کارت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟
کارت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟
کارت شبکه به زبان ساده وظیفه تامین زیر ساخت های اتصال به شبکه و انتقال داده ها تحت آن را بر عهده دارد. کارت های شبکه در تجهیزات امروزی به صورت آنبرد نصب می شوند، اما دلایلی برای خریداری یک کارت شبکه جدید وجود دارد که در ادامه به برخی از این دلایل می پردازیم:
- خراب شدن کارت شبکه
- قدیمی بودن فناوری ارتباطی
- سرعت و پهنای باند پایین
- عدم پشتیبانی از رابط های جدید
- عدم پشتیبانی از سیستم عامل های جدید
- توان مصرفی بالا
- عدم پشتیبانی از فناوری های شبکه نسل جدید
- کاربرد محدود و تک منظوره
کارت های شبکه بر اساس پارامتر های مختلفی دسته بندی و تفکیک می شوند که هر کدام مزایا و معایبی نسبت به انواع دیگر دارند. از پارامتر های مختلف در انتخاب کارت شبکه مناسب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رابط کارت شبکه و دستگاه کلاینت (PCI Express و USB)
- نوع انتقال داده و اتصال به شبکه (سیمی و وایرلس)
- استاندارد شبکه سیمی تحت پلتفرم 11
- استاندارد وایرلس (N/AC/AX)
- ماژولار یا ثابت بودن
- آنتن داخلی یا آنتن خارجی در نمونه های وایرلس
- قابلیت تعویض آنتن در نمونه های وایرلس
اولین و اساسی ترین نکته ای که باید هنگام انتخاب یک کارت شبکه به آن توجه کرد، رابط کارت و دستگاه کلاینت است که به طور کلی شامل دو پلتفرم PCI Express (و پلتفرم های زیر مجموعه) و USB می شود. کارت های شبکه PCI Express روی برد اصلی دستگاه کلاینت نصب می شوند و به طور معمول نیاز به درایور جهت شناسایی روی کامپیوتر دارند. اما نمونه های USB در نسخه های جدید به صورت Plug-and-Play تولید می شوند، به این صورت که نیازی به نصب درایور وجود ندارد و در هر لحظه امکان جداسازی و نصب روی یک کامپیوتر یا لپ تاپ دیگر را دارند.
نوع انتقال داده و اتصال به شبکه نیز در درجه دوم اهمیت قرار دارد، ولی با وجود فراگیر شدن فناوری وایرلس در سطح جهان، کاربران تمایل بیشتری به کارت های شبکه ارائه دهنده خدمات بی سیم دارند. هر چند در برخی موارد به دلیل محدودیت های امنیتی در ادارات و سازمان ها، کارت شبکه سیمی همچنان مورد استفاده قرار می گیرد.
استاندارد شبکه سیمی شامل زیر مجموعه هایی می شود که به طور معمول مورد توجه قرار نمی گیرند، اما چنین رویکردی در خصوص شبکه وایرلس وجود ندارد و نوع استاندارد آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به عنوان مثال استاندارد های شبکه به ترتیب از N به AC و نسخه جدید AX شامل افزایش پهنای باند و بهبود در ارتباط با تعداد دستگاه های بیشتر می شوند.
ماژولار بودن در هر دو نوع کارت های شبکه PCI Express یا USB کاربرد دارد. به این صورت که کارت شبکه به دو بخش داخلی و خارجی تفکیک می شود و کاربر با اتصال آنها به یکدیگر امکان توسعه و حذف برخی محدودیت ها در نصب و راه اندازی را فراهم می سازد. به عنوان مثال کارت شبکه وایرلس شما از رابط PCI Express بهره می برد و اتصال آنتن ها با کارت به دو طریق امکان پذیر است.
در روش اول آنتن ها به صورت مستقیم به کارت شبکه متصل می شوند، اما در روش دوم با اتصال یک یا چند رشته سیم (بر اساس تعداد آنتن) به خروجی آنتن و در نهایت اتصال آنتن ها به ترمینال اکسترنال، قابلیت توسعه روش نصب فراهم می شود. چنین ساختاری در برخی کارت های شبکه USB حرفه ای با استاندارد شبکه وایرلس AC وجود دارد و به دلیل افزایش طول کابل کانکتور آنتن، امکان نصب ترمینال آنتن در بهترین نقطه وجود دارد.
آنتن داخلی یا خارجی به طور معمول در کارت های شبکه USB مورد استفاده قرار گرفته و به عنوان آپشن انتخابی توسط کاربر شناخته می شوند. در استاندارد وایرلس AC وجود آنتن های خارجی پیشرفته، کاربرد بسیاری دارد و ارائه پهنای باند بالا را تضمین می کند. قابلیت تعویض آنتن های خارجی، ویژگی مفید دیگری در کارت های شبکه حرفه ای موجود در بازار به شمار می رود تا در صورت نیاز، محدوده پوشش دهی شبکه بی سیم را افزایش دهید.
با سلام و آرزوی سلامتی برای تیم فعال نت ران، من یک دانگل وایفای (از نوع مدل D-LINK) دارم؛ میخواستم بدونم آیا امکان دارد اینترنت کامپیوتر را از طریق آن برای گوشی همراه و… به اشتراک گذاشت؟ (یعنی به صورت برعکس) و روش آن چگونه است؟
سلام معین عزیز خیر این امکان وجود نداره اما شما میتونید اینترنت کامپیوتروتون رو از طریق کابل شبکه با سیستم دیگه ای به اشتراک بزارید .