نحوه اتصال مودم به روتر
آموزش اتصال مودم به روتر، موضوع اصلی این مقاله هست که اگه شما به جای خرید مودم-روتر، این دو دستگاه رو جداگانه خریداری کرده و نیاز به اتصال مودم به روتر داشتین، نحوه انجام این کار رو به درستی طی کنین. نگران نباشید در ادامه به صورت کامل توضیح میدیم که مودم، روتر و مودم-روتر چه تجهیزاتی هستن، هر کدوم چه کاربردی دارن و کدوم رو باید برای راه اندازی شبکه و یا توسعه اون تهیه کنیم. با ما همراه باشید.
نقش مودم و روتر در شبکه
قبل از آموزش مراحل اتصال مودم به روتر، اجازه بدین به صورت خلاصه مرور کنیم که مودم چیست و چه کاربردی داره، و همینطور روتر چیست و چه کاربردی داره. به صورت خلاصه و ساده میشه گفت مودم و روتر در کنار هم باعث میشن که شما بتونین با گوشی موبایل یا سیستم کامپیوتری به اینترنت متصل بشین.
مودم، دیتای دیجیتال رو از منبع ارائه دهنده خدمات اینترنتی (ISP) دریافت کرده و اونو به دیتای آنالوگ که برای سیستمها قابل استفاده هست، تبدیل میکنه.
روتر دیتای دریافت شده توسط مودم رو به دستگاههای مختلف شبکه منتقل میکنه و در واقع وظیفه تقسیم دیتا بین نودهای مختلف شبکه رو روتر انجام میده. روتر برای این کار، مثل یک پستچی که برای تحویل بسته به کدپستی گیرنده نیاز داره، به آدرس اختصاصی دستگاهها که حکم همان کد پستی رو داره و IP نامیده میشه نیاز داره. آیا میدونید مفهوم نود در شبکه چیست؟
بسیاری از دستگاههایی که شما به عنوان مودم میشناسین، در واقع یک مودم-روتر هستن. یعنی این دو عضو از تجهیزات در یک دستگاه واحد قرار گرفتن و با یک دکمه روشن و خاموش هر دو شروع به فعالیت میکنن. به این ترتیب دیگه نیازی به خرید جداگانه مودم و روتر وجود نداره.
اما ممکنه شما مودم و روتر رو جداگانه خریده باشین، یا در شبکه به روترهای بیشتری نیاز داشته و یا بنا به هر دلیل دیگهای نیاز به اتصال مودم به روتر داشته باشین. در این صورت ادامه مقاله مختص شماست.
ابزار لازم برای اتصال مودم به روتر
قبل از اینکه مراحل اتصال مودم به روتر رو شروع کنیم، باید ابزارها و تجهیزات پسیو که برای این کار موردنیاز هست رو آماده کنین. این تجهیزات سه نوع مجزا از کابلها هستن که اگه از قبل ندارین، باید خرید کابل لن و سایر کابلها رو قبل از اتصال مودم به روتر در الویت بزارین:
- کابل اترنت (2 عدد)
- کابل کواکسیال (1 عدد)
- سیم کابل برق (2 عدد)
مراحل اتصال مودم به روتر
خب به قسمت اصلی مقاله یعنی مراحل اتصال مودم به روتر رسیدیم، قدم به قدم این مراحل رو طی کنید:
- با کابل کواکسیال شروع میکنیم. یک سر این کابل رو به پریز روی دیوار وصل کنید.
- انتهای دیگه همین کابل رو هم به پورت کواکسیال پشت مودم وصل کنید. کارمون با کابل کواکسیال تموم شد.
- یکی از کابلهای برق رو برداشته و به پورت برق پشت مودم متصل کرده و کابل رو به برق بزنید.
- همانطور که در تصویر زیر میبینین، الان دوتا کابل به مودم وصل هستن و مودم به برق متصل شده. مودم رو با فشردن دکمه روشن/ خامش، روشن کنید.
- فعلا کارمون با مودم تموم شد. حالا کابل برق دوم رو برداشته و یک سرش رو به پورت برق پشت روتر و سر دیگهاش رو به برق وصل کنید تا دستگاه روتر هم روشن بشه.
- بعد از روشن کردن هر دو دستگاه، یکی از کابلهای اترنت رو بردارین و یک سرش رو به پورت اترنت روتر و سر دیگهاش رو به پورت اترنت پشت مودم وصل کنید.
- در این مرحله از اتصال مودم به روتر، هنوز یک کابل اترنت بلا استفاده مونده. همون کابل رو برداشته و یک انتهای اونو به پورت اترنت پشت روتر و انتهای دیگهاش رو به پورت اترنت کامپیوتر یا لپ تاپ وصل کنید.
- مراحل اتصال مودم به روتر تمام شد. تو این مرحله طبق تصویر زیر، باید چراغهای هر دو دستگاه یعنی هم مودم و هم روتر به صورت کامل روشن باشه. حالا دیگه تمام دستگاههای شبکه میتونن از سرویس استفاده کنن.
- برای پیکربندی روتر تی پی لینک یا هر روتر دیگهای، باید وارد مرورگر سیستم شده و آدرس IP روتر مربوطه رو سرچ کرده و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور وارد بخش تنظیمات روتر بشید. اگه این اطلاعات رو نداشتین، دکمه ریست پشت روتر رو، 15 ثانیه نگه دارین تا دستگاه به تنظیمات کارخانه اولیه برگرده.
تست و عیبیابی اتصال مودم به روتر
پس از اتمام مراحل اتصال مودم به روتر، ممکنه در اتصال به اینترنت مشکل داشته باشین. خب ما در این قسمت چند نکته بهتون یاد میدیم که امتحان کنید. البته فراموش نکنید که علت عدم اتصال مودم به روتر در تفاوت مودم و روتر نیست و از هر دو سمت ممکنه عیبهایی بروز بده. اگه چنین مشکلی داشتین این موارد رو چک کنید:
- در درجه اول تجهیزات به کار رفته در شبکه رو به صورت دقیق چک کنید، اتصالات به درستی انجام شده باشه، زدگی و آسیب روی کابلها وجود نداشته باشه و مودم و روتر شما سالم باشه. این تست ارتباطی به برند مودم یا روتر نداره. مودم ADSL هم اگه داشته باشین، مطمئن بشید که سالمه.
- بعد از اینکه از سلامت تجهیزات مطمئن شدین و همچنان مشکل اتصال داشتین، مودم و روتر رو به مدت حداقل 15 الی 20 ثانیه خاموش کنید و مجددا روشن کنید. بعد از روشن کردن هم اجازه بدین دو دقیقه زمان بگذره و بعد اتصال رو امتحان کنید. در نود درصد مواقع، مشکل با همین روشن و خاموش کردن ساده برطرف میشه.
- اگه مشکل عدم اتصال همچنان پابرجاست، با شرکت ISP تماس گرفته و از پشتیبانی شرکت ارائه دهنده اینترنت خودتون مشاوره بگیرین تا هم از ارائخ کامل خدماتشون مطمئن بشین و هم در صورت نیاز دستگاه مودم رو از نو پیکربندی کرده و یا براش تنظیمات جدید اعمال کنن.
آنچه در اتصال مودم به روتر گفتیم
در این مقاله از نتران به آموزش اتصال مودم به روتر پرداختیم. گفتیم مودم و روتر هر دو از تجهیزات اکتیو شبکه هستن که برای استفاده از اینترنت وایرلس مورد استفاده قرار میگیرن. گفتیم غالبا این ابزارها در یک دستگاه گنجانده میشن که نیاز به خرید جداگانه و اتصال مودم به روتر وجود نداشته باشه. اما اگه شما مودم و روتر جداگانه داشتین و لازم بود روتر و مودم رو بهم وصل کنید، مطالب این مقاله قطعا به کارتون میاد. اگه سوال یا مشکلی در روند این کار براتون پیش اومد، در قسمت نظرات همین مقاله مطرح کنید که در اسرع وقت پاسخ گوی سوالات شما هستیم.
سوالات متداول
بله اگه از یک دستگاه مودم روتر استفاده میکنین اما قصد دارین روتر رو ارتقا بدین با یک کابل اترنت میتونین روتر جدید به شبکه تون اضافه کنین.
کابل اترنت، کابل کواکسیال و کابل برق برای این کار مورد نیازه
استفاده از دو یا سه روتر در شبکه ممکنه اما معمولا یک روتر برای مصارف مسکونی و ادارات کافیه مگر اینکه فضای خیلی بزرگ یا نقاط کور زیادی در شبکه داشته باشین.