بررسی مودم دی لینک DWR-932 D2 4G LTE
امکانات ارتباطی موبایل به سرعت در حال پیشرفت و به روز رسانی هستند و در کشور ما نیز با توجه به حجم بالای کاربران موبایل، سرویس دهی در این بخش با سرعت و کیفیت مناسبی در حال انجام است. هر چند هزینه ها و حجم بسته های اینترنتی در مدت اخیر مورد بحث و انتقاد کاربران قرار گرفته، اما برخی محدودیت ها سبب می شود که اینترنت موبایل به تنها یا بهترین راهکار ممکن بدل شود. مودم دی لینک DWR-932 یکی از پر فروش ترین مودم های همراه به شمار می رود که از فناوری ارتباطی 4G LTE پشتیبانی می کند.
دریافت داده از طریق سیم کارت به روش ها و تحت پلتفرم های مختلفی صورت می پذیرد که می توان از فناوری 4G LTE به عنوان یکی از جدیدترین و سریع ترین راهکار ها یاد کرد. زیر ساخت فناوری LTE به دو صورت 4G LTE و TD LTE ارائه می شود که در نمونه دوم، نیازی به سیم کارت یا گوشی موبایل برای دریافت داده از اپراتور ها وجود ندارد. در حال حاضر بسیاری از مناطق کشور از جمله مراکز استان ها و شهر های بزرگ به صورت کامل تحت پوشش شبکه 4G قرار دارند و از این رو با خریداری یک مودم 4G LTE می توانید در بسیاری از مناطق جغرافیایی به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کنید.
امروز در مجله خبری نت ران به سراغ مودم دی لینک DWR-932 D2 رفتیم تا این محصول را به طور کامل مورد بررسی و تست قرار دهیم.
جعبه و بسته بندی
مودم D-Link DWR-932 D2 از نظر جعبه و بسته بندی هیچ شباهتی به سایر محصولات این کمپانی ندارد و به هیچ وجه نمی توانید از طریق طراحی و رنگ بندی جعبه به نشان تولید کننده آن پی ببرید. طرح و ترکیب عکس و نوشته روی جعبه به شدت زننده و در سطح یک محصول از برند گمنام است و دلیل چنین رویکردی از دی لینک عجیب است.
رنگ بندی جعبه مودم دی لینک DWR-932 D2 شامل رنگ هایی با طیف سفید و سبز آبی می شود که تداعی کننده ترکیب رنگی مناسب است، اما نوع طراحی المان ها روی آن و مکان استفاده از رنگ های مختلف سبب شده که از نظر جذابیت با یک حس خنثی به جعبه مودم دی لینک 932 نگاه کنید.
در بخش جلوی جعبه اطلاعاتی شامل قابلیت Wi-Fi Hotspot، پشتیبانی از حداکثر 10 دستگاه، اسلات سیم کارت! و شارژدهی حداکثر 10 ساعته، فناوری ارتباطی LTE و نرم افزار اختصاصی EZFi درج شده است. در نمونه مورد بررسی یک عدد سیم کارت ایرانسل 4.5G به همراه بسته سه ماهه 4.5 گیگابایتی (ماهانه 1.5 گیگابایت) درون جعبه قرار گرفته بود.
در بخش پشتی جعبه به حداکثر سرعت دانلود 150 مگابیت در ثانیه و آپلود 50 مگابیت در ثانیه، شبکه بی سیم پروتکل N، قابلیت اتصال همزمان حداکثر 10 دستگاه، پورت Micro USB برای شارژ آسان دستگاه، باتری 2380 میلی آمپری با شارژدهی حداکثر 10 ساعت و اسلات Micro-SD برای ذخیره و اشتراک گزاری اطلاعات اشاره شده است. در دو سمت کناری جعبه نیز مشخصات ارتباطی، ابعاد و برخی ویژگی های دیگر مودم درج شده است.
طراحی ظاهری
طراحی ظاهری دی لینک در اولین تجربه و در دقایق اولیه می تواند جذاب تلقی شود اما پس از بررسی دقیق دستگاه، حس جذابیت آن کاهش می یابد. پنل جلوی مودم به صورت شیشه ای طراحی شده و یک صفحه نمایش بسیار کوچک وسط پنل جلو نصب شده است که به زحمت می توانید اطلاعات روی آن را بخوانید.
طول دستگاه 105، عرض آن 65 و ضخامت مودم نیز 16 میلی متر است که ابعادی بسیار نزدیک به مودم تی پی لینک M7350 است. در نمای بالای مودم یک کلید Home و یک کلید WPS مشاهده می شود که ابعادی کوچک دارند و با فاصله ای اندک در کنار یکدیگر قرار گرفتند. در قسمت پایین بدنه نیز پورت USB Type-A مشاهده می شود که فقط وظیفه شارژ کردن باتری لیتیوم یونی دستگاه را بر عهده دارد. مودم DWR-932 D2 دی لینک فاقد هر گونه دیود نوری برای اعلام وضعیت است و شرح وضعیت فقط توسط صفحه نمایش تک رنگ و کوچک انجام می شود.
بررسی مودم 4G LTE تی پی لینک M7350 V4
در صورت روشن شدن دستگاه، اطلاعاتی شامل موارد زیر به صورت پیش فرض در صفحه اصلی نمایش داده می شود:
- میزان شارژ باتری (البته به درصد نمایش داده نمی شود)
- فعال بودن شبکه بی سیم
- پیام کوتاه SMS جدید
- وجود یا عدم وجود سیم کارت درون مودم
- نوع شبکه ارتباطی و میزان آنتن دریافتی از دکل BTS
- تعداد کاربران متصل به مودم
- فعال شدن قابلیت WPS
با توجه به اینکه مودم مورد بررسی ما از نوع 4G LTE و قابل حمل است، نمی توان انتظار حضور پورت هایی مانند USB 2.0 یا USB 3.0 و آنتن اکسترنال داشت. برای نصب سیم کارت و کارت حافظه Micro-SD برای استفاده به عنوان ابزار دخیره سازی تحت شبکه باید درب پشتی مودم را باز کنید که این کار به سادگی و به صورت کشویی انجام می شود.
نکته آزار دهنده در خصوص مودم دی لینک 932 که در اختیار ما قرار گرفت، نصب و جداسازی باتری دستگاه بود که جداسازی آن به هیچ وجه با دست امکان پذیر نبود. به دلیل عدم همخوانی شیار های محل نصب باتری روی مودم با شیار های روی لبه های باتری، امکان باز کردن آسان به هیچ وجه امکان پذیر نبود. به همین دلیل برای باز کردن باتری به ابزار آلاتی همچون چاقو و پیچ گوشتی متوسل شدیم که به طور حتم در دراز مدت سبب آسیب رساندن به باتری و بدنه مودم می شود. با این وجود پس از چند بار نصب و جدا سازی باتری روی بدنه، امکان این کار با استفاده از دست نیز فراهم شد!
روش نصب سیم کارت و کارت حافظه میکرو اس دی به صورت تاشو- باز شونده است که سبب محکم شدن سیم کارت و کارت حافظه روی اسلات می شود. از این رو در صورت جابجایی سریع یا ضربه خوردن به مودم، اتصال شما به آنها قطع نمی شود.
نکته دیگری که در خصوص مودم دی لینک 932 باید به آن اشاره کنیم، عدم قرار گرفتن دستگاه روی میز یا سایر سطوح صاف است. با تست کردن هر چهار قسمت بدنه به این نتیجه رسیدیم که دی لینک به ایستادن مودم 932 اعتقادی ندارد!
مشخصات فنی
در ادامه به معرفی برخی از مشخصات فنی مودم D-Link DWR-932 می پردازیم:
- مودم وایرلس 4G LTE دو بانده
- دو آنتن داخلی تک بانده 2.4 گیگاهرتز با فناوری DL MIMO
- یک پورت Micro USB Type-A
- پشتیبانی از باند های شبکه FDD-LTE/TDD-LTE/UMTS/HSDPA/HSUPA/GSM/GPRS/EDGE
- پشتیبانی از فرکانس های FDD-LTE پنج گانه 1/3/7/8/20 مگاهرتز
- پشتیبانی از فرکانس های 900 و 2100 مگاهرتز HSUPA/HSDPA/UMTS
- پشتیبانی از فرکانس های 850/900/1800/1900 مگاهرتز EDGE/GPRS/GSM
- پشتیبانی از حداکثر 32 گیگابایت کارت حافظه Micro-SD
- قابلیت دریافت پیام کوتاه
- باتری لیتیوم یون 2380 میلی آمپری قابل تعویض
- صفحه نمایش تک رنگ سفید
- پشتیبانی از حداکثر 10 کاربر به صورت همزمان
- فناوری WPS
بررسی مودم 4G LTE دی لینک DWR-953
یکی از مهم ترین نقاط ضعف مودم های 4G LTE سرعت روشن شدن و آماده به کار و همچنین خاموش شدن مودم است. در بررسی که انجام دادیم، به طور دقیق 29.82 ثانیه برای راه اندازی کامل مودم دی لینک 932 زمان نیاز است که در مقایسه با زمان دقیق 28.86 ثانیه ای، نماینده D-Link چیزی کمتر از 1 ثانیه کند تر عمل می کند.
در بخش تنظیمات موجود در رابط کاربری، ویژگی خاصی وجود ندارد و همه امکانات و تنظیمات به رابط کاربری لحاظ شده در UI مخصوص مرورگر منتقل شده است. نکته ای که هنگام ورود به UI مودم دی لینک 932 با آن مواجه شدیم، عدم سازگاری با مرورگر گوگل کروم بود. پس از وارد کردن آدرس 192.168.0.1 با ارور 404 مواجه شدیم. اما پس از آزمایش این روش در مرورگر Edge با موفقیت وارد پنل کاربری شدیم.
باتری به کار رفته در مودم، مدل D-Link DWRr300a از نوع لیتیوم یونی با ظرفیت 2380 میلی آمپر ساعت (8.8 وات ساعت) است که به گفته دی لینک می تواند حداکثر 10 ساعت مودم 932 را روشن نگه دارد. در تست های متعدد و کارکرد طولانی مدت، میزان شارژ به 59 درصد کاهش یافت که عملکرد بسیار خوب باتری را اثبات می کند.
با اینکه صفحه نمایش دستگاه بسیار کوچک است (در حدی که دی لینک به ابعاد آن اشاره ای نکرده!) اما روشنایی صفحه نمایش و خوانایی آن نسبت به محصولی همچون TP-Link M7350 V4 بسیار بهتر است. این در حالیست که تی پی لینک از صفحه نمایش بزرگتری با ابعاد 1.4 اینچ بهره می برد، اما به سختی و از فاصله بسیار نزدیک قادر به خواندن اطلاعات روی LCD آن خواهید بود.
نصب و راه اندازی
نصب و راه اندازی مودم دی لینک DWR-932 D2 به سه طریق انجام می شود. روش اول تنظیم خودکار مودم پس از روشن شدن و اتصال سیم کارت به دکل BTS است. روش دوم وارد کردن آدرس 192.168.0.1 در مرورگر است تا وارد رابط کاربری دستگاه شوید و روش سوم نیز نصب نرم افزار EZFi دی لینک است.
از مواردی که توسط رابط کاربری موجود روی دستگاه در دسترس کاربران قرار می گیرد، می توان به اطلاعات نسخه میان افزار مودم، نام SSID و رمز عبور پیش فرض اشاره کرد که در کمال تعجب فقط شامل همین دو مورد می شود.
تست سرعت
به منظور بررسی سرعت دریافت داده توسط مودم DWR-932 دی لینک از وب سایت Speed Test و اپلیکیشن اختصاصی آن روی گوشی اندرویدی سامسونگ گلکسی نوت 8 اقدام کردیم و دستگاه را در چهار حالت مورد بررسی قرار دادیم.
برای نمایش در ابعاد اصلی، روی تصاویر بند انگشتی کلیک کنید.
مودم بسیار ضعیف و مزخرفی هست
با سلام و وقت بخیر
من این مودم را دو ماه خریدم ولی از همون اول متاسفانه خیلی دچار قطع و وصل شدن میشم حتی در زمانی که آنتن پر است. حتی در بعضی موارد وقتی صفحه مودم خاموش میشه اینترنت قطع میشه و دستی صفحه رو که روشن میکنم اینترنت وصل میشه.
ممنون میشم راهنماییم کنید
با سپاس
مشکل اینجاست که فروش هم نمیره که از شرش راحت شیم
شما حالت ذخیره انرژی را فعال کردید ، برید غیرفعال ش کنید درست میشه.