مراحل ساخت شبکه خانگی + ویدیو
ویندوزهای جدید از اتصال چند رایانه و ساخت شبکه خانگی پشتیبانی میکنن. اتصال چندین رایانه در شبکه میتونه راهی مناسب برای بهاشتراک گذاشتن پروندهها در محل کوچک ما باشه. در این مقاله، دستورالعملهایی رو برای تنظیم و بهاشتراکگذاری پوشهها و پروندهها در یک شبکهی خانگی بهتون نشون میدیم. شما اگه یک مودم توی خونه داشته باشید، همین مودم برای شما مثل یک سوییچ شبکه یا روتر عمل میکنه (دستگاههایی که ما بهعنوان مودم میشناسیم، در واقع مودم-روتر هستن). نوع اتصال شما به مودم، اینکه با سیم باشه یا بیسیم مهم نیست، مهم اینه که همه به یک اکسس پوینت، روتر، مودم یا سوییچ وصل بشید.
ساخت شبکه خانگی بین دو سیستم دسکتاپ
پس از کلیک روی گزینهی Network and Sharing Center، تصویر 3 براتون باز میشه. در این بخش، روی Change advanced sharing settings کلیک کنید.
در این بخش از ساخت شبکه خانگی باید تنظیمات شبکهتون رو مشخص کنید، یعنی روی حالتی قرار بدید که اجازهی اشتراکگذاری فایل رو به سایرین بدید. این بخش، سه قسمت داره: Private ،Guest or Public و All Networks. توی هر بخش، شما یکسری از مجوزهای اشتراکگذاری رو مشخص میکنید.
اولین بخش، بخش Private هست. در قسمت اول Network discovery گفته شده. زمانی که این گزینه روشن هست یا همون Turn ON Network Discovery تیک خورده، سیستم شما میتونه دیگر سیستمهای موجود در شبکه رو اسکن کنه و همچنین سیستمهای دیگه میتونن سیستم شما رو ببینن.
در قسمت دوم، در File and printer sharing، بیان شده. زمانی که این گزینه روشن هست، بهمعنی اینه که فایلها و پرینترهایی که شما بهواسطهی این سیستم به اشتراک گذاشتین، توسط هر کسی در شبکه قابلدسترسیه.
میریم سراغ Guest or Public، توی این بخش هم، همون مجوزهای بالا رو که در مورد شبکه خصوصی صادر کردیم میتونیم برای شبکههای عمومی (مثلا شبکه شرکتها) و مهمان صادر کنیم.
در بخش سوم، All Network، چند قسمت مجزا وجود داره. حالا با هم بخشهای مختلف رو توضیح میدیم. هدف ما این نیست که صرفا شما این بخشها رو تیک بزنید، دوست داریم بدونید که در هر مرحله چه مجوزهایی رو صادر میکنید.
در قسمت Public folder sharing با روشن کردن این گزینه، به افرادی که عضو شبکهی خانگی شما هستن، اجازه میدید که به فولدرهایی که عمومی یا Public هستن، دسترسی داشته باشن.
در قسمت Media streaming با روشن کردن این گزینه، هر فرد و دستگاهی که توی شبکه باشه، میتونه به تصویر، موسیقی و ویدیو در کامپیوتر شما دسترسی داشته باشه.
در قسمت File sharing connection هم توضیح داده میشه که این سیستم از رمزگذاری 128 بیتی برای حفاظت از فایلهای شما در شبکه استفاده میکنه. حالا در بین دو گزینهی زیر اون، میتونید انتخاب کنید که فقط با سیستمهایی که از این رمزگذاری پشتیبانی میکنن در ارتباط باشه، یا با سیستمهایی که با رمزگذاریهایی دیگه مانند رمزگذاری 40 یا 56 بیت پشتیبانی میکنن هم در ارتباط باشه (شما همون 128 بیتی رو انتخاب کنید).
در قسمت Password protected sharing هم مشخص میکنید که آیا در زمان اتصال به سیستم شما، نام کاربری و پسورد از طرف مقابل بخواد یا نه.
در آخر هم روی Save Change کلیک کنید.
مرحله دوم ساخت شبکه خانگی: آمادهسازی فولدر برای اشتراکگذاری
تا اینجای مطلب ساخت شبکه خانگی یاد گرفتیم که چطوری مجوزها رو صادر کنیم و بین دو تا سیستم ارتباط برقرار کنیم. حالا برای اینکه فولدری رو بین سیستمها به اشتراک بذاریم، باید چی کار کنیم؟
فولدری که قصد دارید اون رو به اشتراک بذارید رو انتخاب کنید و مثل عکس روش راست کلیک کنید. روی قسمت Properties کلیک کنید.
با کلیک روی Properties، پنجرهی زیر براتون باز میشه. توی این پنجره، باید برید روی قسمت Sharing، تا تنظیمات مربوط به اشتراکگذاری فایل رو تعیین کنید.
وقتی تب Sharing رو انتخاب کنید، تصویر 14 براتون باز میشه. توی این پنجره، به قسمت Advance Sharing برید.
شما باید تیک گزینهی Share this folder رو بزنید تا فولدر رو قابل اشتراکگذاری کنید.
بعد از اینکه اون گزینه رو انتخاب کنید، گزینههای زیر اون فعال میشه.
قسمت Share name نامی که میخواین این فولدر در سیستم دوست یا همکارتون نشون داده بشه رو مشخص میکنه.
در قسمت Permissions باید مجوزهای دسترسی رو صادر کنید که چه کسایی در شبکه به این فولدر دسترسی داشته باشن. روی گزینهی Permissions کلیک کنید، پنجرهی زیر باز میشه. ما اینجا گزینهی Everyone رو انتخاب کردیم تا هر کسی بتونه به این فولدر دسترسی داشته باشه.
توی کادر پایین، در تصویر 15 میبینید که سه تا گزینه هست Fulll Control ،Change و Read این سه گزینه، حالت دسترسی رو مشخص میکنه.
- Full Control: کاربران دیگهی شبکه، قادر به خواندن، نوشتن، تغییر خود فایل و تغییر مجوزها و مالکیت فایل هستن.
- Change: کاربران دیگهی شبکه، قادر به خواندن، اجرا، نوشتن، حذف فولدرها یا فایلها در شبکه هستن.
- Read: کاربران دیگهی شبکه، تنها میتونن فایل رو توی شبکه ببینن.
بعد از انجام کارهای بالا، باید بریم روی تب Security، اینجا هم باید مجوزهایی رو تعیین کنیم. مجوزهایی که در این بخش تعیین میکنیم برای چیزهایی هست که در داخل فولدر اشتراک گذاشته شده. توی این قسمت دسترسیهای امنیتی رو برای تک تک کاربران مشخص میکنید. اگر Everyone رو انتخاب کنید، دسترسیها رو برای همه مشخص میکنید.
بعد از اینکه فولدر رو آماده اشتراکگذاری کردیم، دیگه نوبت برقراری ارتباطه.
مرحله سوم ساخت شبکه خانگی: برقراری ارتباط
حالا که ما مجوزهای لازم برای برقراری ارتباط رو صادر کردیم، یعنی سیستمهای دیگه، میتونن به سیستم ما دسترسی داشته باشن و ما فایلهامونو و دستگاههای جانبی مثل پرینتر رو باهاشون به اشتراک بذاریم. خب حالا بریم سراغ اینکه چطوری دوستمون به سیستم ما راه پیدا کنه.
- اولین کار اینه که شما آدرس IP خودتون رو توی شبکه پیدا کنین. برای این کار باید در قسمت سرچ ویندوز cmd رو تایپ کنید. پنجره command prompt رو باز کنید. دستور ipconfig رو بنویسید و اینتر رو بزنید. از اطلاعاتی که بهتون نمایش داده میشه، شما با IPv4 Address کار دارید. آدرس جلوی این گزینه همون آدرسیه که باید به دوستتون بدید تا بتونه به سیستم شما وصل بشه.
برید سراغ سیستم دوستتون. توی قسمت سرچ، RUN رو بنویسید. پنجره زیر براتون باز میشه. برای ارتباط با سیستم خودتون با آیپی 192.168.1.61، باید مثل تصویر زیر این آیپی رو بنویسید.
با زدن دستور بالا در RUN؛ پنجره زیر براتون باز میشه. توی این پنجره، باید نام کاربری و کلمهی عبوری که برای ورود به سیستمتون استفاده میکنید رو وارد کنید.
بعد از ورود نام کاربری و کلمهی عبور، فولدری براتون باز میشه که هر چی توی سیستم با آیپی 192.168.1.61 برای اشتراک انتخاب کردید، در اون نمایش داده میشه.
حرف آخر
خیلی خوبه که بتونیم بین سیستمهامون توی خونه یا اداره ارتباط برقرار کنیم. اینطوری برای اشتراکگذاری فایلها دیگه نیازی نداریم فایل رو بریزیم روی فلش یا ایمیل کنیم، نداریم. ما قدم به قدم ساخت شبکهی خانگی رو براتون گفتیم. همهی مراحل رو خودمون هم طی کردیم تا مطمئن بشیم که این روش کار میکنه و عملیه. اگر جاییش مشکل داشتید، یا سوالی داشتید، من و همکارام در بخش نظرات در خدمتتون هستیم.
دانلود فایل PDF این آموزش:
سوالات متداول
بله، هر چند سیستمی که در یک محدوده IP باشن و به یکدیگر متصل باشن، LAN محسوب میشن.
اترنت و WiFi دو تکنولوژی متداول در ساخت شبکه خانگی هستن.
یک سوئیچ شبکه میتونه چندین دستگاه و شبکه رو برای گسترش LAN به هم متصل کنه، یک روتر به شما این امکان رو میده یک آدرس IP واحد رو در میون چندین دستگاه شبکه به اشتراک بذارید. اگر به اتصالات بیشتری احتیاج دارید، ممکنه سوئیچ اترنت گزینهی بهتری باشه.