
با اینکه قابلیت زنجیرهای ویندوز 10 به آن این امکان را میدهد که به صورت پیوسته روی سیستمهای لمسی و سیستمهای دسکتاپ اجرا شود، مایکروسافت باز هم چندین نسخه مختلف از این سیستم عامل را به بازار عرضه کرده است. در زمان عرضه ویندوز حداقل هفت نسخه متفاوت از این سیستم عامل در سطح بازار وجود داشت. این نسخههای مختلف ویندوز 10 شباهت زیادی به نسخههای قبلی داشتند و در بین آنها نسخههای Home، Pro و Enterprise هم دیده میشد. در یک پست در وبلاگ ویندوز تونی پرافت، معاون مدیرعامل مایکروسافت در بخش ویندوز اعلام کرد:
“مانند گذشته، ما نسخههای مختلف ویندوز 10 را عرضه خواهیم کرد که برای دستگاهها و مقاصد خاص طراحی شدهاند. این نسخههای متفاوت نیازهای متفاوت کاربران ویندوز از مصرفکننده خانگی گرفته تا شرکتهای بزرگ را تامین میکند.”
این رویه از آنجایی که برخی کاربران به قابلیتهای نسخههایی مانند Pro و Enterprise نیاز ندارند منطقی است. نصب این نسخهها فقط باعث میشود فضای خیلی بیشتری از هارد این کاربران اشغال شود.
بنابراین ما در این مقاله تفاوت نسخههای مختلف ویندوز 10 را برای شما شرح دادهایم
محتویات فهرست
ویندوز 10 نسخه Home
با اینکه این نسخه از ویندوز 10 یکی از نسخههای پایه این سیستم عامل میباشد، تمام قابلیتهایی که درمورد آن شنیدهاید را در بر دارد. دستیار دیجیتالی کورتونا، مرورگر جدید مایکروسافت، قابلیت Continiuum که اجازه تغییر سیستم عامل از حالت لمسی به حالت دسکتاپ را میدهد و همچنین نرمافزارهای یکپارچه جدیدی مانند Photos، Mail و Calender همگی در این نسخه از ویندوز 10 وجود دارند.
ویندوز 10 نسخه Pro
مانند همیشه نسخه Pro همان نسخه Home است که برخی قابلیتهای مخصوص کاربران حرفهای در آن گنجانده شده است. برای مثال میتوان به قابلیتهای بیشتر برای محافظت از داده، دسترسی از راه دور آسانتر، تکنولوژیهای ابری و Windows Update for Business اشاره کرد. قابلیت آخر اصلیترین افزونه این نسخه است و اجازه دسترسی به قابلیتهای گسترده آپدیت مانند آپدیت نظیر به نظیر را برای شما فراهم میکند. همچنین با استفاده از حلقههای توزیع نیز میتوانید تعیین کنید که کدام دستگاهها زودتر آپدیت شوند. همچنین کاربران این نسخه از ویندوز میتوانند آپدیتهای امنیتی را سریعتر در دسترس داشته باشند.
ویندوز 10 نسخه موبایل
این نسخه از ویندوز برای گوشیهای هوشمند و تبلتهای نسبتا کوچک طراحی شده است و خیلی از قابلیتهای اصلی ویندوز 10 را دارا میباشد. برای مثال میتوان به نسخههای جدید برنامههایی مانند Photos و Mail، نسخه لمسی آفیس و همچنین Continuum اشاره کرد. وجود Continuum در این نسخه ممکن است کمی عجیب به نظر برسد – چرا باید از گوشی هوشمند خودتان به جای یک کامپیوتر دسکتاپ استفاده کنید؟ حقیقت این است که خیلی از گوشیهای هوشمند توانایی اتصال به صفحه نمایشهای بزرگ را دارند و از این رو داشتن یک رابط دسکتاپ منطقی به نظر میرسد.
ویندوز 10 نسخه Enterprise – سازمانهای بزرگ
در این نسخه توجه ویژهای به امنیت شده است. این نسخه قابلیتهای ویژهای برای مقابله با تهدیدات امنیتی روزافزون دارد و بیشترین امکانات را برای اجرای سیستم عامل و مدیریت نرمافزارها و دستگاهها دارا میباشد.
ویندوز 10 نسخه Education
از اسم این نسخه مشخص است که برای مراکز آموزشی طراحی شده است. هسته اولیه این نسخه، ویندوز 10 Enterprise است و به کارمندان، مدیران سیستم، استادها و دانشآموزها این امکان را میدهد که بسته به نیاز خودشان از امکانات این نسخه استفاده کنند.
ویندوز 10 نسخه Mobile Enterprise
علاوه بر داشتن نرمافزارهای پیشفرض ویندوز 10 که در نسخه موبایل استاندارد گنجانده شده است در نسخه Enterprise از قابلیتهای امنیتی بیشتر به علاوه ابزارهای مدیریت موجود در ویندوز 10 Enterprise در این نسخه از سیستم عامل استفاده شده است. همچنین کاربران این نسخه سریعتر از دیگر کاربران به آپدیتهای امنیتی دسترسی خواهند داشت.
در این مقاله سعی شد تفاوت نسخههای مختلف ویندوز 10 برای شما توضیح داده شود. در صورت که سوال خاصی در این مورد دارید، آن را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.