بهترین نرمافزارها و اپلیکیشنهای ضبط صفحه نمایش (Screen Recorder) سال 2021
برای اینکه بتونیم با قاطعیت بگیم این چندتا نرمافزار، بهترین نرمافزارها و اپلیکیشنهای ضبط صفحه نمایش (Screen Recorder) سال 2021 هستن، اول باید بدونیم از یه اسکرین رکوردر خوب چه انتظاراتی داریم. به نظر من بهترین اسکرین رکوردر، اسکرین رکوردریه که این 6 تا ویژگی رو داشته باشه:
- در کمترین زمان بتونه تعداد زیادی فایل باکیفیت رو آماده کنه.
- رابطکاربریش ساده باشه بهطوری که هرکسی، هر چقدر هم مبتدی، بتونه باهاش کار کنه.
- حداقل ابزارهای لازم رو در اختیار کاربر بذاره.
- بتونه تمام صفحه نمایش رو ضبط کنه.
- توانایی ضبط تصویر از وبکم رو داشته باشه.
- بتونه بهصورت همزمان صدای سیستم و میکروفون رو ضبط کنه.
با در نظر داشتن این 6 ویژگی و فاکتورهای دیگه میشه فهرستی از بهترین نرمافزارها و اپلیکیشنهای ضبط صفحه نمایش (Screen Recorder – اسکرین رکوردر) سال 2021 تهیه کرد، ولی باز هم اینکه کدوم برای شما مناسبتره به این بستگی داره که از یه نرمافزار ضبط صفحه نمایش چی میخواید. در ادامهی این مقاله با ما همراه باشید تا این نرمافزارها رو بهتون معرفی کنیم و هرکدوم رو بهصورت جداگانه بررسی کنیم.
اگر به نرمافزارهای ویرایش ویدیو و فیلم علاقه دارید، مقالهی «بهترین نرمافزارهای ویرایش ویدیو» رو مطالعه کنید. همچنین میتونید در مجلهی نت ران «بهترین نرمافزارهای تبدیل ویدیو» رو هم ببینید.
Screen Recorder چیه و چه کاربردی داره؟
ضربالمثلی انگلیسی میگه: .Show, Don’t Tell
طبیعتاً راحتترین روش برای اینکه بتونی منظورت رو به بقیه برسونی ویدیو و تصویره! خیلی وقتها، برای اینکه بتونیم اشخاص دیگه رو از موضوعی خیلی ساده مطلع کنیم، مجبوریم کلی زمان بذاریم و متنی بلند بالا بنویسیم. جالب اینجاست که نوشتن متن بلند بهمعنی پایان موفقیتآمیز کار نیست. تازه باید دست به دعا بشینیم و امیدوار باشیم که اونها منظورمون رو درست بفهمن تا دوباره این فرایند رو تکرار نکنیم.
همهی این فرآیند طولانی و متنهای چند صد کلمهای رو میشه در ویدیویی 2 دقیقهای خلاصه کرد. هم درست کردنش زمان خیلی کمتری میگیره و هم فهمش خیلی راحتتره!
اسکرین رکوردرها برنامههایی هستن که با ضبط کردن تمام اجزا و انیمیشنهای روی صفحه نمایش، کارهایی انجام میدن. مثلا گزارش مشکلات برنامه یا سایت، درست کردن ویدیوهای آموزشی و خیلی چیزای دیگه رو بسیار سادهتر میکنن.
بهترین نرمافزارهای Screen Recorder سال 2021
خب، اول یه لیست کلی از بهترین نرمافزارها و اپلیکیشنهای ضبط صفحه نمایش سال 2021 بهتون میدم که اگه عجله دارید، زیاد وقتتون گرفته نشه. بعد هرکدوم از اونها رو بهصورت جداگانه بررسی میکنم تا با توجه به نیازتون، بهترین اسکرین رکوردر رو انتخاب کنید.
- Camtasia: مناسب برای ویرایش دقیق ویدیوها.
- Screencastify: یه اکستنشن گوگل کرومه برای ضبط سریع و راحت صفحه نمایش.
- OBS Studio: مناسب برای به اشتراکگذاری و استریم (Stream) اسکرین رکوردها.
- Apowersoft Unlimited: برای ضبط صفحه نمایش گوشیهای موبایل.
- ScreenFlow: برای تهیهی اسکرین رکوردهای (Screen Record) بسیار با کیفیت.
- Movavi Screen Recorder Studio: مناسب برای گرفتن اسکرین رکورد از راه دور.
- Bandicam: مناسب برای گرفتن اسکرین رکوردهایی با رزولوشن بالا.
- FlashBack Pro: دارای ادیتور صدای قدرتمند.
- CloudApp: مناسب برای به اشتراکگذاری فایلهای ضبط شده.
- Zappy: مناسب برای به اشتراکگذاری فایلهای ضبطشده از سیستمعامل Mac.
اسکرین رکوردر TechSmith Camtasia Studio
نرمافزار ضبط صفحه نمایش Camtasia یکی از بهترین نرمافزارها و اپلیکیشنهای Screen Recorder موجوده. این برنامه با سیستمعاملهای ویندوز و مک کاملاً سازگاره و با ویژگیهایی که داره نیازهای همهی کاربران، چه مبتدی و چه حرفهای رو برطرف میکنه.
رابط کاربری بخش Screen Record این نرمافزار بسیار ساده است. به همین دلیل کار کردن باهاش خیلی راحته. فقط کافیه اون بخشی از صفحه نمایش رو که میخواید ضبط بشه، انتخاب کنید. اگه به وبکم و میکروفن هم نیاز دارید اونها رو روشن کنید و در نهایت روی گزینهی رکورد (Record) کلیک کنید.
بعد از ضبط ویدیو میرسیم به بخش ادیتور. این نرمافزار یک ادیتور قدرتمند و کامل داره. کار با اکثر برنامههای ادیت ویدیو حرفهای معمولاً سخت و پیچیده است، ولی Camtasia با رابطکاربری خوبی که داره فرآیند ادیت ویدیو رو خیلی راحتتر کرده. وقتی با Camtasia یه ویدیو رو ادیت میکنید، به فهرست کاملی از افکتها (Effect)، ابزارها، انیمیشنها، تکستباکسها (Text Box) و… دسترسی دارید که با اضافه کردن اونها به تایملاین خیلی راحت میتونید اونهارو به ویدیو خودتون اضافه کنید.
شاید براتون جالب باشه که ما هم در نت ران برای درست کردن ویدیوهای آموزشی از Camtasia استفاده میکنیم.
در مدتی که با این نرمافزار کار کردم، فقط با دو قسمتش مشکل داشتم:
- بخش اضافه کردن زیرنویس (Captions): بخش زیرنویس این برنامه یکم مشکل داره و اذیت میکنه. ولی اصلاً جدی نیست و اونقدرا روند کار رو کند نمیکنه.
- اضافه کردن ویژگیهای تعاملی (interactivity features): با استفاده از این ویژگی میشه آزمون (Quiz)، دکمه، لینک و… به ویدیو اضافه کرد. اضافه کردن این ویژگیها به ویدیو مشکلساز نیست، مشکل وقتیه که میخوای پیشنمایش ویدیو رو ببینی یا از نرمافزار خروجی بگیری. اضافه کردن Interactivity features به ویدیو باعث میشه این کارها یکم پیچیدهتر بشن که باز هم مشکل خیلی جدیای نیست.
اسکرین رکوردر Screencastify
همونطور که بالاتر توضیح دادم، Screencastify یک اکستنشن گوگل کرومه که برای ضبط سریع و راحت صفحه نمایش مناسبه. این اسکرین رکوردر یکسری ابزار ادیت ویدیو خیلی محدود هم داره ولی بیشتر مناسب افرادیه که دنبال ادیت ویدیو نیستن و صرفاً اسکرین رکوردی ساده میخوان. مثلاً اگه کارتون تو بخش پشتیبانی باشه، بیشتر از اینکه زیبایی ویدیوهای خروجی براتون مهم باشه، به سرعت و راحتی اهمیت میدید و میخواید در کمترین زمان ممکن کاراتون جلو بره. در این صورت، Screencastify برای شما بهترین گزینه است!
یکی دیگه از نکات مثبت Screencastify اینه که Screencastify یه اکستنشن گوگل کرومه و طبیعتاً مثل بقیهی اسکتنشنها حجم کمی داره. از طرفی فرآیند دانلود، نصب و فعالسازیش کلاً 3 دقیقه هم زمان نمیبره.
برای نصب این افزونه میتونید از مقالهی «نصب اکستنشن روی کروم» کمک بگیرید.
اسکرین رکوردر OBS Studio
اسکرین رکوردر OBS Studio یک نرمافزار Open-Source هست که روی سیستمعاملهای Windows ،Mac و Linux قابل استفاده است.
این نرمافزار هم مثل Screencastify، ابزار ادیت خیلی محدودی داره. ولی بخش اسکرین رکوردش بسیار قویه و قابلیت به اشتراکگذاری و استریم (Stream) خوبش باعث میشه نداشتن یه ادیتور کامل اونقدر به چشم نیاد.
نرمافزار OBS Studio یکی از بهترین انتخابها برای افرادیه که میخوان در سطح اینترنت Stream کنن. در منوی لایو استریم (Live Streaming) این نرمافزار، یک لیست 44تایی (!!!) از پلتفرمهای مختلف مثل فیسبوک (Facebook)، توییچ (Twitch)، یوتیوب (YouTube) و… وجود داره که به شما کمک میکنه تا خیلی راحت ویدیوهای خودتون رو با مخاطبهاتون به اشتراک بذارید.
اسکرین رکوردر Apowersoft Unlimited
اسکرین رکوردر Apowersoft Unlimited روی سیستمعاملهای Windows ،Mac ، Android و iOS قابل استفاده است.
امروزه، تقریباً تمام گوشیهای اندرویدی و آیاواس که سیستمعاملشون بهروزه، یه اسکرین رکوردر پیشفرض (Defalut) دارن که یهسری قابلیتهای خیلی ساده برای رکورد صفحه نمایش و ادیت به کاربر میده، ولی برای اون دسته از کاربرها که به یه نرمافزار یا اپلیکیشن حرفهایتر نیاز دارن، Apowersoft Unlimited یه گزینهی مناسبه.
اسکرین رکوردر ScreenFlow
اسکرین رکورد ScreenFlow یک نرمافزار خیلی حرفهای و قدرتمنده که با استفاده از اون میتونید پروژهای چشمگیری رو خلق کنید.
ولی این نرمافزار 2 تا مشکل داره:
- فقط برای سیستمعامل مک در دسترسه
- فرآیند یادگیری و کار باهاش، سختتر از بقیه اپلیکیشنها و نرمافزارهای موجود در این لیسته.
بخش اسکرین رکورد ScreenFlow، بسیار قدرتمنده و دارای ویژگیها و ابزارهای خاصیه که اونو از اسکرین رکوردرهای معمولی متمایز میکنه. مثلاً میتونه ویدیوهای با کیفیت رتینا (Retina) رو بدون هیچ مشکلی ضبط کنه!
درسته که ادیتور ScreenFlow در نگاه اول خیلی مینیمالیستی به نظر میاد، ولی وقتی کار باهاش رو شروع کنید و وارد جزئیات بشید، با سیل عظیمی از ویژگیها و ابزارها مواجه میشید که شاید در نگاه اول خیلی گیجکننده باشه!
جذابترین ویژگی این اسکرین رکوردر قدرتمند، کتابخانهی محتوایی اونه. در این کتابخانه بیشتر از 500هزار رسانهی مختلف (عکس، موسیقی، ویدیو و…) وجود داره که بعضی از اونها با کیفیت 4K هم در دسترسن.
اسکرین رکوردر Movavi Screen Recorder Studio
اسکرین رکوردر Movavi Screen Recorder Studio روی سیستمعاملهای Windows و iOS قابل استفاده است.
این نرمافزار یه اسکرین رکوردر معمولیه که بخش ادیتور سادهای هم داره و کار رو راه میندازه. شاید براتون سؤال بشه که چرا یه اسکرین رکوردر معمولی در لیست قرار گرفته؟
جواب این سؤال در چند کلمه خلاصه میشه: درسته که این نرمافزار یک اسکرین رکوردر معمولیه، ولی یک کار رو فوقالعاده انجام میده: ضبط اسکرین رکوردی که از قبل برنامهریزی شده!!
فرض کنید برنامهی زندهای قراره چند ساعت دیگه شروع بشه و شما در اون زمان جایی هستید و نمیتونید اون برنامه رو تماشا کنید. طبیعتاً اگه پشت سیستمتون نباشید ضبط کردن اون برنامه هم ممکن نیست! اینجا نرمافزارMovavi Screen Recorder Studio به کار شما میاد. این اسکرین رکورد ابزار جالبی داره به اسم scheduled captures که میتونید اون رو در بخش Preferences پیدا کنید. با این ابزار میتونید مدت زمان اسکرین رکوردتون رو تعیین کنید یا زمان دقیق شروع و پایان اسکرین رکورد رو وارد کنید تا دیگه هیچوقت برنامهی مورد علاقهتون رو از دست ندید.
اسکرینرکوردر Bandicam
اکثر اسکرینرکوردرها، برای برطرف کردن نیازهای روزمرهی کاربران معمولی درست شدن. برای همین، بیشتر از اینکه کیفیتهای خیلی بالا ملاک کارشون باشه، روی سرعت عمل و کارآیی تمرکز دارن. ولی بعضی وقتها هم هست که به اسکرین رکوردهایی با رزولوشن خیلی بالا نیاز دارید (مثلاً برای درست کردن، ویدیو آموزش فتوشاپ یا طراحی وب)، در این شرایط یکی از بهترین نرمافزارهای Screen Recorder سال 2021، به اسم Bandicam به کارتون میاد.
این نرمافزار قدرتمند، میتونه ویدیوهایی با فریم ریت (Frame Rate) 144 fps و رزولوشن 4K رکورد کنه. این موضوع باعث میشه حتی ریزترین جزئیات کارتون بهخوبی ضبط بشن و ویدیویی که تولید میکنید یه سروگردن از بقیه بهتر باشه.
شاید با خودتون فکر کنید که نرمافزاری که اینقدر قوی و حرفهایه احتمالاً رابط کاربری خیلی گیجکنندهای داره!! ولی اینطور نیست؛ رابط کاربری Bandicam بسیار ساده است و کار کردن باهاش خیلی راحته.
خب حالا که در مورد نیمهی پر لیوان صحبت کردیم، بریم سراغ نیمهی خالیش:
- ادیتور ویدیو نداره.
- فقط با سیستمعامل ویندوز قابل استفاده است.
- برای استفاده از تمام امکانات Bandicam به یه سختافزار قوی نیاز دارید.
اسکرین رکوردر FlashBack Pro
FlashBack Pro یکی دیگه از انتخابهای من برای لیست بهترین نرمافزارها و اپلیکیشنهای ضبط صفحه نمایشه. این نرمافزار برای سیستمعامل ویندوز توسعه داده شده. رابطکاربری بخش ویدیو رکورد این نرمافزار، ظاهری قدیمی داره و بخش ادیتور ویدیوش هم تقریباً معمولیه. ولی چیزی که FlashBack Pro رو از بقیهی نرمافزارها متمایز میکنه، توانایی فوقالعادهی اون در ادیت صدای ویدیوهاست!
اگه تا الآن صدای خودتون رو موقع گرفتن اسکرین رکورد ضبط کرده باشید، مطمئناً با مشکلات زیادی روبهرو شدید. بهطور مثال چون میکروفون نزدیک کیبورد قرار داره، صدای تایپ کردن بهوضوح در ویدیو شما شنیده میشه که بهشدت آزاردهنده است. همچنین صداهای محیط هم ممکنه در ویدیو شما اختلال ایجاد کنه. اکثر ادیتورها، امکانات محدودی برای حذف این دسته از صداهای اضافه رو به شما میدن ولی هیچکدومشون از نظر دقت و جزئیات به گرد پای FlashBack Pro هم نمیرسن.
نرمافزار FlashBack Pro چندتا قابلیت جالبهم تو بخش ادیت ویدیو داره. بهطور مثال میتونید:
- از نرمافزار بخواید تا بخشهایی از ویدیو رو که توش اتفاق خاصی نمیافته بهصورت خودکار پیدا کنه تا اگه خواستید اونا رو پاک کنید.
- بدون اینکه بخواید ویدیو رو از اول رکورد کنید فقط نشانگر موستون رو مجدداً رکورد کنید و روی ویدیو قدیمیتون قرار بدید.
اسکرین رکوردر CloudApp
این برنامه روی سیستمعاملهای ویندوز، مک، کروم و آیاواس در دسترسه و همونطوری که از اسمش معلومه، اسکرین رکوردر CloudApp میتونه تمام اسکرین رکوردهایی رو که گرفتید بهسرعت وارد فضای ابری (فضای ذخیرهسازی آنلاین – Cloud) کنه. این موضوع باعث میشه که اشتراکگذاری ویدیوها خیلی سریعتر و راحتتر از قبل باشه! همچنین با قابلیت Zapier integration این برنامه، میتونید فایلهای رکورد شدهتون رو بهصورت خودکار وارد نرمافزارهای دیگه کنید.
بخش اسکرین رکورد این برنامه تقریباً کامله. علاوه بر این، CloudApp یه بخش ادیت خیلی ساده هم داره که با استفاده از اون میتونید ویدیوهاتون رو کمی مرتبتر کنید.
از مشکلات این برنامه میشه به نبودن قابلیت ضبط صدا یا عدم وجود ادیتور حرفهای اشاره کرد. ولی اگه سرعت بالا چیزیه که دنبالش هستید، CloudApp یکی از بهترین انتخابهاست.
اسکرین رکوردر Zappy
یکی دیگه از بهترین نرمافزارها و اپلیکیشنهای ضبط صفحه نمایش (Screen Recorder)، اسکرین رکوردر Zappy که برای سیستمعامل Mac طراحی شده. این اسکرین رکوردر مناسب زمانیه که شما صرفاً میخواید یه اسکرین رکورد ساده بگیرید و بدون اتلاف وقت و درگیر شدن با ابزارهای ادیت اونو برای شخصی ارسال کنید.
با Zappy شما صرفاً با یه اسکرین رکوردر خیلی ساده طرفید که هیچ ابزار ادیتی نداره. فقط برنامه رو باز کنید، اون بخشی از صفحه رو که میخواید رکورد کنید، انتخاب کنید و روی دکمهی رکورد کلیک کنید. بعد از تموم شدن مراحل رکورد ویدیو، اگه که دوست داشته باشید Zappy این قابلیت رو داره که ویدیو شما رو در فضای ابری ذخیره کنه و لینک ویدیو رو به شما بده تا به سادگی اونو با هرکسی که میخواید به اشتراک بذارید (برای شناختن بهترین فضاهای ابری سری به مقالهی «بهترین های فضای ذخیره ابری» بزنید). اگرنه که فایل روی سیستمتون ذخیره میشه تا فرآیند به اشتراکگذاری رو بهصورت دستی طی کنید.
حرف آخر:
طبیعتاً در چند سال اخیر، با فراگیر شدن شبکههای اجتماعی، سایتها و آموزش از طریق اینترنت، نیاز ما به اسکرین رکوردرها از قبل خیلی بیشتر شده. در این مقاله سعی کردم با تحقیق تو سطح اینترنت و همچنین از روی تجربهای که خودم از کار کردن با این نرمافزارها و اپلیکیشنها داشتم، یه لیستی از بهترین نرمافزارها و اپلیکیشنهای ضبط صفحه نمایش (Screen Recorder) سال 2021 رو آماده کنم تا شما هم مثل من مجبور نباشید 20 تا نرمافزار مختلف رو دانلود و نصب کنین تا بالاخره اون چیزی رو که دنبالشید، پیدا کنید.
اگر با برنامهای کار کردید که به نظرتون خیلی خوب بوده یا سؤال، نقد و نظری دارید خوشحال میشیم اون رو با ما در میون بذارید. ممنون از همراهیتون.
دانلود فایل PDF این مقاله:
سوالات متداول
اسکرین رکوردرها یهسری برنامه هستن که با ضبط کردن تمام اجزا و انیمیشنهای روی صفحه نمایشتون، یه سری کارها مثل گزارش مشکلات یه برنامه یا سایت، درست کردن ویدیوهای آموزشی و خیلی چیزای دیگه رو بسیار سادهتر میکنن.
Bandicam
Camtasia
Camtasia
Screencastify
OBS Studio
Apowersoft Unlimited
ScreenFlow
Movavi Screen Recorder Studio
Bandicam
FlashBack Pro
CloudApp
Zappy
سلام
می خواستم بدونم کدوم یکی از اینا برای رکورد گیم بهتره؟؟
سلام امین جان
OBS Studio و Bandicam جزو بهترین نرمافزارهای اسکرین رکوردر برای رکورد گیمپلی هستن
Damet Garm
سلام احسان
خواهش میکنم