ویندوز

نسخه‌های متفاوت ویندوز 10 و تفاوت آن‌ها

خرید کابل شبکه

با اینکه قابلیت زنجیره‌ای ویندوز 10 به اون امکان میده که به‎‌صورت پیوسته روی سیستم‌های لمسی و دسکتاپ اجرا بشه، مایکروسافت باز هم چندین نسخه‌ی مختلف از این سیستم عامل رو عرضه کرده . در زمان عرضه‌ی ویندوز حداقل هفت نسخه‌ی متفاوت از این سیستم عامل در سطح بازار وجود داشت. این نسخه‌های مختلف ویندوز 10 به نسخه‌های قبلی شباهت زیادی داشتن و در بین اون‌ها نسخه‌های Home، Pro و Enterprise هم دیده میشد. در یک پست در وبلاگ ویندوز تونی پرافت، معاون مدیرعامل مایکروسافت در بخش ویندوز، اعلام کرد:

«مانند گذشته، ما نسخه‌های مختلف ویندوز 10 رو عرضه می‌کنیم که برای دستگاه‌ها و مقاصد خاصی طراحی شدن. این نسخه‌های متفاوت نیازهای متفاوت کاربران ویندوز از مصرف‌کننده خانگی گرفته تا شرکت‌های بزرگ رو تامین می‌کنه.»

از اونجایی که برخی کاربران به قابلیت‌های نسخه‌هایی مانند Pro و Enterprise نیاز ندارن این رویه منطقیه. نصب این نسخه‌ها فقط باعث میشه فضای خیلی بیشتری از هارد این کاربران اشغال بشه.

بنابراین ما در این مقاله تفاوت نسخه‌های مختلف ویندوز 10 رو برای شما شرح میدیم.

ویندوز 10 نسخه Home

با اینکه این نسخه از ویندوز 10 یکی از نسخه‌های پایه‌ی این سیستم عامله، تمام قابلیت‌های لازم رو داره. دستیار دیجیتالی کورتونا، مرورگر جدید مایکروسافت، قابلیت Continiuum که اجازه‌ی تغییر سیستم عامل از حالت لمسی به حالت دسکتاپ رو میده و همچنین نرم‌افزارهای یکپارچه‌ی جدیدی مانند Photos، Mail و Calender همگی در این نسخه از ویندوز 10 وجود دارن.

نسخه‌های مختلف ویندوز 10

ویندوز 10 نسخه Pro

مانند همیشه نسخه Pro همون نسخه‌ی Home هست که برخی قابلیت‌های مخصوص کاربران حرفه‌ای در اون گنجانده شده. برای مثال میشه به قابلیت‌های بیشتر برای محافظت از داده، دسترسی از راه دور آسون‌تر، تکنولوژی‌های ابری و Windows Update for Business اشاره کرد. قابلیت آخر اصلی‌ترین افزونه‌ی این نسخه است و اجازه‌‎ی دسترسی به قابلیت‌های گسترده‌ی آپدیت مانند آپدیت نظیربه نظیر رو برای شما فراهم می‌کنه. همچنین با استفاده از حلقه‌های توزیع هم می‌تونید تعیین کنید که کدوم دستگاه‌ها زودتر آپدیت بشن. همچنین کاربران این نسخه از ویندوز می‌تونن آپدیت‌های امنیتی رو سریع‌تر دریافت کنن.

ویندوز 10 نسخه موبایل

این نسخه از ویندوز برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های نسبتا کوچیک طراحی شده و خیلی از قابلیت‌های اصلی ویندوز 10 رو داره. برای مثال میشه به نسخه‌های جدید برنامه‌هایی مانند Photos و Mail، نسخه‌ی لمسی آفیس و همچنین Continuum اشاره کرد. وجود Continuum در این نسخه ممکنه کمی عجیب به نظر برسه. چرا باید از گوشی هوشمند خودتون به‌جای یک کامپیوتر دسکتاپ استفاده کنید؟ حقیقت اینه که خیلی از گوشی‌های هوشمند توانایی اتصال به صفحه نمایش‌های بزرگ رو دارن و به همین دلیل داشتن یک رابط دسکتاپ منطقیه.

نسخه‌های مختلف ویندوز 10

ویندوز 10 نسخه Enterprise – سازمان‌های بزرگ

در این نسخه توجه ویژه‌ای به امنیت شده. این نسخه برای مقابله با تهدیدات امنیتی روزافزون قابلیت‌های ویژه‌ای داره و برای اجرای سیستم عامل و مدیریت نرم‌افزارها و دستگاه‌ها بیشترین امکانات رو داره.

ویندوز 10 نسخه Education

از اسم این نسخه مشخصه که برای مراکز آموزشی طراحی شده. هسته‌ی اولیه‌ی این نسخه، ویندوز 10 Enterprise است و به کارمندان، مدیران سیستم، استادها و دانش‌آموزها این امکان رو میده که بسته به نیاز خودشون از امکانات این نسخه استفاده کنن.

نسخه های ویندوز 10

ویندوز 10 نسخه Mobile Enterprise

علاوه بر داشتن نرم‌افزارهای پیش‌فرض ویندوز 10 که در نسخه‌ی موبایل استاندارد گنجانده شده در نسخه‌ی Enterprise از قابلیت‌های امنیتی بیشتر بهره می‌بره. به علاوه‌ ابزارهای مدیریت موجود در ویندوز 10 Enterprise هم در این نسخه از سیستم عامل استفاده شده. کاربران این نسخه سریع‌تر از دیگر کاربران به آپدیت‌های امنیتی دسترسی پیدا می‌کنن.

در این مقاله سعی شد تفاوت نسخه‌های مختلف ویندوز 10 برای شما توضیح داده بشه. در صورتی که سوال خاصی در این مورد دارید، اون رو از طریق کامنت با ما در میون بذارید.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا