معرفی بهترین اپلیکیشنهای اسکنر (Scanner) موبایل + آموزش کار با Adobe Scan
با پیشرفت دنیای تکنولوژی انجام بعضی از کارها خیلی راحتتر شده و دردسرهای قبلی رو نداره. مثلاً بهجای اینکه با دود به هم پیغام بدیم، با یکی از اپلیکیشنهای پیامرسان با هم ارتباط برقرار میکنیم یا بهجای اینکه اسناد و جزوههامون رو ببریم پرینتری محل تا اسکنشون بکنه، قفل گوشیمون رو باز میکنیم و با یکی از هزاران اپلیکیشن اسکنر کارمون رو انجام میدیم.
تقریباً همهی ما روزی نیاز داشتیم تا اسناد یا دستنوشتههامون رو به فایل PDF تبدیل کنیم و این سوال برامون پیش اومده که کدوم اپلیکیشنها، بهترین اپلیکیشنهای اسکنر (Scanner) موبایل هستن؟ یا اینکه چجوری از این اپلیکیشنها استفاده کنیم؟ با خوندن این مقاله میتونید جواب این سوالهاتون رو پیدا کنید و در نهایت اپلیکیشن اسکنر مورد علاقهتون رو دانلود و مدتی طولانی با خیال راحت ازش استفاده کنید. با ما همراه باشید.
1- Adobe Scan
این اپلیکیشن برای هر دو سیستمعامل Android و iOS قابل استفاده است، کارکردن باهاش خیلی راحته و کیفیت اسکنهاش خیلی بالاست. یکی از ویژگیهای مهم این اسکنر پشتیبانی از OCR هست. OCR میتونه متن رو در عکسها تشخیص بده و اون رو به متن قابل ویرایش تبدیل کنه. برای آشنایی بیشتر با این فناوری، مقالهی OCR چیست؟ آشنایی کامل با تکنولوژی تبدیل عکس به متن رو مطالعه کنید. این اپلیکیشن هم رایگانه و هم اطراف متن و تصویر رو بهصورت هوشمند تشخیص میده.
یکی دیگه از نکات مثبت این اپلیکیشن، استفاده از Adobe Document Cloud هست. با استفاده از این قابلیت، عکسهاتون به صورت خودکار در Adobe Document Cloud ذخیره میشه. اینطوری همیشه و با هر گوشی یا لپتاپ دیگهای میتونید به اسنادتون دسترسی داشته باشید. حافظهی گوشیتون هم پر نمیشه.
2- Microsoft Office Lens
این اسکنر برای افراد در حال تحصیل و شاغل مناسبه. اگه با Word و PowerPoint زیاد سروکار دارین این اپلیکیشن بهترین انتخاب برای شماست. این اپلیکیشن میتونه فایل متنی رو علاوه بر اسکن کردن به دو صورت هم ذخیره بکنه. نکتهی جالب اینه که حتی میتونه مطالب نوشتهشده روی وایتبرد رو هم اسکن کنه! علاوه بر این، کیفیت تصاویرش هم بالاست و انعکاس نور روی اسناد رو هم از بین میبره. این اپلیکیشن رایگانه و تبلیغاتی نداره که موقع استفاده اذیتتون کنه.
3- Scanbot
Scan bot یکی از بهترین اپلیکیشنهای اسکنر (Scanner) موبایله که خیلی به CamScanner شباهت داره و همهی قابلیتهای یک اسکنر مفید رو داره. در ضمن، میتونید باهاش کدهای QR و بارکدها رو هم اسکن کنید. از قابلیت OCR هم پشتیبانی میکنه. البته قابلیت OCR اون کمی مشکل داره و میتونه بهتر از اینها عمل کنه. در کل، اکثر قابلیتهاش رایگانه و شما میتونید با دانلود این اپلیکیشن بهراحتی ازش استفاده کنید.
4- Genius Scan
این اسکنر دو نسخهی رایگان و Pro (این نسخه پولیه!) داره که با استفاده از اون میتونید اسنادتون رو اسکن کنید و اونارو به فایل PDF و JPEG تبدیل کنید. در ضمن، میتونید عکسها و متنهای اسکنشده رو ویرایش هم بکنید. علاوه بر اینها، این نرمافزار به شما اجازه میده که تصویرتون رو برش بزنید یا انتخاب کنید که فایلتون سیاهوسفید باشه یا رنگی. با این حال از قابلیت OCR پشتیبانی نمیکنه که این یه نکتهی منفی حساب میشه.
اما اگه دنبال یه ابزار ساده برای اسکن عکسها و متنهاتون هستید، این اپلیکیشن گزینهی مناسبی برای شماست.
5- CamScanner
این اپلیکیشن از محبوب ترین و بهترین اپلیکیشنهای اسکنر (Scanner) موبایله که حواشی زیادی داشت و اخیرا درگیر یک بدافزار شده بود. Google Play برای مدتی اون رو حذف کرد تا اینکه نسخهی جدید با امنیت بالاتر ارائه شد و بعد از تایید، به لیست محصولات برگشت. CamScanner عملکرد سریعی داره، عکسها رو بهراحتی برش میده و کیفیتشون رو بالا میبره. این اسکنر دارای دو نسخهی رایگان و پریمیوم هست. نسخهی پریمیوم پولیه و یه سری قابلیت اضافه هم داره. برای مثال با داشتن نسخهی پریمیوم میتونید فایلهای اسکنشده رو به فایل Word قابل ادیت تبدیل کنید.
آموزش استفاده از Adobe Scan
تصمیم گرفتیم که از بین این 5 تا اپلیکیشن، آموزش استفاده از Adobe Scan، یکی از بهترین اپلیکیشنهای اسکنر (Scanner) موبایل، رو برای شما قرار بدیم.
برای یادگیری راحتتر میتونید ویدیویی رو که براتون آماده کردیم، تماشا کنید.
اول، به هر App Storeای که بهش دسترسی دارید مراجعه کنید و Adobe Scan رو سرچ و دانلود کنید. بعد از اجرای اپلیکیشن با انتخاب گزینهی Create an account و وارد کردن اطلاعات اکانت جدیدی برای خودتون بسازید.
حالا این اپلیکیشن برای عکس گرفتن آمادهست. میتونید از تمام صفحاتتون همزمان عکس بگیرید و اونها رو اسکن کنید. بعد از هر عکس، لبههای کاغذ رو دستی تنظیم کنید و برای ادامه گزینهی Continue رو انتخاب کنید . بعد از تموم شدن صفحات، تعداد عکسهایی که گرفتید در پایین صفحه نمایش داده میشه؛ برای رفتن به مرحلهی بعد باید روی اون بزنید.
در نوار پایینی این صفحه گزینههایی براتون نمایش داده میشه که برای ادیت صفحهها بهصورت جداگانه میتونید از اونها استفاده کنید. به ترتیب از چپ به راست اولین گزینه به نام Add Page، برای اضافه کردن صفحهای جدید از طریق دوربین یا گالریه. دومین گزینه Reorder هست. Recorder رو که انتخاب کنید صفحات براتون نمایش داده میشن و با کشیدن و جابهجاییشون میتونید ترتیب صفحات رو مشخص کنید. اگر هم در مرحلهی قبل صفحهای رو برش ندادین یا لبهها رو مشخص نکردین، میتونید از طریق انتخاب گزینهی Crop این کار رو انجام بدید.
خب، حالا میرسیم به چهارمین گزینه یعنی Rotate. با هر بار ضربه روی اون، صفحهی شما 90 درجه میچرخه. با انتخاب Color، رنگبندیهای مختلفی از صفحه بهتون نشون داده میشه که میتونید یکی رو انتخاب کنید.
اگر گزینهی بعدی یعنی Cleanup رو انتخاب کنید، میتونید خطوطی رو با رنگ و سایز دلخواهتون به تصویر اضافه کنید. رنگ نوشته توی یک مربع کوچیک بهتون نشون داده میشه و برای تغییر اون باید روی شکل قطره چکون ضربه بزنید و رنگ دلخواه رو انتخاب کنید. تغییر سایز هم با چپ و راست کشیدن دایرهی پایین کلمهی Size انجام میشه.
با انتخاب Resize، سایزهای مختلف برگه بهتون نمایش داده میشه تا از بینشون یکی رو انتخاب کنید. این گزینه برای زمانی به دردتون میخوره که تصمیم دارید از فایلتون پرینت بگیرید. گزینهی Delete هم برای حذف صفحاتیه که ازاسکنشون منصرف شدید. بعد از تموم شدن ادیت، با انتخاب Save PDF، فایل پی دی اف صفحاتتون رو ذخیره کنید.
در گوشهی سمت راست تصویر، گزینهی Share به ما میگه که میتونیم فایل اسکنشده رو از روشهای مختلف مثل ارسال ایمیل یا با لینک به اشتراک بذاریم.
وقتی فایل PDF داره ذخیره میشه، سمت راست، گزینهای به نام Preview هست که با انتخابش میتونید نمای کلی فایل رو ببینید.
در ضمن، با انتخاب گزینهی More و بعد از اون Save pages as JPEG، عکس صفحات اسکنشده با فرمت JPEG در گالریتون ذخیره میشه.
برای تغییر نام فایلتون هم اول گزینهی More و بعد گزینهی Rename رو انتخاب کنید. در باکس بازشده اسم جدید رو تایپ کنید و گزینهی Rename رو بزنید.
حرف آخر
تو دنیای امروز کمکم نقش اسناد و برگههای فیزیکی در زندگیما کمرنگتر میشه و کاربرد شکل دیجیتالی اونها بیشتر و مهمتر! پس باید بدونیم که چجوری میتونیم خودمون رو با این تغییرات هماهنگ کنیم. باید بدونیم چه ابزارهایی داریم و بهترینشون کدومه. در این مقاله سعی کردیم شما رو راهنمایی کنیم و به سوالهاتون جواب بدیم. باز هم اگر سوالی داشتید خوشحال میشیم اون رو با ما در میون بذارید.
CamScanner – GeniusScan – Scanbot – Microsoft Office Lens – AdobeScan
خیر، این اپلیکیشن آپدیت و امن شد و با تایید Google Play به لیست کالاها برگشت.
Scanbot
Microsoft Office Lens