تجهیزات شبکه

نقد و بررسی پردازنده اینتل Core i9-9900k

خرید کابل شبکه

اینتل Core i9-9900k با قدرت زیاد خودش در زمینه عملکرد چندهسته‌ای گوی رقابت را از AMD ربوده است. اما برای افرادی که به یک سی‌پی‌یو فوق‌العاده گیمینگ نیاز دارند، این پردازنده خیلی مناسب نیست.

مزایا

استفاده از قابلیت چندرشته‌ای

فعالیت با درجه حرارت کمتر

مصرف انرژی پائین

معایب

قیمت زیاد

عدم بهبود در زمینه گیمینگ

اینتل Core i9-9900k همان قدم رو به جلویی است که در زمینه پردازنده‌های رده میانی منتظر آن بودیم. از زمانی که AMD با پردازنده های سری رایزن خودش که تعداد هسته‌های زیاد و عملکرد چندرشته‌ای خیلی خوبی داشتند، انتظار می‌رفت اینتل از چنین پردازنده‌ای رونمایی کند.

به عنوان اولین تراشه Core i9 رده میانی، اینتل Core i9-9900k با هشت هسته و شانزده رشته عرضه می‌شود و توانایی رسیدن به فرکانس 5 گیگاهرتز را نیز دارد. به این ترتیب این پردازنده هشت هسته‌ای جدید، علاوه بر اینکه فاصله موجود با AMD را پوشش می‌دهد، بلکه اینتل را هم در رقابت جلو می‌اندازد.

متاسفانه در تست‌های ما مشخص شد که این پردازنده، بهترین انتخاب دنیا برای گیمرها نیست. ممکن است در آینده و با عرضه درایورهای جدیدتر، این پردازنده عملکرد بهتری داشته باشد، اما تا آن زمان، اینتل Core i9-9900k برای افزایش فریم‌های شما کافی نیست.

قیمت

قیمت اینتل Core i9-9900k برابر با 479 دلار است که خیلی بیشتر از پرچم‌دار قبلی اینتل یعنی Core i7-8700K می‌باشد. همچنین اولین پردازنده رده میانی i9 اینتل نسبت به Ryzen 7 2700x که با قیمت 249 دلار عرضه می‌شود و تمام مشخصات آن روی کاغذ شبیه به این پردازنده است نیز خیلی بیشتر است.

اینتل Core i9-9900k

قابلیت‌ها و تراشه

علاوه بر اینکه اینتل Core i9-9900k یکی از اولین پردازنده‌های هشت هسته‌ای اینتل برای کاربران رده میانی است، بلکه با داشتن 16 رشته، بیشترین تعداد رشته را در بین پردازنده‌های کافی‌لیک دارد. این بدین معنی است که اینتل بالاخره توانسته است از لحاظ کارایی Hyper-Thread بهتر از پردازنده‌های نسل 2 رایزن باشد.

Ryzen 7 2700x نیز از 8 هسته و 16 رشته مختلف با فرکانس پایه 3.7 گیگاهرتز و فرکانس توربو 4.3 گیگاهرتز بهره می‌برد. در مقابل تراشه Core i9 جدید اینتل با فرکانس پایه 3.6 گیگاهرتز و فرکانس توربو 5 گیگاهرتز کار می‌کند.

جالب‌ترین موضوع درمورد اینتل Core i9-9900k این است که این پردازنده از تمام این هسته‌ها و رشته‌ها استفاده می‌کند. نیازی هم به یادآوری نیست که این پردازنده توانسته است با همان میزان مصرف انرژی 95 وات پردازنده‌های قبلی کافی‌لیک به چنین فرکانسی برسد.

موضوع دیگری که خیلی ما را درمورد سری جدید پردازنده‌های اینتل شگفت‌زده می‌کند، این است که تمام آن‌ها از یک پخش کننده حرارت داخلی (IHS) استفاده می‌کنند که روی برد آن‌ها لحیم شده است. این رابط حرارتی لحیم شده جدید کمک خیلی زیادی به کاهش حرارت کرده است. طبق اطلاعات ما اینتل Core i9-9900k هنگام فعالیت با تمام قدرت 10 درجه سانتیگراد از اینتل Core i7-8700k و اینتل Core i7-8086k خنک‌تر خواهد بود.

برخلاف سری کافی‌لیک نیز شما به مادربرد جدیدی برای نصب این پردازنده نیاز ندارید. اینتل Core i9-9900k کاملا با مادربردهای Z370 قبلی سازگار است. اگر فقط قصد به روزرسانی پردازنده خودتان را داشته باشید، این موضوع خیلی به شما کمک می‌کند، زیرا تنها قابلیتی که پلتفرم Z390 دارد پشتیبانی از USB 3.1 نسل 2 با سرعت انتقال داده 10 گیگابایت و تراشه یکپارچه 802.11ac WiFi 5 می‌باشد.

عملکرد

پردازنده‌های اخیر اینتل از لحاظ عملکرد چندهسته‌ای و چندرشته‌ای یک قدم از AMD عقب‌تر بودند اما اینتل Core i9-9900k این موضوع را تغییر داده است. اولین پردازنده i9 اینتل در بنچمارک‌های ما بهترین عملکرد را در زمینه عملکرد تک هسته‌ای و چندهسته‌ای داشته است. دیدن این برتری چشمگیر که 9900k نسبت به پردازنده‌های دیگر دارد فوق‌العاده است. فراتر از بنچمارک‌های تصنعی این بهبود قدرت پردازشی فوق‌العاده که در اینتل Core i9-9900k مشاهده می‌کنیم باعث شده است این تراشه یکی از سریعترین زمان‌های انکود را در تست Handbrake ثبت کند.

متاسفانه به نظر می‌رسد اینتل کمی مغرور شده است و این پردازنده را به اشتباه یکی از بهترین پردازنده‌های گیمینگ خوانده است. در تست‌های ما مشخص شد که میزان فریم‌های این تراشه هنگام فعالیت با تنظیمات پایه به اندازه اینتل Core i7-8700k است که هسته‌ها و رشته‌های کمتری دارد.

بیشترین شگفتی ما این بود که حتی در بازی‌هایی مانند Total War: Warhammer II که به سی‌پی‌یو وابسته هستند نیز هیچ بهبود عملکردی مشاهده نکردیم. حتی ما با چند باگ مختلف در طول تست مواجه شدیم. برای مثال پردازنده و مادربرد کارت گرافیک Nvidia GeForce GTX 1080 Ti ما را تشخیص نمی‌دادند که منجر به بروز خطای صفحه آبی و کرش کردن کامپیوتر شد.

اتصال Nvidia GeForce RTX 1080 Ti باعث بیشتر شدن مشکلات هم شد و حتی به جایی رسید که نمی‌توانستیم بازی Shadow Of Tomb Rider را هم اجرا کنیم و به جای آن یک صفحه خطا به ما نشان داده می‌شد که در آن گفته می‌شد سیستم ما منابع کافی را برای اجرای این بازی در رزولوشن 1080p و بهترین تنظیمات کیفیت ندارد.

مطمئنا ما نیز مانند همه فعلا در حال تست و بررسی این پردازنده با درایورهای مختلف هستیم، بنابراین ممکن است عملکرد این پردازنده با درایورهای جدیدتر بهبود یابد. اما در زمان نوشتن این مقاله، در صورتی که گیمر هستید، بهتر است به دنبال یک پردازنده بهتر باشید.

اینتل کور آی 9

جمع‌بندی

ممکن است اولین پردازنده هشت هسته‌ای اینتل برای کاربران معمولی عملکرد خیلی خوبی در زمینه گیمینگ نداشته باشد اما اینتل Core i9-9900k یکی از تاثیرگذارترین پردازنده‌های این کمپانی می‌باشد. افزایش قدرت پردازشی اینتل Core i9-9900k را نمی‌توان دست کم گرفت و این پردازنده می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها برای ویدئو ادیتورها، فتوشاپ کارها و هرگونه فرد خلاق دیگری باشد.

با وجود اینکه این پردازنده بهترین مشخصات را در بین پردازنده‌های رده میانی اینتل دارد، مصرف انرژی آن به اندازه آخرین نسل از پردازنده‌های اینتل کم است. استفاده مجدد از پخش کننده حرارت لحیم شده، باعث شده است این تراشه یکی از خنک‌ترین تراشه‌های اینتل در طی سال‌های اخیر باشد.

عدم بهبود فعالیت گیمینگ کمی ناامیدکننده است اما ما امیدواریم با عرضه درایورهای نرم‌افزاری و پچ‌های جدید این مشکل نیز از بین برود.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا