بهترین کابل شبکه مناسب ماین کدام است؟
بهترین کابل شبکه ماینر پیدا کردنش سخت نیس، فقط باید بدونید دنبال چه کابلی بگردید. در واقع برای این کار کابل جداگانهای طراحی نشده و شما باید بین کابلهای شبکه موجود در بازار دنبال بهترین کابل شبکه برای ماینر باشید. در سالهای گذشته مقوله ارزهای دیجیتال و ماینینگ خیلی فراگیر شد؛ خصوصا در ایران که از نظر اقتصادی صرفه بالایی داره. از اونجایی که برای استخراج ارزهای دیجیتال، محاسبات کامپیوتری سنگینی انجام میشه و نیاز به مراکز پردازش داده با سرعت بالا داریم؛ با خرید کابل شبکه پرسرعت میتونید بهترین عملکرد رو داشته باشید. در این مقاله بهترین کابل شبکه برای ماین رو با هم بررسی میکنیم و میگیم که چطور میشه از بین هزاران کابل و پچ کورد، بهترین کابل شبکه مناسب ماین رو پیدا کرد.
منظور از ماین کردن چیست؟
قبل از معرفی و بررسی کابل شبکه ماین، بهتره این فرآیند رو بهتر بشناسید. ماین کردن به استخراج ارزهای دیجیتال گفته میشه. استخراج این ارزها از طریق یکسری محاسبات ریاضی سنگین انجام میشه. اما حالا این سوال پیش میاد که استخراج بیت کوین چیست و چه ارتباطی به کابلهای شبکه داره. از اونجایی که ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین از تکنولوژی بلاک چین استفاده میکنند، ساخت یک بیت کوین نیازمند پردازشهای زیادیه و باید با استفاده از پردازشگرهای قوی و نرم افزارهای خاص این ارز دیجیتال رو استخراج کرد. اگر مایلید با تکنولوژی بلاک چین آشنا بشید، مقاله بلاک چین چیست رو مطالعه کنید. برای افرادی که دوست دارند در حوزه بلاکچین کار کنند، مقالهای تحت عنوان زبان های برنامه نویسی بلاک چین آماده کردیم که میتونند مطالعه کنند.
وقتی یک بیت کوین ارزش پیدا میکنه که تایید بشه. این تاییدیه برای حفظ امنیت و ثبات شبکهاس. ماین کردن یعنی استخراج یک بیت کوین جدید و تاییدیه گرفتن برای اون. استخراج بیت کوین و گرفتن این تاییدیه به وسیله سایر گرههای بلاکچین انجام میشه؛ بنابراین باید شما یک اتصال اینترنتی پایدار و پرسرعت داشته باشید. خرید پچ کورد یا کابل شبکه برای این هدف هم باید با دقت انجام بشه تا خللی در عملکرد ماینرها ایجاد نشه. جزییات مربوط به کابل شبکه رو میتونید در مقاله کابل لن چیست مطالعه کنید.
تجهیزات شبکه برای ماینینگ
وقتی صحبت از سخت افزار ماینینگ میشه همه به ماینرها و سوئیچ شبکه فکر میکنند؛ اما، کمتر کسی تجهیزات پسیو برای این کار رو در نظر میگیره. برای ساخت یک سیستم ماینینگ علاوه بر ماینرها، کاتالیستها و سوئیچها شما نیاز به خرید رک شبکه و کابل یا پچ کورد دارید. معمولا رکهای انتخابی از نوع رک ایستاده هستند و ظرفیت بالایی دارند. اما شما میتونید انواع کابل شبکه یا پچ کورد رو برای ماینینگ انتخاب کنید که البته پیشنهاد ما برای مسافتهای کوتاه خرید پچ کورد شبکهاس. در مقاله تفاوت پچ کورد و کابل شبکه میتونید این دو نوع کابل رو با هم مقایسه کنید.
همونطور که گفتیم ماین کردن پردازش و انتقال داده سنگینی داره و باید بهترین کابل شبکه برای ماین کردن رو پیدا کنید. انتخاب کابل به دو تا موضوع بستگی داره؛ بهترین مشخصات و بهترین برندهای کابل شبکه. یعنی شما باید حتما کابلتون رو از یک برند مطمئن بخرید تا خیالتون از بابت عملکرد درست و بدون مشکل اون راحت باشه. مثلا کابل شبکه شبکه لگراند رو میشه مطمئنترین برند دونست. همچنین پچ کورد لگراند هم برای فواصل کوتاه بهترین انتخابه؛ البته قیمت پچ کورد نگزنس نسبت به لگراند ارزانتره و میتونید این برند رو انتخاب کنید. از طرف دیگه انواع کابل شبکه برای ماینر باید حرفهای باشند؛ یعنی علاوه بر پایداری، سرعت و کیفیت سیگنال بالایی ارائه بدند. شاید بعضی افراد کابلهای ردههای بالا مثل کابل شبکه CAT7 رو انتخاب کنند؛ اما، قیمت کابل شبکه CAT6 نسبت به ردههای بالا مقرون به صرفهتر هست. در صورتی که برای فواصل کوتاه بین ماینر و سوئیچ دنبال کابل شبکه هستید؛ ما بهتون خرید پچ کورد CAT6 رو پیشنهاد میدیم. برای فواصل بلند کابلهای دیگهای مناسبند که در مقاله بهترین کابل شبکه برای فواصل دور اونا رو معرفی کردیم.
معرفی انواع کابل شبکه ماین
گفتیم که در ماینینگ ما نیاز به اتصال به اینترنت داریم. از اونجایی که شبکه وایرلس ممکنه اتصال امن و پایداری نداشته باشه؛ معمولا کابلهای شبکه انتخاب میشن. یک کابل شبکه ماینر باید بتونه سرعتهای بالا رو پشتیبانی کنه و دچار افت سیگنال نشه. گاهی ممکنه شما نیاز به کابلهای بلند برای فواصل دور داشته باشید و خرید کابل باید بر اساس جنس هادی، نوع روکش، نوع شیلد، رده کابل و برند انجام بشه. در راهنمای خرید کابل شبکه تک تک این مشخصات رو مفصل بررسی کردیم. اما در اینجا به طور خلاصه هر کدام از این موارد رو بررسی میکنیم.
جنس هادی
هادی یا همون مغزی کابل شبکه برای ماینر باید حتما از نوع تمام مس یا ccc باشه. هادیهای مسی از نظر سرعت و پایداری اتصال در سطح بالایی قرار دارند و بهترین کابل شبکه ماینر محسوب میشن. این نوع مغزی یک امتیاز دیگر هم دارند اونم اینه که برخلاف مغزیهای آلومینیومی در فاصلههای طولانی دچار افت کیفیت نمیشن. دو دسته کابل شبکه لگراند Cat6 SFTP و پچ کورد لگراند Cat6 UTP از نوع تمام مس هستند و گزینههای خوبی برای کابل شبکه ماینر خواهند بود.
نوع روکش
منظور از روکش، ژاکت بیرونی کابل هست. کابلها معمولا در سه نوع PVC، LSZH و PE ساخته میشن. دو نوع اول از نظر فاکتورهای مقاومتی کاملا شبیه به هم هستند با این تفاوت که کابلهای LSZH در هنگام آتشسوزی گاز سمی تولید نمیکنند. بنابراین اگر در محیطی که ریسک آتشسوزی وجود دارد قصد راهاندازی ماینر دارید؛ حتما این نوع کابل رو انتخاب کنید. به عنوان مثال کابل شبکه نگزنس Cat6a S/FTP با این متریال ساخته شده است.
روکشهای PE یا پلی اتیلن برای کابلهای بیرونی یا اصطلاحا اوتدور به کار میروند. این کابلها انعطافپذیری زیادی ندارند؛ اما، در عوض مقاومتر هستن. شما میتونید برای فضاهایی که امکان آسیب فیزیکی به کابل ماینر زیاد هست این نوع کابل رو انتخاب کنید. در مقاله انواع روکش کابل شبکه تمام جزییات این سه نوع روکش رو با هم مقایسه کردیم. به عنوان معرفی کابل شبکه برای ماینر در چنین محیطهایی ما کابل شبکه نگزنس Cat6 SFTP Outdoor رو پیشنهاد میدیم.
نوع شیلد
یکی دیگه از مهمترین فاکتورها برای انتخاب بهترین کابل شبکه ماینر، نوع شیلد کابل هست. کابلهای ماینر باید به شکل شیلددار یا اصطلاحا SFTP باشند. البته ما کابل شیلددار STP هم داریم. اما نوع SFTP یک لایه محافظ فویل اضافه داره که حفاظت بیشتری در برابر نویز ارائه میده. بنابراین برای داشتن یک اتصال باکیفیت باید به دنبال خرید کابل شبکه SFTP باشید. اگر دوس دارید تفاوت این کابلها با کابلهای بدون شیلد UTP رو بدونید، مقاله تفاوت کابل شبکه UTP و SFTP رو بخونید. از نظر نوع شیلد، بهترین کابل شبکه برای ماین کردن کابل شبکه نگزنس Cat5e SFTP هست. برای پچ کورد هم شما میتونید پچ کورد لگراند Cat6 SFTP رو انتخاب کنید.
رده کابل
یکی دیگه از نکات مهم در انتخاب بهترین کابل شبکه ماینر توجه به رده کابله. کابلها از نظر سرعت و پهنای باند به ردههای Cat5 تا Cat8 تقسیم میشند. از نظر سرعت کابلهای رده Cat6 به بالا همگی سرعتهای گیگابیتی دارند و گزینههای خوبی برای ماین کردن به شمار میرند. اگر از نظر هزینه مشکلی ندارید، میتونید از کابل شبکه CAT6A یا Cat7 استفاده کنید. البته در صورتی با این کابلها سرعتهای چند ده گیگابیتی رو تجربه میکنید که سایر تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه مثل سوکت شبکه شما هم این سرعتها رو پشتیبانی کنه. یک نکته در مورد سوکت شبکه هم در نظر داشته باشید که سوکت باید به درستی به کابل نصب بشه تا بهترین عملکرد رو داشته باشه. شما میتونید با خرید آچار سوکت زن از نصب درست سوکت مطمئن بشید. تستر کابل شبکه هم به شما کمک میکنه تا این اتصالات رو تست و ارزیابی کنید.
برند کابل
آخرین چیزی که در معرفی و بررسی کابل شبکه ماینر قصد داریم بهش بپردازیم، برند کابل شبکه هست. اینکه کابل شبکه از چه برندی خریداری بشه خیلی اهمیت داره. در حال حاضر بهترین برند بازار برای انواع تجهیزات پسیو شبکه از جمله کابل، برند لگراند هست. البته محصولات این برند به صورت تقلبی هم به بازار اومده و باید حتما از فروشگاه معتبر کابل اورجینال بخرید. یک برند مطرح و مطمئن دیگر در زمینه کابل شبکه برند فرانسوی نگزنس هست که اون هم از نظر کیفیت و عملکرد با تولیدات لگراند رقابت میکنه. برندهای دیگری مثل اشنایدر و بلدن هم از برندهای خوب بازار محسوب میشند و میتونید اونا رو جایگزین لگراند و نگزنس کنید.
حرف آخر
انتخاب بهترین کابل شبکه ماینر یکی از ملزومات مهم کار با ارزهای دیجیتاله. بحث ارزهای دیجیتال مثل بیتکوین و اتریوم طی سالهای اخیر خیلی محبوبیت پیدا کرده و خیلیها به دنبال ماینینگ هستند. شما میتونید در خونه یا اتاق سرور کار ماینینگ رو انجام بدید؛ اما، به شرطی که تجهیزات مناسب این کار رو داشته باشید. مسلما خرید ارزان ترین کابل شبکه بازار برای کار ماینینگ اصلا عاقلانه نیست و باید حتما هزینه کنید تا کابلی از برند معتبر و با مشخصات خوب بخرید. در این مقاله به معرفی و بررسی کابل شبکه ماینر پرداختیم تا هم شما رو با ویژگیهای این نوع کابل آشنا کنیم و هم بهترین محصولات موجود برای ماین کردن رو بشناسید.
سوالات متداول
بله شما میتونید این نوع کابلها رو برای ماین کردن به کار ببرید؛ البته به شرطی که شبکه اینترنت پرسرعت و سایر تجهیزات فیبر نوری رو هم داشته باشید.
ویژگیهای یک کابل ماینینگ برای داشتن بهترین عملکرد رده کابل بالای cat5e، شیلددار بودن، تمام مسی و برند مطمئن کابل است.
این دو نوع کابل از نظر عملکردی هیچ تفاوتی با هم ندارند. تنها تفاوت این کابلها در اینه که کابل LSZH موقع سوختن گاز سمی متصاعد نمیکنه و برای مکانهای پرخطر گزینه بهتری محسوب میشه.