تجهیزات شبکه

بررسی مودم 4G LTE تی پی لینک Archer MR200

خرید کابل شبکه

امروزه در هر نقطه ای از کشور و به خصوص در شهر های بزرگ می توان به سریع ترین روش ارتباطی موبایل (4G/4G LTE) دسترسی داشت. لازمه برقراری ارتباط 4G برخورداری از یک گوشی موبایل پشتیبانی کننده از شبکه نسل چهارم و شبکه LTE است که این ویژگی در بسیاری از گوشی های هوشمند امروزی مشاهده می شود. اما بهترین روش برای دریافت کارایی بالاتر، خریداری یک مودم 4G یا 4G LTE است تا امکانات بیشتر و تخصصی تری نسبت به یک گوشی موبایل دریافت کنید. مودم تی پی لینک Archer MR200 نیز یکی از پر فروش ترین مودم های همراه به شمار می رود که از فناوری ارتباطی 4G LTE پشتیبانی می کند.

دریافت داده از طریق سیم کارت به روش ها و تحت پلتفرم های مختلفی صورت می پذیرد که می توان از فناوری 4G LTE به عنوان یکی از جدیدترین و سریع ترین راهکار ها یاد کرد. زیر ساخت فناوری LTE به دو صورت 4G LTE و TD LTE ارائه می شود که در نمونه دوم، نیازی به سیم کارت یا گوشی موبایل برای دریافت داده از اپراتور ها وجود ندارد. در حال حاضر بسیاری از مناطق کشور از جمله مراکز استان ها و شهر های بزرگ به صورت کامل تحت پوشش شبکه 4G قرار دارند و از این رو با خریداری یک مودم 4G LTE می توانید در بسیاری از مناطق جغرافیایی به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کنید.

امروز در مجله خبری نت ران به سراغ مودم تی پی لینک Archer MR200 رفتیم تا این محصول را به طور کامل مورد بررسی و تست قرار دهیم.

جعبه و بسته بندی

مودم Archer MR200 تی پی لینک از جعبه ای با ترکیب رنگ سبز و سفید بهره می برد که به خوبی تداعی کننده محصولات این برند است. با نگاهی کوتاه به رنگ بندی و نوع طراحی جعبه می توانید به برند تولید کننده پی ببرید و این نقطه ضعف بزرگ رقیب یعنی دی لینک در شرایط فعلی است که از ترکیب رنگ و سبک طراحی متفاوت در جعبه و بسته بندی محصولات استفاده می کند.

در بخش جلوی جعبه اطلاعاتی در خصوص اشتراک گزاری شبکه 4G LTE، پوشش دهی قدرتمند و عدم نیاز به تنظیم مودم برای کارکرد به عنوان سه کاربرد اصلی درج شده است. مودم Archer MR200 از شبکه بی سیم دو بانده با پهنای باند 750 مگابیت بر ثانیه برخوردار است که مشخصات مرتبط با آن در ابعادی بزرگ روی جعبه نوشته شده است.

قابلیت های دیگر مودم شامل نوع شبکه ارتباطی و سرعت انتقال داده، اسلات سیم کارت، باند دو گانه 2.4 و 5 گیگاهرتز، پهنای باند 300 مگابیت بر ثانیه برای فرکانس 2.4 و پهنای باند 433 مگابیت بر ثانیه برای فرکانس 5 گیگاهرتز و شبکه مهمان به عنوان ویژگی مهم روی جعبه مودم درج شده اند.

در بخش پشتی جعبه به صورت تصویری، روش برقراری ارتباط بین مودم و دکل BTS درج شده است. زیر این تصویر نیز نام و وظیفه هر کدام از پورت ها و کلید های موجود در پشت مودم شرح داده شده است. همچنین به کاربرد های نامحدود مودم در هنگام سفر، همایش، نمایشگاه و صنعت اشاره شده است. در دو سمت جعبه نیز مشخصات و ویژگی های دیگر مودم مشاهده می شود.

طراحی ظاهری

مودم Archer MR200 تی پی لینک ظاهر جذابی دارد و طراحی آن به طور حتم شما را مجذوب خود می کند. شیار های بزرگ و خطوط عمودی بین سطح زیرین و بالایی مودم که به منظور تهویه هوای درون دستگاه در نظر گرفته شده، ظاهر جذاب تری ایجاد کرده است. شیار ها و خطوط عمودی دور تا دور دستگاه مشاهده می شود و از چهار طرف برای ورود و خروج هوا استفاده می کند.

طول دستگاه 202، عرض آن 141 و ضخامت مودم نیز 33.6 میلی متر است که ابعادی بزرگتر نسبت به مودم رقیب و گران قیمت خود یعنی دی لینک DWR-921 است. در نمای بالای مودم چراغ های اعلان وضعیت شامل پاور، اتصال به اینترنت، اتصال به شبکه 4G، فعال بودن شبکه وایرلس، فعال بودن شبکه سیمی، قابلیت روتینگ و قدرت سیگنال دریافتی از دکل BTS می شود.

در قسمت پشت بدنه چهار پورت LAN (یکی از پورت ها به صورت مشترک به عنوان WAN/LAN در نظر گرفته شده)، اسلات سیم کارت، ورودی آداپتور برق، کلید پاور، کلید WPS/Reset و فعال یا غیر فعال کردن شبکه بی سیم مشاهده می شود. دو پست آنتن نیز برای اتصال آنتن های مودم در زوایای کناری بدنه وجود دارد. نکته جالبی که در خصوص تی پی لینک Archer MR200 قابل ذکر است، وجود نام TP-Link روی آنتن محصول در عکس درج شده روی جعبه است، در حالیکه روی آنتن هیچ نامی از TP-Link مشاهده نمی شود!

در صورت روشن شدن دستگاه، اطلاعاتی شامل موارد زیر به صورت پیش فرض در صفحه اصلی نمایش داده می شود:

بررسی مودم تی پی لینک M۷۳۵۰ V۴

  • پاور
  • فعال بودن شبکه بی سیم
  • فعال بودن شبکه سیمی
  • اتصال به BTS اپراتور
  • اتصال به اینترنت
  • قدرت سیگنال دریافتی از BTS
  • فعال بودن قابلیت روتینگ

میزان روشنایی دیود های نوری اعلان وضعیت به شدت پایین است و در شرایط روشنایی طبیعی محیط نیز وضعیت چراغ های اعلان به شکل نسبی قابل مشاهده نیستند. وضعیت در محیط های کم نور و تاریک بسیار مناسب است و رنگ سفید چراغ ها در کنار رنگ بدنه مشکی، ترکیب رنگ زیبایی را به وجود می آورند.

سطح بالایی بدنه مودم از نوع براق به رنگ مشکی است که در مدت سه روز که مودم در لابراتور مجله نت ران حضور داشت، خط و خش های فراوانی روی آن ایجاد شده بود. این در حالیست که مودم در شرایط بسیار مناسبی نگهداری و مورد استفاده قرار گرفت. همچنین سطح بالایی بدنه به شدت مستعد جذب اثر انگشت است، اما براق بودن آن سبب می شود تا اثر انگشت و سایر آثار روی بدنه در زوایای خاص قابل مشاهده باشند.

روش نصب سیم کارت به صورت فنری است و با یک فشار کوچک، سیم کارت از درون اسلات خارج می شود. نصب سیم کارت روی مودم Archer MR200 بسیار ساده و سریع انجام می شود. مودم تی پی لینک مورد بررسی، فاقد پورت USB و اسلات نصب کارت حافظه Micro-SD به منظور ارائه فضای ذخیره سازی تحت شبکه است.

مودم 4G LTE تی پی لینک دو بانده Archer MR200 قابلیت نصب روی دیوار را دارد و شرکت سازنده برای این منظور شیار های مخصوص را روی قاب زیرین دستگاه لحاظ کرده است. طراحی سطح زیرین بدنه شامل برآمدگی و فرو رفتگی های متعددیست که به منظور تهویه بهتر هوا و البته متفاوت بودن سبط طراحی مورد استفاده قرار گرفته است. طراحی این قسمت از بدنه شامل یک شیب تند به سمت جلو است که تی پی لینک با قرار دادن دو عدد پایه، اختلاف سطح را جبران کرده و مودم به صورت کاملا صاف روی سطح قرار می گیرد.

مشخصات فنی

در ادامه به معرفی برخی از مشخصات فنی مودم D-Link DWR-932  می پردازیم:

  • مودم وایرلس 4G LTE دو بانده
  • دو آنتن داخلی باند 2.4 گیگاهرتز
  • دو آنتن خارجی باند 5 گیگاهرتز
  • پشتیبانی از باند های شبکه FDD-LTE/TDD-LTE/UMTS/DCHSPA+/HSPA+/HSPA/GSM/GPRS/EDGE
  • پشتیبانی از فرکانس های FDD-LTE پنج گانه 800/900/1800/2100/2600 مگاهرتز
  • پشتیبانی از فرکانس های 2300 و 2600 مگاهرتز TDD-LTE
  • پشتیبانی از فرکانس های 900 و 2100 مگاهرتز DCHSPA+/HSPA+/HSPA/UMTS
  • پشتیبانی از فرکانس های 850/900/1800/1900 مگاهرتز EDGE/GPRS/GSM
  • قابلیت دریافت پیام کوتاه
  • فناوری WPS
  • دو عدد آنتن جدا شونده
  • قابلیت استفاده به عنوان سرور مجازی

سرعت روشن شدن و آماده به کار مودم تی پی لینک به مراتب کند تر از مودم های 4G LTE قابل حمل است و بیش از دو برابر آنها زمان نیاز دارد تا کاملا آماده به کار شود. منظور ما از آماده به کار یعنی اتصال به شبکه بی سیم، اتصال به BTS اپراتور و ارائه اینترنت فراهم شود. در تست انجام شده، بهترین زمان ثبت شده توسط مودم تی پی لینک Archer MR200 برای راه اندازی 55 ثانیه و 26 صدم ثانیه بود.

نکته آزار دهنده ای که در مودم مورد بررسی با آن روبرو بودیم، عدم پایداری شبکه بی سیم روی باند 5 گیگاهرتز بود و این وضعیت با استفاده از کارت شبکه لینک سیس و همچنین گوشی سامسونگ نوت 8 بار ها تکرار شد. به همین دلیل برای انجام تست پهنای باند و پینگ مودم روی باند 5 گیگاهرتز، چندین بار اقدام به اتصال و استفاده از وب سایت و اپلیکیشن Speed Test شدیم.

بررسی مودم دی لینک DWR-۹۳۲ D۲ ۴G LTE

پس از انجام تست های باند 5 گیگاهرتز و مقایسه آن حتی با مودم های قابل حمل، پهنای باند و سرعت مودم TP-Link Archer MR200 در سطحی پایین تر از رقبا قرار گرفته است. در انتهای بررسی می توانید نتایج تست سرعت و مقایسه آن با سایر مودم های 4G LTE را مشاهده کنید.

مودم MR200 نیز از مشکل شل بودن اتصال آنتن ها به دستگاه رنج می برد و این موردیست که در بسیاری از مودم های موجود در بازار مشاهده می شود. با یک تکان یا ضربه جزئی، آنتن های MR200 به سمت راست غش می کنند!

قابلیت ها و ویژگی های رابط کاربری مودم بسیار کاربردی و کامل است و به دور از هرگونه پیچیدگی در دسترس کاربران قرار می گیرد. طراحی و ترکیب رنگ رابط کاربری مودم نه بسیار زیباست و نه غیر قابل تحمل و از این حیث حس خوبی به کاربر منتقل می کند.

نصب و راه اندازی

نصب و راه اندازی مودم TP-Link Archer MR200 فقط از طریق وارد کردن آدرس 192.168.0.1 در مرورگر انجام می شود تا وارد رابط کاربری دستگاه شوید. البته همانند سایر مودم های 4G LTE برای استفاده از دستگاه فقط به وجود سیم کارت در اسلات نیاز دارید و در صورت وجود بسته اینترنت فعال، دستگاه قابل استفاده است. اما برای اعمال تنظیمات بیشتر از جمله تغییر نام و رمز شبکه بی سیم باید وارد رابط کاربری شوید.

آموزش نصب و راه اندازی مودم TP-Link Archer MR200

تست سرعت

به منظور بررسی سرعت دریافت داده توسط مودم TP-Link Archer MR200 از وب سایت Speed Test و اپلیکیشن اختصاصی آن روی گوشی اندرویدی سامسونگ گلکسی نوت 8 اقدام کردیم و دستگاه را در چهار حالت مورد بررسی قرار دادیم.

جدول مقایسه سرعت دانلود مودم های 4G LTE بر حسب مگابیت بر ثانیه

مودم باند 2.4 گیگاهرتز Linksys باند 5 گیگاهرتز Linksys باند 2.4 گیگاهرتز Note 8 باند 5 گیگاهرتز Note 8
TP-Link Archer MR200 22.29 56.90 18.5 62.5
D-Link DWR-953 17.79 50.69 22.9 70.3
TP-Link M7350 20.69 41.09 62.0 71.3
D-Link DWR-932 47.21 39.2

جدول مقایسه سرعت آپلود مودم های 4G LTE بر حسب مگابیت بر ثانیه

مودم باند 2.4 گیگاهرتز Linksys باند 5 گیگاهرتز Linksys باند 2.4 گیگاهرتز Note 8 باند 5 گیگاهرتز Note 8
TP-Link Archer MR200 10.87 11.07 15.6 7.37
D-Link DWR-953 8.62 10.01 15.7 17.2
TP-Link M7350 5.75 18.26 19.8 18.2
D-Link DWR-932 9.24 11.0

جدول مقایسه پینگ مودم های 4G LTE بر حسب میلی ثانیه

مودم باند 2.4 گیگاهرتز Linksys باند 5 گیگاهرتز Linksys باند 2.4 گیگاهرتز Note 8 باند 5 گیگاهرتز Note 8
TP-Link Archer MR200 23 27 22 37
D-Link DWR-953 25 25 27 29
TP-Link M7350 21 29 27 22
D-Link DWR-932 29 26
خرید تجهیزات پسیو شبکه

‫۲۲ دیدگاه ها

    1. سلام مهدی عزیز
      اگر که مودم لاک نباشه بله میشه که هر سیمکارتی رو داخلش قرار داد.
      در مورد اینترنت هم میتونید از طریق اپلیکیشن های هر اپراتور تهیه کنید.

  1. بررسی عالی ای بود ممنون
    ۲ تا سوال داشتم یکی این که آیا این مودم از سیم کارت های tdlte ایرانسل پشتیبانی میکنه یا خیر؟
    و دوم این که سیگنال های tdlte ایرانسل رو میگیره یا نه؟
    از اونجایی که باند تی دی ال تی ای ایرانسل روی ۳۰۰۰ و خورده ای هست.
    ممنون

    1. سلام علیرضا جان
      مودم های دیگه ای با همین مشخصات در بازار موجود هستن که کاربرها دارن ازشون استفاده می‌کنن، پس بعید می دونم مشکلی باشه.

  2. سلام ..من این مودم رو دارم …جا سیم کارتیش خراب شده باید تعویض شه….میشه بگین نوع اسلات جا سیم کارتیش چیه و مشخصات دقیق جا سیم کارتیش چیه و چطوری میتونم تهیش کنم ایا مثل سوکت سیم کارت گوشیه؟ یا فرق داره ؟

    1. سلام مهسا
      خشاب سیم کارت خراب شده یا اون درگاهی که خشاب رو قرار میدی؟ خشابش از نوع میکرو سیم هستش و اون رو میتونی تعویض کنی مثل خشاب گوشیه، اما اگه درگاه سیم کارت مودم خراب شده اطلاعی ندارم.

    2. من قصد تهیه این نوع مودم را دارم. فقط کمی مردد هستم از اینکه سرعت بهتر و پینگ کمتری نداشته باشه.
      شما که داشتی، به نظرت بهتر از اینترنت گوشی بود یا فرق چندانی نداشت؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا