گرانترین پردازنده های موجود در بازار
باتوجه به اهمیت CPU در عملکرد یک کامپیوتر، میشه گفت میزان قدرت و عملکرد پردازنده تاثیر مستقیمی بر قیمت، سرعت و توانمندی کامپیوتر داره. قدرت پردازنده رابطهای مستقیم با قیمت اون داره. از این رو تصمیم گرفتیم در این بخش به معرفی پرچمداران CPU که بهنوعی گرانترین پردازنده های موجود در بازار هستن، بپردازیم.
پردازنده؛ مغز کامپیوتر
پردازنده یا CPU که مخفف عبارت Central Processor Unit است، یکی از اصلیترین اجزای تشکیلدهندهی کامپیوتره که با کمک اجزای دیگه، فرمانها و دستورات رو دریافت کرده و دادههای موجود رو پردازش میکنه. هرچه قدرت پردازنده بیشتر باشه، سرعت اجرای دستورات بالاتر میره.
با توجه به طرز کار CPU میشه گفت پردازنده مغز کامپیوتره. اهمیت عملکرد و سرعت پردازنده، در انجام کارهای تخصصی بهخوبی مشخصه و بسته به استفادهای که از کامپیوتر یا لپتاپ دارید، میتونید پردازندههایی با قدرت و عملکرد مشخص رو تهیه کنید.
با پیشرفت تکنولوژی در سالهای اخیر، فناوری بهکار رفته در ساخت تراشههای پردازندهها تغییر کرده و رفتهرفته پردازندهها از تکهستهای به چندهستهای ارتقا پیدا کردن. چندهستهای بودن ساختار CPU باعث افزایش کارایی و عملکرد سیستم شده و باعث میشه سیستم در یک لحظه توانایی انجام چندین کار رو بهصورت همزمان داشته باشه.
عوامل موثر در قیمت پردازنده
چگونگی عملکرد پردازنده متاثر از چند شاخصه که میزان اونها در تعیین ارزش CPU و محدودهی قیمتی اون تاثیر بسیاری داره. قیمتگذاری گرانترین پردازنده های موجود در بازار نیز بر اساس همین شاخصهها انجام میشه؛ بنابراین در هنگام خرید یک CPU حتماً به این موارد دقت کنید. برخی از مهمترین این عوامل عبارتاند از:
- سرعت یا فرکانس پردازنده
- حافظه کش پردازنده
- تعداد هسته سیپییو
- تعداد رشتههای CPU
- اورکلاک پردازنده
- توان مصرفی پردازنده
- لیتوگرافی پردازنده
لیستی از ارزانترین سیپییوهای موجود در بازار رو هم میتونید باتوجه به همین شیوه در مجلهی نت ران ببینید.
شرکتهای تولید کننده پردازنده
با توجه بهاینکه پردازندهها در جاهای مختلفی بهکار برده میشن و عملکرد متفاوتی دارن، بسته به کاربرد و قدرتشون به چند نوع تقسیم میشن.
- پردازندههای دسکتاپ (جهت بهکارگیری در کامپیوترهایی خانگی)
- پردازندههای موبایلی (جهت استفاده در گوشیهای هوشمند یا لپتاپها)
- پردازندههای سرور (مورد استفاده در سرورها و دیتاسنترها)
شرکتهای بسیاری در سرتاسر دنیا نسبت به ساخت و تولید انواع پردازندهها اقدام کردن که مشهورترین اونها عبارتاند از:
- Intel
- AMD
- IBM
- NEC
- Motorola
- Chips & Technology
- Metaflow
- IIT
از میان این شرکتها، Intel و AMD جایگاه مطلوبی دارن.
گرانترین پردازنده های موجود در بازار
با توجه بهاینکه پردازنده های بسیاری در بازار وجود دارن که برای کاربردهای متعدد مورد استفاده قرار میگیرن، قصد داریم به معرفی چند مورد از گرانترین پردازنده های موجود در بازار بپردازیم. اگر قصد خرید یک پردازندهی قدرتمند رو دارید، با ما همراه باشید.
پردازنده AMD مدل RYZEN Threadripper 3990
- تعداد هستهها: 64 هسته
- فرکانس پایه: 2.9 گیگاهرتز
- توان مصرفی: 280 وات
- حافظه کش: 128 مگابایت
- مناسب برای رندرینگ، ویرایش ویدیوهای با حجم بالا و انجام فعالیتهای نرمافزاری بسیار سنگین
RYZEN Threadripper 3990 از سری Castle Peak بهترین و پرقدرت ترین پردازنده شرکت AMD است که در صدر لیست گرانترین پردازنده های موجود در بازار هم قرار داره. این پردازندهی 64 بیتی 128 مگابایت سه سطحی حافظهی کش داره و از حافظهی رم 4 کاناله DDR4 پشتیبانی میکنه. بیشترین فرکانسی که Threadripper 3990 در حالت توربو پشتیبانی میکنه، 4.3 گیگاهرتزه.
قدرت بسیار بالای این پردازنده به قدریه که برای استفاده از تمامی توانش به سیستم عاملی چون لینوکس نیاز دارید. حداکثر دمایی که این پردازنده تولید میکنه، 95 درجه سانتیگراده. RYZEN Threadripper 3990 از فناوری 7 نانومتری بهره گرفته و قابلیت پردازش همزمان 128 رشته پردازشی رو داره. حافظهی رم 4 کاناله DDR4 ظرفیت حافظه این پردازنده بوده و قیمت در نظر گرفته شده برای اون 4215 دلار آمریکاست.
پردازنده AMD مدل Ryzen Threadripper 3970x
- تعداد هستهها: 32 هسته
- فرکانس پایه: 3.7 گیگاهرتز
- توان مصرفی: 280 وات
- حافظه کش: 128 مگابایت
- مناسب برای رندرینگ
یکی دیگه از گرانترین پردازنده های موجود در بازار پردازندهی پرقدرت Ryzen Threadripper 3970x و یکی از محصولات شرکت AMD هست که یک پردازنده 64 بیتی هست. لیتوگرافی این تراشه 7 نانومتری FinFET بوده و حافظه کش 128 مگابایتی (کش L3) داره. این CPU برای سوکت STRX4 طراحی شده و قابلیت پردازش همزمان 64 رشته پردازشی رو داره.
این پردازنده با قابلیت پشتیبانی از افزایش فرکانس، در حالت پایه سرعتی معادل 3.7 گیگاهرتز داره که در حالت بیشینه به 4.5 گیگاهرتز میرسه. Threadripper 3970xحافظهی رم 4 کاناله DDR4 و بیشینه فرکانس 3200 مگاهرتز رو پشتیبانی میکنه. Ryzen Threadripper 3970x برای گیمینگ مناسب نیست. قیمت در نظر گرفته شده برای اون 2180 دلار آمریکاست.
پردازنده Intel مدل Platinum P-8136
- تعداد هستهها: 28 هسته
- فرکانس پایه: 2 گیگاهرتز
- توان مصرفی: 165 وات
- حافظه کش: 68 مگابایت
- مناسب برای رندرینگ، طراحی حرفهای و سرور
پردازندهی پرقدرت Intel از سری Xeon مدل Platinum P-8136 پردازندهای 64 بیتی است که از حافظهی کش سطح سه 68 مگابایتی پشتیبانی میکنه. فرکانس مبنا دراین CPU معادل 100مگاهرتز بوده و و قابلیت افزایش فرکانس رو داره؛ فرکانس در حالت توربو برای این پردازنده به 3.5 گیگابایت میرسه.
در ساختاراین تراشه از فناوری 14 نانومتری بهره گرفته شده و قابلیت پردازش همزمان 54 رشتهی پردازشی رو داره. Platinum P-8136 از حافظهی رم 4 کاناله DDR4 و همچنین حافظهی ECC پشتیبانی میکنه ولی پردازندهی گرافیکی نداره.
Platinum P-8136 برای گیمینگ مناسب نیست ولی برای افرادی که قصد طراحیهای تخصصی، ساخت انیمیشن و رندرینگ دارن، گزینهی مناسبیه. قیمت در نظر گرفته شده برای این پردازنده 1300 دلار آمریکاست.
پردازنده Intel مدل Core I9 10980XE Extreme Edition
- تعداد هستهها: 18 هسته
- فرکانس پایه: 3 گیگاهرتز
- توان مصرفی: 165 وات
- حافظه کش: 24.75 مگابایت
- مناسب برای رندرینگ
پردازنده پرقدرت Intel از سری Cascade Lake مدل Core I9 10980XE Extreme Edition پردازندهای 64 بیتیه که از حافظهی کش L3 حدود 24.75 مگابایت پشتیبانی میکنه. فرکانس پایه در این پردازنده 3 گیگاهرتزه که بهدلیل پشتیبانی از حالت توربو، بیشترین میزان فرکانس اون به 4.6 گیگاهرتز میرسه.
در ساختار این تراشه از فناوری 14 نانومتری بهره گرفته شده و قابلیت پردازش همزمان 36 رشته پردازشی رو داره. Core I9 10980XE Extreme Edition از حافظهی رم 4 کاناله DDR4 با بیشینه فرکانس 2933 مگاهرتز و حافظهی 256 گیگابایت پشتیبانی میکنه.
این سی پی یو، از حافظهی ECC و پردازنده گرافیکی پشتیبانی نمیکنه و برای گیمینگ مناسب نیست. قیمت در نظر گرفته شده برای اون 980 دلار آمریکاست.
پردازنده Intel مدل Core I9-7980XE
- تعداد هستهها: 18 هسته
- فرکانس پایه: 2.60 گیگاهرتز
- توان مصرفی: 165 وات
- حافظه کش: 24.75 مگابایت
- مناسب برای رندرینگ، کار با پایگاه دادههای بزرگ و انجام محاسبات مهندسی سنگین
این پردازندهی ساخت شرکتاینتل با توان پردازشی، کارآیی و عملکرد و همچنین قیمتی که داره ارزش خرید داره. پردازندهی قدرتمند Intel از سری Skylake-X مدل Core i9-7980XE پردازندهای 64 بیتی است که از حافظهی کش سه سطحی 24.75 مگابایتی بهصورت اشتراکی پشتیبانی میکنه.
فرکانس مرجع در این سی پی یو 2.60 گیگاهرتز است؛ بهدلیل پشتیبانی از قابلیت افزایش فرکانس، در حالت توربو بیشینه فرکانس به 4 گیگاهرتز میرسه. در ساختاین تراشه از لیتوگرافی فناوری 14 نانومتری بهره گرفته شده و قابلیت پردازش همزمان 36 رشته پردازشی رو داره. این CPU از حافظهی DDR4 پشتیبانی میکنه ولی پردازندهی گرافیکی نداره.
از نقاط ضعف Core i9-7980XE میشه به گرمای زیاد اون اشاره کرد؛ به نحوی که به خنککننده نیاز داره. از طرفی هم باید بگیم این پردازنده یکی از قویترین سیپییوها برای رندر گرفتنه ولی برای گیمینگ مناسب نیست. قیمت در نظر گرفته شده برای Core i9-7980XE حدود 1600 دلار آمریکاست.
ما تنها چند مورد از گرانترین پردازنده های موجود در بازار رو معرفی کردیم، اگر شما پردازندهای میشناسید که از نظر قدرت، کارایی و قیمت قابلیت قرار گرفتن در این لیست رو داره، اون رو به ما معرفی کنید.
پردازندهthreadripper pro 5965 wx میتونه گرانترین باشه
اما
ازون گرانتر threadripper 3970x و بعد از ۳۹۹۰x قدرتمندترین هارو بنام خودشون ثبت کردن.تا این لحظه
حتا برای زیر سوال بردن اینها threadripper pro 3995wx تونسته بازار برترین هارو از آن خودش بکنه
چه بسا که بخوام همراه مادر برد velztorm معرفیش کنیم
اونوقت میتونیم فکر این باشیم که حداقل ۱۵۰۰۰ دلار آمریکارو برای تهیه این عجوبه های دوست داشتنی تهیه کنیم💥💥💥