بررسی مک بوک ایر M1 2020 : نیروگاه سبک و قدرتمند
امسال بود که شرکت «اپل» به پیروی از سنت قدیمیش -یعنی نوآوری- دست به یک نوآوری دیگه زد و طرفداران خودش و دنبالکنندگان فناوری رو مثل همیشه شگفتزده کرد. این بار، اپل برگ برندهشو رو کرد و با یکسری از محصولات مک مجهز به پردازندهی M1 که توسط خودش طراحی شده بودند، همه رو شگفتزده کرد و تونست مثل سالهای قبل، با یک حرکت انقلابی اسم خودش رو در صدر اخبار فناوری به سرتیتر خبرها برسونه. امسال اپل سه محصول جدید رو معرفی کرد: Macbook Air جدید، MakbookPro 13-inc جدید و Mac mini جدید که هر سه از پردازندهی جنجالی و پر سروصدای اپل یعنی پردازندهی M1 استفاده میکنن. این سه محصول جدید اپل در روز ۱۰ نوامبر سال ۲۰۲۰ معرفی شدن.
نت ران در این نوشته، مک بوک ایر 2020 M1 رو از میان این سه محصول انتخاب کرده و سعی میکنه که بررسی کاملی رو از ویژگیهای این محصول به شما ارائه بده.
مک بوک ایر M1 2020
کوپرتینوی ایالت کالیفرنیا، امروز شاهد یه اتفاق تاریخی دیگه برای شرکت اپل بود؛ یعنی معرفی سه محصول جدید از این کمپانی بزرگ که از پردازندهی انقلابی اپل یعنی تراشهی M1 استفاده میکنند. این پردازنده یعنی M1 اولین پردازنده از نوع خودشه که خود اپل اون رو طراحی کرده و ساخته که در محصولات سری مک خودش استفاده کنه.
در بررسی مک بوک ایر m1 2020 باید بگیم که پردازندهی M1 با اختلاف خیلی زیاد، قویترین پردازندهایه که اپل تا به امروز طراحی کرده و ساخته؛ و این پردازنده میتونه تجربهی کاربرای اپل در استفاده از سری محصولات مک رو خیلی بهتر و لذتبخشتر کنه.
میزان مصرف انرژی کم این پردازنده، از اون دست نکتههایه که وقتی بخوایم این پردازنده رو توصیف کنیم، نمیتونیم به همین سادگی از کنارش رد بشیم. مصرف پایین انرژی در کنار عملکرد بینظیر این پردازنده وقتی که در کنار سیستم عامل macOS Big Sur از اون استفاده میکنیم، میتونه هر کاربری رو شگفتزده کنه.
- ۳.۵ برابر در عملکرد CPU سریعتر
- ۶ برابر در عملکرد GPU سریعتر
- ۱۵ برابر در عملکرد یادگیری ماشین
- 2 برابر عمر باتری بیشتر
کاربرهای مک که از قابلیتهای پردازندهی M1 و سیستم عامل Big Sur استفاده میکنن، به بزرگترین مجموعه از برنامهها و اپلیکیشنهای موجود برای مک دسترسی دارن. با توجه به عملکرد شگفتانگیز و ویژگیهای چشمگیر، این سری جدید از مکها با پردازندهی M1 ارزش خیلی زیادی برای خرید دارن.
تیم کوک -مدیرعامل اپل- در این باره گفته: «معرفی سه مک جدید که از تراشهی انقلابی M1 استفاده میکنن، نشوندهندهی تغییری جسورانه است که سالها اپل روی اون کار کرده تا این روز تاریخی رو برای مک و اپل رقم بزنه».
او اینطور ادامه داده: «پردازندهی M1 با اختلاف زیاد قویترین پردازندهایه که تا حالا ساختیم. این پردازنده در کنار سیستم عامل Big Sur عملکرد شگفتانگیزی رو به نمایش میگذاره، عمر باتری رو بهشدت افزایش میده و البته دسترسی به نرمافزارهای بسیار زیادی رو فراهم میکنه. صبرمون برای اینکه این نسل جدید مک رو به دست مشتریهای خودمون برسونیم -تا لذت استفاده از اون رو تجربه کنن- تموم شده و شک نداریم که این امر به اونها کمک میکنه که به تغییر دادن دنیا ادمه بدن».
MacBook Air یک نیروگاه سبک و قدرتمند
مک بوک ایر m1 2020، پرطرفدارترین و معروفترین محصول اپل از سری محصولات مک و پرفروشترین نوتبوک ۱۳ اینچی دنیاست. این مک بوک ایر جدید، یک پردازندهی ۸ هستهای و قدرتمند به اسم M1 داره که باعث شده برای هر استفادهای، عملکرد سریعی رو از خودش بهنمایش بگذاره؛ چه برای ادیت عکسهای خانوادگی و چه برای خروجی گرفتن از یک ویدیو واسه آپلود کردن در وب.
کنترلکنندهی ذخیرهسازی تراشهی M1 و جدیدترین فناوری فلش، باعث عملکرد ۲ برابر سریعتر SSD شده، نتیجهی این مقدار سریع بودن، اینه که وقتی بخوای پیشنمایش عکس و تصویرهای خیلی بزرگ رو ببینی یا فایلهای با حجم بالا رو وارد کنی، خیلی منتظر نمیمونی. همهی اینها که گفتم یعنی این عمل در مک بوک ایر با تراشهی پردازندهی M1 سریعتر از ۹۸ درصد از لپتاپهای فروختهشدهی دنیا در سال گذشته -که پردازندههای دیگهای داشتن- انجام میشه.
یکی از نکات قابلتوجه مک بوک ایر m1 2020 اینه که این عملکرد رو بدون استفاده از فن برای خنک کردن پردازنده، از خودش نشون میده، یعنی کاربر هر اندازه که بخواد میتونه به این مک بوک ایر فشار بیاره ولی این Macbook در سکوت به کار خودش ادامه میده.
همهی این قابلیتها در کنار عمر باتری باورنکردنی این مک بوک، در اختیار شما قرار میگیره؛ به شکلی که با یک مرتبه شارژ کامل باتری، شما میتونید ۱۵ ساعت وبگردی wireless رو تجربه کنید. یا اگه میخواید فیلم تماشا کنید، برای ۱۸ ساعت آینده هیچ نگرانیای بابت شارژ لپتاپتون ندارید؛ که این یعنی بهترین عملکرد باتری در همهی مدلهای مکبوک تا به امروز.
مقایسهی مک بوک ایر m1 2020 با نسخهی قبلی
اگه بخوایم مک بوک ایر 2020 M1 رو با نسلهای قبل از خودش مقایسه کنیم، باید اینطوری بگیم:
- میتونه از یک پروژهی ویدیویی برای منتشر کردن در وب، با نرمافزار iMovie تا ۳ برابر سریعتر خروجی بگیره.
- میتونه افکتهای سه بعدی رو در یک پروژهی ویدیویی در نرمافزار Final Cut Pro تا ۵ برابر سریعتر ادغام کنه.
- برای اولینبار میتونه چند استریم ویدیویی رو بهشکل همزمان با کیفیت 4K ProRes در نرمافزار Final Cut Pro با کیفیت کامل پخش و ویرایش کنه؛ بدون جا انداختن حتی یک فریم.
- میتونه در نرمافزار Lightroom از عکسها تا دو برابر سریعتر خروجی بگیره.
- میتونه از قابلیتهای یادگیری ماشین مثل مطابقت دادن فریمها در یک فایل ویدیویی در نرمافزار Final Cut Pro تا ۴.۳ برابر سریعتر استفاده کنه.
- میتونه تا ۱۸ ساعت فیلم یا ویدیو برای شما پخش کنه، که این بیشترین حد عمر باتری در مکبوکها تا به امروزه.
- میتونه تا دو برابر تماس تصویری طولانیتر از طریق Face Time یا نرمافزارهای دیگه رو برای شما فراهم کنه.
یکی دیگه از ویژگیهای جدید در مکبوک ایر M1 که نباید ازش به سادگی رد بشیم، جدیدترین پردازندهی سیگنال تصویر اپل (ISP) در تراشه M1 هستش که میتونه کیفیت عکسها رو با قابلیت کاهش نویز بهتر، ارتقا بده و داینامیک رنج (Dynamic Range) یا محدودهی دینامیکی خیلی بهتر و وایت بالانس یا تعادل رنگ سفید بهتری رو در حالت خودکار برای ما فراهم کنه؛ البته در کنار همهی اینها باید گفت که با قابلیت بهبود پیداکردهی تشخیص چهره و با استفاده از یادگیری ماشین، بهترین حالت چهرهی کاربر رو در مکالمات ویدیویی نمایش میده.
اینکه مک بوک ایر جدید از فناوری P3 wide color در نمایشگر «رتینا» پشتیبانی میکنه، باعث شده تا رنگها با طراوت خاصی به کاربر نمایش داده بشن و تجربهی خیلی نزدیکی از واقعیت رو به کاربر القا کنه.
یکی دیگه از نکات قابلتوجه در مکبوک ایر جدید، اینه که قابلیتهای امنیتی این لپتاپ خیلی بهتر شده که این موضوع بهلطف استفاده از ترکیب پردازندهی M1 و سیستم عامل Big Sur اتفاق افتاده که در نوع خودش بینظیره و به شما بهعنوان کاربر این امکان رو میده تا با استفاده از ویژگیهایی مثل Touch ID، علاوه بر قفل کردن و باز کردن قفل سریع و راحت مکبوک، خودتون بتونید با خیال راحت با استفاده از Apple Pay، خرید اینترنتیتون رو با یک لمس ساده انجام بدید (البته این قابلیت برای کاربر ایرانی محصولات اپل کاربردی نیست که دلیلش هم واضحه!)
اینکه این MacBook از استاندارد وای فای Wi-Fi 6 استفاده میکنه، تجربهی استفاده از اینترنت بیسیم رو با سرعت بیشتری برای کاربر فراهم میکنه و این در حالیه که استفاده از دو پورت تاندربولت با پشتیبانی از USB 4 به شما امکان استفاده از وسایل جانبی خیلی زیادی رو میده.
مک بوک ایر جدید با همهی این قابلیتهایی که تا اینجا ازش گفتیم، در قالب یک طراحی چشمگیر با استفاده از یک صفحهی نمایش رتینا و یک صفحهکلید جادویی، یه تعریف جدید از کارهایی یک نوتبوک سبک و باریک رو به ما ارائه کرده و همهی این کیفیت و زیبایی و توانایی رو شما میتونید با مبلغی زیر ۱۰۰۰ دلار در اختیار داشته باشید.
تا اینجای این نوشته، به تعریف قابلیتها و طراحی و قیمت این مکبوک جدید پرداختیم و باید اضافه کنیم که این مک بوک یکی از جذابترین محصولات اپله که در سال ۲۰۲۰ معرفی شده؛ همچنین، پردازندهی این مکبوک که همون تراشهی M1 هستش میتونه یک برگ برندهی واقعی برای این سری از محصولات اپل باشه، چون که کاربر میتونه همزمان هم از اپلیکیشنها و نرمافزارهای مخصوص macOS استفاده کنه و هم از اپلیکیشنهای سیستم عامل گوشیهای موبایل اپل یعنی IOS.
مزایا و معایب MacBook ایر 2020
اگه بخوایم به شکل موردی، خوبیهای این مکبوک رو لیست کنیم، باید بگیم که:
- سیستم عامل Big Sur خیلی سریع عمل میکنه و واکنش خوبی رو از خودش نشون میده.
- عملکرد باتری، از نظر مدت زمان نگهداری شارژ در شرایط مختلف خیلی خوب و قابلستایشه.
- بیصدا بودن حتی زمانی که این مکبوک رو تحت فشار عملیات سنگین قرار بدیم، قابل توجهه.
- صفحهکلید هم، عملکرد خوبی داره و تجربهی کاربری خوبی رو به کاربر منتقل میکنه.
اگه بخوام معایب این مکبوک رو هم به شکل موردی لیست کنم، باید این طور بگم:
- طراحی جدیدی رو در این مدل نمیتونیم ببینیم.
- طراحی بدون داشتن فن، شاید در آینده عملکرد مکبوک رو تحت تاثیر قرار بده (البته که تا به اینجای کار مشکلی دیده نشده و این موضوع در حد یک پیشبینیه).
بررسی سریع MacBook Air M1 2020
خود شرکت اپل، این مکبوک ایر رو بازآفرینی انقلابی لپتاپهای سبک و نازک خودش میدونه. این موضوع، به این دلیله که این مدل برخلاف مدلهای قبل از خودش و نسلهای قبلی خودش که از پردازندههای شرکت اینتل استفاده میکردند، به پردازندهی M1 خود شرکت اپل مجهز شده که بر پایهی پردازندههای ARM طراحی و ساخته شده و با سیستم عامل macOS 11 Big Sur که روی اون نصب شده، به دست مشتری میرسه و این قابلیتها با قیمتی دقیقا برابر قیمت مدل قبل از خودش، داره به بازار عرضه میشه.
همونطور که اشاره کردیم، خود اپل ادعا کرده که این مکبوک همزمان با عملکرد بهتر و سریعترش، طولعمر باتری بیشتری رو هم ارائه میکنه که در ادامه این ادعای شرکت اپل رو به شکل دقیقتر و عملی بررسی میکنم.
به بررسی عملی که برسیم، باید بگم با اینکه شک کردن به ادعاهای شرکتی مث اپل کار سختی بهنظر میرسه، ولی بررسی رو باید با شک و تردید شروع کنیم تا به یک نتیجهی منطقی و عادلانه برسیم. اما چارهای نیست بهجز اینکه از همین ابتدا بگم پردازندهی M1 یک غول بهتمام معناست و تونسته تمام ادعاهای اپل رو به واقعیت تبدیل کنه.
این پردازنده، در مقایسه با پردازندههای رقیب خودش یعنی پردازندههای شرکت اینتل خوش درخشید و از نظر عملکرد، اینتل رو پیروزمندانه پشت سرگذاشت. پردازندهی M1 در مدت زمانی که مورد بررسی قرار گرفت، ناظران و بررسیکنندگان رو با عملکردی که به نمایش گذاشت، بهصورت جدی تحت تاثیر قرار داد و شگفتزده کرد.
این عملکرد پردازندهی M1 در کنار عملکرد سیستم عامل جدید اپل یعنی macOS Big Sur بیشتر به چشم میاد. در کنار این عملکرد خوب، تغییرات ظاهری چشمگیر Big Sur حس خوبی رو به کاربر القا میکنه، چون که در کنار تازه و چشمنواز بودن، همون تجربهی آشنای کار با سیستمعامل مک رو هم به کاربر هدیه میده.
یکی دیگه از ویژگیهای مثبتی که این مکبوک نسبت به مدلهای مشابه خودش که با پردازنده اینتل کار میکنن داره، اینه که با استفاده از پردازندهی M1، میتونه همزمان با اجرای اپلیکیشنهای سیستمعامل خودش یعنی macOS، به کاربر خود این اجازه رو بده که از اپلیکیشنهای سیستم عامل گوشیهای تلفن همراه شرکت اپل یعنی IOS هم استفاده کنه و در عمل هم این ادعا ثابت شده. این مکبوک بهراحتی از پس اجرای هر دو دسته از این اپلیکیشنها براومد.
این قابلیت، به کاربر اجازه میده که روی لپتاپ خودش اپلیکیشنهای موبایلی و بازیهای IOS رو هم بهراحتی اجرا کنه و از قابلیت این اپلیکیشنها و بازیها هم بهراحتی بهرهمند بشه.
عملکرد باتری هم طبق ادعای شرکت، بسیار قابل توجه و چشمگیر بود و تونست از پس تستها بهراحتی بربیاد. البته عملکرد بیصدا هم در طول تستها بسیار جالب توجه بود و این مکبوک واقعا بدون سروصدا به کار خودش ادامه میده؛ هر چند که این عملکرد باعث میشه سوالاتی دربارهی نحوهی خنک کردن در آینده بهوجود بیاد.
در نهایت، اگه بخوایم ایرادی از این محصول شرکت اپل بگیریم، اون ایراد چیزی نیست بهجز نقطهی قوت همیشگی اپل یعنی طراحی ظاهری که متاسفانه در این محصول نتونسته انتظارات رو برآورده کنه. این به اون معنی نیست که طراحی اپل خوب نبوده، اما عملکرد داخلی چشمگیر و انقلابی این مکبوک این انتظار رو در کاربر به وجود میاره که طراحی ظاهری محصول هم باید یک طراحی انقلابی باشه؛ در صورتیکه تغییر چندانی رو در طراحی این محصول نسبت به مدلهای قبلی حس نمیکنیم.
در ادامه با من همراه باشید تا بررسی دقیقتری از این محصول داشته باشیم.
قیمت و در دسترس بودن MacBook Air M1 2020
در زمان معرفی این محصول اپل، بهدلیل همهگیری ویروس کرونا خیلی از فروشگاههای اپل در سراسر دنیا در حالت تعطیلی بهسر میبردن؛ پس، اپل بهمحض معرفی برای کاربران خودش، امکان سفارش آنلاین این محصول رو فراهم کرد، ولی متاسفانه این امکان هم بهشکل مستقیم برای کاربران ایرانی اپل در دسترس نیست.
قیمت مک بوک ایر M1 2020 از ۹۹۹ دلار امریکا شروع میشه اما این امکان برای شما فراهم شده تا با انتخاب مشخصات متفاوت بر اساس نیاز و البته بودجهی خودتون، مکبوک ایر دلخواه خود رو تهیه کنید که البته باید مبلغ بیشتری رو هم بابت این سفارشیسازی بپردازید.
مدل پایهی این مکبوک، از یک پردازندهی M1 هشت هستهای، یک پردازندهی گرافیکی هفت هستهای، 8GB حافظهی RAM و 256GB حافظهی داخلی از نوع SSD بهره میبره. برای مقایسه هم، میتونیم بگیم که مکبوک ایر قبلی که اون هم در سال ۲۰۲۰ معرفی شده بود، دقیقا همین برچسب قیمت رو روی جعبهی خودش داشت.
این موضوع تا حدی میتونه باعث دلخوری طرفداران اپل بشه، نه برای کسانی که میخوان این مدل رو تهیه کنند، بلکه برای کسانی که چند ماه قبل، مدل قبلی رو به همین قیمت خریدند.
بررسی طراحی MacBook Air M1 2020
با اینکه قیمت مک بوک جدید خیلی برای کاربرانی که منتظر اون بودن، رضایتبخش بود اما اپل در بخش طراحی نتونسته رضایت کاربرانش رو جلب کنه. این مسئله، فقط برای مکبوک ایر جدید اتفاق نیفتاده بلکه مکبوک پرو و مکمینی جدید هم از این نظر نتونستن رضایت کاربرانشون رو جلب کنن و این مسئله انتقاداتی جدی رو متوجه بخش طراحی اپل کرده؛ چون نتونسته همگام با پیشرفت سختافزار و متناسب با عملکرد شگفتانگیز این محصولات، این تغییرات بنیادین رو در ظاهر محصولات به نمایش بذاره.
البته اینم بگم که این مسئله در مورد طراحی ظاهری اپل دربارهی این محصول هم وجود داره که تقریبا بدون تغییر باقی مونده که هم میتونیم اون رو نقطهی ضعف بهحساب بیاریم و هم نقطهی قوت.
باید قبول کنیم که از دید عموم مردم، طراحی اپل برای مک بوک ایر M1 2020 یک طراحی آشناست و این دسته افراد هنوز هم با همین طراحی اپل راحتن و از اینکه تغییرات زیادی رو در ظاهر محصول مورد علاقهشون تجربه نمیکنن، راضی هستن.
از طرف دیگه، اپل این انتقاد همیشگی رو که محصولات اپل فقط از نظر ظاهری خوب هستند و از نظر عملکرد، رقیبهای جدی برای اونها وجود داره رو پشت سرگذاشته و با تمرکز روی بهبود عملکرد و تخصیص منابع خودش به افزایش توان و بهبود عملکرد محصولش، مکبوک ایر جدیدی رو ارائه کرده که پاسخ مناسبی رو به خیلی از انتقادات داده.
در بخش بیرونی، این مدل دقیقا با سه مدل قبل از خودش یکیه و این به اون معنیه که اگه شما قبلا یکی از سه مدل پیشین این مکبوک رو داشتید و این مدل رو تهیه کردید، با باز کردن جعبهی اون ذوقزده نمیشید؛ چون دقیقا همون مدل قبلی رو میبینید و این پیام رو دریافت نمیکنید که محصولی تحولساز رو در دستان خودتون گرفتید.
متاسفانه شایعهی پیش از رونمایی، مبنی بر اینکه این مدل، از مدلهای قبلی خودش سبکتر و نازکتره هم واقعیت نداشت و البته طراحی بدون فن این مدل که قبلا به اون اشاره کردیم، باعث نازکتر شدن بدنهش و همچنین سبکتر شدن نشد، که این هم در نوع خودش اتفاق جالبیه.
با باز کردن این مک بوک، با یک ظاهر آشنا روبهرو میشیم و نکتهی دلگرمکننده، روبهرویی با همون صفحهکلید آشنای مک بوکه که تجربهی کاربری بسیار خوبی رو به کاربر ارائه میده و ظاهر مناسبی هم داره. مورد دیگهای که بدون تغییر باقی مونده، جای حسگر اثر انگشت و دکمهی Touch ID هستش که با وجود اینکه ظاهرش تغییر نکرده اما تجربهی استفاده از اون، خیلی بهتر شده و سرعت عملکرد اون هم ارتقا پیدا کرده.
در بخش نمایشگر، برخلاف اینکه اندازه و ظاهر تغییر نکرده و همون اندازهی ۱۳.۳ اینچی حفظ شده اما با روشن کردن این مکبوک، به لطف استفادهی اپل از فناوری P3 wide color gamut و ISP حس متفاوتی رو تجربه میکنید که میتونه بسیار لذتبخش باشه. کاربران اپل که همیشه انتظار دیدن کیفیت تصویر خوب از نمایشگرهای محصولات این شرکت رو دارن با دیدن کیفیت تصویر این مکبوک شگفتزده خواهند شد؛ چون با استفاده از این فناوری، تصویری بهشدت نزدیک به واقعیت رو میبینن و این تجربهای بینظیره که قبلا فقط با خرید مکبوک پرو میتونستن، تجربه کنن.
درگاههای خروجی و ورودی این مدل هم مثل مدل قبلی همون دو درگاه تاندربولت ۳ و یک جک هدفون هستند. دو پورت تاندربولت، علاوه بر مسئولیت انتقال اطلاعات، مسئولیت اتصال مکبوک ایر به شارژر رو هم به خوبی انجام میدن.
بررسی عملکرد MacBook Air M1 2020
به محض روشن کردن مک بوک ایر m1 2020، تفاوتش رو با نسلهای قبلی احساس میکنید؛ چون حتی سرعت روشن شدن و آماده بهکار شدنش هم در این مدل متفاوته و این کار خیلی سریعتر اتفاق میفته. با دیدن و کارکردن با سیستم عامل جدید، متوجه سرعت عملکرد بالا و واکنش خیلی سریع این مکبوک میشید، که این سرعت بالا از عملکرد بسیار خوب سیستم عامل و پردازنده در کنار هم بهدست اومده.
همهی اپلیکیشنهایی که روی مدلهای قبلی مکبوک استفاده میشدن، بدون هیچ مشکلی روی این مدل هم عمل میکنند و با این معماری جدید پردازنده کاملا هماهنگ شدن. این جادوی نرمافزاری، به لطف ابزار جدید اپل با نام Rosetta 2 امکانپذیر شده.
با اینکه در بررسیها سعی زیادی شد که یک ایراد از عملکرد این اپها روی مدل جدید در مقایسه با عملکردشون در مدلهای قبلی پیدا بشه، ولی در واقع این اتفاق نیفتاد و عملکرد کاملا مشابه و بدون مشکل رو شاهد بودیم.
این در کنار قابلیت اجرای اپلیکیشنها و بازیهای IOS برای گوشیهای iPhone و تبلتهای iPad، یک برگ برندهی واقعی برای اپل محسوب میشه و البته این قابلیت در تستهای انجامشده هم کاملا کارایی خودش رو نشون داده. حتی در مورد بازیها، این مورد میتونه مکبوک ایر رو به یک دستگاه بازی سرگرمکننده هم تبدیل کنه.
در ادامهی تست، مشخص شد که عملکرد بدون فن این مکبوک، آنچنان هم که بهنظر میاومد، نگرانکننده نیست و در واقع بسیار شبیه مکبوک پرو با پردازندهی M1 عمل میکنه. این نتیجهگیری به همون اندازه که برای مکبوک ایر امیدوار کنندهست، برای مکبوک پرو میتونه نگرانکننده باشه چون که با قیمت بالاتر نمیتونه عملکرد خیلی متفاوتی رو از این نوتبوک سبکتر و ارزونتر از خودش نشون بده.
در نهایت، بعد از تست عملکرد، این مکبوک در برخی از موارد حتی بهتر از ادعای اپل عمل و واقعا همه رو شگفتزده کرد. بهعنوان مثال، در تست ادیت ویدیو با کیفیت 8K با موفقیت تونست از این تست هم سربلند برون بیاد.
بررسی عمر باتری MacBook Air M1 2020
اپل دربارهی عمر باتری این مکبوک ایر -همونطور که قبلا اشاره کردیم- ادعا کرده که با یکبار شارژ کامل، میشه ۱۵ ساعت وبگردی بهصورت وایرلس رو تجربه کرد و یا بدون وقفه ۱۸ ساعت ویدیو رو پخش کرد، که این در همهی مدلهای مکبوک ایر که تا قبل از این مدل معرفی شده بودن بینظیره.
اما در تست عملی این مکبوک، عملکرد قابل قبول یا حتی فراتر از اون رو از خود نشون داد و بعد از چند ساعت کار و وبگردی و تست گرفتن فقط چند درصد از شارژ باتری خودش رو مصرف کرده بود، تا حدی که میشه گفت اگه این مکبوک رو در حالت Stand by رها کرد و روز بعد به سراغش آمد، همچنان شارژ داره.
اما در تست دقیقی که انجام شد، با پخش ویدیو با کیفیت 1080p و میزان روشنایی صفحهی ۵۰ درصد، مدت زمانی که طول کشید تا باتری شارژ خودش رو از دست بده، تنها ۱۱ ساعت و ۱۵ دقیقه بود. این زمان اگرچه با ادعای اپل تفاوت چشمگیری داشت اما نمیشه منکر عملکرد شگفتیآور باتری این مکبوک شد. این زمان، خیلی بیشتر از زمان ۷ ساعت و ۵۵ دقیقهای مدل قبلی مکبوک ایر و کمی بیشتر از زمان ۱۱ ساعت و ۱ دقیقهای آخرین مدل Dell XPS 13 بود.
این تست، نشاندهندهی افزایش نگهداری باتری این مدل هست که میتونه یک روز کاری کامل رو فقط با یک بار شارژ کردن باتری بهراحتی دوام بیاره و نیاز به شارژ مجدد پیدا نکنه.
حرف آخر
بعد از نقد و بررسی مک بوک M1 2020 راحت میشه تصمیم گرفت که این محصول بهکارتون میاد یا نه؟!
مک بوک ایر M1 2020 رو بخرید اگه…
- دنبال یک مکبوک با قیمتی مناسب میگردید:
این مدل مکبوک، یکی از بهترین مدل لپتاپهاییه که اپل تاکنون تولید کرده و در عین حال ارزونترین اونها هم هست.
- دنبال یک لپتاپ قدرتمند و در عینحال سبکوزن و نازک هستید:
عملکرد این مکبوک خیلی چشمگیر و تاثیرگذاره و قطعا به شما توصیه میکنم که اگه به فکر خرید مکبوک پرو هستید، این مکبوک رو هم مدنظر قرار بدید و این گزینه رو هم حتما بررسی کنید.
- عمر باتری براتون مهمه:
عملکرد باتری بینظیر این مکبوک یکی از نقاط قوت اونه که شما میتونید با خیال راحت برای یک روز کاری کامل روی اون حساب کنید.
مکبوک ایر 2020 M1 رو نخرید اگه…
- بودجه براتون اولویت داره:
با اینکه این مکبوک ارزونترین مدل مکبوکه ولی میشه با قیمت کمتر لپتاپهایی با مارکهای دیگه پیدا کرد که عملکرد خوبی هم داشته باشند.
- کار کردن با مک رو دوست ندارید:
در این مدل مکبوک هم مثل گذشته سعی نشده تا دل طرفداران ویندوز رو بهدست بیارن، پس اگه طرفدار مکبوکهای قبلی نبودید، طرفدار این هم نیستید.
در پایان این بررسی، باید به این نکته اشاره کنم که کاربران مکبوک که مثل بقیهی محصولات شرکت اپل روی این محصول هم تعصب دارن، از این مکبوک کاملا راضی خواهند بود. اپل برای مشتریان همیشگی خودش محصولی ارائه کرده که مثل همیشه بتونن با اعتماد اون رو تهیه و تا حدی هم به اون افتخار کنن.
دانلود فایل pdf:
دانلود فایل PDF
سوالات متداول
شاید باورش سخت باشه ولی تغییر بزرگی که طراحی تراشهی M1 بهوجود آورده، باعث شده این مک بوک فن نداشته باشه. این در شرایطی هستش که اجزای داخلی سیستم حتی تحت فشار بالای کاری هم بهاندازه کافی خنک نگه داشته میشن.
بله. برنامه OneCast رو در Mac باز کنین. چک کنین که Mac و Xbox One هر دو به یک شبکه وصل باشن. از مسیر Settings > Preferences > Xbox App Connectivity در مک بوکتون Game Streaming رو فعال کنین. حالا دیگه میتونین شروع کنین به بازی.
وقتی از MacBook استفاده میکنین یا باتری اون در حال شارژ هست، گرم شدن قسمت پایینی قاب، طبیعیه. اگر میخواین برای مدت زمان زیادی از دستگاه استفاده کنین،اون رو روی یک سطح صاف و ثابت قرار بدین.
علاوه بر Safari میتونین از مرورگرهای دیگهای هم استفاده کنین. Brave ،Chrome و Firefox گزینههای خوبی هستن. سرعت Brave و Chrome خیلی هم بالاست.