شبکه

راهنمای خرید دوربین مداربسته

خرید کابل شبکه

استفاده از یک سیستم امنیتی دوربین مداربسته مخصوصاً برای کسب و کارها و سازمان‌های دولتی و خصوصی ضروریه. در دنیای امروز اولین قدم تأمین امنیت اماکن، نظارت بر اون‌هاست که امروزه به‌وسیله‌ی دوربین مداربسته انجام میشه. مشاوره خرید دوربین مداربسته از این جهت اهمیت زیادی داره که در بازار، انواع دوربین‌های مدار بسته برای انتخاب وجود دارن که هرکدوم خصوصیات و امکانات متفاوتی دارن. همین تنوع زیاد در امکانات، انواع و قیمت‌های مختلف، کار خرید دوربین مداربسته مناسب رو سخت می‌کنه. در نتیجه تنوع موجود، صفی سردرگم از انواع، مدل‌ها و پیکربندی‌های مختلف رو پیش روی ما میذاره. اما در نهایت کدوم‌یک برای کاربرد امنیتی کسب و کار شما مناسبه؟ چه پارامترهایی در انتخاب دوربین مدار بسته مهمه؟ در این مقاله قصد داریم راهنمای خرید دوربین مداربسته رو ارائه کنیم تا بهترین انتخاب رو داشته باشید.

انتخاب دوربین مداربسته بر اساس نوع سیگنال

دوربین مدار بسته آنالوگ و دیجیتال

دوربین‌های مدار بسته در دو نوع آنالوگ و تحت شبکه تولید میشن که هرکدوم ویژگی‌های خاص خودشون رو دارن و از امکانات متفاوتی بهره میبرن.

نکات خرید دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین مدار بسته آنالوگ دوربینیه که تصاویر رو به‌صورت آنالوگ فیلم برداری می‌کنه و سیگنال آنالوگ رو روی کابل کواکسیال منتقل می‌کنه. دوربین مدار بسته آنالوگ باید با کابل کواکسیال به دستگاه DVR وصل بشه. دستگاه DVR سیگنال‌های آنالوگ تصویر رو دریافت کرده و اون‌ها رو به سیگنال دیجیتال تبدیل و ذخیره می‌کنه.

دوربین مدار بسته آنالوگ برای نظارت بر اماکن با هزینه پایین، نسبت به دوربین مدار بسته دیجیتال گزینه مناسب‌تری هست.

دوربین‌های مداربسته AHD و HD هم روی بستر کابل کواکسیال سوار میشن.

مشاوره دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)

دوربین مدار بسته تحت شبکه

دوربین های مدار بسته تحت شبکه تصویر رو به‌صورت دیجیتال فیلم برداری می‌کنن و سیگنال دیجیتال تصویر رو روی کابل شبکه Twisted Pair ارسال می‌کنن.

برای آشنا شدن با کابل‌های شبکه مثل Twisted pair و کواکسیال مقاله‌ی کابل شبکه یا کابل لن چیست؟ – همه چیز درباره LAN رو مطالعه کنید.

فقط کافیه که دوربین مدار بسته IP به شبکه کامپیوتری موجود در محل مورد نظر متصل بشه، بعد میتونه اطلاعات رو از طریق اینترنت انتقال بده و نیازی به اتصال مستقیم نداره. دوربین مدار بسته تحت شبکه برای مدیریت و کنترل تصاویر باید به دستگاه NVR متصل بشه. دستگاه NVR تصاویر ارسالی روی کابل شبکه رو دریافت کرده و امکان مدیریت و ذخیره اون‌ها رو فراهم می‌کنه. دوربین IP به کابل برق جدا نیاز نداره و انرژی مورد نیازش رو با استفاده از قابلیت PoE (برق روی اترنت) تأمین می‌کنه. این مسئله باعث کاهش مقدار کابل مصرفی و هزینه کابل‌کشی میشه.

در ادارات و سازمان‌های بزرگ که تعداد دوربین‌های مداربسته زیاده یا امکان ارتقا وجود داره، بهتره که از ابتدا از دوربین‌های مداربسته‌ی تحت شبکه استفاده بشه.

مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه

  • نصب راحت
  • امکان ضبط تصاویر در نقاط مختلف
  • کابل کشی کمتر
  • ضبط تصاویر با رزولوشن و پهنای باند بالاتر
  • امکان ارتقای سیستم
  • قابلیت دسترسی از راه دور
  • دوربین‌های مدار بسته تحت شبکه در هر دو نوع بی‌سیم و سیمی موجودن

راهنمای خرید دوربین مداربسته بی سیم

این نوع از دوربین‌های مدار بسته تصاویر رو از طریق وای فای ارسال می‌کنن و نیازی به کابل ندارن. این دوربین برای استفاده از محیط‌های کوچک و داخلی مناسبه. همچنین به دلیل نیاز داشتن به کابل کشی برای زیبایی محیط مناسبن. در ادامه ویژگی‌هایی از این نوع دوربین مداربسته رو به‌صورت لیستی براتون آماده کردیم. دوربین مدار بسته بی سیم در انواع آنالوگ، دیجیتال، سقفی، چرخشی، Outdoor و چرخشی وجود داره.

  • کاربری، نصب و راه‌اندازی راحت و کم‌هزینه‌ای داره.
  • قابلیت چرخش 180 و 360 درجه داره.
  • برد اون بین 70 تا 140 متره.
  • نویز سیگنال روی کیفیت تصویر این دوربین مداربسته تاثیر میذاره.
  • قابلیت ضبط صدا داره.

قیمت دوربین مداربسته بی‌‌سیم نسبت به دوربین‌های دیگه بیشتره.

انواع دوربین مداربسته بر اساس شکل ظاهری

خرید دورین مداربسته بر اساس سیگنال

در این قسمت از راهنمای خرید دوربین مداربسته ، انواع دوربین‌های مدار بسته رو بر اساس شکل ظاهری بررسی می‌کنیم. هرکدوم از دو نوع دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه در شکل‌های متفاوتی تولید میشن.

دوربین مدار بسته دام

دوربین مدار بسته دام

دوربین مداربسته دام دوربینی هست که به شکل گنبدی شکل ساخته میشه. اسم این دوربین‌ها از شکل غلاف گنبدی شکلی که دوربین داخل اون قرار می‌گیره، گرفته شده. غلاف‌های گنبدی با این منظور طراحی شدن که دوربین جلب توجه نکنه؛ بدون اینکه مخفی باشه. شکل گنبدی باعث میشه تشخیص جهت دوربین دشوار بشه، همین نکته برای ترسوندن مجرم‌ها خلیلی خوبه. مجرم‌‌ها میدونن که تجهیزات و فضا تحت نظارت قرار داره و مشتری‌ها هم با دونستن اینکه مکان تحت حفاظته، خیالشون راحت میشه.

این نوع دوربین قابلیت نصب در زیر سقف داره و زاویه‌ی اون در ابتدای نصب تنظیم میشه. این دوربین برای نظارت بر فضاهای داخلی بسیار کارآمده. دوربین مداربسته دام امکانات متنوع و مختلفی داره.

دوربین مداربسته بولت

دوربین مداربسته بولت

دوربین مداربسته بولت دوربینی هست که به شکل استوانه‌ای ساخته میشه و در واقع به گلوله تفنگ شباهت داره (Bullet در زبان انگلیسی به معنای گلوله است). این دوربین در محل نصب انعطاف بسیار زیادی داره. میشه این نوع دوربین رو در هر مکانی از جمله دیوار، ستون، و حتی حصار نصب کرد. دوربین مدار بسته بولت قابلیت تنظیم آسان زاویه دید بعد از نصب رو داره و به راحتی میشه زاویه دید دوربین مداربسته بولت رو تغییر داد. این نوع دوربین هم با امکانات متفاوت و در رده‌های مختلفی تولید میشه.

بعضی از این دوربین‌ها، با نصب داخل یک غلاف محافظ می‌تونن به انواع ضد آب تبدیل بشن. در نتیجه در برابر گرد و غبار، خاک، باران، تگرگ، نور آفتاب و دیگر عناصر آسیب‌زننده، محافـظت میشن و جاشون امنه.

دوربین مداربسته اسپید دام یا سوپردام

دوربین مدار بسته اسپید دام یا سوپردام

دوربین‌های مدار بسته اسپید دام (سوپردام) همون‌طور که از اسمشون مشخصه، از نوع دام هستن اما با امکانات پیشرفته‌تر. دوربین‌های مدار بسته سوپر دام به قابلیت تغییر زاویه دوربین به‌صورت اتوماتیک مجهز هستن. سیستم نظارتی دوربین مداربسته سوپردام مجهز به تجهیزات کنترل‌کننده زاویه دوربینه و به‌راحتی میشه از اتاق کنترل سیستم دوربین مداربسته با جابه‌جا کردن یک دسته، زاویه دوربین رو به زاویه‌ی دلخواه تغییر داد.

این مدل دوربین‌های مداربسته غالباً دوربین‌های گران‌قیمتی هستن.

دوربین اسپید دام به اپراتور نظارت، توانایی هدایت دوربین و انجام حرکاتی مثل پن (حرکت افقی دوربین – Pan)، تیلت (حرکت عمودی دوربین – Tilt)، زوم (Zoom) و چرخش‌های سریع میده. دوربین‌هایی هم هستن که این حرکات رو بر مبنای زمان‌بندی از پیش تعیین‌شده، انجام میدن. این دوربین‌ها برای پوشش محدوده‌های وسیعی که فقط یک دوربین دارن استفاده میشن. همچنین در شرایط نوری نامناسب در برخی ساعات روز استفاده از چنین دوربین‌هایی کاربردی و مفیده.

دوربین مداربسته C-Mount

لنز C-Mount برای سازگاری با کاربردهای مختلف، جدا میشه. لنز دوربین استاندارد فقط میتونه فاصله حدود 10 تا 12 متری رو پوشش بده. اما با دوربین مدار بسته C-Mount میشه از لنزهایی با ویژگی‌های مختلف استفاده کرد. این لنزها میتونن فاصله‌های بیشتر از 12 متر رو هم پوشش بدن.

دوربین مدار بسته C-Mount

مادون قرمز (دید در شب)

دوربین مدار بسته مادون قرمز (دید در شب)

دوربین مادون قرمز (Infrared) قابلیت دیدن تصاویر در شرایط بسیار تاریک رو داره. این دوربین‌ها از LED مادون قرمز بهره میرن، یعنی برای فضاهای باز، کم نور و تاریکی ایدئال هستن که روشنایی اون‌ها از ضعیف تا صفر باشه.

بعضی از این نوع دوربین‌ها تا فواصل 250 متری رو هم به‌راحتی میبینن.

امکانات ویژه دوربین مدار بسته

راهنمای خرید دوربین مدار بسته بر اساس امکانات
  • کیفیت تصویر: دوربین‌های مداربسته با کیفیت تصویر متفاوتی تولید میشن. در مکان‌هایی که از نظر امنیت در سطح بالایی قرار دارن از دوربین‌های مداربسته با کیفیت تصویر بالاتر استفاده میشه تا تصویری با وضوح بالا ذخیره بشه.
  • لنز دوربین: لنزهای متفاوت دوربین مداربسته کاربری‌های متفاوتی برای دوربین ایجاد می‌کنن. لنزی که عموماً در دوربین‌های مداربسته استفاده میشه لنز ثابت هست. انواع لنزهای وریفوکال، زوم و موتورایز در دوربین های مدار بسته تعبیه میشن که هرکدوم امکانات متفاوتی رو برای سیستم نظارتی در اختیار ما میذارن.
  • دید در شب: قابلیت دید در شب با استفاده از پرتو مادون قرمز و لامپ‌های IR در بیشتر دوربین‌های مدار بسته وجود داره. قابلیت دید در شب به معنی تصویربرداری در تاریکی مطلق هست. تفاوت دوربین‌های مدار بسته در قابلیت دید در شب به اندازه عمق فاصله ثبت تصاویر در تاریکی مطلق مربوط میشه. هر چه میزان فاصله دید در شب یک دوربین مداربسته بالاتر باشه قیمت بیشتری داره.
  • سیستم‌های بهبود دهنده تصویر: در دوربین‌‌های مدار بسته قابلیت‌هایی گنجانده شده که بتونن بهترین تصویر رو در شرایط گوناگون ارائه کنن. دوربین‌های مداربسته با الگوریتم‌های پیچیده‌ی تصحیح رنگ و نور، بهترین تصویر رو برای ما ایجاد می‌کنن. در شرایط اختلاف بیش از حد نور، مثل زمانی که بخشی از فضای مورد نظارت ما تحت تابش نور خورشیده و بقیه قسمت‌ها در تصویر، تاریک فیلم‌برداری میشن. این الگوریتم‌ها باعث میشن در این شرایط همه قسمت‌های در حال نظارت تصویری شفاف با تمام جزئیات داشته باشن و تابش نور شدید خللی در ثبت تصاویر ایجاد نکنه.
  • سنسورهای دوربین مداربسته: دوربین‌های مدار بسته با تکنولوژی بالا، مجهز به سنسورهایی با قابلیت‌های پیشرفته هستن. مثل سنسور تشخیص حرکت، سنسور تشخیص حرارت و سنسورهای شناسایی چهره و شمارش افراد. هرکدوم از این قابلیت‌ها برای نیازهای مختلفی تعریف و در دوربین‌های مداربسته‌ی سطح بالا تعبیه شدن. ما به اقتضای نیازمون می‌تونیم این دوربین‌ها رو تهیه کنیم.

انواع لنز دوربین مداربسته

انواع لنز دوربین مداربسته به دو نوع کلی لنزهایی با فاصله کانونی ثابت (Fixed) و با فاصله کانونی متغیر (Varifocal) تقسیم میشن. همون‌طور که از نام این دو نوع لنز هم پیداست، در لنزهای Fixed نمیشه فاصله کانونی رو تغییر داد. در نتیجه زاویه دید یا همون گستره دید ثابته، اما در لنزهای وریفوکال (Varifocal) فاصله کانونی با دست یا یک موتور الکتریکی قابل تغییره. به لنزهای وریفوکالی که فاصله کانونی اون‌ها از طریق موتور امکان‌پذیره، لنزهای Motorized میگن.

از طرفی لنز وریفوکال از نظر تنظیم نور ورودی به سه نوع Manual Iris، Fixed Iris و Auto Iris تقسیم میشه. در لنز Fixed Iris مقدار نور ورودی ثابته، در لنز Manual Iris نور ورودی به‌صورت دستی و در لنز Auto Iris نور ورودی به‌صورت اتوماتیک تنظیم میشه.

  • برای بزرگنمایی با وضوح بالا باید از دوربینی با لنز زوم استفاده بشه.
  • برای تصویری با وضوح مناسب در هر فاصله، باید از دوربینی با لنز موتورایز که به‌صورت اتوماتیک عملیات فوکوس رو انجام میده، استفاده بشه.
  • دوربین های مداربسته با لنز ثابت قیمت کمتری نسبت به دوربین‌های مدار بسته با لنزهای دیگه دارن.

اگر قصد دارید دوربین مداربسته ارزان قیمت تهیه کنید، نیازی نیست ویژگی رو بررسی کنید چون در این دوربین‌ها نوع لنز ثابته. اما به رزولوشن اون (بر حسب مگاپیکسل) باید دقت کرد. همچنین لنزهای Motorized فقط در دوربین‌های گران‌قیمت و حرفه‌ای قابل مشاهده هستن.

بودجه برای دوربین مداربسته

مهم‌ترین مسئله‌ای که در راهنمای خرید دوربین مداربسته باید بهش اشاره کنیم، انتخاب و تهیه‌ی دوربین مداربسته برای سیستم نظارتی، با توجه به بودجه مورد نظره. باید با توجه به بودجه، بهترین دوربین مداربسته انتخاب بشه. در حال حاضر برندهای فعال در زمینه تولید دوربین مداربسته مثل هایک ویژن، داهوا و های لوک که بزرگ‌ترین تولیدکنندگان دوربین مداربسته جهان هستن، برای هر سطحی از بودجه‌ محصولاتی با کیفیت و امکانات متناسب تولید می‌کنن. به راحتی میشه از محصولات این شرکت‌ها انتخابی معقول و با صرفه انجام داد.

حرف آخر

در این مقاله راهنمای خرید دوربین مداربسته رو بررسی کردیم. در نهایت برای خرید تجهیزات نظارتی دوربین مدار بسته باید میزان اهمیت فضای مورد نظر برای پایش تصویری رو در نظر بگیریم. در کنار میزان ارزش محل مورد نظر، امکانات مورد نیازی که باید در سیستم دوربین مداربسته وجود داشته باشد رو پیش‌بینی کرده و بر اساس بودجه‌ای که در اختیار داریم اقدام به انتخاب و تهیه دوربین مداربسته کنیم. نظر یا سوالات خودتون رو با ما در میون بذارید.

سوالات متداول:

برای خرید دوربین مداربسته چه چیزهایی رو در نظر بگیریم؟

1- انتخاب بستر (کابل کواکسیال یا کال شبکه) بر اساس نیاز
2- استفاده از دوربین مداربسته بی‌‌سیم در محیط کوچک و داخلی
2- در نظر گرفتن انواع دوربین‌های مداربسته
3-در نظر گرفتن کیفیت تصاویر دوربین‌های مختلف
4- انتخاب بهترین گزینه بر اساس بودجه

کیفیت دوربین مداربسته تحت شکبه بیش‌تره یا آنالوگ؟

دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین مداربسته تحت شبکه یا آنالوگ؟

دوربین مداربسته تحت شبکه بهتره ولی هزینه‌ی بیشتری هم داره و برای کسب و کار یا مکان‌های کوچیک دوربین آنالوگ بهتره.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

‫۶ دیدگاه ها

  1. سلام ممنون از اطلاعات کاملتون، من یه رپورتاژ تو اقتصاد آفرین خوندم میگفت فقط دوربین های تحت شبکه رو میشه به صورت لایو تصویرشون رو دید، خواستم ببینم آیا درسته این موضوع؟

  2. عرض سلام و ادب
    از مقاله پرمحتوا استفاده کردم اما یک سوال برای نصب دوربین مدار بسته مقابل منزل به چه دوربینی نیاز است البته اصل در هزینه کم و بازخورد بالاست اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم ضمنا نوع و قیمت دوربین رو هم بفرمایید
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا