تجهیزات شبکه

تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه (IP) + مزایا و معایب

خرید کابل شبکه

دوربین مداربسته تحت شبکه IP Camera و دوربین مداربسته آنالوگ دو طبقه‌بندی دوربین‌های مداربسته را تشکیل می‌دهند. مقایسه دوربین‌های مداربسته آنالوگ و تحت شبکه (IP Camera) کمک بسیاری در انتخاب محصول مورد نیاز شما می‌کند. در این مقاله قصد بررسی دوربین های مداربسته آنالوگ و دیجیتال (تحت شبکه یا IP Camera ) را داریم. دوربین‌های مداربسته عموماً با توجه به مکان مورد نظر برای استفاده و اهمیت محل تحت نظارت به کار گرفته می‌شوند. می‌خواهیم مزایا و معایب این دوربین ها را بررسی و با یکدیگر مقایسه کنیم، تا با توجه به این موارد انتخاب صحیح و به صرفه‌ای داشته باشیم.

در این مقاله موارد زیر بررسی می‌شود:

دوربین مداربسته

دوربین‌ مدار بسته به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم می‌شوند. دوربین‌های مداربسته دیجیتال به دوربین‌‌های مداربسته تحت شبکه یا IP Camera نیز معروفند.

تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ با دوربین تحت شبکه:

بین این دو نوع دوربین تفاوت‌هایی وجود دارد؛ اما این به معنی بهتر بودن یکی از این انواع نیست! مهمترین تفاوت‌های این دو نوع به این صورت است:

  • شیوه تولید تصویر: دوربین‌ های مداربسته آنالوگ تصویر را به صورت آنالوگ تولید و با سیگنال آنالوگ ارسال می‌کنند، اما دوربین های مداربسته تحت شبکه تصویر دیجیتال تولید و سیگنال دیجیتال ارسال می‌کنند.
  • کیفیت تصویر: دوربین های مداربسته آنالوگ عموماً کیفیت تصویر پایینی ارائه می‌کنند و از زوم دیجیتال بهره نمی‌برند، در کنار آن دوربین‌های مداربسته تحت شبکه کیفیت تصویر نسبتاً بالا و زوم دیجیتال دارند.
  • دستگاه مرکزی ضبط تصاویر: دوربین‌های آنالوگ باید به صورت مجزا به دستگاه DVR متصل شوند، ولی دوربین های مداربسته تحت شبکه به وسیله شبکه به دستگاه NVR متصل می‌شوند.
  • PoE: دوربین‌های آنالوگ از این مورد پشتیبانی نمی‌کنند، دوربین های مداربسته تحت شبکه کاملا از PoE پشتیبانی می‌کنند.
  • وابستگی به کابل: تک تک دوربین‌های آنالوگ باید با کابل به دستگاه مرکزی متصل شوند در حالیکه دوربین های مداربسته تحت شبکه فقط کافی است به شبکه متصل شوند.
  • هزینه: دوربین‌های آنالوگ در مقابل دوربین های مداربسته تحت شبکه هزینه بسیار پایینی دارند.
[message_box bg=”#hex or http://imageurl” bg_color=”rgb(27, 153, 182)”]

PoE مخفف Power Over Ethernet است. فقط دستگاه‌های دارای پورت اترنت از قابلیت PoE استفاده می‌کنند. به وسیله این قابلیت، نیازی به اتصال کابل برق مجزا نیست و انرژی از طریق پورت اترنت تأمین می‌شود.

[/message_box]

رایج‌ترین معایب و مزایای هر کدام به صورت زیر است:

دوربین مداربسته آنالوگ:

دوربین‌های مداربسته آنالوگ تصاویر را به صورت آنالوگ فیلم‌برداری کرده و روی بستر کابل کواکسیال به دستگاه مرکزی یا DVR ارسال می‌کنند. دستگاه DVR تصاویر آنالوگ دریافتی را به حالت دیجیتال تبدیل کرده، آن‌ها را فشرده و ذخیره می‌کند. در این نوع سیستم نظارت امنیتی نمایشگر باید مستقیماً به دستگاه DVR متصل شود. امکان اتصال دستگاه DVR به یک مسیریاب (Router) یا مودم نیز وجود دارد؛ با این روش می‌توان تصاویر دوربین‌ها را روی اینترنت یا شبکه داخلی انتقال داد. 

مزایای دوربین مداربسته آنالوگ :

  • هزینه: در بیشتر موارد و مدل‌ها دوربین‌های مداربسته آنالوگ قیمت پایین‌تری نسبت به دوربین‌های مداربسته تحت شبکه دارند.
  • نصب آسان: دستگاه مرکزی DVR فرآیند نصب و راه‌اندازی ساده‌تری نسبت به دستگاه NVR دارد.
  • پهنای باند کم: الگوی فیلم برداری آنالوگ تصاویری با نرخ پایین‌ ایجاد می‌کند که برای ارسال به پهنای باند بالایی نیاز ندارد. این مسأله باعث کاهش هزینه می‌شود.

معایب دوربین آنالوگ :

  • کابل کشی: دوربین‌های مداربسته آنالوگ باید به وسیله کابل به دستگاه مرکزی متصل شوند. بنا‌براین تعداد کابل‌های بسیار زیادی کشیده می‌شود که عموماً هزینه زیادی دارد.
  • کیفیت تصویر: معمولاً دوربین‌های آنالوگ کیفیت تصویر پایینی دارند. تصویر دوربین‌های مداربسته آنالوگ در فاصله‌های زیاد دارای کیفیت پایین و مقدار زیادی گرین (Grain) است؛ که این شرایط شناسایی چهره افراد یا شماره پلاک خودرو‌ها را بسیار مشکل می‌کند.
  • مساحت تحت پوشش: دوربین‌های آنالوگ عمق تصویر برداری بالایی ندارند، بنا‌بر‌این باید با تعداد بالاتری از دوربین‌های آنالوگ مساحت مکان مورد نظر را پوشش داد.
  • محدودیت در محل قرارگیری: چون دوربین‌های آنالوگ به کابل شبکه وابسته هستند، و ارسال سیگنال روی کابل تا فاصله مشخصی امکان‌پذیر است، بنا‌براین دوربین‌های آنالوگ فقط در مسافت و شعاع مشخصی قابل استفاده هستند.
  • محدودیت اتصال: دستگاه‌های DVR دارای اتصالات ورودی متعددی هستند، اما فقط تعداد مشخصی دوربین قابلیت اتصال به DVR را دارند. در هنگام خرید با توجه به تعداد دوربین، دستگاه DVR با قابلیت پشتیبانی از تعداد دوربین مورد نیازتان را انتخاب کنید. 
  • رمزنگاری: سیگنال‌های آنالوگ امکان رمزگذاری ندارند. شنود و دریافت غیر مجاز سیگنال‌های آنالوگ راحت‌تر انجام می‌شود.

DVR دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین مداربسته دیجیتال (IP Camera):

دوربین‌های مداربسته دیجیتال یا تحت شبکه، تصاویر را به صورت دیجیتال فیلم‌برداری می‌کنند. این نوع دوربین تصاویر را روی بستر شبکه کامپیوتری ارسال می‌کند.

برای مدیریت و ذخیره تصاویر ارسالی می‌توان از دو روش استفاده کرد:

۱- استفاده از NVR :NVR دستگاه مرکزی دریافت تصاویر دیجیتال ارسالی از دوربین‌ها می‌باشد. این دستگاه تصاویر را دریافت کرده و پس از فشرده سازی ذخیره می‌کند. امکان اتصال روتر یا مودم به دستگاه NVR وجود دارد؛ به این وسیله می‌توان تصاویر را روی بستر اینترنت یا شبکه داخلی ارسال کرد.

۲- استفاده از نرم افزار : کاملا شبیه به NVR عمل می‌کند با این تفاوت که این نرم افزار روی کامپیوتر نصب شده و قابلیت مدیریت، ذخیره و ارسال تصاویر روی بستر شبکه را فراهم می‌کند. برای استفاده از این نرم‌افزار باید تمامی دوربین‌ها به یک سوییچ متصل شوند و سپس سویچ به کامپیوتر شما وصل شود.

بهترین روش کنترل، مدیریت و ذخیره تصاویر ارسالی در دوربین های مداربسته تحت شبکه استفاده از دستگاه NVR است.

مزایای دوربین مداربسته دیجیتال (IP Camera) :

  • کیفیت تصویر: کیفیت تصاویر دریافتی از دوربین‌های مداربسته تحت شبکه به‌ طور چشم‌گیری از دوربین‌های آنالوگ بالاتر است. در بعضی دوربین‌های مداربسته تحت شبکه امکان زوم دیجیتال وجود دارد که گاهی تا ۱۰۰ متر را بزرگنمایی می‌کنند.
  • مساحت تحت پوشش: یک دوربین مداربسته تحت شبکه می‌تواند به تنهایی مساحت تحت پوشش سه دوربین آنالوگ را پوشش دهد. در نتیجه اگر می‌خواهید از تعداد دوربین کمتری برای نظارت از مکان خود استفاده کنید حتماً از دوربین‌ مداربسته تحت شبکه استفاده کنید.
  • وابستگی به کابل: دوربین‌های مداربسته تحت شبکه، مانند مدل‌های آنالوگ نیازمند اتصال مستقیم به دستگاه مرکزی و حتی کابل برق جداگانه نیستند. کافی است هر دوربین تحت شبکه به وسیله یک کابل شبکه با پورت RJ-45 به یک سوییچ متصل شود، همه دوربین‌ها می‌توانند به وسیله سوییچ به NVR وصل شوند.
  • عدم محدودیت در محل قرارگیری: دوربین‌های تحت شبکه به این دلیل که اتصال به شبکه برای کارکرد آن‌ها کافی است، محدودیتی بابت محل قرارگیری ندارند.
  • استفاده از PoE (برق روی اترنت): قابلیت استفاده از PoE امکان استفاده از برق و ارسال سیگنال روی یک کابل برای دوربین را فراهم می‌کند. در نتیجه نیازی به اتصال کابل اضافه برای برق نیست و کاهش هزینه را در پی دارد.
  • قابلیت بی‌سیم: برخی دوربین‌های مداربسته دیجیتال تحت شبکه قابلیت اتصال وای‌فای دارند که باعث حذف کابل و راحتی استفاده در مکان‌های محدود می‌شود.
  • رمزنگاری: از آنجایی که دوربین‌های مداربسته تحت شبکه، سیگنال دیجیتال ارسال می‌کنند، امکان رمزگذاری این سیگنال‌ها وجود دارد. بعضی مدل‌ها مجهز به سیستم رمزنگاری داخلی هستند که قبل از ارسال سیگنال روی کابل، آن را کد می‌کنند.

معایب IP Camera :

  • پیچیدگی در راه‌اندازی: دوربین‌های مداربسته تحت شبکه برای راه‌اندازی اولیه نیازمند متخصص شبکه و راه‌اندازی IP Camera می‌باشد. در مقایسه با دوربین‌های آنالوگ که نصب و راه‌اندازی آن‌ها ساده‌تر است، دوربین‌های مداربسته دیجیتال راه‌اندازی پیچیده‌ای دارند.
  • هزینه اولیه بالا: هزینه ابتدایی راه‌اندازی سیستم نظارتی دوربین‌های تحت شبکه نسبتاً زیاد است. چون برای اجرا نیازمند تجهیزات شبکه‌های کامپیوتری می‌باشد.
  • پهنای باند زیاد: دوربین‌های تحت شبکه، به دلیل تولید سیگنال دیجیتال و تصاویر با کیفیت بالا نیازمند پهنای باند بالاتری نسبت به دوربین‌های آنالوگ هستند. این امر باعث افزایش هزینه در اجرای سیستم نظارتی با استفاده از این نوع دوربین‌هاست.
  • وابستگی به فضای ذخیره زیاد: اصولاً هر چه تصویر با کیفیت‌تر و واضح‌تر باشد، حجم بالاتری را اشغال می‌کند و نیازمند فضای ذخیره‌سازی زیادی است. فراهم کردن فضای ذخیره‌سازی بسیار پرهزینه است.

دوربین مداربسته تحت شبکه

هر یک از این دو نوع دوربین مداربسته با توجه به معایب و مزایا و هدف به کارگیری سیستم نظارتی دوربین مداربسته، نسبت به مدل دیگر اولویت دارد. گزینه هزینه و میزان اهمیت مکان مورد نظارت برای انتخاب بین این مدل ها، بسیار مهم است.

نظرات خود را در این باره با ما در میان بگذارید.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا