10 روش پاکسازی حافظه در اندروید
یکسری از گوشیها حافظهی کمی دارن به همین دلیل ممکنه حافظهی اونها زود پر بشه. گوشیهایی که سیستم عامل اندروید دارن اکثرا از کارت حافظهی جانبی پشتیبانی میکنن با این حال باز ممکنه مجبور باشیم حافظهی اون رو پاک کنیم تا بتونیم برنامههای جدیدتری نصب کنیم یا سرعت گوشی رو بالا ببریم. با من همراه باشین تا در این مقاله 10 روش پاکسازی حافظه در اندروید رو باهم یاد بگیریم تا هنگام کار با گوشی دچار مشکل نشیم.
روشهای مختلف پاک کردن حافظه گوشی
انتقال برنامهها از حافظهی داخلی به کارت حافظه
امروزه اکثر گوشیها کارت حافظهی جانبی دارن. در صورتی که به افزایش حافظه نیاز باشه با استفاده از این کارت میتونیم ظرفیت حافظه رو افزایش بدیم.
برای این کار باید در قسمت تنظیمات به بخش Storage برید و نام کارت حافظهی خودتون رو انتخاب کنید. بعد از اون روی سهنقطهای که در گوشهی سمت راست بهصورت عمودی قرار داره ضربه بزنید تا تنظیمات ذخیرهسازی رو انجام بدید.
یا اینکه در قسمت تنظیمات گوشی به قسمت برنامهها (Apps) برید و فایلی رو که میخواید به کارت حافظه انتقال بدید، انتخاب کنید. اگه امکان انتقال این برنامه وجود داشته باشه گزینهای به اسم Move to SD card رو مشاهده میکنید. با انتخاب این گزینه، برنامهی مورد نظر به کارت حافظه منتقل میشه.
پاک کردن کش گوشی
بسیاری از برنامهها از کَش برای داشتن عملکرد بهتر استفاده میکنن. اطلاعاتی که در کش ذخیره شدن میتونن در زمان ما صرفهجویی کنن اما وجود اونها ضروری نیست.
اگه حافظهی گوشی پر شده باشه و نیاز به خالی کردن داره بهتره که حافظهی کش رو پاک کنید. برای پاک کردن کش دو روش وجود داره که اونها رو بهتون توضیح میدم.
اگه میخواین همهی اطلاعات کش رو یکجا پاک کنین میتونین از قسمت تنظیمات به Storage برید. در اینجا همهی اطلاعات موجود در کش رو با انتخاب Cached Data پاک کنین.
در روش دوم هنگامی که وارد تنظیمات گوشی شدید به قسمت برنامهها (Apps) برید. وارد قسمت مدیریت برنامهها (Application Manager) بشید. برنامهای که میخواید کش اون رو پاک کنید انتخاب کنید. در فهرستی که به شما نشون میده به قسمت Storage برید و گزینهی Clear Cache رو جهت پاک کردن حافظهی کش اون برنامه بزنید.
پاک کردن قسمت دانلودهای گوشی
همهی فایلهایی که شما دانلود میکنید در قسمت Downloads دستگاه به طور خودکار ذخیره میشن. بیشتر مردم بعد از اینکه این فایلها رو در گوشی و در حافظهی جانبی ذخیره کردن، فراموش میکنن که از بخش دانلود هم اون رو حذف کنن، برای افزایش حافظه میتونید فایلهایی رو که در این بخش بهشون احتیاج ندارید از گوشی پاک کنید.
انتقال تصاویر ثبت شده به فضای ابری
Google Photos همیشه بهصورت خودکار یه پشتیبان از تصاویری که در گوشی دارید تهیه میکنه. فضای بسیار زیادی در گوشی توسط تصاویر ذخیرهشده اشغال میشه که با ثبت تصاویر در Google Photos میتونید اونها رو از گوشی پاک کنید. همچنین اگه به اون تصاویر نیاز داشتید همهی اونها قابل بازگشت است.
با وارد شدن به قسمت Google Photos گزینهی Free Up Space رو انتخاب کنین تا گوشیتون کاملا اسکن بشه. بعد میبینین که از کدوم تصاویر گوشی شما در Google Photos ذخیره شده و در نهایت تصاویری که از اونها پشتیبان تهیه شده رو میتونین پاک کنین.
استفاده کردن از برنامهی Google Files
به صورت پیشفرض برنامهی مدیریت فضای ذخیرهسازی حافظه در سیستمعاملهای اندروید نصب شده و تاثیر خوبی بر مدیریت فایلها و دانلود اونها داره، با این برنامه شما میتونین همهی برنامهها و اطلاعاتی رو که حافظهی گوشی شما رو اشغال کرده ببینید و برای حذف یا نگهداری اونها تصمیم بگیرید.
ابزار Free Up Space یکی از ویژگیهای این برنامه است که در قسمت تنظیمات اندروید وجود داره. شما برای استفاده از این برنامه میتونید از بخش تنظیمات وارد قسمت Storage بشید و این گزینه رو انتخاب کنید.
برنامهی Files بهصورت خودکار باز میشه و فضای ذخیرهسازی شما رو بررسی میکنه. بعد همهی فایلهایی که دارین رو به شما نشون میده و در نهایت شما تصمیم میگیرید که کدوم یکی از فایلهاتون رو پاک کنین.
حذف کردن محتوایی که در حالت آفلاین هم قابل مشاهدهس
برنامههای بسیار زیادی به شما اجازهی ذخیره کردن محتوا در تلفنهمراه رو میدن تا بتونید زمانی که آفلاین هستید به اونها دسترسی داشته باشین. مانند برنامهی اسپاتیفای که امکان ذخیره موسیقی در گوشی رو میده. یکسری از خبرخوانها مانند RSS هم به شما اجازه میدن تا مقالات مورد علاقهتون رو در زمان بهتری مطالعه کنین.
وقتی که حافظهی کافی برای این کار داشته باشین استفادهی آفلاین عالیه اما اگه حافظهی کمی دارین با مشکلی به نام کمبود فضای ذخیرهسازی مواجه میشین. برای پاک کردن محتوای آفلاینی گوشی دو روش وجود داره که اونهارو برای شما توضیح میدم.
اول اینکه میتونین به قسمت تنظیمات گوشی رفته و وارد بخش برنامهها و اعلانها (Apps & Notifications) بشید، در این قسمت همهی برنامهها به شما نشان داده شده و شما با انتخاب هرکدوم از این برنامهها وارد یه پنجرهی جدید میشید که در اون پنجره با انتخاب گزینهی Storage and Cache و در آخر Clear Cache محتوا رو پاک کنین.
روش دوم استفاده از برنامههایی هست که کش رو پاک میکنن که من یکی از اونها رو به شما معرفی میکنم و لینک دانلود روبراتون میذارم. نرمافزار SD Maid یه اپلیکیشن مفید و پر کاربرده که یه روش پاکسازی حافظه در اندروید محسوب میشه.
بعد از اینکه یه سری از نرمافزارهامون رو پاک کردیم بخشی از فایلهای اضافی در گوشی باقی میمونن که این نرمافزار با اسکن گوشی، فایلهای اضافی رو پیدا کرده و اونها رو پاک میکنه.
برنامه مدیریت ذخیرهسازی اندروید
اگه در زمینهی مدیریت فایلهای گوشی به خودتون اعتماد ندارین میتونین به اندروید این اجازه رو بدین تا یهسری از کارها رو براتون انجام بده. از سیستم عاملهای اندروید اوریو (oreo) تاکنون برنامهی مدیریت فضای ذخیرهسازی (Storage Manager) در گوشیها وجود داره. در قسمت تنظیمات وارد بخش Storage بشید، سپس جهت سفارشی کردن ویژگیها، Storage Manager رو انتخاب کنین.
برنامههای مصرفکننده حافظه
همهی ما یه سری برنامهها در گوشیمون نصب کردیم که فضای مورد نیاز این برنامهها جهت اجرا، بیشتر از فضاییه که در گوشی اشغال کردن. با پاک کردن دادههای این برنامهها میتونیم فضای ذخیرهسازی رو افزایش بدیم.
برای پاک کردن دادهها به قسمت تنظیمات و سپس Storage رفته و با انتخاب Other Apps یا سایر برنامهها میتونین برنامههایی که فضای زیادی رو اشغال کردن شناسایی کنین.
بعد از این که فهرست برنامهها بهروزرسانی شد روی گزینهای که در گوشهی سمت راست قرار داره ضربه بزنین و برنامهها رو بر اساس حجم مرتب کنین.
وقتی که متوجه شدین کدوم یکی از برنامههاتون فضای زیادی اشغال کرده برای پاک کردن دادههای اون میتونین از بخش تنظیمات به قسمت برنامهها و اعلانها (Apps & Notifications) برید و دادههای اضافی رو پاک یا حذف کنید.
نصب برنامههایی که نسخه Lite دارن
بسیاری از برنامههایی که طرفدار زیادی دارن یه نسخهی Lite هم دارن که ورژن کم حجم و سبک اونها محسوب میشه مانند Instagram Lite ،Skype Lite.
فشردهسازی عکسهای ذخیره شده در گوشی
یک روش پاکسازی حافظه در اندروید استفاده از نرمافزار فشردهساز عکسها است. امروزه با افزایش کیفیت دوربینها، تصاویر ثبت شده نیز کیفیت و حجم بالایی دارند و گاهی بیشترین فضای اشغال شده در گوشی به عکسها اختصاص داره.
با استفاده از برنامههای فشردهساز عکس مانند Image Optimizer میتونین تصاویر رو به حالت فشرده ذخیره کنین و حجم حافظه رو افزایش بدین.
حرف آخر
با این روشهایی که یاد گرفتید میتونید ظرفیت حافظهی گوشیتنون رو کم کنیم تا موقع کار با گوشی دچار مشکل نشید. امیدوارم از مقالهی 10 روش پاکسازی حافظه در اندروید که براتون نوشتم لذت برده باشین.
ممنونم که منو همراهی کردین، خوشحال میشم نظراتتون رو برام کامنت بذارین یا اگه سوالی داشتین اون رو مطرح کنین تا من یا همکارانم به سوالاتتون در کمترین زمان ممکن پاسخ بدیم.
دانلود فایل pdf این مقاله
سوالات متداول
هدف ما از پاک کردن کشها و دیتاهای اضافه اینه که سرعت گوشی رو بالا ببریم و فضای بیشتری برای ذخیرهسازی فایلهای مورد نیازمون داشته باشیم.
کش حافظهی پنهان گوشی حساب میشه که یه سری از اطلاعات برنامهها در اون قسمت ذخیره میشه.
بله. یه سری نرمافزارهای مخصوص وجود دارند که با استفاده از اونها میتونیم حافظهی کش رو پاک کنیم و حافظهی گوشی رو افزایش بدیم.
راههای مختلفی برای پاک کردن حافظهی گوشی اندروید وجود داره، مانند پاک کردن کش گوشی، حذف دادهها یا برنامههای اضافی، حذف بخش دانلودها و استفاده از برنامههای مختلف.