
احتمالا برایتان پیش آمده که بخواهید یک کارت گرافیک تهیه کنید. اما مشکل این است که نمیدانید کدام کارت گرافیک برای شما مناسبتر است. انتخاب بهترین کارت گرافیک متناسب با نیاز شما کار بسیار مشکلی است. اما مطالعه راهنمای خرید کارت گرافیک کامپیوتر و لپ تاپ به شما کمک خواهد کرد با توجه به بودجه و نیاز خود بهترین گزینه را در میان کارت گرافیکهای متنوع بازار انتخاب کنید.
برای خرید یک کارت گرافیک به اطلاعاتی نیاز دارید که به صورت کلی در 3 سوال زیر خلاصه میشوند :
- معیارهای قدرت یک کارت گرافیک چیست ؟
- چگونه کارتهای گرافیک را با هم مقایسه کنیم ؟
- چگونه کارت گرافیکی را متناسب با نیاز خود انتخاب کنیم ؟
در ادامه راهنمای خرید کارت گرافیک را با پاسخ به این سوالات تکمیل میکنییم :
محتویات فهرست
معیارهای قدرت یک کارت گرافیک چیست ؟
قدرت یک کارت گرافیک به معیارهای زیادی وابسته است. اما مهمترین معیار ها عبارتاند از :
- قدرت پردازنده گرافیکی (GPU)
- حافظه کارت گرافیک
- رزولوشن
- نرخ فریم (frame rate)
هر کدام از این معیارها برای سنجیده شدن نیازمند چند میعار دیگر برای سنجیده شدن میباشند. راهنمای خرید کارت گرافیک تمامی معیارها را بررسی کرده تا به شما اطالاعات مناسبی درباره خرید کارت گرافیک بدهد.
قدرت پردازنده گرافیکی (GPU)
برای سنجیدن قدرت یک پردازنده گرافیکی باید به کیفیت اجزای آن توجه کنید. این اجزای سازنده عبارتاند از :
- تراشه پردازنده : تراشه یک پردازنده هرچه جدیدتر باشد نسبت به نسل قبلی خود قویتر است. همچنین میان تراشههایی که تاریخ انتشار نسبتا یکسانی دارند تراشهای قویتر است که در نام آن عدد بیشتری نوشته شده باشد. به عنوان مثال gtx 980 از نسل gtx 780 جدیدتر است و همچنین نسبت به gtx 960 که نسل یکسانی دارند، از قدرت بالاتری بهره میبرد.
- سازنده تراشه : عامل بعدی تاثیرگذار در قدرت یک کارت گرافیک شرکت سازنده آن است. امروزه سازنده کارتهای گرافیک شرکتهای NVIDIA یا AMD میباشند. روش انتخاب بین کارت گرافیکهای این شرکتها را در ادامه راهنمای خرید کارت گرافیک بیان نمودهایم.
- فرکانس پردازنده : فرکانس پردازنده را میتوان به عنوان سرعت پردازش یک پردازنده در نظر گرفت. اما لزوما سرعت بیشتر نشانه قدرت بیشتر نیست.
حافظه کارت گرافیک :
حافظه کارت گرافیک مانند پردازنده آن به عوامل کوچکتری وابسته است. مهمترین عوامل آن به شرح زیر است:
- مقدار حافظه : درباره مقدار حافظه یک باور غلط وجود دارد. این باور به این صورت است که هرچه مقدار حافظه یک کارت گرافیک بیشتر باشد آن کارت گرافیک بهتر است. اما این باور کاملا غلط بوده. تنها در یک تراشه با سایر ویژگیهای یکسان این قانون صحت دارد. به عنوان مثال gtx 850m 4G از gtx 850m 2G قویتر است.
- نوع حافظه : نوع حافظه عامل بسیار مهمی است. حافظههای گرافیکی انواع محدود و مشخصی دارند که ترتیب آنها از چپ به راست به این صورت است : GDDR3, GDDR5, GDDR5X, GDDR6, HBM, HBM2
- فرکانس موثر : فرکانس موثر درواقع همان سرعت حافظه کارت گرافیک است.
- باس رابط : باس ارتباطی، رابط بین حافظه کارت گرافیک و حافظه اصلی کامپیوتر (RAM) میباشد که بسیار در کارایی یک کارت گرافیک موثر است.
رزولوشن
دیگر عامل تاثیرگذار در قدرت یگ پردازنده، رزولوشنی است که این پردازنده به عنوان خروجی به نمایشگر میدهد. البته توجه داشته باشید که نمایشگر باید از رزولوشن خروجی کارت گرافیک پشتیبانی کند. به عنوان مثال اگر یک کارت گرافیک با رزولوشن خروجی 4k را به یک نمایشگر Full HD متصل نمایید، شما یک تصویر Full HD را مشاهده خواهید کرد.
نرخ فریم (Frame Rate)
نرخ فریم در یک پردازنده عامل دیگر موثر در قدرت آن است اما در مزان مناسب آن اختلاف نظر وجود دارد. گروهی نرخ 60 فریم بر ثانیه یک نرخ مناسب میدانند. نرخ فریم یک کارت گرافیک در مواقع اجراء برنامههای مختلف، متفاوت است. در واقع نرخ فریم از مشخصات کارت گرافیک نیست و شما در لیست ویژگیهای یک کارت گرافیک آن را مشاهده نمیکنید. بنچ مارکها نیز برا ارائه راهنمای خرید کارت گرافیک به شما از مقایسه نرخ فریمها استفاده میکنند. برای مطالعه در مورد نرخ فریم، مقاله Fps و تاثیر آن در اجرای بازی ها را مطالعه فرمایید.
چگونه کارتهای گرافیک را با هم مقایسه کنیم ؟
استفاده ار بنچ مارک (Benchmark)
برای پاسخ به این سوال ابتدا شما را با مفهوم بنچ مارک (Benchmark) آشنا میکنیم. بنچ مارکها برای مقایسه کارت گرافیکها، آنها را با تستهای واقعی آزمایش میکنند تا بتوانند بهترین راهنمای خرید کارت گرافیک برا مصرفکنندگان باشند. به عبارتی دیگر وقتی از بنچ مارک استفاده میکنید مانند وقتی است که شما کارت گرافیک را تهیه کردهاید و بعد از تهیه، به تست آن پرداختهاید.
برای مقایسه 2 کارت گرافیک بهترین و مطمئنترین راه استفاده از بنچ مارک کارت گرافیکها میباشد. چرا که عوامل تراشه، فرکانس، حافظه و … هر کدام به تنهایی نباید مورد مقایسه قرار گیرند و مجموع آنها در کنار هم اهمیت دارد. در استفاده از بنچ مارکها برنامهها یا بازیهایی که از گرافیک استفاده بالایی دارند را بر روی گرافیکهای مختلف اجرا میکنند و نتایج را مقایسه میکنند. بنچ مارکها همچنین عامل قیمت را درنظر میگیرند و به شما ارزش خرید نشان میدهند. ارزش خریدی که در بنچ مارکها برای کارت گرافیکها مشاهده میکنید، میتواند بهترین راهنمای خرید کارت گرافیک شما باشد. برای استفاده از بنچ مارک میتوانید از سایت userbenchmark استفاده کنید.
برای درک بهتر بنچ مارک مثالی آوردهایم که مقایسه چند کارت گرافیک را در اجرای بازی GTA V نشان میدهد :
در تصویر بالا مقایسه چند کارت گرافیک در اجرای یک بازی مشخص را، بر اساس نرخ فریمی که در اجرای بازی نمایش دادهاند مشاهده میکنید. این قضیه همچنان بیانگر اهمیت نرخ فریم برای مقایسه چند کارت گرافیک است.
آیا به غیر از استفاده از بنچ مارک راهی برای مقایسه کارت گرافیکها وجود دارد؟
بعد از بنچ مارک که بهترین راه و مطمئنترین راه برای مقایسه چند کارت گرافیک است، راههای غیر دقیق دیگری نیز وجود دارند. شما در مرحله اول میتوانید از روی تراشه یک کارت گرافیک و حجم حافظه آن مقایسه نادقیقی انجام دهید. به این صورت که هر چه یک تراشه مدل بالاتر و قوی تری داشت در صورت یکسان بودن حجم حافظه آنها، آن تراشه قوی تر است. اما در صورتی که تراشه یک کارت گرافیک قویتر و حجم حافظه آن در مقایسه با کارت گرافیک دیگر کمتر بود، نمیتوان نظر قطعی داد. در این مواقع باید به بنچ مارک مراجعه کرد. همچنین میتوانید عوامل دیگر مانند فرکانس، نوع حافظه و … را در مقایسه خود دخیل کنید. هر چه اجزای مقایسه را بیشتر کنید نتیجه دقیقتری خواهید گرفت. به عنوان مثال اگر یک کارت گرافیک تراشه قویتر،فرکانس بالاتر،نوع حافظه بهتر (به عنوان مثال حافظه GDDR5 نسبت به GDDR3 تا 2 برابر سریعتر است) و رزولوشن بالاتری داشت اما تنها حجم حافظه آن کمتر بود، احتمال میرود کارت گرافیک قویتری باشد. اما با این حال نتیجه مقایسه بنچ مارک دقیقتر و قابل اعتمادتر است. همچنین برای انتخاب بین 2 شرکت NVIDIA و AMD نیز مقایسه از طریق بنچ مارک بهترین راهنمای خرید کارت گرافیک و صحیحترین گزینش بین این شرکتها میباشد. اما به طور کلی اگر مشکل هزینه دارید و تفاوت قدرت نه چندان زیاد برایتان اهمیت ندارد، پیشنهاد میکنیم از پردازندههای شرکت AMD استفاده کنید. اما اگر قدرت و کارایی برای شما اولین اولویت را داراست، پردازندههای NVIDIA را برگزینید.
چگونه کارت گرافیکی را متناسب با نیاز خود انتخاب کنیم ؟
مهمترین بخش راهنمای خرید کارت گرافیک، نیاز و انتظار شما از آن است. نکته حائز اهمیت در این بحث این است که کارت گرافیک قرار نیست هر ماه یا حتی هر سال تعویض شود. علاوه بر هزینههایی که این کار برایتان دارد، در هنگام تعویض و ارتقای کارت گرافیک باید به سیستم خود نگاهی بیاندازید که آیا سیستم شما از کارت گرافیکی که قصد خرید آن را دارید پشتیبانی میکند یا خیر؟ راه حل ما این است که در هنگام تهیه یک سیستم، چند سال آینده خود را در نظر بگیرید که متحمل هزینهههای اضافی نشوید.
مصارف ساده و ابتدایی
اگر شما سیستمی برای کارهای روزمره و عادی خود لازم دارید و کارهای گرافیکی خاصی مانند بازیکردن یا کار با نرمافزارهای گرافیکی سنگین ندارید،نیازی به خرید یک کارت گرافیکی قدرتمند ندارید. حتی بسته به کار شما ممکن بتوانید کار خود را با گرافیک On-Board سیستم راه بیاندازید. مثلا برای یک سیستم حسابداری ساده میتوانید کارت گرافیک مجزا خریداری نکنید و به کارت گرافیکی On-Board سیستم خود اتکا کنید. این کار علاوه بر اینکه شما را درگیر تهیه کارت گرافیک نمیکند، هزینههای شما را کاهش میدهد.
بازی کردن و Gaming
اما اگر شما یک گیمیر هستید و میخواهید بازیهای تازه انتشار را با کیفیت و نرخ فریم بالا بازیکنید نیازمند یک کارت گرافیک قوی هستید. این گروه شاید لازم است نسبت به بقیه گروهها بیشتر در خرید خود دقت کنند. از مسائلی که در این گروه همیشه مطرح بوده، این است که آیا این کارت گرافیک بازیهایی که سالهای بعد به بازار میآیند را به راحتی اجرا میکند؟ برای حل این مشکل شما کارت گرافیکی تهیه کنید که بیشتر از حد مورد نیازتان برای امروز قوی باشد. به عنوان مثال اگر امروز شما میتوانید با یک گرافیک 4 گیگ از یک تراشه مشخص تمامی بازیها را بدون افت فریم اجرا کنید، پیشنهاد ما این است که نسخه 6 گیگ یا 8 گیگ این کارت گرافیک را تهیه نمایید. اگر نسخه های دیگری از این تراشه وجود نداشت به تراشه جدیدتر و قویتری مراجعه کنید که نسخههای 6 گیگ یا 8 گیگ دارد. این کار قطعا برای شما هزینه بیشتری را خواهد داشت اما از هزینه اضافی در سالهای دیگر جلوگیری میکند.
نرم افزارهای سنگین گرافیکی
برای کار با نرم افزار گرافیکی مثل photoshop، Autocad، Revit و … میتوانید از کارت گرافیکهای میان رده استفاده کنید. البته توجه داشتید که این انتخاب به میزان کار شما نیز بستگی دارد. گاهی نیز پیش میآید که یک کار نرم افزاری به قدری سنگین شود که نیازمند یک کارت گرافیکی بسیار قوی باشد. حتی در بعضی مواقع این نرم افزارها نیازمند کارت گرافیک قویتری از کارت گرافیک مورد نیاز برای یک سیستم گیمینگ (Gaming) میشوند. اگر شما در پروژههای بزرگ مشغول هستید حتما به یک کارت گرافیک قوی نیاز پیدا خواهید کرد. اما اگر در پروژههای کوچک کار میکنید یک گرافیک میانرده برای شما کافیست. منظور از پروژه بزرگ طراحی یک ابرخودرو، برجهای ساختمانی و … میباشد.
در جدول زیر یک راهنمای خرید کارت گرافیک را متناسب با نیازمندیهای مختلف را میتوانید مشاهده کنید :
نوع کاربری : | کارت گرافیکهای پیشنهادی : |
مصرف ساده | اگر کارتات در حد وب گردی یا تماشای فیلم است میتوانید از کارت گرافیک On-Board سیستم استفاده کنید. |
مصرف عمومی و کارهای گرافیکی بسیار سبک | بعضی از مدل های gt سری 6 و 7 یا sl-1-710گزینه مناسبی است. به عنوان مثال کارت گرافیک بایوستار مدل GT 610 گزینه مناسبی است. توجه داشته باشید در زمان انتشار این مطلب قیمت این رده از کارت گرافیکها کمتر از 500,000 تومن است. |
مصارفی با نیاز متوسط به گرافیک یا گیمینگ ساده | مدلهای قویتر gt سری 6 یا 7 مانند gt 730 2G. این رده از کارت گرافیکها در زمان انتشار این مطلب قیمتی در رنج 500,000 تومن تا 1,500,000 تومن دارند. بسته به نیازتان از این محدوده کارت گرافیک مناسب را انتخاب کنید. |
مصرف گیمینگ حرفهای یا کارهای گرافیکی سنگین برای پروژههای بزرگ | در این محدوده کارت گرافیک ها تنوع بسیار بالایی دارند. اما برای مثال شما میتواند با یک کارت گرافیک Radeon RX 570 و یا GeForce GTX 1050 TI بازیهای تازه انتشار را در بهترین کیفیت ها اجرا کنید. شروع قیمت این کارت گرافیکها از 2 میلیون تومان است و تا حدود 20 میلیون تومان ادامه مییابد. |
اکنون شما میتوانید با اعتماد بر دانش خود، یک کارت گرافیکی را متناسب با نیاز خود انتخاب و سپس برای خرید آن اقدام کنید. امیدواریم توانسته باشیم شما را در خرید کارت گرافیک راهنمایی کرده باشیم.
در صورت بروز هر گونه سوال یا ابهام در رابطه با راهنمای خرید کارت گرافیک، آن را با ما درمیان بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت به شما پاسخ میدهند.
سلام ایا کارت گرافیک لب تاب دل ۵۱۱۰ رو میشه تغییر داد؟
بله ولی باید مادر برد رو به طور کامل عوض کنید که اصلاً ارزش نداره
سلام کارت گرافیک قدیمی من این هست ati hd 4300-4500می خواستم بدونم سیستمم این کارت گرافیک جدید که می خوام بخرم ساپورت میکنه یا نه اینم اسمش nvidia gtx 760
سلام هاشم جان، لطفا مدل دقیق مادربردت رو بگو.
سلام حافظه گرافیکی ۴ برای لپ تاپ گیمینگ بهتره یا ۸ میشه سریع جواب بدین و اینکه ممنون میشم یه مشخصات کلی و مفید از یه لپ تاپ گیمینگ عالی بهم معرفی کنین
سلام هادی جان، ۸ بهتره برای گیمینگ، برای گیمینگ شما بهتره از پردازنده های اینتل Core i7 و یا Core i9 نسل نه به بعد (بدون پسوند یا پسوند k) استفاده کنید و یا AMD رایزن سری ۴۰۰۰ یا ۵۰۰۰ با پسوند X. رم هر چه بالاتر بهتر، مثلاً ۱۶ یا ۳۲ و کارت گرافیک هم سری GTX جیفورس، البته بهتره قبل از خرید حتماً بنچمارکشون رو چک کنی.
سلام
چه کارت گرافیک با مادبورد گیگابایت p41 d3 میشه؟
سلام کیوان جان مادربردت رو توی سایت pc-specs.com سرچ کن، لیست سی پی یو و گرافیک های مناسب رو برات میاره. اما در کل تا گرافیک های اندویدیا جیفورس GTX690 یعنی تا سری ۶۰۰ انویدیا براش مناسب. بقیه گرافیکا هم به صورت زیر هست:
اینم از بقیش :l
گرافیک: intel HD graphics 620
پردازنده: intel core i7-7500U CPU @ 2.70Ghz
سلام لپتاپ lenovo ideapad 510-15IKB مدل ۸۰SV ایا میشه کارت گرافیک رو عوض کرد و رم رو ارتقا داد؟
سلام نیما جان کاارت گرافیک رو نمی تونی ولی رم رو میتونی ارتقا بدی
ببخشید سوال دیگه ای داشتم .برای خرید سیستم جدید شما از دو سیستم زیر کدومو تایید میکنید .کارهای من عمدتا کار گرافیکیه.
۱.Lenovo IdeaPad Gaming 3 – D 15 inch Laptop
2.MSI Bravo 17 A4DDR
من خودم سیستم MSIقبول دارم چندین سال بدون هیچ مشکلی کار کردم ولی باز میخوام مشورت شمارو داشته باشم وحدود۳۰م میخوام هزینه خرید کنم
ممنون از سایت خوبتون……..
سلام محمد جان، کارت گرافیک اولی GTX 1650 هست و دومی RX 5500M که اولی دوبرابر قوی تره. اما پردازنده دومی حدود ۵۰ درصد قوی تره البته بقیه مشخصات هم باید چک بشن. مثلاً این که با مانیتور ۱۵ اینچی اوکی هستی یا ۱۷ اینچی. اگر از من بپرسی اولی مناسب تره. از نظر کیفیت ساخت MSI رو ترجیح میدم ولی Lenovo سخت افزار بهتری (کارت گرافیک و رم) برای کار تو داره.
سلام.بنده یه لپتاپ msi cx61 2pc دارم که رمش۸ و گرافیک nvidia g820m داره میخوام رم و گرافیکشو ارتقا بدم امکانش هست؟ کارم نرم افزارهای گرافیکیه. ممنونم
سلام محمد عزیز، میتونید یه رم ۸ گیگ دیگه اضافه کنید اما کارت گرافیکش رو نمیتونید ارتقا بدید چون با مادربرد لپ تاپ مجتمع شده
بله ممنونم .عذر میخوام من در حالت عادی رمم حدود ۴۰درصدش پر میشه وقتی که برنامه اجرا میکنم مثل اتوکد و یا مکس به حدود ۸۰الی ۹۰ درصد میرسه و بعضی وقت ها برنامه خودکار بسته میشه . اگر رم را ارتقا بدم مشکل حل میشه؟در ضمن رم من دو تا ۴ گیگ هست اگر یکیشو ۸ کنم جمعا ۱۲گیگ بشه مشکلم حل میشه؟ یا باید جفت رمهامو ۸ کنم که بازدهیم بهتر بشه؟
ممنون از راهنمایی و سایت مفیدتون.
سلام محمد جان، اگر هر دو رو ۸ کنی خیلی خیلی بهتره، اگر ۱۲ هم بشه خوبه چون این نرم افزارها بیشتر از این که به سرعت رم متکی باشن به ظرفیت رم متکی هستن. ولی سعی کن هر دو رو ۸ کنی چون خیلی عملکردش بهتر میشه
سلام. روی لبتاب ایسوس cpu i7 6700hg میشه کارت گرافیک انداخت؟
سلام ارشیا جان، لطفاً مدل دقیق لپ تاپ رو بگو. این مدل سی پی یو هست
سلام g551vw
سلام ارشیا
من گشتم متاسفانه چیزی پیدا نکردم! بازم اگر اطلاعاتی در موردش پیدا کردم حتماً بهت اطلاع میدم
خیلی هم ممنون
خواهش میکنم
با سلام
من یه لپ تاپ ایسوز مدل A42J دارم که قدیمه و سال ۸۹ خریدمش. فک میکنم که کارت گرافیکش مشکل پیدا کرده. چون ویندوز رو که عوض کردم بالا میومد ولی درایور گرافیک رو که نصب میکنم کراش میشه و ری استورش میکنم دوباره درست میشه. خواستم راهنمایی کنید که چه کارت گرافیکی برام مناسبه و قیمتش چقدره؟ برای کارهای معمولی میخوام استفاده کنم و نرم افزار سنگین باهاش ران نمیکنم. مشخصات سخت افزاری لپ تاپ هم:
سی پی یو هفت هسته ای (نسل های قدیمی) و رم چهار هستش. مدل گرافیک فعلیش هم ATI mobility radeon hd 5730 هستش ک فکر کنم همون AMD باشه.
سلام محسن عزیز، کارت گرافیک این لپتاپ رو نمیشه تغییر داد چون با مادربرد مجتمع شده. این کار رو فقط توی بعضی لپتاپهای حرفهای میشه انجام داد.
سلام. تعویضش هم نمیتونم بکنم (با یک کارت گرافیک با همین مدل)؟ کلا اگه گرافیک لپ تاپ مشکل دار بشه تکلیف چیه؟
سلام محسن جان، خیر امکانش نیست فقط میتونی مادربرد رو تعویض کنی.
سلا من می خواستم بدونم که تو ی بودجهی ۸ تا ۹ تومان یک کارت گرافیک قوی برای رندرینگ چی پیش نهاد می کنید ممنون می شوم جواب بدید
سلام راستین جان، توی این رنج قیمتی GTX1650 Super گزینه خوبی هست و نسبت به هم قیمت های خودش قدرت خوبی داره.
روی لب تاپ لنوو ip330 می شه کارت گرافیک انداخت
سلام و روزبخیر، متأسفانه امکانش نیست اهورا جان، در کل لپ تاپ های خیلی کمی هستن که میشه گرافیکشون رو ارتقا داد.
سلام
من کارت گرافیک خریدم ولی نصب کردم
صفحه بالا نمیاد مشکلش از کجاست ممنون میشم
سری جواب بدید
سلام، وقت شما بخیر
از نصب صحیح کارت گرافیک مطمئن بشید و کابل های اتصالی رو هم چک کنید، به احتمال قوی یکی از این دو مورد مشکل داره و باعث تصویر ندادن سیستم میشه.
سلام من کارت گرافیک asusمدلh81mاست
کارت گرافیکمGT1030-2G-BRK اینه
بهم میخورن
مادربوردتون ساپورت میکنه، ممکنه مشکل از ضعف پاور باشه که نمیتونه برق برسونه
سلام پاورم ۳۵۰
البته من از تبدیل کابل vgaبه hdmi
استفاده کردم برای اینکه مانیتورم کابل vgaمیخوره
ممکنه از این باشه؟
امکان داره، کلا اتفاقات زیادی میتونه دلیل تصویر نداشتن شما باشه، توصیه میکنم اگه با روش های عیب یابی معمول مثل چک کردن کابل ها به نتیجه نرسیدید حتما سیستم رو به یه متخصص نشون بدید.
اسم منبع تغذیه cooler master350
سلام ببخیشد میخواستم بپرسم کارت گرافیک mx330 با cpu i5 برای بازی کردن مناسب هستش؟
سلام امیر جان، mx330 خیلی قوی نیست اما میتونید بعضی بازی ها رو باهاش انجام بدید. اگر به من عنوان بازی رو بگی من میتونم بهتر راهنماییت کنم. Core i5 هم اگر برای لپ تاپ باشه نمی تونه بازی هاس سنگین رو اجرا کنه
سلام من ایا من میتونم کارت گرافیگ لب تابم رو ارتقا بدم ؟ لب تابم ایسوس k542ufهست
رم۱۲
کارت گرافیگ ۲گیگی اندویا MX130
سی پیو i5
فکر کنم لب تابم دوتا کارت گرافیگ داره اسم اون یکی رو نمیدونم خیلی ممنون میشم جواب بدین
سلام محمد صالح عزیز، متأسفانه نمیشه ارتقا داد. شما یک کارت گرافیک آنبود دارید روی که احتمالاً Intel UHD 620 هست و یکی هم MX130 که مجزا هست. سیسم شما خودش تشخیص میده که چه زمانی از کدوم کارت گرافیک استفاده کنه.
سلام وقت بخیر
لپ تاپ من ایسر هست
وکارت گرافیکش Nvidia GeForce 840M 2G هست
البته یه ADMهم داره
ایا قابل ارتقا هست؟
واگر بله کدام کارت گرافیک را برای اجرا رد دد۲ پیشنهاد میدین
سلام رضا جان گرافیک لپ تاپ قابل ارتقا نیست و کمتر لپ تاپی این قابلیت رو داره
سلام آِیا کارت گرافیک هایی که در بازار اینترنتی موجود هستند به لپ تاپ هم می خورند؟
سلام، پارسای جان خیر متأسفانه به لپ تاپ نمی خورن. در کل کارت گرافیک خیلی از لپ تاپ ها قابل ارتقا نیست و یا پیدا کردن کارت گرافیک مناسب براشون خیلی سخته
سلام،گرافیک لپ تاپ من invidia4200 یک گیگه، میخواستم بدونم میشه ارتقاع داد و اصلا بصرفه هست؟لپ تاپم لنوو T530,گرافیک آنبرد اینتل ۳۰۰۰ هم مجزا داره
سلام؛ علی عزیز خیر متأسفانه نمیشه ارتقا داد، اول که به احتمال زیاد لپ تاپ شما قابلیت این کار رو نداره. اگر هم لپ تاپی این قابلیت رو داشته باشه، پیدا کردن کارت گرافیکش فوق العاده سخته و اگر هم پیدا بشه به هزینه و سختی کارش نمی ارزه.
سلام خسته نباشی
بنده لبتاب dell e6410 دارم میخواستم بدونم گرافیکش که اینتل هست رو میشه ارتقاع داد؟
اگر میشه ایا هزینش مقرون بصرفه هست یانه؟
ممنون میشم اگر جواب بدین.
سلام این گرافیک اینتل به صورت آنبورد هست و قابل ارتقا نیست متأسفانه
سلام دوست عزیزم . میخواستم یه کارت گرافیک برای بازی هایی مثل red dead 2 , odysseyبخرم .تا شش میلیون بودجه دارم . به نظرت از بین این کارتها کدوم رو بخرم که به پولم بخوره هم کارایی خویی داشته باشه
VGA Asus STRIX-GTX780-OC-6GD5
MSI RX 470 GAMING X 4G Graphics Card
ASUS PH-GTX1050TI-4G Graphics Card
Asus ROG STRIX GTX1650 O4G و Asus GTX980TI-DC3OC-6GD5
سلام، MSI RX 470 و ASUS PH-GTX1050Ti با توجه با بودجه شما گزینه های مناسبی هستن و اولی گرافیک قوی تری هست (حدود ۲۵%)
با عرض سلام و وقت بخیر
ببخشید کارت گرافیک ۱۰۶۰ti لپ تاپ با ۱۶۵۰ و ۱۶۶۰ و ۱۶۶۰ti چه تفاوتی دارن؟
کدوم برای کارهای گرافیکی مثل فوتوشاپ و اتوکد و ۳دی و.. مناسبتر هست؟
سلام از نظر قدرت به ترتیب ۱۶۶۰ti و ۱۶۶۰ و ۱۶۵۰ و ۱۰۶۰ti قرار می گیرن. از بین این ها از نظر ارزش خرید من GTX 1660 رو پیشنهاد میدم.
ممنون از پاسخگوییتون