بهترین برند لپ تاپ : کدام شرکت برنده نبرد قدرت و ظرافت است ؟
انتخاب بهترین برند لپ تاپ به معیارهای زیادی بستگی داره که باید با اونها آشنا بشید. با شناخت این معیارها میتونید اولویتهای خودتون رو مشخص کنید و برند برتر رو انتخاب کنید. بعضی از شرکتهای تولیدکنندهی لپ تاپ ، محصولات متنوعی رو برای بازارهای مختلف طراحی و عرضه میکنن تا کاربرهای مختلف رو جذب کنن؛ در مقابل، برندهایی هستن که روی بخش مشخصی از بازار تمرکز دارن و در همون عرصه قدمهایی رو به جلو برمیدارن. بهنظر شما بهترین برند لپ تاپ باید کدوم روش رو در پیش بگیره؟
Compass و تعیین استاندارد بازار لپ تاپ
جان النبی و شرکت او، گرید سیستمز ( Grid Systems ) اولین کامپیوتر قابلحمل یا لپ تاپ رو در سال 1982 با عنوان Compass به بازار عرضه کردن. طی این سالها، لپ تاپ با وجود همهی پیشرفتها، به استانداردی که Compass برای اون تعریف کرده، وفادار مونده. هنوز هم ما با دستگاهی مواجهیم که باز و بسته میشه تا بتونیم اون رو همراه خودمون داشته باشیم. البته از نظر قدرت، لپ تاپ های امروزی، زمین تا آسمون با Compass فرق دارن که بخش مهمی از این پیشرفت، حاصل تلاش بعضی برندهای بزرگه که در ادامه با اونها بیشتر آشنا میشیم.
بهترین برند لپ تاپ از نگاه Global Brands
برای انتخاب بهترین برندهای لپ تاپ جهان ، ردهبندیهای زیادی وجود داره که هرکدوم به بخشی از مسائل مربوط به این محصول توجه دارن؛ اما سایت Global Brands Magazine نگاهی جامع به لپ تاپ و شرکتهای سازندهی این دستگاه داشته که این رتبهبندی رو از مقالات مشابه خودش، متمایز میکنه. بنابراین ما این رنکینگ رو معیار قرار دادیم؛ اما انتخاب نهایی بهترین برند لپ تاپ با شماست!
اپل Apple
وقت بحث لپ تاپ ، گوشی هوشمند ، کامپیوتر یا تبلت باشه، اپل بهعنوان یکی از برندهای لوکس شناخته میشه. برند مطرح آمریکایی در بخشهای پشتیبانی مشتریان، کیفیت ساخت، طراحی، قدرت، صفحه نمایش و کاربرپسند بودن، پیشرو بسیاری از شرکتهاست؛ لپ تاپ های این کمپانی هم که با برند مک بوک به بازار عرضه میشن، از این قاعده مستثنی نیستن. لپ تاپ های اپل برخلاف لپ تاپ هایی که از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنن، کمتر دچار ایرادهای نرمافزاری میشن و استفاده از اونها برای کاربرهایی با سطح دانش پایین هم آسونه. ویژگی مهم مک بوک ها ( MacBook ) که حتی مخالفان اپل هم اون رو تایید میکنن اینه که این محصولات بهشدت قابلاطمینان هستن و میتونید روی ثبات عملکردشون حساب باز کنید!
برتری ها
- عملکرد سختافزاری فوقالعاده، بهخصوص در مدلهای پرچمدار
- سرعت بالای دستگاهها
- شارژدهی قوی باتری
- زیباییشناسی رشکبرانگیز
- در دست داشتن 6 درصد از سهم بازار لپ تاپ جهان
- اسپیکرهای باکیفیت
- حمایت استثنایی از مشتریان (موردی که در ایران اصلا وجود نداره!)
- امکان نصب ویندوز و ایجاد سیستم عامل دوگانه ( Dual Boot )
کاستی ها
- سختافزار نامناسب برای گیمینگ
- قیمت فوقالعاده بالا
- عدم امکان ارتقای رم
نمرهی نهایی
طراحی: 8.6 از 10
پشتیبانی: 9.5 از 10
نوآوری: 9.1 از 10
مشخصات فنی: 8 از 10
اچ پی HP
شرکت اچ پی که با عنوان Hewlett-Packard هم شناخته میشه، یکی از قدیمیترین شرکتهای تکنولوژی به حساب میاد که هنوز به محبوبیتی که شایستهاش هست، نرسیده. در بحث کامپیوتر، این شرکت آمریکایی دستگاههای قدرتمندری رو برای گیمرها و کاربرهای حرفهای تولید میکنه. لپ تاپ های اچ پی شاید هیچوقت شهرت خاصی نداشتن، اما آخرین محصولات این برند کمکم دارن توجهات رو بهسوی خودشون جلب میکنن.
در زمینهی لپ تاپ ، اچ پی محصولات متنوعی تولید میکنه که شامل لپ تاپ های قابل تبدیل و بدون فن، دستگاه های گیمینگ ، محصولات هیبریدی ، نوت بوک های ارزونقیمت و ورک استیشن های ( Workstation ) فوقالعاده قدرتمند میشه. سری لپ تاپ های پرچمدار HP مثل Spectre ، Omen و ZBook قابلیتهای بسیاری رو با پایینترین قیمت ممکن در اختیار کاربر میذارن. البته بهجز سریهای Spectre و Envy که طراحی الماس تراش اونها مشهوره، اچ پی سری لپ تاپ های دیگهای مثل Pavilion ، Essentials و ProBook هم تولید میکنه که بعضی از اونها محبوبیت جهانی دارن.
برتری ها
- تنوع محصولات برای بودجه های مختلف
- سیستم پشتیبانی پیشرفته
- وارانتی دستگاه (حداکثر سه سال)
- در اختیار داشتن 22.6 درصد بازار جهانی لپ تاپ
- استفاده از نمایشگر AMOLED در مدل های پرچمدار
- تولید باریکترین محصولات قابل تبدیل
کاستی ها
- طراحی تک بعدی محصولات (بهجز لپ تاپ های گرونقیمت)
- دوام سختافزاری نهچندان مطمئن
- عملکرد نامناسب باتری در بعضی مدل ها
نمرهی نهایی
طراحی: 8 از 10
پشتیبانی: 9 از 10
نوآوری: 8 از 10
مشخصات فنی: 9 از 10
لنوو Lenovo
لنوو با در دست داشتن 25.1 درصد از سهم بازار لپ تاپ ، یکی از بزرگترین تولیدکننده های این محصول در جهان محسوب میشه. این شرکت چینی در تولید دستگاه باکیفیت برای گیمرهای حرفهای، دانشجوها و مهندسها تبحر داره؛ اما معمولا قیمت محصولات اون بالاتر از سایر برندهاست. لپ تاپ های کلاس بیزینس لنوو مثل سری های یوگا ( Yoga ) و فلکس ( Flex ) ، بهخاطر عملکرد خوب باتری و طراحی انعطافپذیر، طرفدارهای خاص خودشون رو دارن.
پشتیبانی مشتریها توسط لنوو بهشکلی بینظیر انجام میشه؛ بهطوری که اونها هم از طریق ایمیل و هم تماس تلفنی، مشکلات کاربرها رو برطرف میکنن. ضمن اینکه این کمپانی با راهاندازی مراکز خدماتی متعدد در سراسر جهان، تا حد امکان خودش رو نزدیک مشتریها نگه میداره.
برتری ها
- استفاده از قطعات سختافزاری بادوام بدون توجه به قیمت محصول
- تنوع بسیار بالای مدل های لپ تاپ برای پوشش کاربرهای مختلف
- بهدست آوردن یک چهارم بازار لپ تاپ دنیا
- سیستم پشتیبانی فوری مشتریان
- وجود شبکهی سازمانیافتهای از مراکز خدماتی
کاستی ها
- طراحی معمولی و بدون ویژگی
- عملکرد ضعیف گرافیک حتی در گجت های میانرده
نمرهی نهایی
طراحی: 8 از 10
پشتیبانی: 8.5 از 10
نوآوری: 7 از 10
مشخصات فنی: 8.5 از 10
دل Dell
خیلی از کاربرهای قدیمی لپ تاپ های ویندوزی، به کسانی که قصد خرید دستگاهی مشابه رو دارن، محصولات دل رو پیشنهاد میدن؛ دلیلش هم ساده است، بهنظر اونها دل هنوز بهترین برند لپ تاپ جهان محسوب میشه. بیشتر لپ تاپ های دل ، در کنار طراحی کلاسیک و سختافزار پرقدرت، قیمت مناسبی هم دارن. البته خیلیها بهخاطر همین طراحی ساده، قید محصولات خوشساخت این کمپانی آمریکایی رو میزنن!
شهرت Dell به دلایلی مثل پشتیبانی خوب، طراحی حرفهای، قیمت منصفانه و دوام بالای محصولاتش برمیگرده. Inspiron ، XPS و Alienware (که در واقع یکی از برندهای زیرمجموعهی دل به حساب میاد) سه سری از لپ تاپ های پرفروش و خوشنام این شرکت هستن. Inspiron مناسب کاربرهایی طراحی شده که قیمت لپ تاپ براشون خیلی مهمه؛ XPS کاربرهای حرفهای رو نشونه گرفته و Alienware محبوب خیلی از گیمرهاست. نکتهی قابلتوجه در مورد لپ تاپ های دل اینه که این کمپانی در بهکارگیری قابلیتهایی مثل صفحهی تاچ، نور پسزمینهی کیبورد، سختافزار قدرتمند و باتری بادوام، نهایت سخاوت رو به خرج میده تا کاربرهایی هم که بودجهی نسبتا کم دارن، از این ویژگیها بهرهمند بشن.
برتری ها
- طراحی نوآورانه و فوق پرتابل دستگاهها
- طیف وسیع محصولات
- تولید لپ تاپ های خیلی سبک
- در دست داشتن 17 درصد از سهم بازار لپ تاپ در جهان
- شارژدهی خوب گجت ها
- ارائهی خدمات مناسب به مشتریان
- امکان بازگردوندن محصول تا 30 روز پس از خرید
- طراحی باریک قاب صفحه نمایش
کاستی ها
- طراحی مینیمالیستی محصولات که این روزها محبوبیت ندارد
- عدم ارائهی ابزارها و کیت های اضافه از سوی خود کمپانی
نمرهی نهایی
طراحی: 8 از 10
پشتیبانی: 9 از 10
نوآوری: 7 از 10
مشخصات فنی: 8 از 10
ایسر Acer
شرکت تایوانی ایسر به ساخت محصولات خوشقیمت شهرت داره. این کمپانی در سال 1976 تاسیس شده و در حال حاضر 5.7 درصد از بازار لپ تاپ جهان رو در اختیار داره. حتی طرفدارهای دوآتیشهی ایسر هم این شرکت رو بهترین برند لپ تاپ دنیا نمیدونن، ولی این شرکت بهخاطر قیمتگذاری منصفانهاش مورد احترام اکثر دوستدارهای تکنولوژی هست. البته خیلی از رقیبهای Acer دل خوشی از این کمپانی ندارن؛ چون مثلا شما فقط با پرداخت 150 دلار میتونید یک لپ تاپ کروم بوک ایسر رو تهیه کنید! در زمینهی خدمات مشتریان هم ایسر عملکرد خوبی رو به نمایش میذاره که هم شامل ایستگاههای پشتیبانی فیزیکی میشه و هم انواع راههای ارتباط غیرحضوری.
برتری ها
- تنوع بالای محصولات
- ساخت گجت های ارزون و کاربردی
- تولید لپ تاپ های گیمینگ حرفهای
کاستی ها
- دوام پایین محصولات
- عملکرد ضعیف در بحث وارانتی
نمرهی نهایی
طراحی: 8.2 از 10
پشتیبانی: 6 از 10
نوآوری: 8 از 10
مشخصات فنی: 8 از 10
ایسوس ASUS
لپ تاپ های ایسوس نسبت به محصولات سایر برندها قیمت پایینتری دارن؛ دلیلش هم ساده است، ایسوس خودش مادربرد لپ تاپ هاش رو تولید میکنه. مینی لپ تاپ ها و کروم بوک های ASUS فروش خوبی در بازار جهانی دارن و اسم این شرکت رو بهعنوان برندی که حتی روی ساختههای ارزونقیمتش هم میشه حساب باز کرد، معرفی میکنن. البته قدرت اصلی این غول تایوانی در تولید لپ تاپ های گیمینگ جذاب و بینظیر دیده میشه؛ جاییکه خیلی از گیمرها ASUS ROG رو به محصولات شرکتهای دیگه ترجیح میدن.
ایسوس رو بهعنوان برندی که برای مشتری احترام قائله میشناسن؛ چراکه این شرکت حتی برای تولید لپ تاپ های ارزونقیمت هم از بهترین قطعات و مواد اولیه استفاده میکنه. مشتریهای ایسوس بهراحتی میتونن به سرویسهای پشتیبانی این شرکت دسترسی داشته باشن.
برتری ها
- نمایشگر باکیفیت و قاب باریک دور صفحه
- طراحی نوآورانه
- سری لپ تاپ های گیمینگ حرفهای
- گجت های هیبریدی باکیفیت
- در دست داشتن 5 درصد از بازار جهانی لپ تاپ
کاستی ها
- سنگینی بیش از حد برخی محصولات
- عملکرد ضعیف باتری در بعضی لپ تاپ ها
نمرهی نهایی
طراحی: 7.6 از 10
پشتیبانی: 7 از 10
نوآوری: 6 از 10
مشخصات فنی: 7.5 از 10
ام اس آی MSI
عمده شهرت ام اس آی به تولید لپ تاپ های گیمینگ و محصولات رده بالا برمیگرده. در واقع MSI در بازار لپ تاپ های میان رده و رده پایین، هیچ حرفی برای گفتن نداره. گجت های MSI هم از طراحی خلاقانه بهره میبرن، هم بهترین و باکیفیتترین قطعات رو در خودشون جای میدن تا قیمت بالای اونها موجه بهنظر بیاد. البته تخصص ام اس آی در بحث گیمینگ به تولید لپ تاپ محدود نمیشه و فعالیت در حوزههای دیگه مثل مادربرد ، کارت گرافیک و تجهیزات رو هم در بر میگیره.
MSI جزو شرکتهاییه که در زمینهی طراحی از هیچ ریسکی برای تولید محصول خلاقانه دریغ نمیکنه. اکثر محصولات این شرکت به کارت های گرافیک و پردازنده های پرقدرت مجهز هستن و بنابراین مقایسهی این کمپانی تایوانی با برندهای دیگه خیلی منطقی بهنظر نمیرسه.
برتری ها
- قدرت بینظیر سختافزاری
- کیفیت ساخت باورنکردنی
- تجهیزات همراه فوقالعاده
- حضور گسترده در بحث گیمینگ
کاستی ها
- نبود سرویس پشتیبانی 24 ساعته
- قیمت بالای محصولات
قیمت نهایی
طراحی: 7 از 10
پشتیبانی: 6 از 10
نوآوری: 7 از 10
مشخصات فنی: 8.5 از 10
حرف آخر
در این مقاله تلاش کردیم گزینههای شایستهی عنوان « بهترین برند لپ تاپ » رو به شما معرفی کنیم. ویژگیهایی مثل طراحی، نوآوری، ترکیب سختافزاری مناسب و دوام قطعات در انتخاب اکثر کاربرها تاثیرگذار هستن و اونها رو بهسمت یک یا چند برند خاص هدایت میکنن. در کشورهای دیگه، پشتیبانی و خدمات مشتریان جزو معیارهای اصلی کاربرها برای انتخاب محصول هستن؛ اما متاسفانه در ایران بهدلیل نبود نمایندگی رسمی، خیلی به این مسئله توجه نمیشه. در هر صورت حتی اگه با این ردهبندی موافق نباشید، میتونید از اصول و معیارهای اون کمک بگیرید تا لپ تاپ مناسبی رو انتخاب کنید. بهنظر شما بهترین برند لپ تاپ کدومه؟ دلیلش چیه؟
سوالات متداول:
دانلود فایل PDF این مقاله:
بله؛ روی مک بوک هم میتونید از سیستم عامل مکینتاش استفاده کنید و هم ویندوز.
برند Alienware یکی از زیرمجموعههای شرکت Dell محسوب میشه.
چون ایسوس خودش بزرگترین تولیدکنندهی مادربرد دنیاست و میتونه از محصول خودش در ساخت لپ تاپ استفاده کنه.