گوناگون
باید ها و نباید های انتخاب رمز عبور ایمن
هر از گاهی خبر هایی در رابطه با هک شدن رمز های عبور برنامه های مختلف کاربران می شنویم. با داشتن یک رمز عبور ایمن ، می توانید امنیت اطلاعات و پول خود را تصمین کنید. هنگامی که از رمز های عبور ضعیف استفاده می کنید خود را در معرض خطر قرار می دهید. در این صورت دیگران می توانند رمز هایی مانند رمز کارت اعتباری شما را بیابند و از آن سوء استفاده کنند.
در نتیجه نیاز است که بتوانیم رمز های قابل اطمینان تری به کار ببریم. برای این که بتوانیم یک رمز عبور ایمن داشته باشیم باید چند نکته را بدانیم. در ادامه به شرح این نکات می پردازیم.
نباید های انتخاب رمز عبور ایمن
- طول رمز عبور شما حداقل باید 8 کاراکتر باشد. هکر ها با آزمایش 45000 حالت مختلف به راحتی می توانند رمز های عبور 4 کاراکتری را هک کنند. ولی در صورت استفاده از رمز های 8 کاراکتری و کاراکتر های خاص، تعداد این حالت ها به بیش از یک میلیارد می رسد. که این تعداد بالای حالت ها، هک کردن آن را بسیار مشکل می کند.
- برای پسورد به هیچ عنوان از اسم استفاده نکنید. چون هکر ها با استفاده از برنامه های فرهنگ لغت مخصوصی که دارند، می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن رمز عبور شما را بیابند. فرقی نمی کند که این اسم، اسم خودتان باشد، اسم فامیلتان باشد و یا هر اسم خاص دیگری! پس از اسم استفاده نکنید.
- برای داشتن پسورد قوی می توانیم از ترکیب حروف بزرگ و کوچک، اعداد و کاراکتر های خاص استفاده کنیم. البته این کاراکتر های خاص باید با ترکیب اعداد و یا همراه با حروف به کار برده شوند. تعدادی از کاربران از علامت تعجب (!) به همراه اسمشان استفاده می کنند که هکر ها می توانند به راحتی آن را هک کنند.
- پسورد خود را هر چند وقت یک بار تغییر دهید. بهتر است هر سه ماه یک بار رمز عبورتان را تغییر دهید. چرا که در صورت استفاده طولانی مدت از رمز عبورتان، احتمال هک شدن آن زیاد خواهد شد.
- پسورد خود را به کسی نگویید. اگر کسی از هر طریقی پسورد شما را خواست به او اعتماد نکنید. گاهی ممکن است خود را در غالب یک سرویس کار کامپیوتر، یا کارمند یکی از شرکت های بزرگ معرفی کنند. حتی امکان دارد از طریق تلفن و ایمیل، برای حل یک مشکل کامپیوتری این درخواست را داشته باشند. ولی شما در هر حال رمز عبور خود را به هیچ کس ندهید.
- رمز عبور خود را در جایی ننویسید، یا حتی آن را روی برگه ننویسید!
- پسورد خود را در کامپیوتر خود ذخیره نکنید. کامپیوتر ها می توانند رمز عبور را در خود ذخیره کنند تا برای هر بار استفاده از سیستم نیاز به وارد کردن مجدد آن نباشد. اما شما نباید این کار را بکنید. چرا که باعث می شود به مرور زمان آن را فراموش کنید و برای تغییر رمز عبور به مشکل بخورید. زمانی که می خواهید رمز عبور خود را تغییر دهید باید رمز عبور قبلی یادتان باشد و آن را وارد کنید.
باید های انتخاب رمز عبور ایمن
- در پسورد خود، از کاراکتر های خاص استفاده کنید. برای مثال: ni%#lo7o(f)_ar!an?>e#
- یک عدد یا تاریخ را انتخاب کنید. سپس بر طبق آن، دکمه Shift را نگه دارید و تایپ کنید. برای مثال تاریخ 1392.09.04 که بر طبق آن با استفاده از نگه داشتن دکمه Shift می شود: !#)@>()>($
- یک جمله را در ذهن خود در نظر بگیرید و مثلاً حروف اول یا حروف انتهای آن را به عنوان رمز عبور استفاده کنید. برای مثال جمله: I am looking for a powerful and unique encryption. که در صورت استفاده از این روش منجر به رمز عبور ialfapaue می شود. حتی می توانید یک جمله فارسی در نظر بگیرید و حروف اول آن را به انگلیسی و یا حتی فارسی تایپ کنید.
- لغات یک جمله را به اختصار بنویسید. این نوع مختصر کردن به خودتان بستگی دارد و قانون خاصی ندارد. مثال: Imlkngfrprflndnqncrpn
- از کاراکتر فاصله استفاده کنید! وقتی قصد دارید از یک جمله به عنوان رمز عبور ایمن بهره ببرید می توانید از کاراکتر فاصله نیز استفاده کنید. بسیاری از ابزار های تشخیص رمز عبور نمی توانند رمز عبور شما را شناسایی کنند و این کار قدرت رمز عبور شما را بالا می برد.
- برای ایجاد رمز عبور ایمن می توانید از حروف بزرگ و کوچک به صورت یک در میان و یا حتی دو در میان استفاده کنید. مثال: NiLoOfArAnE، niLOofARanE
- یک لغت یا یک اسم را در نظر بگیرید و حروف سمت راست یا چپ و یا حتی بالا و پایین آن را به عنوان رمز عبور انتخاب کنید. مثال: اسم مورد نظر شما Niloofarane است و حروف سمت راست آن: mo;ppgstsmr. حتی بزرگ و کوچک بودن آن هم مورد استقاده قرار می گیرد.
- می توانید لغت یا ترکیبی از لغات و اعداد را در نظر بگیرید و کاراکتر های آن را جا به جا کنید. برای مثال: loo13eNi0409faran92
با افزایش روز افزون هکر ها و راه های هک کردن رمز های عبور، همیشه در معرض خطر هک شدن هستیم. در نتیجه باید در انتخاب رمز عبور ایمن دقت بیشتری کنیم. در نتیجه از نکات و ترفند های بالا استفاده کرده و آن ها را دست کم نگیریم.