فناوری

چگونه طراح سایت شویم؟

خرید کابل شبکه

شاید برای خیلی ها طراح سایت بودن کاری ساده و جذاب باشد و این موضوع باعث می شود که خیلی ها بخواهند همین حرفه را دنبال کنند. اما آیا واقعا طراحی سایت یا تبدیل شدن به یک طراح سایت کاری ساده است؟ آیا شما برای این کار ساخته شده اید؟ اصلا پیش نیاز های طراح سایت چیست؟

برای تبدیل شدن به طراح سایت می بایست یک سری از اصول را یاد گرفت و آنها را دنبال نمود و ما در این مقاله می خواهیم یک نمای کلی برای شما به ارمغان بیاوریم. برای تبدیل شدن به طراح وب سایت راه های زیادی را می بایست طی کرد ولی اگر بخواهیم به طور کلی دسته بندی کنیم، 2 مهارت کلی را می بایست یاد گرفت. اولین مهارت، مهارت فنی می باشد که در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد. مهارت دیگر، مهارت اجتماعی می باشد که مکمل مهارت فنی می باشد.

 

طراحی وب با HTML

 

مهارت های فنی ای که یک طراح سایت می بایست یاد بگیرد به صورت زیر می باشد:

1- HTML

برای ساخت یک خانه ابتدا می بایست پایه های آن را بنا کرد که پایه تمام طراحی های وب سایت HTML (مخفف Hyper Text Markup Language) می باشد. HTML در اصل یک زبان نشانه گذاری می باشد، یعنی هر چه که در مرورگر ها می بایست نشان داده شود توسط این زبان در کامپیوتر ترجمه می گردد و برای مخاطبان نشان داده می شود. از همه مهم تر یادگیری این مهارت کاملا ساده می باشد. نسخه جدید آن HTML5 می باشد که برای به روز بودن می بایست این زبان را یاد گرفت.

 

2- CSS

بعد از آن که پایه و ستون یک سایت توسط HTML طراحی شد نوبت به CSS می گردد. این زبان برنامه نویسی در اصل مخفف Cascading Style Sheet می باشد. CSS در اصل ظاهر سایت را برنامه نویسی می کند و به آن رنگ و بو می بخشد. رنگ، فونت و مواردی امثال این ها مدیون برنامه CSS می باشد که در اصل این برنامه مکمل HTML می باشد. یادگیری CSS کاری سخت نیست ولی نیازمند تحلیل قوی و فهمیدن رابطه بین HTML و CSS می باشد. CSS یک سری خوبی هایی را دارا می باشد مانند:

صرفه جویی در زمان

CSS را می توان یک بار برنامه نویسی یا طراحی کرد و برای جاهای متنوعی استفاده نمود. مثلا می توان برای HTML های مختلف به کار برد.

بارگذاری سریع صفحات

به خاطر دلیل اول، خوانده شدن صفحات وب خیلی سریع تر صورت می پذیرد، زیرا که دیگر نیازمند تعریف کردن تگ های زیاد HTML نیست.

پس به عبارت دیگر هرچه کد نویسی کمتری لحاظ شود صفحات سایت شما سریع تر اجرا می شود.

بهینه سازی برای دستگاه های مختلف

CSS بخاطر قابلیت هایی که دارد می تواند برای استفاده در دستگاه های مختلف مانند موبایل، صفحات وب را بهینه سازی کند تا بتوان راحت تر صفحات وب را در این دستگاه ها مشاهده نمود.

 

3- JAVASCRIPT

بعد از یادگیری موارد بالا می بایست یک زبان برنامه نویسی مهم به نام JAVASCRIPT را یاد گرفت. نقش اصلی این برنامه نویسی در تبدیل سایت به حالت دینامیکی می باشد. بدین معنا که اگر سایتی دارای انیمیشن بر روی عکس ها و نوشته ها و یا نشان دهی زمان به صورت زنده یا نقشه بود، قطعا در آن سایت از زبان برنامه نویسی JAVASCRIPT استفاده شده است. یک طراح سایت با توجه به شرایط حال حاضر و سرعت رشد سایت ها و تکنولوژی های استفاده شده نمی تواند فقط به یادگیری HTML و CSS کفایت کند و برای موفقیت بیشتر باید برای یادگیری جاوا اسکریپت نیز اقدام کند .

 

4- Adobe Photoshop یا Adobe Illustrator

sample-of-photoshop

 

قطعا هر وب سایتی را که شما چک کرده باشید، مشاهده کرده اید که یک سایت شامل کلی عکس و حتی فیلم می باشد. این موضوع باعث می شود که افرادی که به سایت ها مراجعه می کنند دچار بی حوصلگی یا خستگی نشوند. شاید شما مایل به بارگذاری فیلم در سایت خود نباشید یا اصلا نیازی به این کار نباشد، ولی به احتمال خیلی زیاد نیازمند بارگذاری یک سری عکس برای توضیح شفاف تر مطالب خود می باشید.

به همین دلیل شما می بایست نرم افزار هایی همچون Adobe Photoshop یا Adobe Illustrator را برای بارگذاری های عکس در سایتتان بلد باشید.  برای شفاف سازی تفاوت این 2 نرم افزار از یکدیگر ابتدا می بایست معلوم کرد که چه نوع طراحی ای برای عکس های خود می خواهید استفاده کنید. اگر شما می خواهید عکس هایی را برای سایت خود طراحی کنید که مختص خودتان باشد، باید Illustrator را یاد بگیرید. ولی اگر عکس های آماده را دانلود می کنید و در سایت خود بارگذاری می کنید و عکس ها فقط مقدار کمی نیازمند ادیت می باشد، می بایست نرم افزار Photoshop را یاد بگیرید.

دقت کنید که نیازی به یادگیری حرفه ای بر روی این 2 نرم افزار نیست؛ فقط در حد مبتدی نیز کفایت می کند. البته اگر می خواهید کار عالی و یکتایی داشته باشید، یا می بایست یکی از این 2 نرم افزار را به طور کامل حرفه ای باشید یا کسی را برای خود استخدام کرده تا بتواند کار های گرافیکی شما را انجام بدهد.

 

5- SEO

خیلی از افرادی که به دنبال طراحی سایت می روند به موضوع خیلی مهمی دقت نمی کنند. این موضوع مهم در طراحی سایت فقط به خود طراحی بر نمی گردد بلکه زنده نگه داشتن سایت نیز حائز اهمیت می باشد. برای زنده نگه داشتن یک وب سایت می بایست آن را بهینه سازی نمود، بدین معنی که به طور مداوم آن را به روز رسانی نمود و منظور از به روز رسانی بارگذاری اطلاعات درون سایت است.

به این عمل در طراحی سایت SEO گفته می شود که مخفف Search Engine Optimization می باشد. SEO در اصل یک نرم افزار نیست بلکه مجموعه ای از کارها و روش هایی است که یک وب سایت را در لیست اول نتایج جستجو نگه می دارد.

طراح سایت با سئو

اصولی که باید در SEO رعایت شود:

قرار دادن مطالب در سایت به صورت روزانه

اگر دقت کرده باشید یک سری از سایت های خبری همیشه در صدر جستجو های گوگل می باشد. این موضوع بخاطر این است که آن سایت ها روزانه به روز رسانی می شوند. زمانی که مطالب درون سایت شما مرتب بارگذاری و به روز رسانی شود، گوگل سایت شما را جز سایت های فعال و پویا شناسایی می کند و شما را در صدر جستجو ها قرار می دهد.

البته باید بگوییم که این کار نیازمند حوصله و صبر می باشد و یک شبه بدست نمی آید، همانطور که طراحی سایت یک شبه امکان پذیر نیست، و نکته مهم تر این است که ممکن است سایت شما اصلا نیازی به به روز رسانی نباشد زیرا نوع سایت شما نیازمند به روز رسانی روزانه نیست. ولی پیشنهاد می شود که یک قسمت وبلاگ یا مجله برای سایت خود طراحی کنید تا سایتتان همیشه به روز باشد.

توجه به بازخورد کاربران سایتتان

بعضی موقع ها سایتتان به ظاهر بسیار رنگ و لعاب دار می باشد ولی کاربران سایتتان خیلی سریع از سایت شما خارج می شوند. این موضوع باید برای شما یک آژیر خطر محسوب شود زیرا یک جای کار شما دارای مشکل است که خودتان متوجه آن نشده اید. می توانید با قرار دادن یک پرسش نامه کوچک درون سایت نظرات کاربرانتان را برای بهبود سایت خود شناسایی و ارزیابی کنید.

 

این ها مجموعه ای کلی برای تبدیل شدن به یک طراح سایت بود که شما می بایست برای شروع یاد بگیرید. دقت کنید که یادگیری این مطالب نیازمند صبر و حوصله و از طرفی صرف زمان می باشد تا بتوان ترفند های طراحی سایت را یاد گرفت. ولی مطمئن باشید که با گذشت زمان، شما قادر به خلق بهترین ها خواهید بود.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا