راهنمای خرید لپ تاپ: آموزش خرید حرفه ای لپ تاپ
خرید لپتاپ شاید یکی از مواردی باشه که هرکسی در طول عمرش یکی دو بار بهش نیاز پیدا میکنه. اگه براتون سواله که چطوری لپتاپ مورد نیازتون رو پیدا با ما همراه باشین. در مقالهی راهنمای خرید لب تاپ، بهتون یاد میدیم چطوری برای خودتون یک لپتاپ مناسب انتخاب کنین.
همونطور که بالاتر گفتم ممکنه در طول زندگیمون چند باری نیاز داشته باشیم برای خودمون یا یکی از اعضای خانواده لپتاپ تهیه کنیم. اما چطوری بفهمیم که چه لپتاپی نیازهای ما رو رفع میکنه؟ خیلی ساده، باید اول بدونیم که چه نیازهایی داریم و چه لپتاپی اون نیاز رو برطرف میکنه.
افراد زیادی رو دیدم که برای خرید لپتاپ از مغازهدار و فروشنده مشاوره میگیرن. کلا مشاوره گرفتن برای خرید یک قطعه یا وسیله مهم و کارآمده اما از کی باید این مشاوره رو بگیریم؟ یک متخصص، یک فروشنده یا دوست و آشنا؟
آیا این افراد واقعا متخصص هستن؟ آیا دربارهی نیاز ما بهاندازهی خودمون اطلاع دارن؟ آیا اصلا بهاندازهی کافی به این مسئله اهمیت میدن؟ خب شاید شما با یک فرد خوشقلب آشنا بشین و اون صادقانه کمکتون کنه اما مگه چقدر احتمال داره این اتفاق به واقعیت تبدیل بشه؟
اگه کمی هم به اهمیت این مسئله پی بردید، بهتره دست به کار بشید. امروز قصد دارم شما رو در مقالهی راهنمای خرید لپ تاپ با خودم همراه کنم و همهی اطلاعات مهم رو بهتون بگم. طوری که خودتون بتونید برای خرید این وسیله تصمیم بگیرید و انتخابی عاقلانه داشته باشید. با نت ران همراه باشید و از این به بعد خودتون برای خرید لپتاپ تصمیم بگیرید.
چرا نباید از فروشنده لپتاپ مشاوره بگیریم؟
این موضوع شاید به مذاق فروشندهها خوش نیاد اما من اینجام تا واقعیتها رو با شما در میون بذارم. اول اینکه «مشک آن است که خود ببوید/ نه آن که عطار بگوید» و دومی هم اینکه «هیچ ماستبندی نمیگه ماست من ترشه!» از این دو ضربالمثل باید درس گرفت. وقتی شما به فروشنده میگین برای انتخاب لپتاپ به شما کمک کنه، اون متوجه میشه که شما در این زمینه اطلاع کافی ندارین و خیالش راحت میشه که میتونه محصولی رو که خودش میخواد رو به شما قالب کنه.
شناخت کاربری لپتاپ
لپتاپها کاربریهای متفاوتی دارن و به همین علت کمپانیهای تولیدکنندهی لپتاپ محصولات متنوعی رو به بازار عرضه میکنن. با این کار طیفهای مختلف جامعه رو به سمت خودشون میکشونن. لپتاپها به چند دسته تقسیم میشن و برحسب نوع قطعاتشون متفاوتن و هرکدوم در یک بخش سرتر هستن. دستهبندی رایج در کشور ما به این ترتیبه:
- دانشجویی
- مالتیمدیا و مصارف خانگی
- تجاری
- حرفهای
- بازی
اما من خودم این دستهبندی رو بههیچعنوان قبول ندارم، میخواین بدونین چرا؟
مثلا شما لپتاپهای دانشجویی رو در نظر بگیرید. در کشور ما به هر لپتاپی که آفیس رو اجرا کنه میگن لپتاپ دانشجویی! به نظر شما این تعریف درستی از یک لپتاپه دانشجوییه؟ خیلیها بهاشتباه میفتن و حتی برای رشتۀ معماری یک لپتاپ دانشجویی تهیه میکنن. بعد هم ازش انتظار دارن اتوکد رو اجرا کنه. اما آیا این اتفاق میفته؟ قطعا خیر! پس لطفا خودتون رو درگیر این دستهها نکنید. شما باید قطعات و نیازتون رو بشناسید. برای این کار آموزش راهنمای خرید لپتاپ ما رو تا انتها دنبال کنین.
نیازهای اساسی هر فرد برای خرید لپتاپ
هر کدوم از ما برای کار خاصی لپتاپ میخریم، درسته؟ پس بهتره بهجای خرید سرسری با توجه به نیازمون لپتاپی رو انتخاب کنیم که میتونه بهترین گزینه برای ما باشه. خیلی از دوستان براشون سواله چطور نیازهاشون رو بشناسن. خب من برای این مورد هم یکسری سوال آماده کردم که بهتره قبل از خرید به این سوالات پاسخ بدید.
سوالاتی که باید قبل از خرید لپتاپ از خودتون بپرسید
آیا با لپتاپ بازی میکنم؟
اگه بله، باید دنبال لپتاپ گیمینگ باشید، البته به فروشندهها توجه نکنید. لپتاپهای گیمینگ باید چیپهای گرافیکی قوی داشته باشن که در ادامه بیشتر دربارهاش توضیح میدم.
برای اینکه بیشتر با لپتاپ گیمینگ آشنا بشید، راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ رو در مجلهی نت ران بخونید.
استفادهی من در چه حده و قراره چه برنامههایی روی لپتاپ من نصب بشه؟
اگه از اون دسته دوستانی هستید که صرفا برای دیدن فیلم و کار با نرمافزارهای Office به دنبال خرید لپتاپ هستید، نیازی نیست که لپتاپ شما خیلی قوی باشه. لپتاپی با CPU پایینرده و رم 8 گیگ و پردازندهی گرافیکی مجتمع کار شما رو راه میندازه.
اما اگه قراره از برنامههای سنگین استفاده کنین، باید ابتدا چک کنین که برنامهی مدنظر شما کدوم قطعه رو بیشتر مشغول میکنه. مثلا برنامههای تبدیل و انکود فیلم، CPU محور هستن و عملا با داشتن پردازنده قوی کار شما راه میفته. فقط به یک گرافیک برای تصویر دادن نیاز دارید، حتی گرافیک پردازنده هم برای شما کافیه. در مقابل نرمافزارهایی که با استفاده از اونها تصاویر رو دستخوش تغییراتی میکنید و رنگها رو تغییر میدید، گرافیک محور هستن، یعنی باوجود یک پردازندهی متوسط و یک کارت گرافیک خوب میتونید بهترین بازدهی رو داشته باشید.
با لپتاپم زیر نور خورشید کار میکنم؟
این سوال خیلی مهمه. اکثر دوستان یک خرید خوب رو در مقایسهی پردازنده، حافظه رم و گرافیک میبینن. اما برای همه اینگونه نیست و یک سری از معایب و مزیتها هستن که در ابتدا شاید خیلی به چشم نیان اما واقعا تاثیرگذار هستن، مثل صفحهنمایش لپتاپ. برای ساخت لپتاپها از صفحهنمایشهای مختلف با کیفیتها و کاربریهای متفاوتی استفاده میشه. انتخاب اول من همیشه صفحهنمایش IPS بوده و هست. در ردهی دوم میشه به پنلهای TN با روکش مات اشاره کرد که در زیر نور خورشید هم بازدهی خوبی دارن.
شارژ دهی باتری چقدر برام مهمه؟
دوستان باتری بیشتر لپتاپها بین 1.5 الی 3 ساعت میتونه دستگاه رو روشن نگه داره. اما لپتاپهایی هستن که باتریهای قویتری دارن و میشه انتظار داشت که تا 8 ساعت هم روشن بمونن. پس اول این مسئله رو روشن کنید که کدوم مورد باب میل شماست.
چه مقدار حافظهی رم برای من کافیه؟
این سوال ذهن خیلیها رو درگیر خودش کرده اما واقعا جوابش اونقدرا هم سخت نیست. اگه شما یک کاربری نیمهحرفهای و گیمینگ دارین باید بگم 16 گیگابایت حافظهی رم کاملا برای شما مناسبه.
اگه صرفا از لپتاپ برای وبگردی و فیلم دیدن و انجام کارهای ساده مثل برنامهی آفیس و استفاده میکنید، هشت گیگابایت هم برای شما کافیه. تا اینجای کار کمی در مورد نیازهامون و قطعات موردنیازشون صحبت کردیم اما از این به بعد میخوایم کمی بحث رو تخصصیتر پیش ببریم و قطعه به قطعهی یک لپتاپ رو بررسی کنیم.
پردازندههای لپتاپ در راهنمای خرید لپتاپ
شاید مهمترین قطعه برای انتخاب یک لپتاپ پردازنده باشه. اگه ما کاربری عادی، وبگردی و کار با نرمافزار آفیس رو در نظر نگیریم؛ چون این موارد کلا سیستم و پردازندهی قوی و کارآمدی لازم ندارن. در بقیهی موارد پردازندهی شما باید حتما قویترین قطعهی لپتاپ باشه.
اگه کاربری شما گیمینگ باشه، پردازنده بسیار مهمه. در خیلی از بازیها که پردازندهمحور هستن این قطعه حرف اول رو میزنه. در بقیه هم اگه پردازنده قوی نباشه هرچقدر هم که کارت گرافیک شما قوی باشه، نمیشه از گرافیک بازدهی کامل رو گرفت. البته اگه لپتاپ رو برای برنامهنویسی لازم دارین، بازهم پردازنده خیلی مهمه.
پردازندههای لپتاپ از نسلهای گذشته تا به حال پسوندهای مختلفی رو به خودش دیده و شاید برای همه حفظ کردن این سریها مثل M ،HQ ،U ،H و… کار آسونی نباشه. این روزها در نسلهای جدید بیشتر شاهد U و H هستیم. البته جدیدا پردازندههایی با حرف اختصاری G هم به اونها اضافه شده. سری پردازندهها با حرف U نشونهی پردازندههای کممصرف هستن و پردازندههای سری H نشونهی پردازندههایی با کیفیت بالا و قوی (High End) هستن.
برای مثال پردازندهی Core i5 9300H از یک پردازندهی i7 نسل دهم سری U هم قویتره. البته در پردازشهای چندهستهای و در کل میشه گفت قدرتی برابر دارن اما قیمت پردازندهی i5 سری H به مراتب اروزنتره. همین باعث میشه لپتاپی که از این پردازنده استفاده کرده ارزونتر باشه.
پس مبنای قوی بودن پردازنده رو بر i7 یا i5 بودن پردازنده نذارید.
اما در مورد سری پردازندههایی که در اسم اونا حرف G دیده میشه، باید گفت که این پردازندهها APU هستن و کارت گرافیک آنبورد دارن که یک گرافیک متوسط رو به پایین هست. این حروف در نسلهای جدید اینتل و ای ام دی یک معنی رو دارن. اگه علاقه دارید که در مورد این دونوع پردازنده بیشتر بدونید، از شما دعوت میکنم تا به مقالهی مقایسه سیپییو های Intel و AMD سری بزنید.
نت رانیهای عزیز؛ اگه من امروز سری پردازندهها رو برای شما توضیح بدم مطلب زیاد میشه. به علاوه این سریها ممکنه دستخوش تغییراتی بشن و من نمیخوام که این مطلب تاریخ انقضا داشته باشه. برای همین فقط بهتون توضیح میدم که چطور با مقایسهی پردازندههای مختلف بهترین اونها رو پیدا کنید.
فعلا تا اینجای کار متوجه شدیم که معنای سه حرف پرکاربرد در پردازندههای نسل جدید چیه. فراموش نکنید که مهمترین فاکتورها درشناسایی پردازندهها قدرت بالاتر در فرکانس و تعداد بیشتر هسته است. به نظر من بهتره که همیشه دو یا چند پردازندهی مدنظرتون رو باهم مقایسه کنید، فرضا من میخوام دو پردازندهی i5 9300 و i7-10510U رو باهم مقایسه کنم.
برای این کار کافیه در گوگل سرچ کنید i7-10510U Vs i5 9300H سپس میتونید وارد سایتهای مقایسه بشید و کلی بنچمارک ببینید تا انتخاب از بین این دو پردازنده برای شما راحتتر بشه. 4 سایتی که در تصویر جستوجوی زیر میبینید جزو کارآمدترینها هستن.
تصویر 2 از سایت versus.com هست که با نگاهی به این تصویر میشه گفت توربو اسپید i7-10510U بیشتره اما فرکانس پایهی i5 9300H بیشتره که در این پردازنده، 2.4 گیگاهرتز سرعت داره . همچنین هستهی پردازندهی i7-10510U فرکانسش در حالت پایهی 1.8 گیگاهرتزه. یادتون باشه اعداد مربوط به فرکانس هرچقدر بالاتر باشن، بهترن.
تصویر زیر به سایت UserBenchmark مربوطه که در اون میشه پردازنده و حتی کارت گرافیک رو مقایسه کرد. در اینجا خود وبسایت، پردازندهی i5 رو با 12 درصد اختلاف برنده اعلام کرده. در پایینش هم نوشته که در بین 1293 پردازندهای که وجود داره، این پردازنده ردهی 236 رو به خودش اختصاص داده. پردازندهی i7 هم در ردهی 378 قرار گرفته. پس تا اینجا پردازندهی i5 9300H قویتره. در پایینتر هم از نمرهی 100 به مواردی چون گیمینگ، دسکتاپ و ورکاستیشن نمره داده.
در تصویر 4 هم امتیاز در حالت عادی با اختلاف 7 درصد به سود پردازندهی i5 هست. اما در قسمت اورکلاک یا همون توربو پردازندهی i7 با 3 درصد اختلاف جلو هست. اما بخش پایین یعنی قیمت و ارزش بسیار مهمه چون هزینهی پرداختی برای پردازندهی i5 بسیار کمتره. اینجا تقریبا 36 درصد اختلاف دارن. هرچی هزینهی تمامشدهی سختافزار برای کمپانی پایینتر باشه هزینهی اون مدل هم کمتره. پس در بازارهم قیمت کمتری داره و این یعنی شما هزینهی کمتری پرداخت میکنید اما تقریبا همون کارایی رو دریافت میکنید.
در تصویر زیر که از وبسایت notebookcheck.net گرفتهشده چند بنچمارک از این دو پردازنده قرار داره، این وبسایت بیش از 30 بنچمارک رو برای شما به همین صورت قرار میده و کاملا مشخصه اونی که عدد درصدش سبزه، قویتره.
در آخر باید بگم برای انتخاب پردازنده ابتدا به تعداد هسته توجه کنید و بعد به فرکانس.
مانیتور لپتاپ در راهنمای خرید لپ تاپ
مانیتورهای لپتاپ انواع مختلفی دارن از IPS گرفته تا TN و TFT. حتما براتون سواله که اینها چه فرقی با هم دارن. ببینید عزیزان شاید در خرید لپتاپ به مانیتور زیاد دقت نکنید و براتون مهم نباشه اما باید بدونید که مانیتورها میتونن تجربهی کار شما رو با یک لپتاپ، لذتبخش یا آزاردهنده کنن. فرق این سه نوع مانیتور در زمان پاسخدهی و همچنین کیفیت نمایش تصاویر هست. تاخیر در مانیتورهای IPS عموما 5ms هست و در دو پنل دیگه عموما 2ms که در این رِنج واقعا شما تاخیری رو احساس نمیکنین. اما اگه بیشتر از 5ms باشه، مخصوصا در کاربری گیمینگ میتونه کاربر رو اذیت کنه. البته پنل VN هم موجوده که میشه گفت بعضی از امکانات هر دو پنل رو در خودش داره و حد وسط هر دو پنله. البته جدیدا لپتاپی ندیدم که از این پنل استفاده کنه.
کیفیت و زاویهی دید در مانیتورهای لپتاپ
مانیتورهای IPS کیفیت رنگی بهتری دارن. در واقع شما در زاویههای مختلف هم همون تصویری رو میبینید که از روبهروی لپتاپ قابلمشاهده است.
اما در دو پنل دیگه این موضوع متفاوته؛ یعنی شما باید دقیقا روبهروی لپتاپ باشین تا تصویر رو واضح ببینین. اگه مقداری به یک سمت متمایل بشین صفحه رو تار و مشکیتر میبینین. این قضیه زمانی آزاردهنده میشه که قصد دارین با یکی دو نفر دیگه کلیپ یا فیلم سینمایی رو ببینین.
رفرشریت و هرتز در مانیتور لپتاپ
رفرشریت به تعداد فریمهایی میگن که یک صفحه میتونه در لحظه نمایش بده.
امروزه مانیتورهای لپتاپ از رنج 60 هرتزی تا 144 هرتزی در بازار موجود هستن. این باور بین مردم عادی و حتی فروشندگان وجود داره که مانیتور با رفرشریت بالاتر بهتره. این موضوع کاملا درسته اما برای خیلیها این موضوع میتونه مشکلساز باشه.
چرا نباید مانیتور با رفرشریت بالا رو انتخاب کنیم؟
همونطور که گفتم رفرشریت بالاتر یعنی مانیتور باکیفیتتر و البته گرونتر. این مسئله برای بعضی از دوستان یک مشکل محسوب میشه. در وهلهی اول شما باید هزینهی بیشتری رو برای یک مانیتور پرداخت کنید که در اکثر اوقات هیچ تفاوتی رو برای شما رقم نمیزنه. در وهلهی دوم، این موضوع برای گیمرها مشکل سازه. البته در لپتاپهای ردهبالا که از کارت گرافیک بسیار قوی نظیر سری 2060 یا 3000 استفاده میکنن.
رفرشریت بالا میتونه مزیت باشه؛ اما تصور کنید لپتاپ شما از یک گرافیک GTX 1650 استفاده میکنه. میشه گفت این مدل جزو گرافیکهای متوسط رو به بالای 2021 هست و هنوز اکثر لپتاپها کارت گرافیکشون از این مدل پایینتره.
این گرافیک در رزولوشن 1080p هم نمیتونه تمام بازیها رو با 60 فریم بر ثانیه اجرا کنه. متاسفانه مشاهده شده که بعضی از لپتاپها در کنار این گرافیک یک مانیتور با رفرش ریت بالاتر از 60 هرتز رو به بازار عرضه کردن. در صورت خرید لپتاپی با مشخصات بالا شما تنها میتونید بازیهای انگشتشماری نظیر کانتر و بازیهای قدیمی رو داشته باشید. عملا هزینهی بیشتری رو متحمل شدین و در قبالش بازده مناسبی رو دریافت نکردین. پس اگه گرافیک لپتاپ شما یک گرافیک ردهبالا (High End) نیست، خرید لپتاپی با رفرش ریت بیش از 60 هرتز به شما عزیزان پیشنهاد نمیشه.
رزولوشن در مانیتورهای لپتاپ
همونطور که اطلاع دارین امروزه اکثر لپتاپها در رزولوشنهای 720p ،1080p و 4K به بازار عرضه میشن. این موضوع هم مثل قضیهی رفرشریت هست و دقیقا برای گیمرها همون مشکل رو ایجاد میکنه. یعنی اگه شما در کنار یک مانیتور با رزولوشن 4K از کارت گرافیک ردهبالا استفاده نکنید، عملا پولتون رو دور ریختین. البته کسانی که از لپتاپ صرفا برای فیلم دیدن استفاده میکنن یا کاربریهایی بهجز گیم دارن؛ میتونن از مانیتورهایی با رزولوشن 4K استفاده کنن.
توصیهی من به دوستان گیمر اینه که اگر در لپتاپ مدنظر شما از گرافیک High End استفاده نشده، لپتاپی تهیه کنید که رزولوشن صفحهاش 1080p باشه. من ترجیح میدم که یک بازی رو با تنظیمات گرافیکی Ultra در یک صفحهی FullHD بازی کنم و هنگام بازی 60 فریم بگیرم تا اینکه همون بازی رو در تنظیمات Low در یک مانیتور 4K اجرا کنم و 30 فریم یا کمتر بگیرم. اکثر گیمرهای دنیا روی این موضوع همعقیده هستن و مهمترین دلیل برای لذت بردن از یک بازی اجرای روان اونه. قطعا با 30 فریم شما نمیتونید طعم یک بازی روان رو بچشید.
اندازه و سایز صفحه مانیتور لپتاپ
لپتاپها در اندازههای مختلفی به بازار عرضه میشن و هر کاربر، بسته به نیاز خودش میتونه یک لپتاپ 11 یا 21 اینچی رو تهیه کنه. مرسومترین سایز بین لپتاپها 15.6 اینچه. عموم مردم هم از این اندازه راضی هستن. این انتخاب کاملا سلیقهایه و در وزن لپتاپ هم تاثیر بسزایی داره.
هارد معمولی یا SSD
این مورد کاملا سلیقهایه؛ شما باید بین سرعت و فضای بیشتر یکی رو انتخاب کنید. اگه خیلی عجول هستید، برنامههای سنگینی رو اجرا میکنید یا آنلاین بازی میکنید استفاده از هاردهای SSD برای شما الزامیه.
خود من از اون دسته افرادی هستم که به شدت به فضای هارد دیسک اهمیت میدادم و بارها رفتم تا هارد SSD بخرم اما درنهایت با یک هارد دو ترابایت معمولی از مغازه خارج میشدم. تقریبا 6 سال پیش موقع بازی بتلفیلد متوجه شدم که سیستمم خیلی کند وارد بازی میشه. در آخر دل رو به دریا زدم و یک هارد SSD تهیه کردم و بعدش واقعا تفاوت رو متوجه شدم.
ظرفیت هارد SSD
این مورد هم کاملا سلیقهایه و میشه گفت که لپتاپهایی با هاردهای SSD با ظرفیتهای مختلف به بازار عرضه شدن اما من دو پیشنهاد برای همراهان نت ران دارم.
پیشنهاد اول برای گیمرهاست. این دسته از عزیزان با یک هارد SSD با ظرفیت 256 یا 512 گیگابایت میتونن نیازهاشون رو برطرف کنن. اما دوستانی که قصد ندارن روی لپتاپ بازی نصب کنن، یک هارد 128 گیگابایتی هم کارشون رو راه میاندازه. در کنارش میتونن یک هارد اکسترنال یک ترابایتی تهیه کنن.
آموزش انتخاب گرافیک لپتاپ و مقایسه دو گرافیک
امروزه سه دسته لپتاپ وجود دارن که گرافیکهاشون باهم متفاوته. دستهای که از گرافیکهای ضعیف پردازنده استفاده میکنن و برای اجرای فیلم و برنامههای سبک هستن و احتیاجی به کارت گرافیک ندارن. دستهی دوم لپتاپهایی هستن که از پردازندههای سری G استفاده میکنن و دقیقا مانند دستهی اول از گرافیک پردازنده استفاده میکنن. تفاوت این دسته در قدرت گرافیک پردازندههای معمولی یا پردازندههای سری G هست.
همونطور که گفتم پردازندههای معمولی تنها قابلیت نمایش تصویر یا اجرای برنامههای سبک رو دارن. در مقابل گرافیک پردازندههای سری G بهصورت قابلتوجهی قویتره و میشه از اونها انتظار اجرای بازی با رزولوشن 720p رو داشت. البته بازیهای بهینه و سبک!
دستهی سوم لپتاپهایی هستن که گرافیکهای مجزا دارن. قطعا خرید یک لپتاپ با این مشخصات به گیمرها پیشنهاد میشه. اما توجه کنید که ممکنه گرافیک مجزا از گرافیک آنبورد پردازندهی سری G ضعیفتر باشه. برای مثال گرافیک مجزای MX 110 که یک گرافیک ردهپایین هست رو با گرافیک Vega 10 که گرافیک آنبورد تعدادی از پردازندههای رایزن هست مقایسه میکنیم.
برای شروع کار کلمهی Mx110 vs Vega10 رو مثل تصویر زیر در گوگل جستوجو کنید.
خب، من ابتدا از سایت UserBenchmark شروع میکنم. همونطور که میبینید این سایت گرافیک وگا 10 رو برنده اعلام کرده. اما بهتره توی صفحه اسکرول کنیم تا ببینیم دلیلش چی بوده.
با توجه به تصویر8 میشه نتیجه گرفت که در اغلب زمینهها وگا 10 کارت گرافیک برتر هست. اما بهتره نگاهی به سایت دوم یعنی Notebookcheck هم بندازیم تا خیالمون راحت بشه. این سایت اطلاعات بیشتری رو در اختیار قرار میده و به شما اجازه میده که راحتتر و سادهتر اختلاف این دو کارت رو متوجه بشید.
تصویر زیر مشخصات دو کارت رو داده که بازهم در اکثر موارد وگا 10 از کارت گرافیک MX110 قویتره. برای اینکه کمی با قضیه آشنا بشید بهتره چندتا بنچمارک و تست فریم بازی رو هم از این دو کارت ببینید تا بهتر انتخاب کنید.
در تستهای مربوط به 3DMark که در تصویر 10 میبینید باز هم برتری کامل با وگا 10 هست.
دوستان عزیز هیچکدوم از این دو گرافیک مناسب گیم نیستن اما شما با دونستن این روش میتونید هر گرافیک یا لپتاپی رو مقایسه کنید.
در تصویر زیر میتونید در رزولوشنهای مختلف مقدار فریمی رو که از کارت گرافیک برای بازی خاصی میگیرید، ببینید. هرچه فریم بالاتر باشه بهتره و فریم مناسب برای اجرای روان یک بازی هم 60 فریم هست، البته اگه در یک بازی 40 فریم هم بگیرید در صورتی که ثابت باشه، میشه اون بازی رو انجام داد. خب در این تصویر هم برتری با وگا 10 هست.
البته باید بگم که به هیچ وجه فریم بازیهای فیفا و کانتر و امثال اونها رو ملاک قرار ندید. حتی بازی Battlefield V هم یک بازی بهینه است. البته بازهم برای مقایسه بهتر از فیفاست چون این بازی گرافیک بهتری رو به کاربر میده و قطعا توان بیشتری رو هم برای اجرای اون نیاز داره.
اگه به قسمت رزولوشن توجه کنید، این بازی توسط هیچکدوم از این دو گرافیک قابلاجرا نیست. عملا حتی اگه بازی هم باز بشه برای شما بهصورت اسلوموشن اجرا میشه. پس نتیجه میگیریم که شما بهعنوان یک گیمر بهتره لپتاپی رو پیدا کنید که گرافیکش در بازیهای مدنظرتون 60 فریم بر ثانیه رو بده.
تفاوت رمها در راهنمای خرید لپ تاپ
نت رانیهای عزیز در ابتدای مقاله توضیحات مختصری در مورد رم و مقدار اون در اختیارتون قراردادم. اما اگه بخوایم نسلهای امروزی رم رو بررسی کنیم باید بگم امروزه لپتاپها در دو دستهی DDR3 و DDR4 در بازار موجود هستن. اگه توان مالی شما اجازه میده دستگاه نو بخرین قطعا باید از سری DDR4 تهیه کنین چون لپتاپهای جدید همگی از این نسل هستن. در این نسل هم ما شاهد فرکانسهای متعددی هستیم از 2400 گرفته تا 3200. اگه خیلی به این موضوع اهمیت میدین باید بدونین فرکانس رم هرچقدر که بالاتر باشه بهتره البته همون رم با فرکانس 2400 هم بسیار با کیفیته.
در مورد رمهای DDR3 هم از فرکانس یا همون باس 1066 داریم تا 1866 که قطعا باز هم هرچه بالاتر بهتر.
چند نکته:
- در مورد رم به هیچ وجه از رم کمتر از 8 گیگابایت استفاده نکنید. اگه سلامت روح و روانتون براتون مهمه این توصیه رو جدی بگیرید. رم 4 گیگابایتی حتی برای وبگردی هم کمه.
- برای کارهای معمولی مثل بازی سبک، فتوشاپ در حد روتوش، آفیس، وبگردی و دانلود رم 8 گیگابایت کافیه.
- برای بازیهای سنگین، برنامهنویسی اندروید بهخصوص کار با اندروید استودیو و کار با برنامههای طراحی رم 16 گیگابایت توصیه میشه.
- برای سیستمهای رندرینگ، انیمیشنسازی و… رم بیشتر زندگی بهتر.
- دوستان هنوز هیچ بازی نیومده که به 32 گیگ رم نیاز داشته باشه پس به توصیهی بالا توجه کنید.
کیبورد و متعلقات در راهنمای خرید لپ تاپ
کیبورد شاید یکی از مواردی باشه که در هنگام خرید یک لپتاپ خیلی به اون توجه نمیشه اما یک عنصر مهمه که اگر خوب نباشه میتونه به یک کابوس تبدیل بشه. راحت نبودن دکمهها و همچنین نداشتن نور پسزمینه از مواردی هست که هنگام خرید یک لپتاپ باید به اونها توجه ویژهای بشه.
در اکثر لپتاپهای رده پایین برای صرفهجویی در هزینه، این دو مورد نادیده گرفته میشه؛ اما با کمی توجه و جستوجو میشه در این رنج قیمتی هم لپتاپ مناسبی رو پیدا کرد که در این زمینه هم شما رو راضی نگه داره این دو مورد برای دوستانی که کارهای تایپی زیادی دارن، خیلی حیاتیه.
پورتها در راهنمای خرید لپ تاپ
این گزینه بسیار سلیقهای هست و به شما و دستگاههای جانبی که قراره به لپتاپتون متصل کنین بستگی داره اما یک لپتاپ معمولی باید از پورتهایی نظیر HDMI ،USB-3 ،Lan و با دید باز و آیندهنگرانهتر USB-C پشتیبانی کنه.
درایو نوری در راهنمای خرید لپ تاپ
داشتن درایو نوری میتونه یک مزیت باشه اما با توجه به منسوخ شدن استفاده از دیسکهای نوری و کمکاربرد شدن این قطعه در مصرف کاربران و همچنین وجود درایو نوری اکسترنال، خیلی از شرکتهای سازندهی لپتاپ در اکثر مدلها این مورد رو حذف کردن.
البته میشه گفت با حذف این قطعه لپتاپها با ظاهری زیباتر، سبکتر و همچنین نازکتر به بازار عرضه شدن. میشه گفت با حذف اون فضای بیشتری برای قطعات دیگه باز شده.
وزن لپتاپ در راهنمای خرید لپتاپ
وزن لپتاپ مهمه؟ بله قطعا. این مورد یکی از فاکتورهای مهم هست اما باید توجه کرد که این موضوع شاید برای همه مهم و حیاتی نباشه. وزن لپتاپ هم دقیقا به کاربری شما بستگی داره. اگه دائما در حال رفتوآمد هستید و لپتاپ رو سر پروژههاتون میبرید، باید به این مسئله دقت کنید. محدودهی وزن لپتاپها از 900 گرم تا 4 کیلوگرم هست و این دستگاهها عمدتا وزن 2.5 کیلوگرمی دارن. البته خیالپرداز نباشید شما بههیچوجه نمیتونید یک لپتاپ گیمینگ 900 گرمی پیدا کنین! پس واقعبینانه عمل کنید.
حرفآخر
در این مقاله سعی کردیم به شما یاد بدیم خودتون بدون نیاز با مشورت با هیچ فردی نیاز خودتون رو بسنجین و لپتاپ موردنیاز خودتون رو پیدا کنین. با توجه به آموزش مقایسهی دو قطعهی اصلی لپتاپ یعنی پردازنده و کارت گرافیک حالا شما میتونید با یک جستوجوی ساده ابتدا برنامه یا بازی که قصد دارید اون رو روی سیستمتون اجرا کنید، پیدا کنید و قطعات موردنیاز اون برنامه رو ببینید. سپس لپتاپی رو انتخاب کنین که در اجرای اون شما رو با مشکلی مواجه نکنه. در مورد رم و بقیهی اجزای لپتاپ هم توضیحات تکمیلی رو ارائه دادیم تا بامطالعهی اونها دید بازتری داشته باشید.
در انتهای مقاله بازهم تکرار میکنم هنگام تهیهی یک لپتاپ اولویت رو به پردازنده و کارت گرافیک بهتر بدید. قطعاتی مثل رم و هارد قابل ارتقا هستن و بهراحتی میشه یک لپتاپ با رم هشت گیگابایت رو تهیه کرد و بعدا سر فرصت 8 گیگابایت دیگه هم به اون اضافه کرد اما شما نمیتونید چیپ گرافیک لپتاپتون رو ارتقا بدین.
به صفحهنمایش هم زیاد دقت بکنید در ابتدای مقاله توضیحات کاملی قرارگرفته اما بهصورت خلاصه انتخاب اول شما باید یک صفحهی فولاچ دی با پنل IPS باشه.
ممنون که با ما همراه بودید. امیدوارم که این مقاله بتونه به شما در خریدهای آینده کمک کنه. در صورتی که هرگونه سوالی در مورد خرید لپتاپ دارید، برای ما بنویسید تا من و همکارانم در کوتاهترین زمان جواب بدیم.
دانلود فایل PDF این مقاله:
سوالات متداول
اولویت انتخابتون رو پردازنده و کارت گرافیک قرار بدید، چرا که قطعاتی مثل رم و هارد قابل ارتقا هستن اما شما نمیتونید پردازنده و کارت گرافیک سیستمتون رو ارتقا بدید.
اگه برای بازیها و برنامههای سنگین لپتاپ میخواین حتما 16 گیگابایتی بخرید که دچار مشکل نشید. برای کاربری معمولی 8 گیگ کافیه، اما کمتر از 8 گیگ باعث کندی سیستم میشه.
مانیتورهای لپتاپ انواع مختلفی داره از IPS گرفته تا TN و TFT ولی من مانیتورهای IPS رو توصیه میکنم چون رنگها رو طبیعی نشون میده و صفحه نمایشش تو هرزاویهای وضوح خوبی داره.
سلام بنده به نوبه خودم تحلیل های زیادی رو میخونم ولی خداوکیلی هیچکدوم به اندازه سایت شما ساده، کامل، روان و بی طرفانه نیست. دم شما گرم
سلام
ممنونم از کامنت خوبتون
خوشحالیم که رضایت داشتید
من اولین مقاله ای که از شما خوندم نقد و بررسی A72 بود بعدش چندتا دیگه خوندم دیدم واقعا مدل راهنمایی مقاله ها به شکلیه که یاد میدی چی بخریم نه صرفا عدد و رقم که اکثر سایتا کپی کاری کردن
❤️❤️
آقا خدایی دمت گرم تا حالا مقاله ای نخونده بودم که با این مدل راهنمایی کرده باشه دیروز من یدونه لپ تاپ خریدم شاید اولین قطعه الکترونیکی باشه که خریدم و بعدش پشیمون نشدم اولین بار بود که وارد یک مغازه میشم و نظر فروشنده رو تو خریدم دخالت ندادم و طرف چون فهمید سر در میارم سعی نکرد اون مدلی که میخواد بهم بندازه
سلام وحید جان خوشحالیم که تونستیم کمکت کنیم.