدهنده
اینترنت نقطه به نقطه یا همون اینترنت P2P که خیلی از ماها ممکنه به اون نیاز داشته باشیم، از طریق شرکتهای ارائهدهندهی سرویس اینترنت، در اختیار کاربران قرار میگیره. میخوام شما نترانیهای عزیز رو دعوت کنم که با من همراه باشین تا با همدیگه بتونیم یک توضیح و برداشت مناسب از اینترنت نقطه به نقطه داشته باشیم. اول از همه، باید بدونیم که اینترنت نقطه به نقطه چیه؟ بعد، شرکتهایی که میتونن این سرویس خصوصی رو برای ما فراهم کنن کدوما هستن؟ بعد از اون، میخوایم بفهمیم کاربرد و ویژگی اتصالات اختصاصی نقطه به نقطه چه تفاوتی با اتصالات عمومی اینترنتی داره؟
اتصال نقطه به نقطه چیه؟
اتصال نقطه به نقطه (Point-to-point) یک شبکهی اختصاصی رمزگذاری شده هست که اغلب شرکتها و مراکز اداری و تجاری از اون استفاده میکنن. این اتصال خصوصی، سرعت بسیار بالایی داره وبه شما امکان میده در کمترین زمان ممکن راندمان کاری خودتون رو بالا ببرین. برای درک بهتر عبارت Point-to-point شبکهی ارتباطی تلفن همراه رو برای شما رفقا مثال میزنم.
در ارتباط تلفنی، شما با یک شمارهی تلفن خصوصی که فقط مختص به یک فرد هست تماس میگیرین و اگه طرف مقابل، تلفن شما رو پاسخ بده، ارتباط بین دو طرف برقرار میشه. حالا شباهت این دو اتصال اینه که وقتی شما حرفی میزنین، این مکالمه از طریق یک کانال خصوصی به گوش شنونده منتقل میشه. اتصال نقطه به نقطه هم دقیقا شبکهای بین یک یا چند ایستگاه اختصاصیه که به دو دسته تقسیم میشه. دستهی اول، شبیه ارتباط تلفنیه و اینترنت بین دو ایستگاه بهصورت رمزنگاریشده، انتقال پیدا میکنه. در دستهی دوم، انتقال ممکنه شبیه شبکهی تلویزیونی یا رادیویی باشه که در این صورت، یک ایستگاه، اطلاعات رو به چندین ایستگاه مختلف مخابره میکنه. اتصال نقطه به نقطه علاوه بر کلمهی انگلیسی Point-to-point با کلمات اختصاری P2P و Pt2Pt هم نشون داده میشه.
مزایای استفاده از اینترنت و اتصال نقطه به نقطه
• بهرهگیری از مدرنترین و قدرتمندترین تجهیزات برای برقراری ارتباط مناسب.
• برقراری یک ارتباط اختصاصی بین شرکتها و مراکز و نمایندگیهای مرتبط با اونها.
• راهاندازی اتصال خصوصی در کمترین زمان (در کشور ما معمولا شرکتهای مرتبط با ارائهی اتصالات خصوصی، این فرایند رو در 72 ساعت به پایان میرسونن).
• کیفیت بسیار مناسب و بدون اختلالات نوسانی
• برقراری ارتباط تضمینی (این مورد به شرکت ارائهدهندهی اینترنت Point To Point بستگی داره).
• پهنای باند ارائهشده روی بسترهای مختلف قرار داره (این بسترها بهطور همزمان فعال هستن).
• اغلب ارائهدهندهها شما رو از ارتباط با مخابرات بینیاز میکنن.
• تحت پوشش قرار دادن اکثر نقاط کشور
• ارائهی خدمات باید مطابق با توافقات Sla باشه.
• شرایط محیطی روی اون تاثیر نذاشته باشه.
• افزایش پهنای باند تا ۱۰GBPS (گیگابیت) برای مصارف خانگی.
• امنیت پیشرفته
• کاهش هزینهها در نصب و بدون صرف هزینههای مکرر
• شبکهای باکیفیت بالا ۹۹.۹۹۹ درصد
پهنای باند اتصال نقطه به نقطه
تا اینجا تونستیم به یک درک درست و جامع از اتصال نقطه به نقطه برسیم اما متوجه نشدیم که این اتصال خصوصی از چه طریقی ارتباط برقرار میکنه؟ Point-to-point هم مثل بقیهی اتصالات عمومی (شبکهی اینترنت عمومی) از طریق یک پهنای باند مشخصشده، تمام این انتقالها رو انجام میده. تنها تفاوت این انتقالات، رمزگذاری شدن کانال ارتباطی و ویژگیهای دیگهای هست که بالاتر در مورد اینترنت Point To Point به اونها اشاره کردیم.
خب اگه بخوایم یک تعریف کلی از سرعت پهنای باند این اتصال داشته باشیم، قبل از هر چیزی باید بدونیم که پهنای باند دقیقا به چه معنیه؟ پهنای باند (bandwidth) محدودهای فرکانسیه که یک موج انتقالی در اون میتونه بدون کمتر شدن سرعت و قدرتش انتشار پیدا کنه. پهنای باند بهطورکلی نشوندهندهی فاصلهی بالاترین و پایینترین سیگنال روی کانالهای مخابراتیه که برای سنجش اون از واحد و معیار هرتز استفاده میشه.
برای درک بهتر این موضوع میتونیم از مثال بزرگراه استفاده کنیم. طبق این مثال، اگه ما یک بزرگراه رو دو لاینه در نظر بگیریم، قاعدتا در یکزمان و فاصلهی مشخص فقط دو تا خودرو میتونن از اون عبور کنن اما اگه همین بزرگراه بهجای دو لاین، چهار لاین داشت، بدون شک تعداد ماشینهای عبوری هم دو برابر میشدن. حالا پهنای باند هم دقیقا مشابه همین بزرگراه عمل میکنه. هر چهقدر پهنای باندی که میخریم بیشتر باشه، سرعت ما هم بیشتر میشه.
تا اینجا، متوجهی کارایی اتصال نقطه به نقطه و پهنای باند و تاثیرش در سرعت نت شدیم؛ اما یک باور غلطبین ما ایرانیها رواج پیدا کرده اونم اینه که افراد زیادی میگن من اینترنت پرسرعت با پهنای باند بالا خریدم ولی سرعت من خوب نیست؛ فلان شرکت، شرکت خوبی نیست. این باور ممکنه تا حدی درست باشه و شرکت مذکور کمکاری کنه اما غالبا دلیل اون میتونه به عوامل دیگهای وابسته باشه که در ادامه، بیشتر در مورد اونها صحبت خواهم کرد.
لازمه که اضافه کنم علاوه بر اتصالات فیزیکی (سیم مناسب و میزان زمان تاخیر)، باید از مودم مناسبی هم استفاده کنین؛ چون این مودمها هستن که وظیفهی انتقال اطلاعات رو دارن. به همین دلیل، هر چی مودم بهتری رو انتخاب کنین و از اون استفاده کنین، بدون شک سرعت انتقال بیشتری هم دریافت میکنین.
مودم مناسب یعنی مودمی که سالم و از مارکهای معتبر باشه. البته اگه تنظیمات و امکانات مودم برای شما اهمیت بالایی داره، میتونید بهترین مودم بازار رو تهیه کنید؛ اما اگه به امکانات مودم نیاز خاصی ندارید، صرفا تهیهی یک مودم نو و سالم از برندهای معروف کفایت میکنه.
نحوهی برقراری اتصال در اینترنت P2P
اینترنت نقطه به نقطه یک شبکهی اینترنتی تحت اتصال وایرلس و بدون دخالت سیم هست که شما میتونین برای خرید اشتراک خودتون از سرویسدهندههای متعددی که داخل کشور هستن سرویس بگیرین. (در ادامه لیستی کامل از شرکتهای ارائهدهنده به شما معرفی میکنم). بهطورکلی، برقراری ارتباط بین سرویسدهنده و گیرنده به دو دسته تقسیم میشه که خریدن هرکدوم از اونا به سلیقهی شخصی خودتون بستگی داره:
اینترنت Point-to-point
دستهی اول، اینترنت نقطه به نقطه یا همون اینترنت Point To Point هست. در این روش سرویسدهنده ابتدا کارشناسهایی رو به مکان موردنظر شما میفرسته و بعد از ارزیابیهای مربوط، به شما اطلاع میدن که آیا میتونن به شما سرویس Point To Point بدن یا نه. البته بعد از این امکانسنجی، کارشناسها سرعت دریافتی شما و همچنین پینگتون رو هم میتونن در اختیارتون قرار بدن. یعنی شما در همون لحظه میدونید که در آینده و پس از تهیهی سرویس اینترنت Point To Point سرعت شما در چه حدیه.
در سرویس P2P کارشناس مربوط بعد از امکانسنجی، نزدیکترین دکل رو انتخاب میکنه و روی اون دکل یک آنتن اختصاصی نصب میکنه. این آنتن خصوصیه و فقط شما میتونین به اون متصل بشین. البته برای اتصال شما به اون فرستنده، یک آنتن دیگه توسط سرویسدهنده در اختیار شما قرار میگیره.
اینترنت Point-to-multi-point
در این روش، همونطور که از اسمش مشخصه، از طریق آنتن خودتون به یک دکل مشخصشده وصل میشه، اما تفاوت این روش با روش قبلی در این هست که برخلاف روش قبلی، به یک آنتن مخصوص خودتون که روی دکل نصبشده متصل نمیشین. در این روش، چندین و چند آنتن روی دکل نصب میشن و کاربران بهصورت اشتراکی به اونها وصل میشن.
این روش هیچ تاثیری بر ناامن بودن خطوط ارتباطی شما نداره، چرا که همهی خطوط اتصال نقطه به نقطه رمزگذاری شده هستن، اما کیفیت این سرویس نسبت به اینترنت Point To Point کمتره.
اینترنت Point To Point یا Point-to-multi-point؟
همونطور که ملاحظه کردین من دو تا از سرویسهای موجود رو براتون بهصورت کامل توضیح دادم، اما مسئله اینه که کدوم مورد بهتره؟ قاعدتا اتصال سرویس از طریق پوینت تو پوینت (P2P) سرعت و مزایای بیشتری نسبت به سرویس پوینت تو مولتی پوینت (Point-to-multi-point) داره و دلیل این برتری هم بسیار سادهس.
در اتصال پوینت به مالتی پوینت، ممکنه آنتن مرکزی بهصورت مستقیم با شما در ارتباط نباشه (آنتن نصبشده در محل شما، روبهروی آنتن مرکزی نباشه و اتصال و خطوط رو از اطراف آنتن دریافت کنین) و این مسئله روی کیفیت و سرعت تاثیر بسزایی داره. اگه شما عزیزان قصد دارین از بالاترین کیفیت ممکن و پایینترین پینگ (ping) موجود بهرهمند باشین، قطعا باید از بین این دو سرویس، اینترنت نقطه به نقطه رو انتخاب کنین.
لازم به ذکره که سرویس پوینت تو مالتی پوینت هم میتونه اغلب نیازهای شما رو برطرف کنه، اما از لحاظ مقایسهای قطعا مورد اول مزیتهای بیشتری داره.
تاثیر سرعت نقطه به نقطه بر روی بازیهای آنلاین
با توجه به پیشرفت چشمگیر بازیهای ویدیویی در عرصهی شبکههای آنلاین، حتما جوانان و نوجوانان علاقهمندی هستن که میخوان ساعاتی در روز رو مشغول بازی کردن باشن. بازی کردن بهصورت آنلاین در کشور ما، تقریبا یک معضل بسیار بزرگ هست که با پهنای باند و مودم و تمام اقدامات مربوط، بهشکل بسیار ناچیزی سرعتش افزایش پیدا میکنه.
پینگ، با سرعت رابطهی عکس داره؛ یعنی هر چی سرعت نت بالاتر و مناسبتر باشه، پینگ ما کمتره و هرچی پینگ ما بیشتر باشه، سرعت نت ما مطلوب نیست. اما برای حل این مشکل، کاربران بازیهای ویدیویی میتونن از سرویس اتصال نقطه به نقطه استفاده کنن و دلیل اون، پینگ بسیار مناسب و بدون نوسان همراه با یک سرعت اینترنت بالاست. این اتصال خصوصی تونسته مشکلات پینگ رو برای همیشه حل کنه.
پروتکل چیست؟
به مجموع قوانینی که باعث میشن کل شبکهی رایانهای بهصورت منظم و قانونمند در کنار هم کار کنن، «قرارداد ارتباطی» یا «پروتکل» گفته میشه.
این قرارداد، خیلی کاربردها در اتصالات نقطه به نقطه داره، چرا که نقش پروتکل مثل نقش زبان در بدن انسانه. شما برای درک یک کتاب با زبان فارسی باید حتما اون زبان رو بلد باشین. پروتکلها عموما بهصورت الگوریتمهای خاصی توسط سیستمهای محاسباتی دیجیتال اعمال میشن که وظیفهی اونا تعریف دادههای وضعیتمحور و صدالبته واقعی هست که توسط پروتکل (قرارداد ارتباطات) انجام میشه. با نتران همراه باشین تا تاثیر پروتکل رو در اینترنت نقطه به نقطه بررسی کنیم.
قرارداد نقطه به نقطه چیست؟
قرارداد نقطه به نقطه یا بهاختصار P2P، یک قرار ارتباطاتی هست که چگونگی برقرار کردن اتصالات میان دو یا چند نقطه از یک شبکه رو تعیین میکنه.
قراردادهای مختلفی در فضای شبکهای وجود داره و امکان رسیدگی به اون برای پروتکل ارتباطات بهتنهایی امکانپذیر نیست؛ چون هر قراردادی که در پروتکل ارتباطات تعیین و وضع میشه (مثل همین اتصالات نقطه به نقطه)، خودش بهتنهایی، زیرمجموعههایی از شبکهها رو در بر میگیره که همین مورد کار رو برای پروتکل بسیار سخت میکنه.
از این رو، هر قرارداد موظفه تا سایر قراردادهای مرتبط با خودش رو پوشش بده و از ایجاد تخلف جلوگیری کنه. در اینجا قرارداد نقطه به نقطه وظیفه داره که همهی لایههای پیوند داده رو برای ارتباط در خطهای همزمان و غیرهمزمان تحت پوشش خودش قرار بده.
چه شرکتهایی سرویس اینترنت نقطه به نقطه (اینترنت P2P) ارائه میدن؟
آسیاتک
کلمهی آشنای آسیاتک قطعا به گوش همهی کاربران سرویسهای اینترنتی خورده و میدونیم که یک شرکت بسیار حرفهای در بخش ارائهی انواع سرویسهاست. این شرکت، برای تکمیل سبد خودش، سرویس اتصال نقطه به نقطه رو هم اضافه کرده و همچنین قبل از نصب و راهاندازی با برگزاری تعدادی جلسه و پرسش چندین سوال از ارائهی بهترین و مناسبترین سرویس ممکن به شما، خاطرجمع میشه. شرکت آسیاتک برخلاف اکثر سرویسدهندهها که روی پایتخت و استانهای بزرگتر تمرکز ویژهای دارن، تونسته با پشتیبانی 24 ساعته بهصورت یکنواخت، کل مناطق کشور (مناطقی که دکل ارتباطی در اونها نصب شده) رو تحت پوشش خودش قرار بده.
تک نت
شرکت هفتم لیست ما، سرویسدهندهی تکنت هست که اخیرا حرفی واسه گفتن داره. این پیشرفت تک نت به همین راحتی به دست نیومده و اونا تونستن با پشتیبانی آنلاین در کل شبانهروز و همچنین ارائهی خدمات (تمامی خدمات بهویژه اتصال نقطه به نقطه) در کل کشور، این پیشرفت رو داشته باشن. حالا چند تا از ویژگیهای خرید سرویس از این شرکت رو برای شما توضیح میدم:
• تضمین خدمات (اجرای توافق نامهی Sla)
• پشتیبانی خصوصی برای هر خریدار
• سرویس متقارن با پایداری خیلی بالا
• راهاندازی در اسرع وقت
ماهان نت
شرکت اینترنتی ماهان نت هم سرویس اینترنت نقطه به نقطه رو ارائه میده و شما میتونین با مراجعه به وبسایتش این سرویس رو تهیه کنین. این شرکت کمتر شناختهشده، شاید نتونه در حد و اندازههای شاتل و آسیاتک و یا حتی تکنت ظاهر بشه ولی تونسته پیشرفتهای چشمگیری داشته باشه.
برخی از ویژگیهای خرید سرویس از ماهان نت:
• امکان ارائهی خدمات به اکثر نقاط کشور بهویژه پایتخت
• عدم وابستگی به مخابرات
• ثبات و پایداری
بهار سامانه شرق
بهار سامانه شرق هم یک شرکت ارائهدهندهی سرویسهای نقطه به نقطه هست که اطلاعات کاملی از اون رو در اختیار نداریم اما شما برای خرید مطمئنتر میتونین به وبسایت اونا سر بزنین و با کارشناسهای این شرکت ارتباط برقرار کنین تا به شما راهنماییهای لازم رو ارجاع بدن.
کیانا نت
پنجمین شرکت موجود در لیست ما، شرکت ارائهدهندهی کیانا نت هست که تونسته با سرویسهای مناسب، کاربرهای زیادی رو به خودش جذب کنه. این شرکت فواید اتصال نقطه به نقطه رو بهصورت لیست به شرح زیر به شما ارائه میده.
• امنیت پیشرفته
• افزایش پهنای باند تا مرز 10 گیگابیت
• از شرایط محیطی تاثیر نمیگیره
• کاهش وابستگی به خطوط دیتا
• قابلیت اطمینان تا 99/9 درصد
• نصب در اسرع وقت
سیستک
خدمات اینترنتی سیستک به شما اتصالات نقطه به نقطه ارائه میده و با امکان پشتیبانی 24 ساعته، امکان استفاده از تمامی پروتکلها و همچنین نصب و راهاندازی در کمتر از 72 ساعت، یکی از راحتترین انتخابها رو میتونه به ارمغان بیاره.
سایر شرکتها
علاوه بر شرکتهای ذکرشده، شرکتهای بسیاری هستن که میتونین از اونا برای خرید سرویس خودتون استفاده کنین اما ما اینجا سعی کردیم تا یک توضیح و معرفی کامل برای شما عزیزان داشته باشیم و لازم به ذکره که ترتیب شرکتها صرفا بهمنظور دستهبندی بوده و بههیچوجه بهخاطر بهتر بودن یک شرکت نسبت به سایر ارائهدهندهها نبوده.
قیمت و تعرفه سرویسهای اینترنت نقطه به نقطه
در این قسمت قصد آمادهسازی یک آرشیو کامل از تعرفهها رو داشتیم اما اغلب شرکتها لیست قیمتهاشون رو تنها با ارتباط مستقیم و سنجیدن منطقهی موردنظر در اختیار کاربران قرار میدن.
خوشبختانه شرکت آسیاتک یک تعرفهی کلی رو برای علاقهمندان به این سرویس قرار داده و من هم برای شما این تعرفه رو قرار خواهم داد.
تعرفهی شرکت آسیاتک برای سرویس اشتراکی بیسیم
اینترنت بیسیم اشتراکی ۵۰ مگ Outdoor Wireless
گیگ باکس و حجم اضافهی خدمات اینترنت بیسیم اشتراکی
اینترانت بیسیم اشتراکی ۸ مگ Outdoor Wireless
چه کسانی به سرویس اتصال و اینترنت نقطه به نقطه نیاز دارند؟
خب تا اینجا به این درک رسیدیم که اتصال نقطه به نقطه چی هست و چه کاری برای ما انجام میده و در ادامهی اون شرکتهایی رو معرفی کردیم که این سرویس رو ارائه میدن. حالا ما باید بدونیم این سرویس برای چه گروهی از افراد، مناسبتر و مقرون بهصرفهتر خواهد بود.
ابتدا میریم سراغ دفاتر و اداراتی که بهسرعت نسبتا بالایی نیازمند هستن چرا که این گروه از کاربران بهسرعت انتقال بالا نیاز مبرم دارن و اگر سرعت اینترنتشون کم باشه یا از همه مهمتر قطعی داشته باشه، نتیجهش چیزی جز علاف شدن اربابرجوع نیست.
این ادارات اگر به سرعتی بیشتر از 16 مگابیت بر ثانیه احتیاج دارن، باید از سرویس اتصال نقطه به نقطه استفاده کنن. گروه بعدی، شرکتها و مراکزی هستن که باید از فایلهای صوتی و تصویری استفاده کنن یا اونا رو انتقال بدن. این مراکز اغلب علاوه بر انتقال اسناد صوتی و ویدیویی، ممکنه ارتباط تصویری هم برقرار کرده و جلسات خودشون رو بهصورت آنلاین با دفاتر مرتبط با خود برقرار کنن. این دفاتر هم به علت موارد ذکرشده باید برای شرکت و یا بخش مربوطه، از اتصال نقطه به نقطه استفاده کنن.
گروه آخر، همهی ماها هستیم که میتونیم برای خودمون از این سرویس استفاده کنیم. اما فکر نکنم کسی باشه که بخواد -برای استفادهی شخصی خودش- از طریق یک سرویس گروهی و گرونقیمت این هزینهی گزاف رو بپردازه.
ما برای بهتر شدن سرعت اینترنتمون میتونیم از یک مودم و یک اینترنت با پهنای باند مناسب استفاده کنیم و هزینهی خودمون رو اون قدر بالا نبریم. این هزینه برای ادارات شاید خیلی ناچیز به نظر بیاد ولی اگه اون رو بخوایم شخصا خریداری کنیم، قطعا پشیمون میشیم.
جمعبندی
بهطور خلاصه، اتصال نقطه به نقطه یا همون اینترنت P2P یک انقلاب بزرگ در شبکهی اینترنتی بود که تقریبا تمام مشکلات از قبیل کیفیت و سرعت و همچنین نوسانات رو حل کرده. این سرویس علاوه بر سرعت و کیفیت عالی، هزینهی بسیار کمتری رو برای ادارات در بر داره و اونا علاوه بر هزینهی کمتر، از اینترنت بهتری بهرهمند میشن. این صرفهجویی، با گذشت زمان و بالا رفتن کیفیت کار ادارات مشخص میشه و تا به حال فکر نکنم ادارهای بهخاطر استفاده کردن از اتصال نقطه به نقطه پشیمون شده باشه.
حرف آخر
دوستان! همونطور که گفتم شرکتهای زیادی این سرویس رو ارائه نمیدن و من استفاده از سرویسهای آسیاتک، شاتل و تکنت رو پیشنهاد میکنم. سرویس اینترنت پوینت تو پوینت از نظر کیفیت، سرعت و پایداری، نسبت به اینترنت خانگی، دادهی موبایل و… بالاتر هست، اما وضعیت هوا میتونه روی کیفیت این سرویس تاثیرگذار باشه، پس این مورد رو در نظر داشته باشین که ممکنه در بعضی مواقع و شرایط جوی، اینترنت شما دچار مشکل بشه.
در پایان در مورد قیمتها و سرعت باید بگم که اینترنت پوینت تو پوینت با توجه به هزینهی آنتن دو طرف و مودم و سرویس، هزینهی خیلی بیشتری از اینترنت خونگی در بر داره. من به شما دوستانی که قصد دارین از این سرویسها برای خونه استفاده کنید، پیشنهاد میکنم ابتدا چک کنید. شاید خونه شما به مرکز مخابرات نزدیک بود و خط شما کشش 16 مگابیت رو داشت. در این صورت، تهیهی یک اشتراک ADSL خیلی بهصرفه تره؛ اما اگه از مرکز مخابراتی دور هستین و خط شما کیفیت خوبی نداره، میتونید از اینترنت P2P استفاده کنید.
دانلود فایل pdf این آموزش:
سوالات متداول
اینترنت نقطه به نقطه یک شبکهی اینترنتی با اتصال وایرلس هست که شما میتونین برای خرید اشتراک خودتون از سرویسدهندههای متعددی مثل آسیاتک سرویس بگیرین.
سازمانهایی که به پهنای باند زیادی نیاز دارند، گیمرها و افرادی که اینترنت پرسرعتی میخوان اما هزینه براشون مهم نیست.
بهجز آسیاتک بقیهی شرکتها تعرفهی خودشون رو اعلام نکردن و فقط باید باهاشون تماس بگیرید. تعرفهی آسیاتک برای سرویس 1 ماهه با سرعت مگابیت برثانیه و 100 گیگ حجم، 150 هزار تومنه. ادامه در مقاله!
تک نت، ماهان نت، آسیاتک، کیانا نت، سیستک و…
سلام وقت بخیر
مهندس عزیز برای منطقه نظام آباد تهران از چه اینترنتی استفاده کنم که سرعت بهتر و کیفیت بالاتری داشته باشه ضمنا کدومشون کمتر IP سرور vps ها رو میبندن
تشکر
سلام احمد عزیز
برای جواب این سوال باید با شرکت های سرویس دهنده تماس بگیری مثل پیشگامان، رسپینا و…
۱۹۲.۱۶۸.۲۱۹.۴
۱۷۵۳۸۵۴۷۰۹+
سلام امیدوارم حالتون خوب باشه خیلی وقت پیش من یه مطلبی خونده بودم که میگفت میشه با اسفتاده از مکروتیک اینترنت دو شرکت رو باهم ادغام کرد و سرعت بالاتری دریافت کرد من اینترنت پوینت تو پوینت دارم از یه شرکت ولی دوتا اینترنت ( یعنی دوتا رادیو دارم ) آیا میتونم دوتا رو یکی کنم ؟ که سرعت بالاتر بهم بده ؟ اگه آره چجوری این کار امکان پذیره ؟
سلام رضای عزیز
نمیشه که این دوتارو باهم جمع کرد.
مثلا شما یه آسیاتک ۲ مگ داری با یه شاتل ۲ مگ. شما نمیتونی که این دوتا رو باهم بکنی ۴ مگ ولی میتونی که این دوتارو طوری تنظیم کنی که اگر یکیشون فشار زیادی بهش وارد شد و سرعتش کم شد به صورت خودکار از اون یکی اینترنت استفاده بشه.
در مورد اینکه چطوری باید این کار انجام شه هم خیلی بحث طولانی هستش و متاسفانه نمیشه که اینجا گفتش و باید یه مختصص براتون انجامش بده.
سلام بسیار ممنون از مطالب مفیدتون یک سوالی داشتم بنده از رسپینا PTP گرفتم قبل از نصب و راه اندازی بین دو مدل رادیو (HONOR WAVE-ANTENA SOLID 27.5
SINGLE……Mikrotik – Radio – Groove 52HPn
و
HONOR WAVE-ANTENNA SOLID27.5 DUAL
POE+ Pigtail …Mikrotik-Radio – ۹۱۲) اولی رو چون ارزونتر بود انتخاب کردم…تعرفه ای هم که از شرکت گرفتم دو مگ میباشد..چون فقط برای پینگ گرفتم این نتو….اما همچنان دوچار نوسان کمی در بازی ها هستم….بنظر شما ضعف رادیو میباشد یا تعرفه ای که انتخاب کردم؟
سلام.بین نت پوینت تو پوینت با vdsl چه فرقی هست ؟اصلا یکی هستن یا نه؟ و اگه فرق میکنه کدوم بهتره؟
سلام حسین
اینترنت P2P از VDSL پرسرعت تر و بهتره.
من یه سوال داشتم اینترنتی نقطه به نقطه با اینترنت رادیویی چه فرقی داره؟
سلام دوست عزیز، همون مفهموم رو داره تقریباً