تجهیزات شبکه

نقد ، بررسی و مقایسه کابل شبکه Cat6 و Cat7 | نت ران

خرید کابل شبکه

در مقالات مختلف گفته بودیم که کابل شبکه یکی از اجزای کلیدی و بسیار مهم در تجهیزات شبکه است. گفتیم که کابل‌های شبکه به طور کلی به 3 دسته زوج تابیده‌شده (Twisted Pair)، کواکسیال (Coaxial) و فیبر نوری (Optical fiber) تقسیم می‌شوند. کابل های شبکه Twisted Pair به طور گسترده استفاده می‌شوند و اسم سوکتی که در آن‌ها به کار می‌رود، RJ-45 است که شباهت زیادی با کابل تلفن دارد. ما در این پست با کابل‌های زوج تابیده‌شده و دو گروه cat6 و cat7 کار داریم. در این مقاله به مقایسه کابل شبکه Cat6 و Cat7 خواهیم پرداخت.

کابل‌های شبکه به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که هر کدام دارای ویژگی‌های خاص خودشان هستند. مهم‌ترین پارامترهای جدا کردن کابل‌های شبکه از هم عبارتند از: سرعت انتقال، پهنای باند و نوع شیلد و مواردی مثل کیفیت ساخت و غیره. در جدول زیر تفاوت کلی تکنولوژی cat3 تا cat7 نشان داده شده است. cat1 و cat2 مربوط به خطوط تلفن هستند و در شبکه کاربردی ندارند.

حالا که یک دید کلی نسبت به انواع مختلف کابل شبکه پیدا کردید، بحث را کمی تخصصی‌تر کرده و به طور دقیق به مقایسه کابل شبکه Cat6 و Cat7 می‌پردازیم


می‌خواهید بیشتر بخوانید:

مقایسه کابل شبکه Cat5 با Cat6

تفاوت کابل شبکه SF/UTP و S/FTP چیست؟

پچ کورد چیست ؟


مقایسه کابل شبکه Cat6 و Cat7

میزان سرعت انتقال

سرعت انتقال اطلاعات در شبکه اهمیت زیادی دارد. منظور از سرعت انتقال مدت زمانیست که بسته اطلاعاتی از مبدا به مقصد می‌رسد. یا به عبارتی مقدار بیت‌هایی که در یک واحد زمانی منتقل می‌شوند را سرعت انتقال می‌گوییم. این عدد را به بیت، بایت، کیلو، مگا، گیگا و … نشان می‌دهند و عمدتا به ثانیه بیان می‌شود.

تفاوت اصلی cat6 و cat7 در این مورد بیشتر حس می‌شود. کابل شبکه cat6 با 1 گیگابایت سرعت، اطلاعات را در بستر شبکه منتقل می‌کند. اما cat7 توانایی انتقال اطلاعات تا 10 گیگابایت در ثانیه را دارد. 10 برابر افزایش نرخ انقال بسیار عالیست. البته به شرطی که سایر تجهیزات شما مثل کیستون و پچ کورد نیز موازی با آن باشند.

میزان پهنای باند‌

پهنای باند یا Bandwidth ظرفیت کابل برای انتقال در شبکه را مشخص می‌کند. با یک مثال بهتر متوجه مفهوم پهنای باند می‌شوید. فرض کنید یک اتوبان 4 لاین یا 4 باند دارد. به طور همزمان چند خودرو می‌توانند در این اتوبان کنار هم حرکت کنند؟ مسلما 4 خودرو. این همان مفهوم Band Width در شبکه است. یعنی تعداد بیت‌هایی که در یک محیط انتقال می‌توانند جابه‌جا شوند. هر چقدر این عدد بیشتر باشد، اطلاعات بیشتری می‌توانند منتقل شوند.

در تکنولوژی cat6، پهنای باند 250 مگاهرتز است. در cat7 این عدد به 600 مگاهرتز می‌رسد. یعنی پهنای باند تقریبا 2.5 برابر می‌شود. در cat6a که نسخه ارتقاءیافته cat6 است پهنای باند 500 مگاهرتز است. البته یک نکته جالب را هم بدانید که در کابل شبکه وقتی تغییرات بسیار زیاد باشند یک دسته جدید ایجاد می‌شود. اما وقتی تغییرات به حدی بزرگ نباشند که نیاز به ایجاد یک دسته جدید باشد، دو مفهوم e و a مطرح می‌شود. e اولین حرف Enhance بوده و a از Augmented می‌آید. e یعنی بهبودیافته و a یعنی افزایش یافته. cat6a نسخه افزایش یافته cat6 است.

مقایسه کابل شبکه cat7 و کابل شبکه cat6

مقایسه کابل شبکه Cat6 و Cat7 در مقاومت در برابر نویز

نویزها سیگنال‌های ناخواسته‌ای هستند که در کیفیت سایر سیگنال‌ها تاثیر نامطلوب می‌گذارند. می‌دانیم که داخل کابل شبکه 4 زوج سیم کنار هم قرار گرفته یا به اصطلاح به هم تابیده شده‌اند. در محیط نویز وجود دارد و اگر این سیم‌ها بدون هیچ حفاظی باشند و فقط یک روکش آن‌ها را پوشانده باشد، کیفیت انتقال اطلاعات پایین می‌آید. برای کاهش تداخل الکترونیکی و جلوگیری از به وجود آمدن نویز، از محافظ یا شیلد استفاده می‌شود.

3 نوع دسته بندی کلی و معروف کابل‌های شبکه از لحاظ مقاومت در برابر نویز عبارتند از :

  • UTP: دور کابل‌ها هیچ شیلد یا فویلی وجود ندارد.
  • FTP: دور تمام زوج‌ها یک فویل قرار دارد.
  • S/FTP: نه تنها یک شیلد تمام زوج‌ها را پوشانده، بلکه هر جفت با یک فویل پوشیده شده‌اند.

خب حالا باید اشاره کنیم که کابل شبکه cat6، هم می‌تواند UTP باشد هم SFTP. اما کابل شبکه cat7 به طور پیش‌فرض از نوع SFTP است. البته در cat6a علاوه بر افزایش پهنای باند، UTP حذف شده و تمام کابل‌ها باید دارای شیلد محافظ باشند.

جنس رسانا

منظور از جنس رسانا، مغزی به کار گرفته شده درون کابل شبکه است. 3 دسته کلی برای جنس رسانای کابل شبکه وجود دارد :

  • CCC: یا Copper Clad Copper که به معنی تمام مس است.
  • CCA: یا Copper Clad Aluminum که به معنی آلومینیوم با روکش مس است.
  • CCS: یا Copper Clad Steel که به معنی فولاد با روکش مس است.

CCS بدترین انتخاب ممکن برای استفاده در شبکه است. در تکنولوژی cat6 هم از CCC استفاده می‌شود هم از CCA. اما در cat7 به علت بالا بودن نرخ انتقال عملا استفاده از CCA بی‌فایده است.

با استفاده از این مقاله یعنی مقایسه کابل شبکه Cat6 و Cat7 می‌توان به راهتی انتخاب درستی در زمان خرید کابل شبکه داشت.

منبع: coursera

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا